Higuaín más szerepkörben folytatná

higuain_gonzalo_100_gol.jpgOlasz beszámolók szerint Massimiliano Allegri elmondta, hogy Gonzalo Higuaín távozása esetén Álvaro Moratát vagy Anthony Martialt látná szívesen a keretben.

Pipita kapcsán nem először merül fel egy esetleges átigazolás, és értesülések szerint 63 millió euró feletti ajánlatokat már elfogadna a klub, mivel így figyelembe véve az amortizációt és a 94 millió eurós két évvel ezelőtti átigazolási díjat, nullára kihozhatná az ügyletet a Juventus vezetősége.

A csatár nem elégedetlen a Juventusnál, tudósít a La Gazzetta dello Sport, azonban olyan csapatban szeretne inkább játszani, ahol a társak számára készítik elő a helyzeteket, amint az történt például a Napolinál.

Massimiliano Allegri és a csapat játéka nyomán Gonzalo Higuaínnak az építkezésből is ki kellett vennie a részét, illetve a védekezésből is, ő viszont szeretne ismét hagyományos befejezőcsatárként futballozni.

Az olasz napilap szerint az argentin játékos távozása korántsem bizonyos, azonban ha ez bekövetkezne, az Öreg Hölgy mestere igényt tartana Anthony Martialra vagy Álvaro Moratára.

Mivel a mester fiatal, gyors csatárt szeretne, Edinson Cavani vagy Robert Lewandowski nemigen jöhet szóba.

A két fiatal gólvágó helyzete nem túl rózsás, mivel mindketten mellékvágányra kerültek a klubjuknál az elmúlt szezonban, és nem tudták azt hozni, amiért szerződtették őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2114041172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2018.06.11. 17:19:45

Balotelli és Martiált kéne Balo hoznásiműn azt a gólmenyiséget mint higinsz semmi extra szerintem ez nem az ahigany aki a nápolyba játszott , kár is volt anyiért mgvenni is, engem nem nyügöz le ajátéka se , elpattanak alabdák töle lassu, egyedül a lefordulásai jók amugy simán levehetö a pályárol!

MaRcika 2018.06.11. 17:42:38

Balotellit nagyon szívesen látnám itt.
Simán jöhet tőle 25+gól

el.Flaco 2018.06.11. 17:46:13

@MaRcika: +1
Ingyen ráadásul remek igazolás lenne. Tipikus Marotta féle.

Rivendell 2018.06.11. 17:58:12

Martial egyedül akkor lenne elég,ha a kp tényleg bitang lenne...Balotelli ingyen jó lenne,komolyabb már a srác,valami történt nála fejben,nem agytröszt,de javult a mentalitása

Leram7 2018.06.11. 18:11:16

Balotelli egy címeres paraszt! Lehet a képessége megvan hozzá, hogy itt játszon, de piroslapok és balhék és rendbontások járnának vele.

Higuain jó csatár és ha el is adjuk, nem fogunk tudni az érte kapott pénzből jobbat, hatékonyabbat venni.

Morata nem megoldás befejezőcsatárnak.

Bodnar Daniel 2018.06.11. 18:18:05

Én pedig azt szeretném, hogy a kutya ne vigye el azokat a rohadt papucsokat a lépcsőről... Könnyebben tudnék bennük futni!

m.martin91 2018.06.11. 18:26:51

Balotelli a jelenlegi olasz válogatott legnagyobb sztárja. Ez jól látszódott a barátságos mérkőzéseken is.

rockitbaby 2018.06.11. 19:01:57

@m.martin91: Kíváncsi vagyok, mi a véleményed róla! Szívesen látnád itt vagy sem Balotellit?

m.martin91 2018.06.11. 19:08:41

@rockitbaby: Ez egy jó kérdés, igazából én magam sem tudom. Én azok közé tartozom, akik kedvelték Balotelli-t pályafutása elején, a botrányaival együtt, sőt, még a Manchester City-ben töltött időszaka alatt is. Szerintem komoly játékos válhatott volna belőle, ha nem komolytalankodta volna el a karrierjét. Szimpatikus húzás volt tőle, hogy elment a Nice-hez, hogy újra felépítse magát. Nyilván ingyen nincs benne akkora rizikó, ráadásul jó kapcsolatot ápolunk az ügynökével sem. Az is egyértelmű, hogy nincs 90 millió különbség Higany és Balotelli között minőségileg. Nem hiszem, hogy Marotta rá fog mozdulni, de ha így tenne, akkor mindenképpen szükség volna még egy középcsatárra rajta kívül is.

Nathas 2018.06.11. 19:13:58

Balotellitől kiráz a hideg. Igazából Martialra és Moratára is elcserélném Higut,amíg még pénzt lehet látni a teknősből.

rockitbaby 2018.06.11. 19:20:05

@m.martin91: Én magam sem tudom, mit gondoljak róla, de szerintem Allegri kedveli azt a fajta játékstílust, amit ő képvidel. Kezelni is tudta, így a legkisebb rizikó ő lenne.

Nagyon megosztó személyiség, de szerintem beválhat nálunk. Sokkal inkább ő, mint Morata.

2018.06.11. 19:26:34

@rockitbaby: @m.martin91: Semmi szükségünk szvsz Balottelire sem idén, sem semmikor.
Nyári mercatot fiatal belső kp-k (Can, SMS, Kovacic, vagy vmelyik olasz fiatal) és szélső védők (Cancelo, Arias és Spinazzola jön majd vissza) beszerzésére kell idén feltenni. Ráérünk jövőre foglalkozni Higany pótlásával.

(Jó tudom Arias 26 éves... :D )

.Bulldeo 2018.06.11. 19:35:09

@hellan: a vezetőség jól látja, hogy idén még nagyobb bukta nélkül ki lehet szállni Higuainból. Nagyon okos lépés lenne Pipita eladása, én örülök, ha Elkann is, Allegri is indítványozza ezt a transzfert. Talán egy más felfogással játszó csapatban, keményebb edzői/erőnléti stáb mellett Higauin nem fog látványosan leromlani, de én egyáltalán nem érzem, hogy jövőre tartani tudná nálunk ezt az idei, egyébként sem bombaerős formát. Jövőre már a töredékét fogja érni ennek az árnak, és szerintem sem Dybala, sem Costa mellé nem igazán illik.

2018.06.11. 19:39:29

@.Bulldeo: Eladás részét értem én, csupán az emlegetett 55-60M-es várt árral kapcsolatban vannak hatalmas kérdőjeleim. Sztem messze ez alatt fognak ajánlani érte.
Emellett a lehetséges pótlásáról ne is beszéljek...Morata? Vagy ki? :(

.Bulldeo 2018.06.11. 20:24:09

@hellan: abszolút szubjektív vélemény, amolyan megérzés, de mivel én úgy gondolom, hogy Higuain tavalyi 24 bajnoki gólja utána az idei 16 egy tendencia része, és jövőre ennyi sem fog összejönni neki (vagy hozzávetőlegesen ennyi), ezért nem félek Moratától, aki Higuainnal ellentétben jó hatással lenne a csapat játékára, és jól passzolna a Costa-Dybala kombóhoz.
Vagyis: Higuain több gólt képes lőni Moratánál, de a futball nem 1v1-es sport, ahol Higuaint és Moratát egymással szemben kell megmérni; a kérdés inkább, hogy melyik játékos tudja jobban kiegészíteni a Juventus 10 másik játékosát. Így már Moratát erősebbnek érzem. Úgyis, hogy Higauin túl van a zeniten, és rohamosan csúszik lefelé.
Emellett Higuain a BL-hez nagyon lassú, és körülményes, és szerintem Dybala a BL-ben akkor lesz igazi tényező, ha nála csak gyorsabb támadói lesznek a Juventusnak.
Akkor viszont nagyon jól lehetne kamatoztatni Dybala zsenialitását.

Végül egy kérdés: ha nem idén váltjuk le Higauint, jövőre vajon jobb opciók lesznek a pótlására? Szerintem nem. Csak a Higuainért kapott pénz lesz drasztikusan kevesebb.

MdewC 2018.06.11. 20:26:13

Hányszor írtam már, hogy Balo elférne nálunk, de nem gondolom, hogy leigazoljuk.

Higunak örültem, de sokkal többet vártam tőle.

Il Principino 2018.06.11. 20:33:11

Hogy finoman fejezzem ki magam...Balo képességei alapján bőven elférne itt,de nagy benne a rizikó,hogy bomlasztót igazolnánk,akiktől már szabadultunk Alves,Leo személyében!Szóval nem hiszem,hogy megfelelő"jellemzőkkel"rendelkezik eme mez viseléséhez,esetleg akkor támogattam volna az idehozatalát,ha Gigi maradt volna,így nincs aki megnevelje ha úgy alakul!!!"Rohadt alma"

Thug6Life 2018.06.11. 21:05:40

@Il Principino: Igen szerintem is,Buffon nélkül nem lehet kordában tartani ekkora egót,nem hiszem hogy adna Chielló szavára.de mostanában tényleg mintha megkomolyodott volna ,ezt a gólörömein látni leginkább,szerintem kezd kicsit "Ibrásodni".

The king of alibis 2018.06.11. 21:13:11

Én elhoznám ingyen Balot. + Martialt és Chiesat. Mandzut meg Higanyt elengedném

Dybala(Berna) Martial(Balo) Costa(Chiesa)

rockitbaby 2018.06.11. 21:15:54

@hellan: Nos Balo persze csak akkor kellene, ha Hugi menne. Ellenben mivel ha jól tévedek, akkor a nyáron lejár a szerződése, ár-érték arányban a legjobb opció lenne. NEm változtatna a mercato-n, mivel pénzben nem kerülne.

Persze a védelem a fontos, és a középpálya, de ha tényleg Allegri más csatárt akar, akkor szerintem számunkra elérhető jobb opció nincs. Lewa és a hasonló kaliberek nekünk elérhetetlenek.

Rikoo 2018.06.11. 21:25:56

Balotellit látva a válogatottban az jutott eszembe, hogy mennyire sokat változhatott emberileg 7-8 év alatt.
Egy kész, érett, felnőtt gondolkodású játékos volt akiben még vezéregyéniségi hajlam is van.
Nagyon fura volt ezt látni, a többi csatár(Belotti, Immobile, Éder stb.) totál súlytalan komolyabb szinten hozzá képest.

Drotkoszoru 2018.06.11. 21:56:12

Higuaín jobb csatár, mint Balotelli. Amennyiben az argentin távozna, Balónál lényegesen nagyobb kaliberű támadót vennénk, ebben biztos vagyok. Kispadra éppen elférne ingyen, de egy Juve kaliberű csapat kezdőjébe szerintem kevés; emellett kétlem, hogy eltűrné a padozást. Folyamatosan hisztizne és a csapatot bomlasztaná, ha nem kapna rendszeres játéklehetőséget, így inkább nem kérnék belőle. Akik szerint teljesen megváltozott és benőtt a feje lágya, azoknak azért ajánlanám, hogy lessék csak meg hány lapot kapott az elmúlt 2 szezonban Nizzában. A Nice tétmeccseinek a 40%-án pályára sem tudott lépni, mert vagy eltiltott vagy sérült volt. Voltak vele ott is magatartás beli problémák, még ha valamivel kevesebb is, mint korábban. Jó szezont futott, de teljesen más egy Nice-ben és a francia bajnokságban/EL-ben lövöldözni a gólokat, ahol ő az első számú "sztár", mint egy Juventusban, illetve az olasz bajnokságban/BL-ben. Nem véletlen talán az sem, hogy annak ellenére sem kapkodnak érte a topcsapatok, hogy a hónap végétől szabadügynök és Raiola az ügynöke, aki a "s*art" is elsózza.

Il Principino 2018.06.11. 22:18:06

@Il Principino: Allegri elvileg gyors támadót akar,Balo nem éppen az a szellőléptű..még pletyka szinten sincs nálunk terítéken szerencsére.

Fabio83 2018.06.11. 22:33:16

Nem, nem, soha. Ha létezik játékos, aki nem Juve kompatibilis az Balotelli. Ahhoz a játékhoz, amit a mi mesterünk szeretne játszatni, nevezetesen azt, hogy a legelső emberünk is 30 méterre védekezik a saját kapunk előtt és abból tudunk esetleg kontrázni, abszolút Morata vagy Martial illene.

Juveboy92 2018.06.12. 03:35:46

@m.martin91: én nem csak Higuain és Balotelli között nem 90 m különbséget, hanem Martial/Morata és Balotelli között sem látok 60 m et... Szerintem Balotelli a legjobb korban van ahhoz hogy qz eddig elfecsérelt éveit most kiadja magából, mentálisan rengeteget fejlődött de szerencsére még mindig megvan benne qz a vagányság ami miatt biztos vagyok benne hogy egy Real Barca elleni meccseken se nagyon érdekelné hogy éppen kivan a pályán, milyen fontos meccs is ez... Ő csak fosná a gólokat... Szóval én ingyen abszolút díjaznám őt, pláneha így minőségi szélső védők érkeznének és nem Moratara elcseszett pénz miatt buknánk be mondjuk egy Cancelit

Juveboy92 2018.06.12. 03:37:45

@Rikoo: nálam előre az álom mercato, Chiesa és Balotelli duó lenne egy Martial árán

pedronegroo 2018.06.12. 09:31:29

Itt már mindenki elfelejti Mandzukic-ot??? Ő szeretne újra középcsatár lenni és a horvátot alapból nem zavarja hogy 90 percen keresztül védekezni kell. Ki lenne nála alkalmasabb??? Bárki más jön ugyanúgy bedobja majd a törülközőt mint Higu.

mpite 2018.06.12. 11:14:59

Ha már csatárkérdés, csak érdekességképp írom, hogy Moise Keannek nem volt különösebben jó szezonja, bár persze minden relatív, februárban lett csak 18 éves és mégis 19 Serie meccsen szerepelhetett és lőtt is 4 gólt. Ami érdekes vele kapcsolatban, hogy amikor 1 évvel ezelőtt kölcsönbe ment a Hellas Veronához, 600 ezer euró volt a piaci értéke, most pedig 12 millió. Vajon miért nőhetett meg ennyire?

2018.06.12. 12:09:26

@pedronegroo: Nem zavarja, csak amikor épp nincs kedve hozzá, akkor telibesz***ja. Meg összességében a meccset is. Neki szabad, meg Khedirának.

2018.06.12. 12:12:31

@Rikoo: Tud ő olyat? :-) ("...felnőtt gondolkodású...")
Engem már az is komolyan meglepne, ha egyáltalán gondolkodni tudna. (Nem rasszizmus, nem a bőrszíne miatt írom, hanem az eddigi élete és viselkedése alapján)

Rikoo 2018.06.12. 12:18:52

@Juveboy92: Chiesának én is nagyon örülnék.
@Dr. Grant: Mondjuk az tény, hogy elég egyedi jelenség.

pedronegroo 2018.06.12. 12:37:07

@Dr. Grant: Egy kicsit fejben elfáradt Mandzu már, de lehet csak a szélső szerepkört unta meg, de én komolyan nem látok megfelelőbb embert a csatár posztra ebben a játékrendszerben mint a horvát tankot.

2018.06.12. 13:09:34

@pedronegroo: Elég speciális játékrendszer ez. Szerencsére Allegri ha valamiben, akkor ebben rugalmas...néha... Esetenként hajlandó váltani, ha nem megy, vagy nincs megfelelő ember hozzá.

2018.06.12. 13:17:20

Csak én gondolom úgy,hogy a jelenlegi játékrendszerhez lehetetlen kompatibilis csatárt igazolni...egy támadni nem akaró,elképzelés nélkül alibizgető vagy épp rugdalozó csapatba ki az a csatár,aki megélne?! Morata?! Ő se tudna többet,mint Higuain,ha egyszer nem tudják őt megjátszani,vagy épp nem is akarják.
Egyébként abszolúte megérteném mind Higuaint,mind Dybalát,ha elegük lenne ebből az antifutballból és inkább olyan csapathoz mennének,ahol játszani lehet a focit,vagy Higu esetében olyan csapatba menne,ahol nem neki kell a saját térfelén labdát szerezni,majd építkezni és a végén még befejezni is. A világon nincs olyan csatár,aki ebből a fos támadójátékból többet kihozott volna,ezért tisztelem mindkettejüket,ők amit lehetett,azt megtették,egy csatár vagy egy irányító számára nem létezik rosszabb annál,mint mikor tudomásul kell venned,hogy a csapatod nem akar labdát birtokolni és folyton a vaktában szétlövöldözött lasztik után kell szaladni. Egyszerűen idegőrlő...nem ez a dolguk,nem ehhez van tehetségük,nem is akarják ezt csinálni...Allegri viszont kimondottan ezt akarja,szóval előbb-utóbb vagy ő megy,vagy az imént említettek unják meg ezt a szart!

west30 2018.06.12. 14:55:53

@fire06: Azert akadna 1-2 jatekos akikkel mas lenne a helyzet,mellesleg azt hogy a Juventus jelenleg nem tud labdat birtokolni,nem varrnam teljesen Allegri nyakaba.

2018.06.12. 17:30:56

@west30: Miért? Ki állítja össze a csapatot? Ki rakja be folyton Khedirát és Mandzukicot,akik full labdatemetők? Ki mondja azt a csapatnak,hogy álljanak be a saját térfelükre védekezni,ezzel magunkra húzva az ellenfelet és a saját területünket szűkíteni?! A labdatartás így működik...sokat és sokkal gyorsabban kell mozogni a játékosoknak a pályán,labda felé mozogni...egy háromszögeléshez nem három ember mozgását kell összehangolni,hanem azoknak is lemozogni,akik nincsenek épp az összjátékban. A középpályásaink ezen a szinten nagyon keveset mozognak,ráadásul baszott lassan is,a felpasszolt labdák után általában már csak sétálgatnak,véletlenül se kocognak vagy akár futnak üres területekre...
Nézd meg Pjanic mozgását a pályán,hasonlítsd össze mondjuk Modriccsal,melyikük mekkora területet focizik egy meccsen...Khedirát meg mondjuk Kroosszal,egyikük se sprintel kb soha,Kroos mégis mindig akcióközelben van,mindig jó megoldást választ,minden megmozdulásának értelme van,tapottat nem mozog feleslegesen,mégis mindig látod őt a pályán...
Ez nem csak a tehetség hiánya,hanem egyszerűen kurvára lapos a taktikánk,kb mintha támadásban az volna a leglényegesebb,hogy biztos legyen a védelem...nézhetetlen,lassú,körülményes szar,a stabilitás megvan,de nincs mellé semmi más.

alexGicamo 2018.06.12. 17:34:07

@.Bulldeo: Totál egyetértek !
Én sem ragaszkodnék hozzá , szerintem, Morata sokkal hasznosabb lenne nálunk most .

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

Drotkoszoru 2018.06.12. 17:46:48

@fire06: Nem lehet, hogy a labdatartásunk azért nem működik úgy ahogy a Realnál pl., mert Pjanicson kívül (ő is csak jóindulattal) egyik középpályásunk sincs azon a szinten, mint a Modric, Casemiro, Kroos, Isco négyes? Szerinted Khedirával, Matuidivel (de akár mondhatnám Bentancurt és a mostani Marchisiót is), lehet labdát birtokolni, képesek olyan passzpontosságra, mint a Real középpályásai? Erről szerinted Allegri tehet? Érdekes mód, mikor Vidal, Pirlo és Pogba nálunk játszott és Marchisio sem volt ennyire leépülve, akkor ment a labdatartás és a játékunk is élvezetesebb volt. Vagy szerinted nincs a kettő között semmi összefüggés? Arról már nem is beszélek, hogy Bonucci és Dani Alves sem lett megfelelően pótolva, akik szintén hozzá tudtak tenni a passzjátékhoz.

2018.06.12. 20:52:24

Bentancurról és Marchisioról nem tudhatunk kb semmit,négy havonta egyszer játszanak,messzemenő következtetéseket nem lehet levonni,ellenben Marchisio a leglabdabiztosabb középpályásunk a mai napig,Bentancur meg az egyetlen,akiben lendület van és megy mint az állat...

west30 2018.06.12. 23:21:42

@fire06: Megvalaszoltad sajat magadnak,hogy mi is a problema.Ahol Marchisio a legmagabiztosabb jatekos,ott azert akadnak problemak.

2018.06.13. 04:55:58

@west30: A világon kevés nála labdabiztosabb játékos van...ő egy szürke eminenciás,sose volt igazán kiemelkedő,egyedül ebben,szerintem tanult ő Pirlotól bőven!

2018.06.13. 08:15:45

@fire06: Kettejük tekintetében teljesen egyetértek. Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy ez a 2 skill nem kompatibilis Allegri elvárásaival...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása