Allegri: „Nincs szükségünk Donnarummára”

allegri_massimiliano_topreng.jpgMassimiliano Allegri a Torino elleni Olasz Kupa negyeddöntő előtt a sajtó kérdéseire válaszolva a bajnoki címhez szükséges pontmennyiségről és teljesítményről beszélt, illetve kijelentette, hogy a Juventusnak nincs szüksége Gigio Donnarummára.

A bianconero csapat rekordot állított be az olasz pontvadászatban 102 ponttal a 2013-as/14-es szezonban, a toszkánai szakember szerint pedig idén a bajnoki cím megnyeréséhez mindenképpen meg kell közelíteniük ezt az összeget.

„Egy dolog bizonyos: a továbbjutáshoz nem ismételhetjük meg a veronai teljesítményt. Az tény, hogy kemény és fontos meccseket tartalmazó időszak után léptünk pályára, azonban olyan meccsek következnek, amelyek során nem hibázhatunk.

Holnap játszunk az Olasz Kupában, amely révén továbbjuthatunk, aztán a bajnokságban nem veszíthetünk több pontot a Napolihoz képest. A Napoli farvizén kell maradnunk, vagy meg kell előznünk őket győzelmekkel, mivel a nyolcadik fordulótól, amikor már csak tizenegy meccs van hátra a bajnokságból, eldől a scudetto sorsa.

Ekkor kell támadni, mivel ha az ember kicsit visszavesz, akkor már nehéz visszaszerezni a pontokat. Jelenleg számításom szerint 96 pont kell a bajnoki címhez.”

Gianluigi Buffon egy mai interjúban arról beszélt, hogy a Juventus edzőjét sokan alulértékelik, pedig nagyon komoly sikereket ért el, mióta 2014 nyarán Torinóba érkezett.

„Nem érdekel, hogy alábecsülnek-e vagy sem, én szeretek edzősködni. Pályára lépek, aztán amikor befejeztem a munkám, akkor van egyéb elfoglaltságom. Nem élem meg a futballt napi 24 órában, hanem próbálom jól érezni magam, és amíg jól érzem magam az edzéseken, addig örömforrásként tekintek a munkámra.

Köszönöm Gigi kedves szavait, de nap végén az eredményeket a srácoknak köszönhetem, és nagyszerű futballisták állnak a rendelkezésemre.

Szerencsés edzőnek tekintem magam, hiszen az olasz első osztályban eltöltött tíz év alatt, amelyből kettőt a Cagliari padján töltöttem, a többit pedig a Milan és a Juve irányításával, nagyszerű bajnokokkal dolgozhattam, és főképp jó emberekkel, és ez jelenti a különbséget.

A játékosok rendelkezésére állok, próbálok minél kevesebb kárt tenni, és ebből a szempontból is célom, hogy évről évre fejlődjek. Egyértelműen nem vagyok olyan ember, aki úgy véli, hogy taktikai húzásokkal lehet meccseket nyerni, mert szerintem a győzelem kivételes dolog, azonban az ember a legjobbat hozza ki magából, ha hisz abban, amit csinál.

Szerintem a futball nagyon egyszerű, és az a fontos, hogy nagyszerű futballisták álljanak rendelkezésre, és hogy ők a legjobb állapotban játszhassanak.”

Szerdán városi derbi lesz az Olasz Kupában, hiszen a Torino a Stadio Olimpico gyepén legyőzte az AS Roma csapatát, a mester pedig tisztában van a városi rivális erejével.

„Nem becsülhetjük le őket kicsit sem. Először is egy derbiről van szó, és egy derbi mindig különleges önmagában is. A sérültektől függetlenül az a célunk, hogy nyerjünk, mivel az Olasz Kupa az egyik kitűzött célunk, ahogyan a bajnoki cím és a BL-serleg elnyerése is.

Tehát a legjobban kell felkészülnünk, majd 72 órával később következik az utolsó meccsünk a téli szünet előtt. Tehát lesznek változások a csapatban, de nem sok. A mai és a holnapi edzések alapján döntök majd.

Ami a sérülteket illeti, köztük említhető Gigi Buffon, Juan Cuadrado, aki még mindig gyulladással küzd, illetve Mattia De Sciglio, aki részben már a csapattal tudott edzeni a minap.

Meglátjuk, hogy ő bevethető lesz-e a Cagliari ellen, de Gigi Buffon és Juan Cuadrado is felépülőben van.

Paulo Dybala szerdán játszani fog, de azt még nem tudom, hogy egyedül lesz-e elől, vagy éppen párban Mario Mandžukić vagy Gonzalo Higuaín társaságában.”

A Juventus csapatkapitánya arról is beszélt, hogy Gigio Donnarumma számára bölcs döntés lenne a Juventushoz szegődni, azonban a mester már más véleményt képvisel.

„Wojciech Szczęsny az utódja Gigi Buffonnak. Ezt már elmondtam, de most megismétlem. A Juventus nagyszerűen teljesített azzal, hogy megszerzett egy ilyen kvalitású futballistát egy évvel azelőtt, hogy Gigi szögre akasztja a kesztyűjét.

Nagyon boldog vagyok, mivel kettejük között jó a kapcsolat, tisztelik egymást profi játékosként és emberként, ezért semmilyen problémát sem látok.

Gianluigi Donnarumma fiatal srác, akinek még érnie kell, az AC Milan kapusa, és saját útját járja. Azonban a Juventus megtalálta Gigi Buffon utódját.”

A mester még szolgált pár információval a keretbeli játékosok állapotát illetően.

„Miralem Panić az utóbbi időben mintha hullámvasúton ülne, egy meccsen játszik, majd utána csak egy fél edzést tud végigcsinálni. Szóval következetességre lenne szüksége.

Majd holnap kiértékeljük, hogy Stephan Lichtsteiner játszhat-e, azonban ez még kérdéses a Verona elleni sérülést követően, ezért lehet, hogy a jobb szélen Stefano Sturaro fog futballozni.

A Verona ellen egyáltalán nem játszottunk jól. Az eredményt elértük, a srácok ebben a tekintetben jók voltak, azonban holnap és szombaton nem hibázhatunk. Szerdán tovább kell jutnunk, míg szombaton pedig három pont kell a Cagliari ellen, különben eldobjuk mindazt, amit eddig elértünk.

Gonzalo Higuaín vagy Mario Mandžukić padozni fog holnap. A szombati meccs miatt egyiküknek pihennie kell. Douglas Costa így játéklehetőséghez juthat, vagy Federico Bernardeschi is játszhat. Elégedettek vagyunk az ő fejlődésével a Juventusnál. Végül pedig elmondanám, hogy Daniele Rugani is játszhat.

Most az a feladatunk, hogy továbbjussunk, majd szombaton győznünk kell, és akkor nyugodtan mehetünk szabadságra.”

Az Olasz Kupa jegyében zajló küzdelmek nem vonhatják el a figyelmet a BL-menetelésről?

„Nem, az Olasz Kupa fontos, mivel be kell jutnunk az Olasz Kupa-döntőbe. A Bajnokok Ligája viszont másfajta verseny. A csapat három alkalommal megnyerte az Olasz Kupát, az idei évben pedig az a cél, hogy a lehető legtovább meneteljünk. Holnap nehéz meccs vár ránk, mivel a Torino csapatát bosszúvágy motiválja.

A bajnokságban kikaptak, holnap pedig a győzelem a céljuk, mivel így kijuthatnak az európai porondra.”

Természetesen a januári átigazolási időszak kérdése is felmerült a sajtótájékoztatón.

„A szombati meccs után szabadságra megyünk, aztán 21-én térünk vissza, az átigazolási ablak pedig tíz nappal azután zárul. Ami a Juventus átigazolási időszakát illeti, szerintem Beppe Marotta nagyon egyértelműen fogalmazott.

Marko Pjaca távozni fog egy kölcsön keretében, mivel játéklehetőségre van szüksége. Kivételes képességekkel rendelkezik, és sajnos a sérülés ideiglenesen megakasztotta a fejlődését. Tehát olyan csapatot kell találnia, ahol folyamatosan játszik, majd a következő szezonban a lehető legjobb állapotban kell visszatérnie.

Nem kértem semmit a klubtól, mert minél több játékos alkotja a keretet, annál nagyobb fejfájást okoz a kezdőcsapat kiválasztása, szóval jobb, ha 21 vagy 22 játékosunk van. Az a fontos, hogy ugyanolyan intenzitással játsszunk, mivel a veszély bármikor jelentkezhet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7413541035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2018.01.02. 14:47:37

Nincs hát. Főleg, hogy Raiola az ügynöke. Jobb tőlük távolmaradni.

giorgio007 2018.01.02. 15:38:31

Én attól tartok, hogy szegény Pjaca olyan kölcsönbe megy, ahol annyi lehetőséget fog kapni, mint Mojse Veronában :-/

patrik1112 2018.01.02. 16:17:27

Paulo Dybala szerdán játszani fog, de azt még nem tudom, hogy egyedül lesz-e elől, vagy éppen párban Mario Mandžukić vagy Gonzalo Higuaín társaságában.”

Par mondtattal kesobb..

Gonzalo Higuaín vagy Mario Mandžukić padozni fog holnap.

Eleg gyorsan eldontotte :D

Juvegaspy 2018.01.02. 16:43:26

@patrik1112: ugyanazt mondta..valamelyik a padon kezd

patrik1112 2018.01.02. 17:03:18

@Juvegaspy: baszki, vagy helyett es-t olvastam

Leram7 2018.01.02. 17:43:27

Jelenleg nem tudok nála jobb edzőt elképzelni a padunkon.

Ámok 2018.01.02. 17:47:55

"Azonban a Juventus megtalálta Gigi Buffon utódját"

Ne ez a baj!!!!!

Génmanipuláltházikecske 2018.01.02. 19:13:41

@Ámok: Én még bízok a lengyelben :D. Nem mint utód de mint alternatíva. Az még nagyobb vicc, hogy Dollarumát egy lapon említik G1G1-vel mint utód.

Juvegaspy 2018.01.02. 19:21:48

@Ámok: Olyan hogy Buffon utod nem letezik...ahogy Del Piero utod de meg Nedved vagy Platini utod sem.
Viszont amit eddig a lengyel mutat en adnek neki eselyt

MaRcika 2018.01.02. 19:50:21

@Juvegaspy: teljesenegyetértünk.
Ha Szczesny olasz lenne mindenki el lenne ájulva....

Ámok 2018.01.02. 20:20:55

@Juvegaspy: Az első rész jogos!
Én azért jobban szeretnék egy Olasz kapust.... Donnarumma - Raiola nélkűl

2018.01.02. 20:59:06

"Végül pedig elmondanám, hogy Daniele Rugani is játszhat."
:-DDD
Biztos, hogy eljutnak hozzá a "hangok" Khediráról is, mivel az előző mondata akár 2 dologra utalhat:
1.) Piszkálják (gondolom, hogy a sajtó) Rugani mellőzése miatt.
2.) Zavarja, hogy beleszólnak.

Juve82 2018.01.02. 20:59:26

Azt mondjátok meg hol a mi Marcink??:(

Juvegaspy 2018.01.02. 21:41:03

@Ámok: Majd lesz meg olasz remek kapusunk is. Peruzzi es Buffon kozott is volt atmenet. Bar a lengyel remeljuk jobb karriert fut be itt mint pl Van der Sar :)

2018.01.02. 21:52:10

@Juve82: facebookon szoktam néha látni. :-( Jobb szeretném inkább a pályán, mondjuk Khedira helyett.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása