Buffon számos témában nyilatkozott

buffon_gigi_bl-sajtotajekoztato_oltonyben.jpgA Juventus csapatkapitánya, Gianluigi Buffon Claudio Zuliani kérdéseire válaszolva adott egy hosszabb interjút a klub hivatalos csatornájának, melyben beszélt a Barcelona elleni mérkőzésről, Messi góljáról, csapattársairól, Paulo Dybaláról, Rodrigo Bentancurról és Gonzalo Higuaínról.

A hálóőr visszatekintett a keddi, Barça elleni BL-vereségre és részletezte, hogy a Juventusnak milyen konzekvenciákat kell levonnia a mérkőzésből.

"Még mindig megsebzettnek érezzük magunkat. Amikor hozzá vagy szokva a győzelmekhez és legtöbbször, amikor pályára lépsz, a tiéd a legjobb csapat, akkor nagy frusztrációt okoz visszatérni a rendes kerékvágásba egy ilyen meccs után. Ugyanakkor azt gondolom, ez pozitív hatással is lehet, hiszen a nagy csapatok és nagy emberek azzal bizonyítanak, hogy visszatérnek a nehéz időkben.

Az edzővel visszanéztük a mérkőzés lényeges mozzanatait és a technikai valamint taktikai szempontból is kielemeztük őket, mint ahogy mindig is tesszük. Egy remek csapattal kerültünk szembe és csúfos vereséget szenvedtünk, de ha tüzetesebben megvizsgálod a meccset, szerintem jogos azt mondani, hogy nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget.

Ez a vereség ismét rámutat arra, hogy ha meccsben akarsz maradni, esetleg le szeretnéd győzni a világ három-négy olyan csapatát, melyek felettünk állnak, akkor létfontosságú, hogy figyelmes maradj és egy igazi egységet alkoss az egész mérkőzés folyamán, illetve agresszív játékra is szükség van.

A második félidőben azonban már futottunk a meccs után, ez pedig azt eredményezte, hogy nagyon kinyíltunk. Ilyesmit nem engedhetsz meg egy olyan csapat ellen, mint a Barcelona. Mindig meg kell őrizned a hidegvéredet, mentálisan erősnek kell lenned, hogy meccsben maradj, mivel előbb vagy utóbb meglesz a lehetőség és akkor ki kell használnod. Magabiztosan kell játszanod és összetartónak kell lenned. Ez az, amit nem tettünk meg, miután vezetést szereztek és ez az, amiben biztosan fejlődnünk kell még."

A mérkőzés előtt Leo Messinek még nem volt gólja Gianluigi Buffon ellen, azonban a meccset követően ezt már nem lehet elmondani, hiszen az argentin kétszer is megzörgette az olasz kapus hálóját.

"Nem mondanám azt, hogy ez teljesen elkerülhetetlen volt, ugyanakkor figyelembe véve pusztán azt a tényt, hogy mennyi gólt szerez, úgy gondolom, hogy az valamiféle rekord, hogy már négyszer találkoztam vele és nem kaptam gólt. Amikor ellene játszol, láthatod az eltökéltséget az arcán, határozott mozdulatokat tesz, ahogy rákészül a lövésre és végül ellövi a labdát. Ilyenkor jössz rá arra, hogy ő egy másik szinten van.

Amikor olyasvalaki, mint Leo vagy Cristiano ellövi a labdát, az szinte nehezebbé válik, mint amikor más játékos rúg kapura. A mérkőzés végén gratuláltam Leonak és komolyan is gondoltam az elismerést. Itt, a Juvénál szerencsések vagyunk, hogy rendszeresen megmérkőzhetünk ilyen kaliberű játékosokkal. Meg kell értened, hogy mit jelent ezek ellen a futballisták ellen játszani, ugyanis Olaszországban sokan nem fogják fel, hogy ők milyen szintet képviselnek."

Buffon csapattársa, Paulo Dybala remek formában kezdte a szezont, azonban a keddi meccsen nem tudta megismételni a tavalyi negyeddöntő első mérkőzésén mutatott teljesítményét.

"A tavalyi évben már mondtam, hogy Dybala ott van a világ öt legjobb játékosa között, s voltak időszakok, amikor akár a legjobb háromban is benne volt. Ezen kijelentésem mellett most is kiállok, fügettlenül attól, hogy milyen jól játszik egy ki-ki meccsen. Csapat szinten nem játszottunk jól Barcelonában és ez neki sem segített, hogy képességeihez mérten a legjobb teljesítményt nyújtsa.

Figyelembe véve, hogyan játszott az elmúlt másfél évben, úgy gondolom, megérdemli a figyelmet. Rengeteg nagyszerű játékossal játszottam karrierem során és nyugodtan kijelenthetem, hogy Paulo ott van a legjobbak között."

A Juventus új szerzeménye, Rodrigo Bentancur is debütált a BL-ben és egészen biztató teljesítményt nyújtott. Buffont azonban ez nem lepte meg.

"Rodrigo teljesítménye nem megelepetés azoknak, akik minden nap látták őt az edzéseken. Ugyan fiatal, de nagyon okos és nagyon megbizható technikai, taktikai és mentális szempontból, mivel bár más bajnokságból érkezett, de hozzászokott ahhoz, hogy kezelje a nyomást.

Mindent, amit a labdával csinál egyszerűnek tűnik, ez pedig azt jelenti, hogy az anyatermészet valami különlegessel ajándékozta meg."

Gonzalo Higuaín annyira belelovallta magát a mérkőzésbe, hogy lecserélésekor bemutatott a Barcelona szurkolóinak. Buffon ugyan erről nem beszélt, de tetszett neki az, hogy Pipita nem törődött bele a vereségbe.

"Örülök neki, hogy Gonzalo nem fogadta el a vereséget és, hogy zavarta, hogy sem ő, sem a Juve nem hozta ki a meccsből a maximumot. Ezt szeretem, ez olyan fajta dolog, amely motivál téged abban, hogy fejlődj és, hogy konstruktívan tegyél hozzá valamit a saját magad és a csapat teljesítményéhez."

A Barcelona elleni meccset elveszítette a Juventus, ám szerencsére ez csak egy csoportmérkőzés volt, így lehet még javítani.

"Nincs abban semmi különös, ha Barcelonában kikapsz a Barçatól. Az a Juve, amit az első félidőben láttunk, bárkivel meccsben lehet, a Barcelonával, a Real Madriddal és a Bayern Münchennel is. Az a Juve, amit a második félidőben látunk, s amelyik kinyílt annak érdekében, hogy visszakerüljön a meccsbe, egy olyan csapat volt, mely elkerülhetetlenül vereséget szenved egy ilyen mérkőzésen.

A stratégia legalább annyira fontos a futballban, mint az intelligencia és a csapategység. Amennyiben egy olyan csapattal játszol, mely jobb nálad, nehéz úgy nyerni, ha elkezdesz támadni. A hiba az volt, hogy nem fogtuk fel, hogy a Barça vezetése ellenére is ugyanazt a játékot kell játszanunk, mint az első félidőben. Az edző is ezt mondta nekünk. A vasárnapi Sassuolo elleni mérkőzés egy lehetőség lesz számunkra, hogy újra emelet fővel lépjünk tovább."

Bonucci távozása, illetve a bekapott három gól kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy a Juventus védelme ugyanolyan szilárd e, mint a múltban.

"A Juve minden évben kap gólokat a szezon elején. Ez részben a sorsolás miatt van így, részben pedig amiatt, hogy a játékosok távozásával és új játékosok érkezésével időbe telik, hogy a védelem összeálljon. Nyilvánvalóan, ha még nincs meg az egyensúly, több gólt kapsz, különösen igaz ez akkor, ha olyan játékosok ellen játszol, mint Messi, Suárez vagy Iniesta. Javulnunk kell a védekezés egyensúlyát illetően és még egységesebbé kell válnunk, ha hallatni szeretnénk a hangunkat Olaszországban és Európában. A védelem erőssége meghatározó jelentőségű."

A vereség ellenére nincs miért elkeseredni, hiszen még a szezon elején járunk, a javítás lehetősége adott. Erről Buffon is hasonlóképpen vélekedik.

"Eltökélt vagyok, hiszen nagyszerű srácok vesznek körbe, egy fantasztikus csapatszellem uralkodik és erős keretünk van. Mindenre szükségünk van, hogy sikeresek legyünk Olaszországban és ha megteremtjük a megfelelő feltételeket, akkor Európában is. Mi hárman, kapusok egy oldalon állunk és nagyszerűen tudunk együtt dolgozni. A Juve erőssége továbbra is a csapatban rejlik, melyet az egyéni teljesítményekkel fejlesztettünk tovább."

Ebben az idényben valószínűleg a Juve valóban nem dőlhet hátra a hazai porondon sem, hiszen a címvédő számos riválisa remekül erősített a nyári mercatón.

"A milánóiak újra felemelkedhetnek, a Napoli még mindig a Napoli, a Roma pedig taktikát és ezzel együtt valószínűleg filozófiát is váltott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyenletesen kiegyensúlyozott lesz a verseny a bajnoki címért."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1712829800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2017.09.15. 10:47:43

Még egy ilyen EMBER nem lesz a Juventus történelmében...

steven.h 2017.09.15. 11:11:02

@Jamal Jamal: Én azért remélem hogy lesz, azért csak volt egy Del Pieronk is, most Buffon, Marchisio is itt van (bár ő nem akkora játékos mint elődei)

TYUKI 2017.09.15. 11:20:46

@steven.h: Chiellini is megéremel minden elismerést!

Ámok 2017.09.15. 11:59:56

@steven.h: @TYUKI: Imádom Chiellint, de nem lehet Buffonhoz vagy Adp-hez mérni Őt.
Marcit meg ne is említsük a 2 legendával egy napon!

+Sparta 2017.09.15. 12:07:17

@Ámok: Pedig kéne!!Mivel az elöbb említett Úrak,a saját faktorukban egytől-egyig VEZETŐk!! ;)

steven.h 2017.09.15. 12:11:40

@Ámok: Szerintem meg nyugodtan lehet, mert emberileg és klubhűségben ő is TOP, minden tiszteletet megérdemel, direkt odaírtam, hogy játékosként nem akkora, de ez nem kizáró ok.

CsakÚjváros 2017.09.15. 13:33:15

Gigi ezért utánozhatatlan,egy nagyszerű ember és nagyon érti a "szakmáját". Tetszett hogy Bonucciról nem beszélt :)

Ámok 2017.09.15. 17:16:19

@+Sparta: @steven.h: @CsakÚjváros: Buffon a világ 3 top kapusa (volt) fénykrában, mint ahogy Adp is a top csatárok tánorát erősítette, valamint Chiellini is klasszis (volt) a maga idejében!
Marci mikor volt top közáppályás?????

Rikoo 2017.09.15. 17:39:31

@Ámok: Az MVP idején, ami olyan népszerű volt, mint a BBC.
Persze Buffon világbajnok ahogy Alex is, de Marci az egyetlen saját nevelésű játékosa a Juventusnak.
Valamilyen szinten ő is klublegenda, hiszen Torinóban ő a legnagyobb kedvenc a szurkolók körében.

rockitbaby 2017.09.15. 17:51:35

@Ámok: Marci a szó legszorosabb értelmébe véve pont olyan, mint Conte volt. Nem feltétlen látványos a játéka, nem feltétlen jár Messi féle cselekkel, de ha nincs a pályán, megérezni a hiányát. Zongoracipelő, aki elvégzi mindazt a melót, amit a többiek nem.

Ha valakire, akkor őrá pedig hatványozottan igaz, hogy ízig-vérig Juventino, egy év kölcsönt leszámítva csak ebben a csapatban játszott. Szinte azonnal bejátszotta magát az első csapat kezdőjébe. Ha kellett a fogalmatlan edző kérésére játszott szélen, majd játszott b-t-b középpályást, hogy végül átvegye Pirlo szerepét.

Nem magasztalom az egekbe, mert játszott pocsék formában is, mint ahogy akkor az egész csapat. Ha nem a mi kutyánk kölyke lenne, lehet már nem is lenne itt, de szerencsére ennyire fogalmatlan vezetőség még nem ült a vip páholyban. Adjuk meg neki azt, ami jogosan megilleti!

Ámok 2017.09.15. 20:37:04

@rockitbaby:
"Marci a szó legszorosabb értelmébe véve pont olyan, mint Conte volt."

Így van! Soha nem volt top játékos a maga posztján/idejében!

A fent említett játékosok vezérek voltak, Marci egy szürke zongoracipelő!

4Evorg 2017.09.15. 22:23:30

Teljesseggel mindegy, hogy Marchisio mennyire volt top jatekos fenykoraban. Letett egy boven vallalhato teljesitmenyt az asztalra. Pogba, Vidal, Zlatan etc. klasszis a posztjan?? Vitathatatlanul. En megis ezerszer inkabb egy Marchisiot valasztok, mint oket. Marci ugyanis hű a klubjahoz. Lehet itt 11 szupersztar, ha a következo szezonban eligazol.

I love JU 2017.09.15. 22:49:12

@Ámok: azért a zongora cipelésben is remek mozdulatokat tud bemutatni. néha cipelés közben is eljátszik valami szépet :)

Ámok 2017.09.15. 23:59:06

@4Evorg: Könnyű úgy hűnek lenni, ha nincs kísértés...

@I love JU: Ebben teljesen igazad van!

Rikoo 2017.09.16. 01:36:55

@Ámok: Kísértés az éppenséggel lehetett, mert több topklub szerette volna leigazolni.
Manchester United a leginkább.

m.martin91 2017.09.16. 12:23:41

@Rikoo: Ezt soha senki nem erősítette meg, mindig csak pletykák voltak már évekkel ezelőtt is.

Il Principino 2017.09.16. 12:29:11

@Ámok: Azért egy jó formában levő Marchisio hiányát azóta is érezzük a középpályán..végül is nem fontos láncszem igen :D

FeriGjuve 2017.09.16. 13:36:45

Ezt az embert klónozni kéne!

2017.09.16. 15:10:00

@m.martin91: @Rikoo: B-be való visszasorolás kapcsán konkrétan is elhangzott, de csak az utóbbi években, addig hallgattak róla. Asszem talán Buffon is mondta nemrég (hogy volt ajánlat, de visszautasította), de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Asszem nem is angol csapatot, hanem olaszt említve. Zambrotta nyilatkozatában is mintha lett volna valami ilyesmi egy fél éve-éve. Valótlant nem akarok állítani, ezért nem írok konkrétumot, de akit ez tényleg érdekel, az biztosan meg tudja találni, mert az internet mindent megőriz.

rockitbaby 2017.09.17. 14:52:04

@Ámok: Döntsd el, mit szeretnél. Egyszer klasszisnak nem tartod, másszor vezérnek. Attól, mert a játéka nem látványos, még lehet mindkettő. Sőt! Egyik fogalom mércéje sem a látvány és az esztétika.

rockitbaby 2017.09.18. 05:21:23

@Ámok: Ha esetleg a válaszom többi részére is reagálsz, akkor lehet ezt érdemben folytatni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása