HIVATALOS: Agnelli egyéves eltiltást kapott

agnelli_andrea_stadionban.JPGMa döntés született a Juventus elnökének, Andrea Agnellinek ügyében, aki egyéves eltiltást kapott az Olasz Labdarúgó szövetségtől (FIGC), mert a vádak szerint jegyeket juttatott bizonyos szurkolói csoportoknak, s a torinói klubot még 300 ezer eurós pénzbírsággal is sújtották.

Giuseppe Pecoraro ügyész eredetileg két és fél évre szóló eltiltást és 50 ezer eurós bírságot kért Agnellire, akit azzal vádoltak meg, hogy kedvezett bizonyos szervezett jegyüzérkedést folytató szurkolói csoportoknak, amelyek jelentős anyagi haszon mellett továbbértékesíthették az így megszerzett jegyeket és bérleteket a csapat hazai mérkőzéseire.

Pecorano mindezek mellett azt is szerette volna elérni, hogy a Juvénak két hazai mérkőzést is zárt kapuk mögött kelljen lejátszania, míg egy további mérkőzés erejéig a eltiltás csak a Curva Sud szakaszra vonatkozott volna.

Az ügyészség által megfogalmazott vádak szerint az ügyben érintett csoportok erős szálakkal kötődnek alvilági körökhöz és a szervezett bűnözéshez. 

Az egy évre szóló eltiltás mellett, a Juventus elnöke 20 ezer eurós bírságot kapott, míg a klub további elöljáróira, Francesco Calvóra és Stefano Merullára ezzel azonos hosszúságú, Alessandro Nicola D’Angelóra pedig még három hónappal hosszabb eltiltás vár.

Agnellit a közelmúltban nevezték ki az Európai Klubok Szövetségének elnökévé, s egyelőre kérdéses, hogy az eltiltás milyen kihatással lesz az új tisztségre.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4812895804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2017.09.25. 20:25:10

Hat lehet en vok a hulye...mitoool tiltottak eeeeell???????

Tahion 2017.09.25. 20:33:09

@Juvegaspy: Én arra is kiváncsi vagyok, hogy a szurkolótársakat kiszipolyózó ultrák milyen büntetést kapnak. Remélem senki nem gondolja ezek után, hogy az itt elitéltek közül bárki is ártatlan...

Tahion 2017.09.25. 20:40:14

"jelentős anyagi haszon mellett továbbértékesíthették az így megszerzett jegyeket és bérleteket a csapat hazai mérkőzéseire" A személyes tapasztalatom szerint inkább a bérletes előjogukat "kihasználva" vásároltak fel egy csomó jegyet (ebben a klub vastagon sáros, más csapatoknál ez egészen másképp működik) amit aztán háromszoros áron továbbadtak...

En7ex 2017.09.25. 20:47:16

Rank nezve ez mennyire lehet rossz?

+Sparta 2017.09.25. 20:59:39

@En7ex: Egy évig egy másik arcot látsz majd a páholyban Agnelli helyén.

Csak Csucsu 2017.09.25. 21:27:41

Micsoda vád omg. Saját klubjának a saját stadionjában lévő helyeket adta oda másnak, akik biztos agnellinek pumpálták azt a párszáz ezer eurót mert annyira levan égve, hogy titkon jegymaffia üzér. Másból nem tud megélni a Csóri. :(((
Sok nem Juventus szimpatizáns bíróság erőlködik mert irigyek. Saját szarból nem sikerül nagyobb várat építeni akkor romboljuk le másét úgy lehet még könnyebb is előzni. XXI.századi fejlődés!

2017.09.25. 21:48:04

A Juventus újra csúcson van Olaszban és Európában is közeledik felé. Agnellit és az olasz focit nagy megtiszteltetés érte: az Európai Klubok Szövetségének elnöki posztja. Ezek után jönnek ezzel a szarral.
Azért csak leporolnám azt a 300 millió eurós kártérítési igényt és tovább erőltetném a jóvátételt. Mindenki azzal jött akkor, hogy tönkremenne az olasz szövetség...menjen. De már lássuk. Szemet húnytunk, nem erőltettük...nem sok idő telt el az újabb támadásig.
Oda is megtisztulás kell. Nem kellenek interes tippekre hallgató ügyészek sem, meg nápolyi "független" ügyészek sem. A szar FIGC is csak arra az egyre jó, ha a Juventust be kell mártani. Szégyen.

2017.09.25. 21:55:01

ja, és a hivatalos szöveg, hogy „A Juventus Football Club bízik a sportigazságügyi rendszerben... és mindig teljesen együttműködött a hatóságokkal.” ez a szöveg már 2006-ban sem vált be túlságosan.

GGábr81 2017.09.25. 22:33:30

Van egy stadionom, majd jegyeket árusítok és azt valaki tovább árusítja hatalmas haszonnal. Ezért is én vagyok a felelős? Jó értem, de mégse. Van némi simlisség, de hogy lehetett ezt a balhét is ránkhúzni. Szóval ennyire nem lehetnek barmok, hogy ezt is bebukják. Nem igaz nem tudják úgy megoldani az ilyen bizniszeket, hogy semmi közünk nincs hozzá, látszólag. És mi szükség rá? Mondjuk lehet azt mások mondták meg, hogy szükség van rá.

Barolo4 2017.09.25. 22:52:52

Alapvetően 3 dolog jut erről eszembe...
1. Nagyon gáz, hogy egy ilyen üggyel próbálják megfogni a Juventust, ráadásul ezzel amúgy az egész olasz focinak ártanak (lehet megint fél információk alapján csalózni persze). Nevetséges, hogy egy ilyen szintű ügy az elnökig felér és nem lehetett 'kisebb' emberek eltiltásával és lovéval lerendezni a dolgot (nyilván más csapatnál ilyen kizárt, hogy van).
2. Agnelli részéről is amatőr ami jelenleg történik. Tudja, hogy folyamatosan támadják, nem adhat ilyen támadási felületet, nem hiszem, hogy ha 'muszáj' ilyen gesztusokat tenni, akkor ezt ne lehetne úgy megoldani, hogy ő 'ne tudjon' róla, illetve semmiképpen se találkozzon ezekkel az arcokkal.
3. Az ultrák részéről is gáz ez az egész. Értem én, hogy jól jön egy kis fix plusz lové, illetve ezzel jól le lehet húzni a kvázi nem ultra 'divat' szurkolókat, de valahol hányinger a részükről is. Ha nagyon akarja a klub támogatni őket, ezt simán megteheti máshogy is (csinálják ők a büfét, vagy csak ők árulhassanak a stadion környékén vagy mit tudom én).
Ez az egész semmilyen szempontból nem méltó szeretett klubunkhoz, és ezért nem csak az amúgy kretén és elfogult szövetség a felelős.
Nagyon remélem, hogy ezek után Agnellinek van b terve és ez nem fog kihatni semmilyen szinten sem a csapatra (lásd anno Conte eltiltása).
Forza Juventus!

west30 2017.09.25. 23:04:07

@En7ex: @+Sparta: Az attol fugg mennyire igazak azok a pletykak,hogy Agnelli fasirtban van Elkan bratyoval,es csak egy indokra var hogy kitehesse.

Ámok 2017.09.25. 23:44:10

Ha Agnelli tényleg ezt csinálta, akkor el kell zavarni, de nagyon gyorsan! Még szinte alig hűlt ki a "calciopoli" és most ez....
Ha ártatlan akkor nem kellene, hogy tűrje ezt az egészet!

Rikoo 2017.09.26. 00:08:25

@Ámok: Küldjük el Marottát és Paraticit is.

west30 2017.09.26. 00:17:20

@Ámok: Valaki biztosan csinalta.Amikor elvileg elkelt az osszes jegy a stadionba, erre jopar hely uresen van,viszont a stadionon elott meg mindig lehet jegyet kapni,akkor nyilvan valami nem teljesen okes.Egyebkent ez nem egy uj dolog, mindig is igy volt,csak valaki most emiatt belekotott a Juventusba.Azok utan pedig hogy eliteltek,teljesen mind1 hogy artatlan,hogy csak kiszurtak vele,az emberek tobbsegeben nem ez fog megmaradni,hanem hogy bunos es eliteltek.

Gabuero9 2017.09.26. 00:28:35

Uefa klubelnoknek megvalasztjak majd nemsokkal kesobb az olasz szovetseg eltiltja xD

babo0410 2017.09.26. 01:22:59

@Ámok: Nyilván tudhatott a dologról. De azt kizártnak tartom, hogy ő maga a maffiának adott volna jegyeket. Maximum arra tudok gondolni, hogy a maffia elég erősen fenyegetőzik. Ha nem az van amit ők akarnak, akkor simán kicsinálják az egész csapatot. És sajnos ez ellen nagyon nehéz tenni.
Viszont ez zajlik szinte minden csapatnál. Olaszországban, Spanyolországban, Angliában, és máshol is. Sajnos a jegyüzérek mindenhol ott vannak. És sajnos elég nagy a befolyásuk ezeknek az embereknek.
Agnelliről nem tudom elképzelni, hogy maga részese lenne bármiféle illegális dolognak, maximum tud róla, és tenni ellene nem tesz. Nem tehet. Próbálj meg szem bemenni a maffiával.

keshudioo 2017.09.26. 07:33:38

@babo0410: Mafia és szervezett bűnözésről szóló vádak alól felmentették.

nutellás marhapörkölt tejjel 2017.09.26. 07:40:06

idióta marha ez az ember, a minimum, hogy az eksz elnöki posztjáról is kidobják

pedronegroo 2017.09.26. 09:03:51

Az biztos hogy ilyen körülmények között egy mezei szurkolónak(én) elmegy a kedve a meccslátogatás ötletétől... Mi a faxom hogy felvásárolják az ultrák a jegyeket és aztán háromszoros áron továbbítják. Nem vagyok naiv tudom hogy ez megy általában de én elvárnám egy Juventustól hogy ennél sokkal profibb legyen és "szurkolóbarátabb". És meccsjárás alatt nem is a rangadókat hanem a kiscsapatok elleni meccseket értem ahova egy átlag fizetésű mezei szurkolónak akár családostul megfizethetőnek kellene lennie és elérhetőnek. Nem először kell már csalódnunk a vezetőségben, képmutató, hazug banda a "nagy család".

biancineri101 2017.09.26. 09:19:24

1. Felháborító, hogy vannak szinte bevett dolgod a SerieA-ban, amik miatt szinte mindig mi visszük el a balhét(lásd calcopoli meg ez).
2. Ezek a folyamatok valóban rosszak, szóval az igazságtalanságon túl (amit sajna le kell nyelnünk),viszont akár egy megtisztulási folyamat is beindulhat ezáltal. A calcopoli is igazságtalan ítélet volt, de azóta a bíráskodás azért talán igazságosabb lett. Most talán a jegyüzérkedés is visszább szorul majd. Amúgy ha a jegyüzérkedés visszább szorul majd a klub simán tud majd 20%-ot emelni az árakon, úgy hogy talán még több ember is lesz majd a stadionban.

JuventusFanatikus 2017.09.26. 10:17:41

Juventus hivatalos honlapján reagált az ítéletre:

“A FIGC nemzeti bíróságának mai ítéletét követően a Juventus Football Club bejelenti, hogy fellebbezést nyújt be a FIGC fellebbviteli bíróságához, mert szilárd meggyőződésünk, hogy a klub helyesen működik és a kiszabott ítéletet nem tudjuk helyén kezelni.”

“A klub elégedett azzal, hogy a bizonyítékok vizsgálata után bebizonyosodott, hogy kizárható a szervezett bűnözéssel tartott kapcsolat.”

“A Juventus Football Club bízik a sportjogi rendszerben, s ki szeretnénk hangsúlyozni, hogy a klub mindig együttműködött a biztonság és a közrend szerveivel.”

steven.h 2017.09.26. 11:06:26

Elég érdekes hozzáállása van itt néhány embernek, most épp Agnellit küldi mindenki a halál faszára, már bocsánat, meg hogy váltsák le mindenhonnan, aztán ha megjelenne valami Moggis nyilatkozat a legtöbb komment, akár tőlük is, a következő mondanivalóval kerülne ki:
1) Gyere vissza Moggi
2) Te kellenél ide, rögtön rendet raknál
3) Ő kellene ide nem a mostani középszerű vezetőség

Ő nyilván szent volt, és még véletlenül se ment majdnem tönkre miatta a klub. Lehet jönni, hogy felmentették, meg koholt vádak, meg stb, nem az a lényeg, hanem az, hogy mi volt az eredeti ítélet és mi történt vele és a klubbal.

Akkor egy interista volt az ügyészségen, most egy nápolyi, nekem ehhez nincs több hozzáfűzni valóm mint az, hogy találni kellett megint valami indokot amivel lehet a Juvét súlytani...Úgyanúgy mint 2006-ban nem a Juve volt a legsárosabb, most is ez a helyzet...Ne mondja már senki nekem hogy a legnagyobb maffiózó Napoli nem ugyanezt csinálja...

És szerintem ehhez semmi köze nincs a teltházas meccseknek.

Tahion 2017.09.26. 11:56:56

@biancineri101: Az alacsonyabb, 60-70 szazalek alatti kihasznaltsag alatt mukodo stadionok eseteben megis hogyan tudnanak jegyuzerkedni az ultrak? Ez biztos, hogy Juve-specifikus eset, mivel szemelyes tapasztalatom alapjan 2011 elott egeszen maskepp mukodott a rendszer... arra is kivancsi lennek, hogy az Inter vagy a Milan vezetosege megsarcolta-e ugy a szurkolokat, mint ahogy azt Agnelli tette a BL-dontok eseteben... Nem azt mondom, hogy az Inter ultrai nem tennek-e ugyanezt, csak azt, hogy erre nincs lehetoseguk az alacsonyabb kihasznaltsag miatt...

Tahion 2017.09.26. 12:01:20

Mi arra a bizonyitekotok, hogy a tobbi olasz csapat, sot az angolok es a spanyolok is ezt csinaljak? Mert a Juve eseteben szamos magyar szurkolo tudna errol meselni, plusz most a sportbirosag is kimondta. Na persze lehet, hogy az azsiai MU szurkolok angol ultraktol veszik a jegyet, nem pedig valamilyen legalis csatornan keresztul. Mert ugye a klubnak nagyon megeri, hogy lemondjon a jegybevetel harmadarol...

steven.h 2017.09.26. 12:37:31

@Tahion: Angliáról senki nem beszélt, meg a spanyolokról se. Olaszországban meg biztos lehetsz benne, hogy ugyanez működik mivel rengeteg városban ott van a maffia még mindig.

A sportbíróságot meg inkább hagyjuk...mintha annó a Serie B-be zárták volna a Juvét, mi is lett annak a vége, hogy a sinter nálunk is sárosabb volt?! Vagy hogy a többi olasz csapat is részt vett a bíróküldésekben?!

kisnemesg 2017.09.26. 13:54:43

Szervezett bűnozes
Az szerevezetbunozes akar lenni?

Apuleius 2017.09.26. 14:20:44

@kisnemesg: Nem, a "szervezett bűnözés" az kifejezetten "szervezett bűnözés" akart lenni. Lásd:

hu.wikipedia.org/wiki/Szervezett_b%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s

steven.h 2017.09.26. 14:51:21

Hogy mitől is tiltották el Agnellit-t megtalálható az alábbi cikkben:

bianconeri.taccs.hu/2017/09/26/mar-megint-csaltunk/

Sorry ha esetleg nem lehet megosztani, vagy készül róla cikk

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása