Naletilić: „Pjacának meg kell fogadnia Allegri tanácsát”

pjaca_marko_labdaval_fut.jpgMarko Pjaca ügynöke határozottan azt tanácsolja pártfogoltjának, hogy kövesse a mester tanácsait, ha sikeres kíván lenni az olasz bajnokságban.

A bianconero mester nemrégiben arról beszélt, hogy a horvát fiatalnak keményebben kell dolgoznia, azonban a Porto ellen már pályára küldte a huszonegy éves játékost, aki meg is törte a gólcsendet.

„Massimiliano Allegri nagyon jó edző.” - olvashatók Marko Naletilić szavai a JuveNews tolmácsolásában.

„A tegnap változtatott a csapaton, és helyesen ítélte meg, hogyan tudná javítani a csapatot, hogy megváltoztassa a mérkőzés menetét.

Mindig megpróbálja motiválni és fejleszteni Markót, miközben nagyszerű játékosnak tartja őt. Ő fiatal, és követnie kell a mester utasításait. Amennyiben így tesz, jobb focistává lesz, és ez minden bizonnyal nem fog rosszat tenni neki.”

Az ügynököt játékosának tegnap esti teljesítményéről kérdezték, illetve általánosságban Marko Pjaca beilleszkedéséről a Juventus csapatába.

„Nagyon örülök a sikerének, Marko pályára lépett, és jól is teljesített, neki köszönhető, hogy megtörte a gólcsendet, és megoldott a Juventus számára bonyolultnak bizonyuló nehéz mérkőzést. Emellett pedig gólpasszal szolgált Sami Khedirának, illetve egyéb érdekes dolgokat is elért.

Igazság szerint mindig, amikor pályára lépett, változást hozott a játékba, olykor például nem adtak meg tizenegyest a buktatásáért, illetve érdekes gólpasszokat adott, amiket azonban a célszemély nem értékesített.

Marko számára egyszerűbb egy olyan csapat ellen játszani, mint a Porto egy Palermóhoz vagy Crotonéhez képest, mivel utóbbiak teljes játékosállománnyal védekeznek. Számos Serie A csapattal szemben nehezebb számára, hogy elegendő teret találjon magának a játékhoz. Marko nagyon hasznos tud lenni a Juventus számára a Bajnokok Ligájában.

Hogy képes-e Mario Mandžukić vagy Juan Cuadrado helyettesítésére a csapatban? Marko nagy előnye, hogy képes úgy a bal, mint a jobb oldalon játszani. Ez az ellenféltől függ, Európában nem sok csapat képes megengedni magának négy olyan támadót, mint Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín, Mario Mandžukić és Marko Pjaca.

Összehasonlítva Mario Mandžukić és Juan Cuadrado játékával, Marko kevesebb védőmunkát végez, de technika és ötletek tekintetében náluk magasabb szintet képvisel. Ezért lényegében azon múlik, milyen meccset akar játszani a Juventus.

A srácnak folytatnia kell a munkát, hogy készen legyen, ahogyan eddig is tette. Lassan, de biztosan több játéklehetőséghez fog jutni. Jobban kell teljesítenie védekezés tekintetében, de nem szabad korlátozni a kreativitását. Az emberek azért látogatnak a stadionokba, hogy szórakozzanak.

Amennyiben Markónak sikerül kiegyensúlyozottan teljesítenie, elérheti Paulo Dybala szintjét. Egyértelműen javulnia kell a befejezések tekintetében, illetve a védekezésben is fokozottan be kell segítenie. Hasznos lehet a csapat számára, ő a Juventus és az európai futball jövője.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5012285735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve82 2017.02.24. 06:49:12

En bízom Pjacaban es úgy gondolom jó játékos lesz belőle,de egyenlőre Dybalahoz hasonlítani nem merném még a jövőre nézve sem.Elég nekünk ha olyan lesz mint Cuad:)))

venember83 2017.02.24. 09:17:48

@Juve82: Cuadrado túl kis lépcsőfok ahhoz, hogy Allegri ennyire méltassa a srácot. Valószínűleg sokkal-sokkal több van benne, és mivel horvát, remélhetőleg ezt ki is tudja majd hozni magából.

Rocky80 2017.02.24. 11:33:07

Tényleg kurva jó lehet ez a gyerek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása