Dybala: „A Juventusnál tervezem a jövőm”

dybala_paulo_golorom_hatulnezet_2.jpgPaulo Dybala arról beszélt legutóbb, hogy hosszú távra tervez a Juventusszal, illetve azt is megosztotta a kíváncsi szurkolókkal, hogy véleménye szerint a BL-győzelem nem álom számára.

A bianconero csapat meghatározó futballistája tavaly nyáron csatlakozott az Öreg Hölgyhöz a Palermo együttesétől, de nagyon rövid idő alatt nélkülözhetetlen szerepre tett szert, a kiváló játéka miatt pedig természetesen felmerült a Barcelonához való szerződésének lehetősége is.

„Lionel Messi? Ő volt a példaképem, álmodtam arról, hogy majd vele játszhatok.” - idézi a csatár szavait a Corriere dello Sport.

„Az első alkalommal, amikor az argentin válogatottban szerepeltem, az feledhetetlen alkalom volt, az élmény csúcsa pedig a passzolgatás volt, amivel lövőhelyzetbe hoztam.

Hogy játszhatnánk-e együtt a Barcelona csapatában? Ez csupán pletyka, nagyon ragaszkodok a bianconero mezhez, az embereknek meg kell érteniük, hogy erős kötelék fűz a Juventushoz, és nem szabad a pletykákkal foglalkozni.

Boldog vagyok itt, és hosszú ideig ennek a csapatnak a tagja kívánok maradni.”

Paul Pogba nyilvánvalóan nem osztozott ezekben az érzésekben, és a nyáron visszatért a Manchester United csapatához egy rekordösszegű átigazolás keretében.

„Kapcsolatban maradtunk. Nekünk hiányzik a pályán az általa képviselt minőség, valamint hiányzik a nevetése az öltözőből. De neki is hiányzunk mi, elég csak megnézni, hogy mi hol állunk a tabellán, és hol van a Manchester United.”

Úgy Paul Pogba, mint Paulo Dybala neve felmerült az Aranylabdára jövőben esélyes futballisták között, valóban ez a célja az argentin támadónak?

„Jelenleg helyénvaló, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo váltja egymást. Hogy gondolok-e rá? Mindig. Az idén egyetlen szavazatot sem szereztem, de már az is elképesztő, hogy huszonkét évesen neveztek. Most pedig az a célom, hogy előrelépjek a listán.”

A beszélgetés során szóba került a Juventus ideig legnagyobb olasz ellenfele is, amely valószínűleg az AS Roma lehet.

„A tabella szerint a farkasok az ellenfeleink, de a valóságban számos ellenfelünk van. Sok éve győztes csapatunk van, így természetes, hogy sok csapat feni ránk a fogát.

Amikor szombaton a pályára lépünk, nem csak az AS Roma ellen fogunk játszani, de ez motivációt jelent számunkra, legalábbis mi így tekintünk erre a meccsre. Ha sikerül szombaton megnyerni a meccset, az komoly jel lenne az üldözők számára.

Francesco Totti? Ő már bekerült a világfutball történelmébe. Mindig csodáltam őt, amikor a Palermo csapatában játszottam ellene, elkértem a mezét is.

Ha belegondolok, hogy már születésem előtt bemutatkozott, akkor beleborzongok. Mindenki szeretné átélni azt az álmot, miszerint negyvenévesen még mindig a kedvenc csapatában futballozik.”

Ezt követően Paulo Dybala a farkasok további játékosairól is beszélt, és persze Miralem Pjanić neve is felmerült..

„Jó barátom Juan Iturbe, ő erős futballista, és szeretném, ha többet játszhatna. Sokat elmond az AS Roma támadó részlegének az erősségéről, hogy ő nemigen kap szerepet.

Továbbá ismerem Leandro Paredest, aki fontos tagja lesz az argentin válogatottnak a jövőben.

„Miralem Pjanić? Felkészültnek kell lennie, hisz idén már megütközött a Lyon csapatával, amely meccsen egykori csapattársakkal találkozott. Kiváló profi labdarúgó.

Edzésen viccelődtünk azzal, hogy Radja Nainggolan valóban nem akar beszélni vele vagy sem, de nem válaszolt a kérdésünkre… Radja Nainggolan harcos típus, alappillére az AS Roma játékának, és ezt láthattuk az AC Milan elleni utolsó meccsen is.”

A Juventus a december 23-án tartandó Olasz Szuperkupán az AC Milan csapatával fog összecsapni.

„A Juventus mindig favoritnak számít a játékosok, a mester és a történelmünk miatt. Ami a milánói csapatot illeti, tetszik, ha egy csapat a fiatalokra koncentrál, és ez nem természetes Olaszországban. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a San Siro gyepén elszenvedett vereség után ez visszavágó lesz. Meg akarjuk szerezni a szezon első trófeáját.”

Természetesen az interjú során szóba került a Bajnokok Ligája is, Paulo Dybala viszont erről nem álomként kívánt beszélni, hanem célkitűzésként.

dybala_paulo_golorom_5.jpg„Nem szeretek álomként beszélni minderről, mivel az álomnak vége szakad ébredéskor. Beszéljünk inkább a céljainkról. Be akarunk jutni a döntőbe Cardiffba, illetve legendákká szeretnénk válni a sorozatban hatodik bajnoki címmel.

Számos riválisunk van európai színtéren, ott a Bayern München, a Barcelona, a Real Madrid, a Manchester City. Kemény menet lesz, de mi ezen a szinten vagyunk.”

A komoly célkitűzések ellenére a Juventust az utóbbi időben számos kritika érte a csapat játékstílusa miatt…

„Vezetjük a bajnokságot, valamint megnyertük a BL-csoportkört. Mi egyebet tehetnénk még? Természetesen nem játszottunk tökéletesen, de türelemre van szükségünk, mert sok változás volt a csapatban.

Szerencsére nagyon jó edzővel rendelkezünk Massimiliano Allegri személyében, aki képes beilleszteni az új arcokat a csapatba.

Nagyon jó kapcsolatunk van vele, beszélget velünk, és segít abban, hogy jól érezzük magunkat. Amióta itt vagyok, segített nekem, és értékes tanácsokkal látott el.”

A kritikusok másik célpontja Gonzalo Higuaín volt, aki bár már tizenkét gólnál jár, nem mutatja ugyanazt a formát, mint Nápolyban.

„Ha az ember a legjobbak között van, akkor természetes a kritika. Ez Lionel Messivel is megtörtént. Nem várhatunk többet Gonzalo Higuaíntól, hiszen fontos gólokat szerez, és emellett mindig próbál a csapat segítségére lenni.

Jól érzi magát a Juventusnál, sokszor figyelem őt, és próbálok tanulni tőle. A pályán kívül is gyakran együtt mulatjuk az időt, például együtt vacsorázunk.

De ez nem csak rá korlátozódik, nagyon jó csoportot alkotunk, és ez egyértelműen látható. Mario Mandžukić is ugyanolyan fontos, mint Gonzalo.

Hogy játszhatnánk-e mindhárman egyszerre? Kipróbáltuk már ezt egy barátságos meccsen az Espanyol ellen, illetve pár percig a Dinamo Zagreb ellen. Szerintem figyelembe véve a jellemzőinket képesek vagyunk rá akár meccs közben is átállhatunk erre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412049245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2016.12.15. 10:50:40

Nagyon nagy szerencsénk van, hogy megszereztük. a Jövő játékosa. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy egy új klubikont igazoltunk a személyében.

vico94 2016.12.15. 11:07:45

@babo0410: várjunk még ezzel! nagyon jó lenne ha neked lenne igazad, de szerintem nem kell olyan sokat vissza lapozni még itt a blog archívumban sem, hogy 1-2 évvel ezelőttről hasonló pogba nyilatkozatot találjunk...

Ennek ellenére jelenleg Ő a juventus legfontosabb játékosa

2016.12.15. 12:08:22

Így van. Hallottunk már pár ilyen szöveget, aztán mi lett belőlük...
Ez csak duma, amit a szurkolók akarnak hallani.
Hiszem, ha látom. De reméljük, nem csak a szája jár és nála nem 2-3 év a jövő.

I love JU 2016.12.15. 12:11:01

ügyes a srác :) akár Del Piero szintet is elérheti, ha marad. annyi a "hiányossága", h nem olasz :)

The king of alibis 2016.12.15. 12:11:35

Valahogy az az érzésem vele kapcsolatban, hogy ő lesz a következő Juventino ikon, s innen fog visszavonulni.

Mitya10 2016.12.15. 15:17:38

"De neki is hiányzunk mi, elég csak megnézni, hogy mi hol állunk a tabellán, és hol van a Manchester United.”

Gyönyörű x)))

MickyLau 2016.12.15. 16:25:41

Jó helyen van nálunk! Az idő majd minden kérdésre választ ad! Miért is akarna máshova menni???

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása