Moggi: "A Juventus helyében eladnám Pogbát"

moggi_luciano_integet.jpgA Juventus egykori igazgatója, Luciano Moggi is megszólalt a távozás küszöbén álló Paul Pogba ügyében, s azt tanácsolta egykori klubjának, adják el az évek óta szinte folymataosan a pletykák főszereplőjeként szereplő francia középpályást, majd az érte befolyó pénzből igazolják le Gonzalo Higuaínt és az FC Porto mexikói válogatott középpályását, Héctor Herrerát.

"Az az érzésem, hogy Higuaín maradni fog a Napolinál." - nyilatkozta Moggi a Radio Crc munkatársának a mercato fejleményei kapcsán.

"A Juventus helyében egyáltalán nem volnának kétségeim. Azonnal eladnám Pogbát, majd nyomban leigazolnám Higuaínt. Utána elmennék Portóba, s Herrerát tenném Pogba helyére. Senki sem venné észre a különbséget.

Higuaín sokkal meghatározóbb játékos. A Bajnokok Ligája megnyerésének esélyei megnövekednének, ő pedig jelentős változást képviselne."

Moggi irányította a Juventust, amikor a klub 2001-ben, akkor világrekordnak számító összegért, mintegy 75 millió euróért megvált Zinédine Zidanetől, majd részben az érte befolyó összegből olyan legendákat igazolt, mint Gigi Buffon, Lilian Thuram vagy Pavel Nedvěd.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr398902370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2016.07.20. 10:35:18

Herrera jöhetne, de Higuaín ennyiért, ennyi idősen... hát. Persze tudom, Nedved is ennyi volt (sőt talán idősebb is egy kicsivel).

Forza Juve *o* 2016.07.20. 10:46:31

Ez azért adná... es Buffon tavozasa eseten egy Courtois vagy Oblak ,jovore meg egy De Sci vagy Darmian +Benatia veglegesitese ha jol jatszik, mert ugye Barza nemsoka nyugdij,
kozepre meg egy ember es keszen vagyunk

Drughi Di Bianconeri 2016.07.20. 10:49:57

Nem kérdés,hogy 'Lucky Luciano' eladná :)

De azért már öregszik Ő is: ki az Herrera ? :D
Nem rég még hazája(Mexikó) bajnokságában bohóckodott,pedig 26,még statisztikákat se találni róla a mértékadó squawka-n,annyira nagy játékos :D

Ha már mindenki,minden poszt alatt aggódik:
az én verzióm az,hogy nagyon meglepő, mi több: csalódást keltő lenne Pogba MU-hoz igazolása.
A Real-t még érteném,Zidane meg a BL-esélyek,"celeb-csapat" miatt, na de a MU-t,ami épp' most készül újjáépülni....
Persze a PL+Mourinho+Ibra+a válogatott csapattárs Martial nagy vonzerő lehet (már akinek), de hiába a fénysebességgel javuló keretük, a bajnokságban még a BL-hely sem garantált(bár szvsz. a MU ezekkel az igazolásokkal óriási esélyessé lép elő,aztán majd megint behúzza 1 Leicester-féle klub :D )

120 M óriási összeg. SENKI nem ér ennyit,nem hogy egy a látványos góljai miatt túlsztárolt fekete b-t-b középpályás.
DE: pont ezért kellene megtartanunk,Pogba gyak. még 8-10 évig lazán várományosa az UEFA/FIFA év csapatbeli tagságának,előbb-utóbb,ha aranylabdás nem is,de dobogós simán lehet, állítom nagyon sok kisgyerek előbb tudja ki az a Pogba,mint,hogy melyik klub is az a Juventus. A világ egyik legnagyobb sztárja,meg azért posztja egyik,ha nem a legjobb játékosa is egyben.
Továbbá,ez lehet,hogy csak számomra fontos,de a 10-es mez és az ebben nálunk legendás,ikonikus játékosok szembeköpése lenne,ha az abban játszó illető 1 év után megpattan...

Úgy érzem,hogy idén MÉG nem fogjuk eladni,pont azért,mert a célunk a BL-győzelem és a Sandro-Pogba-Pjanic-(sérülése után:)Marci-Dybala tengely,meg a világelit védelmünk bőven alkalmas a trófea elhódítására.

HA pedig eladjuk,akkor már eleve 2 középpályás kellene,de legalább 1 klasszis,aki még ráadásul "celeb" is.

Én ebből az összegből nem Higanyt hoznám,ha jön Pjaca meg Gabigol,akkor túlzás is lenne ennyi támadó (még ha nem is lenne rossz,egy Higany), hanem a középpályára James Rodriguez-t,aki gyak- 1:1ben tudna Pogba helyén játszani (még ha kevésbé defenzív is).

Drughi Di Bianconeri 2016.07.20. 10:52:14

@Drughi Di Bianconeri:
* elnézést a dupláért

HA Pogba tényleg a MU-ba igazol az egész ügy legnagyobb nyertese nem más lesz,mint Mino Raiola.
Már 2 ügyfele landolt Manchesterben, de Pogba-ból eleve kap majd 20-25 M(!) részesedést,nyugdíjba is vonulhatna, a dédunokáinak sem lesz semmi gondja.

pedronegroo 2016.07.20. 11:25:41

@Drughi Di Bianconeri: Szerintem az MU is eleve a marketing értéke miatt akarja a mi kis Polipunkat. Ő lenne a fekete Beckham, aztán mehetnek haknizni Ázsiába és egy nyár alatt visszajönne az ára. Pogba simán pótolható, sőt már pótoltuk is Pjanic személyében, egyedül a marketing értéke az ami miatt én is megtartanám.

A mexikói egyébként egy próbát megérne ha reális áron elhozható, nekem inkább Vidal jut eszembe róla. A portóban a Alex Sandro-Casemiro-Danilo-Martinez brancs mellett azért ő is elég jól muzsikált.(a brancs már nincs is ott) 1 évvel ezelőtt le is verték a nagy Bayernt (ez az egyetlen meccs amiben láttam csak ezért említem meg) nem csak ikszeltek velük....

2016.07.20. 11:26:48

@Drughi Di Bianconeri: Az a baj h mondanám h nem kell celebnek lennie Pogba helyettesének, de ha komolyan a BL-t akarjuk, akkor valóban kész játékos kell.
Jó szemünk van a belső kp-k felfedezésében, pl. Pogba, Vidal és Verratti is nagy kár h anno azt a kevés misit sajnáltuk érte, de egyszerűen nincs időnk arra h 1-2 évig felépítsük az új igazolást sztárrá.

Drughi Di Bianconeri 2016.07.20. 11:41:55

@pedronegroo:
Én sem gondolnám,hogy pusztán a játéktudását tekintve pótolhatatlan lenne Pogba,mert ez nem igaz.De az tény és való,hogy posztja egyik,ha nem a legjobb játékosa,aki még csak 23,óriási fejlődési potenciállal úgy,hogy már most világsztár.
Azzal nem értek egyet,hogy Pjanic a pótlása lenne: a bosnyák regista vagy trequartista,teljesen más stílusú,felépítésű,karakterű játékos.

Nem tudom továbbra sem,hogy ki ez a Herrera,azt tudom,hogy 2 évvel ezelőtt,még Mexikóban bohóckodott és a mértékadó focival foglalkozó statisztikai oldalakon SEMMI info-t nem találni róla...

Én azért ilyen Herrera-féléktől 100szor komolyabb játékosOKat várnék,ha eladjuk Pogbat.

@hellan: Igen, egy kész, klasszis játékos kell,ha eladjuk Pogba-t, aki "celeb" is.
Mert,ha eladjuk polipot,akkor nem csak a teljesítményét,hanem -leginkább- a marketing értékét kell pótolni,ami számunkra különösen nehéz.
Pogba a legnagyobb sztárok egyike,annyira ismert,mint Neymar,Messi,Cé stb.
James csak "majdnem" ez a szint,hypoltságban,de szvsz. vele meg lenne ez a 2:1-ben való "pótlása" Pogbának.

Verratti-t valóban nagyon elqurtuk,sajnos már nem valószínű,hogy valaha Juve-játékos lenne,ha csak nem majd visszatér Olaszországba levezetni :(
Mondjuk Ő soha nem is lesz olyan celeb,mint Pogba,ellenben szvsz. hasznosabb/jobb játékos simán lehet (sőt).

Apuleius 2016.07.20. 11:46:42

@pedronegroo: A marketingérték kapcsán egyetértek, a MU oldaláról nézve legalább olyan fontos a csinnadratta, hogy sikerül VISSZASZEREZNI Pogbát, aki nem mellékesen az egyik legfelkapottabb játékos manapság. Az viszont szerintem messze nem igaz, hogy "Pogba simán pótolható", ahogyan az sem, hogy Pjanio személyében pótoltuk volna. Én tartok tőle, hogy Pogba pótlása annyira lesz eredményes, mint Vidalé volt.

Apuleius 2016.07.20. 11:47:54

A nyilatkozatot olvasva egyébként egyáltalán nem bánom, hogy már nem Luciano Moggi menedzseli a Juventus mercatóit.

pedronegroo 2016.07.20. 11:48:05

@Drughi Di Bianconeri: Pjanic-ot természetesen gól + gólpasszok tekintetében értem mint Pogba pótlása.

Nem kell komoly játékos, pontosabban olyan nagyon kevés van a piacon, kevésbé "hájpolt" de potenciállal rendelkező playerek akik hozzánk passzolnak, plusz ott van a 30-an felüli volt klasszisok kategória.

2016.07.20. 11:48:44

@Drughi Di Bianconeri: Jogos.
Most egy kicsit amolyan letolt gatyával állunk érzésem van picit főleg ha Pogba távozik.
Kapus, védelem megvan, belső kp-n megvagyunk de egy klinikát megtölthetünk annyi sérülékenyünk van, támadóknál egy fő mínusz.
Aztán pótlásuk...

pedronegroo 2016.07.20. 11:54:11

@Apuleius: Vidal pótolhatatlan! Ezért nem sikerült. Nincs még egy olyan középpályás aki szezononként 10 gól körül termel pluszba még minden meccsen felszántja a pályát, blokkol minden támadást. Szvsz hogy Pjanic jobb mint Pogba, mert tudja szervezni a csapat játékát, gólokat ugyanúgy meglövi sokkal kevesebb próbálkozásból, a szabadrúgásai pedig életveszélyesek amikkel meccseket dönthet el. Mi kell még???
Na jó védekezésben nem jeles de utóbbi időkben a kuli munka már Pogba-nak is büdös volt.

rob1 2016.07.20. 11:56:30

Közben Pogba már szólt hogy menne így szerintem nem sokáig lessz már nálunk de legalább vége lessz ennek a színháznak ami körülötte van.

Gigi Buffon 2016.07.20. 12:00:29

Ha már eladnánk Pogbát, akkor inkább agüero kéne megvenni Higany helyett.
Szerintem 94M ért megtudnánk venni ráadásul majdnem 1 évvel fiatalabb is.

pedronegroo 2016.07.20. 12:01:17

Nagyon sok pénzről van szó! Csak ne egy emberre költsük!(Higany) 1-2 okos igazolás ennyi pénzből még nyár végéig (aug 31. Marotta napja) megoldható, BL álmainkat nem befolyásolná Pogba távozása, sőt egy lehetőség ez a sok pénz a hiányzó láncszemek megtalálására.

Pogba egyébként is mikor volt tényező a BL-ben???

Drughi Di Bianconeri 2016.07.20. 12:03:59

@pedronegroo:
Na igen, számok tekintetében bőven pótolhatja a bosnyák Pogba-t,sőt tán' felül is írhatja.
Azt nem tudnám megítélni,hogy jobb játékos e,mint Pogba - ami viszont biztos,hogy Ő egy valódi specialista: egy irányító,kiváló hosszú-, és rövid passzokkal,jó labdaérzékkel,nagyszerű rúgótechnikával,kiváló pontrúgásokkal.
Szeretem Pjanic-ot,de azért eléggé hangulat-játékos (délszláv ugye),reméljük nálunk képes lesz konstans TOP teljesítményre,és akkor van egy fiatal Pirlo 2.0-nk :)

"Vidal pótolhatatlan!" - Ez így igaz, nem sikerült és nem is sikerülhetett volna,akik védekezésben ott vannak,ahol Ő (Kanté,Allan,Nainggolan),azok támadásban alig tesznek hozzá valamit.

Egyébként: James Rodriguez-ről mit gondolnál ?
Ő az én megítélésem szerint klasszis játékos,a Realból kifelé áll a szénája,szvsz. 60-70 M körül éppen ezért mozdítható is lenne.

@hellan: Ez a baj a középpályás sorunkkal: létszámra - papíron - megvagyunk, de vagy üveglábúak,vagy nem Juve(kezdő)-szintűek,Pogba eladása nélkül is elférne egy B-t-B.
Hernyó-Asa-Pereyra meg remélhetőleg csomagba mennek valahova.

Apuleius 2016.07.20. 12:19:07

@pedronegroo: Vidal kapcsán egyetértek, ezért kellett volna megtartani. Ahogyan Pogbát is meg kellene. Nem azért, mert abszolút értékben pótolhatatlan lenne, hanem azért, mert posztján a világ egyik legjobbja, s nem tudsz olyan kész játékost mondani, aki mozdítható, megfizethető, s hozná ezt a szintet. Nagyon sok pénz 120 millió, szívesen venném, ha a bankszámlámra érkezne, de a piaci helyzet ismeretében azért olyan hihetetlenül messzire nem jutunk vele.

Pjanic teljesen más poszt, teljesen más típusú játékos, ő nem fogja pótolni Pogbát. Értem a logikádat, hogy egy X gólmennyiséget, s Y gólpasszmennyiséget akkor most nem Pogba, hanem a bosnyák szállít majd, de szerintem ez azért nem így működik. Pjanic erősítésnek érkezett, azért igazoltuk, hogy a Juventus szintet lépjen előrefelé, s az lenne bitang erős, ha a zebramezes középpályán mind Pogba, mind Pjanic ott lenne. Ha Pjanic pótolja majd Pogbát, akkor maximum is csak egy helyben toporgunk.

Nekem marhára nem tetszik, hogy minden nyáron kulcsjátékos hagyja el a Juventust. A legszűkebb élmezőnyben nem ez a tendencia. A konklúziót inkább le sem vonom...

Rivendell 2016.07.20. 12:20:22

@Drughi Di Bianconeri: James tudjátok,hogy nálam nagy álom:D Pjanic + James a pályán,bakker 1 igazi irányító és 1 igazi művészi/talán a mai foci egyedüli régi mozgáskultúrájú játékosa/ mozgással megáldott tehetséges fiatal.

Real-tól őt elhozni annyira nehéz nem is lenne,mert az angolok most nem koncentrálnak rá,pláne ha MU viszi Pogbat,csak a PSG lehetne ellenfelünk érte,csak kérdés mekkora a fizuja és mennyire befűzhető

Juveboy92 2016.07.20. 12:23:31

@Drughi Di Bianconeri: nálam Pogbat Moussa Sissoko nagyon jól tudná helyettesíteni, előre játékba gyors technikás , jól is védekezik tökéletesen illene a csapatba ...az ilyen James és társaival egyetlen baj van , hogy ugyanolyan felfogásúak kreatív tkpk mint Pjanic aki már ittvan...de nekünk komplex játékos kéne mint Sissoko pl:)
ami Agüerot illeti elérhetetlen... egyik az h már többször jelezte h karrierjét szívesen fejezné be Citynél, másik meg a fizetés
Amúgy Higuainnál lehet kivárunk , elvileg vmi dátum után elévül a kivásárlási záradéka , legalábbis az olaszok ilyesmikről írnak :D

Rivendell 2016.07.20. 12:23:59

Allan kellett volna Vidal pótlásnak,nem sérülékeny,beton kemény és mellette nem is suta/paraszt romboló ,ja meg nagyon olcsó is volt.Kanté-nál többre tartom

Rivendell 2016.07.20. 12:25:30

Én mondjuk Higut többre tartom a mostani Agüero-nál,mintha korán megöregedett volna

Zsöné 2016.07.20. 12:37:16

@Drughi Di Bianconeri:
"Egyébként: James Rodriguez-ről mit gondolnál ?"
Bár nem tőlem kérdezted, de részemről nagyon jó lenne. Pogba = J. Rodrigez + 50 milla :)

"Hernyó-Asa-Pereyra meg remélhetőleg csomagba mennek" tegyük hozzá Khedirát is :)
@Rivendell:
"Pjanic + James a pályán" nagyon király lenne!

rob1 2016.07.20. 12:41:07

Witsel kéne Pogba helyére megvenni szerintem

Ádám.84 2016.07.20. 12:53:26

@Rivendell: "Allan kellett volna Vidal pótlásnak,nem sérülékeny,beton kemény és mellette nem is suta/paraszt romboló ,ja meg nagyon olcsó is volt."
Tökéletesen egyetértek! Ő képes lett volna nagyjából pótolni a chileit.
Érdekes módon azonban az idei évi "Allant", Diawarát sem akarja a Juve megvenni...

Drughi Di Bianconeri 2016.07.20. 12:56:41

@Rivendell: @Zsöné: Imádnám a Pjanic-James-Dybala triumvirátus maradandó,művészeti alkotásait.Ha beválnának,nem érdekelne Pogba sem :D

Pont azért szeretem James-t mert valóban, egy régivágású,nagyon finom,elegáns,könnyed művész :)
Perezék szvsz. tőle válnának meg legkönnyebben, teli vannak irányítókkal és Zizou inkább Iscot favorizálja, egy 80 Milliós játékos meg mégsem ülhet padon :D

@Juveboy92: Nagy lett a hype M.Sissoko körül az EB miatt,de egyébként szvsz. 1 majdnem annyira buta rohamnéger,mint Matuidi (najó,annyira talán mégse :D).
Tény és való,ott kijött neki a lépés: DD. 1 új posztra tette be, viszonylag sok támadó-feladattal,amivel végülis élt is, abban a tekintetben,hogy látványosan sokat támadott.Szvsz. a döntőben Ő tett a legtöbbet a sikerért,rajta láttam,hogy győzni akar.
De részemről akkor sem szeretem az ilyen leszegett fejjel,buta módon rohangáló négereket :D
Aztán lehet,hogy beválna,mint jobboldali b-t-b, az biztos,hogy viszonylag könnyen mozdítható 1 másodosztályú csapattól most.

Ja, és azért nem teljesen egyforma James és Pjanic: a bosnyák regista és trequartista,James meg szélső vagy AM, esetleg secunda punta,de én simán el tudnám képzelni Pogba, bal oldali belső középpályás posztján is - azért annyit nem védekezik Palika.
4-3-1-2ben mindkét "irányítónak" lenne helye,ha Marci felépül Ő amúgyis melózik 2 helyett,a védekezést meg megoldja Lemina vagy Sturaro :)

JA és a "taktikai nagykönyv" szerint: 3 középpályás rendszerben legyen 1 passer quasi irányító (Pjanic) egy fantasista(ez lehetne James) meg egy destroyer (Lemina/Sturaro).
Bőven elférnének Ők együtt is :)

Hiribi27 2016.07.20. 13:22:11

Megmondom őszintén, h nekem nem elsősorban azzal van a bajom, h Pogba elmegy. Nekem a klub hozzáállása nem tetszik. Mi az hogy egy ekkora klub, mint a Juve a játékos akaratára hagyatkozik és hivatkozik mindig??? Miért kötünk akkor 5 éves szerződéseket? Miért hosszabbítottuk meg tavaly Pogba szerződését és adtuk oda neki a 10-es mezt, ha mi, mint klub nem gondolkodtunk benne hosszútávon? Ennyi erővel csak 1 évre kellene szerződéseket kötni, aztán év végén megkérdezni a játékost, h ugyan akarsz még nálunk játszani, vagy mennél?! Utálom, h a szeretett klub-om ilyen töketlen. Ha igazak a hírek Mascheranoval megegyeztünk, de a Barca azt mondta: sehova, mert KELL nekünk. A Napoli ugyanezt mondta Higannyal kapcsolatban ( mondjuk ott pénzért elengednék, de akkor se nekünk) sok ilyen esetet lehet mondani, amikor a klub a játékos akarata ellenére nem engedi el,mert ragaszkodik a szerződési időhöz. Tavaly elment Vidal apróért, most meg Pogba fog elmenni, mert ők ezt akarják. 1-2 jó szezon után ez lesz majd Dybalával is??? Kedves klubvezetők! ILyenkor hol van a klub nimbusza? Hol vannak a szurkolói igények??? Bl-t akarunk nyerni?? Így soha nem fogunk. Maradunk az olasz szemétdombon kapirgáló kakasok.

Rivendell 2016.07.20. 13:24:01

@Drughi Di Bianconeri: akkor jön Higu és James is?:D legyen mind2 vonalban 1 top játékos

harciretek 2016.07.20. 14:03:32

Nálam egyértelmű, hogy ha Pogba megy, akkor Verratti-nak kell őt pótolnia. Nekem mindenki más csalódás lenne. Kicsit más típusú játékos, de taktikailag érettebb, nálunk tényleg az új Pirlová válhatna. A jelenlegi legértékesebb olasz, de szerintem Pogba árának a feléért már próbálkozhatunk. A másik fele pedig mehetne egy igazán komoly csatárra: Griezman, Sanchez, Cavani,... Persze azt sem bánnám, ha Pogba mégis maradna.

Rikoo 2016.07.20. 14:09:19

@harciretek: egyszerűen elérhetetlen és leigazolhatatlan. Semmi esélyünk még 120 millióért se.

pedronegroo 2016.07.20. 14:31:34

@Drughi Di Bianconeri: Hamesz??? Jó az nekünk ha Real-al üzletelünk??? A tököm tele van már velük....

pedronegroo 2016.07.20. 14:36:05

@Apuleius: Kicsit optimistábban! :) Marotta-Paratici majd kukáz egy újabb Pogbát!

Shyr Kahn 2016.07.20. 15:32:36

Ennyiert en sem gondolkodnek, hogy eladjam-e Pogba-t, vagy sem.

Nyilvan ertekeljuk amit tett es hogy kitartott +1 evet nalunk, de O sem most, sem par ev mulva nem lesz akkora jatekos, mint mondjuk Zizou volt. A mai arak mellett pedig a 29 eves Zizou kerulne kb ugyanennyibe.

Kovezzetek meg, de Pogba korant sem annyira meghatarozo jatekos, mint amennyit fizetne erte az MU. Totalisan jol jarnank az osszeggel.

Ha valaki nagyon nem ert egyet, akkor kerem nezze meg a statisztikainkat Pogba-val a palyan es nelkule. Nem fog talalni szignifikans kulonbseget.

Ahhoz kepest mennyit varnak tole, nem latom az utobbi evekben a jelentos fejlodest. Lehet erdemes lenne mar most bucsut inteni neki is normalias elkolteni az erte kapott penzt. No persze nem feltetlenul Higuain-ert, de komplett jatekosbol talalnank megfelelot a piacon... talan meg kettot is a 120 millabol.

Apuleius 2016.07.20. 15:42:59

@Shyr Kahn: "Ha valaki nagyon nem ert egyet, akkor kerem nezze meg a statisztikainkat Pogba-val a palyan es nelkule. Nem fog talalni szignifikans kulonbseget."

Nem akarok kekeckedni, de nem tudom, hogy milyen, statisztikailag valóban szignifikáns adatokra gondolsz ezen a téren (ha ismersz ilyet, én kíváncsi lennék rá). Pogba az előző szezonban a Juventus 38 bajnoki mérkőzéséből 35-ön pályára lépett.

.Bulldeo 2016.07.20. 16:28:14

@Apuleius: +1, és ez Pogbának egy igen nagy értéke; többnyire mindig bal oldalon játszott, de ha a jobb oldal volt nagyon ramaty, és éppen bevethető volt Asa, akkor egyszerűen ment a Polip a jobb oldalra, és hozott egy remek teljesítményt.
Főleg akkor, amikor a fél középpálya állandó vendég a klinikán, egy ilyen munkabírású, technikailag kifogásolhatatlan játékost nem szabad eladni.
Max. jövőre, ha már egyértelmű lesz, hogy Pjanic remekül elirányítja a középpályát, és Lemina sem egy egynyári sláger, akkor majd el lehet gondolkozni Pogba eladásán.

MDaniel98 2016.07.20. 19:16:33

Bevallom, nekem sem Herrera jutott az eszembe, amikor Pogba pótlásáról vizionáltam.:) 120 millióért el kell engedni, egyszerűen ez annyi pénz, hogy a gazdasági racionalitás felül fogja írni a csapatépítési érdekeket (már amennyiben igaz az, hogy Pogba menne, mi meg engednénk).

Shyr Kahn 2016.07.21. 00:15:17

@Apuleius: Nem számoltam össze pontosan az ESPN oldal Pogba meccsre lebontott statisztikáját (BTW a 2014/15-ös szezonban két hónapra kiesett és az éppen az ellenkezőjét mutatná, ámbár abban az időszakban az egész csapat gyengén muzsikált a bajnokságban, hiszen a BL igen csak erős finist igényelt, míg a bajnokság többé-kevésbé kézben tartható volt), de összeszámolás nélkül is látszik, hogy amikor nem lépett pályára ugyanazt a teljesítményt tudta nyújtani a csapat, mint vele. Természetesen ha akarod összeszámolom neked a dolgot idényre lebontva, és még ha vele pár százalékkal jobbak is lennénk (tehát szignifikáns különbség egészen bizonyosan nincs), akkor is a lényeg, hogy 100+ millás játékos jelenlétét a nem fogod a számok között fellelni. Tök mindegy, hogy ennek az összegnek a fele lufi és a marketing része, vagy sem, mert a lényeg, hogy ebből az összegből igen jól tudnánk bevásárolni és csapatot építeni. Úgy, ahogyan azt Moggi is tette 15 éve Zidane eladása után.

Apuleius 2016.07.21. 00:18:54

@Shyr Kahn: A felvetésed egy szubjektív vélemény, amely statisztikailag nem igazolható, ez itt a lényeg. Pogba 38 bajnokiból 35-ön, 8 BL-meccsből 8-on játszott, vagyis nincs értelme arról beszélni, hogy a csapat nélküle ugyanolyan teljesítményt nyújtott. Ennyi a történet. Továbbra is várom a véleményedet alátámasztó statisztikát, amely az első hozzászólásod alapján létezik, s mindent igazol.

.Bulldeo 2016.07.21. 01:15:53

@Shyr Kahn: a 2014/15-ös szezonban volt egy brutálisan erős középpálya, annak a statisztikája eléggé becsapós arra nézve, hogy mit jelent ma Pogba a Juventusnak.
Azóta végigharcolt egy teljes szezont úgy, hogy csak Marchisio hozott mellette megbízható, klasszis teljesítményt. Utóbbi kiesett; ha a franciát is eladjuk, a középpályát a nulláról kell felépíteni. Az meg kinek hiányzik?

Shyr Kahn 2016.07.21. 02:32:26

@Apuleius: Mint említettem a 2014/15-ös szezonban két hónapra kidőlt, valamint mint látod a következő oldalon: www.espnfc.us/player/138860/paul-pogba?season=2014 4 esetben nem lett becserélve. Ez összesen 26 mérkőzésnyi játékot jelent, míg 12 mérkőzést hagyott ki (vagy kispadozás, vagy sérülés miatt) csak a Serie A-ban. A BL-ben is kihagyta a Monaco elleni két mérkőzést. Sem ez, sem az, ha 35/38 mérkőzésből merek következtetni nem jelent szubjektív véleményt. Utóbbit legfeljebb túlzó következtetésnek lehet nevezni önmagában. Csak hogy én az előző két szezont venném alapul és nem csak a legutolsót, hiszen már múlt évben is 80-at rebesgettek vele kapcsolatban.

Shyr Kahn 2016.07.21. 02:40:26

@.Buldeo: Ámbár a középpálya brutálisan erős volt (bár nem mondtam volna sokkal erősebbnek, mint az elmúlt szezonbélit), éppen ezért vártunk sokat Pogbától a 10-es mezben. Kiderült, hogy nem érett erre a feladatra még, hiszen olyan társak hiányában, mint Pirlo, vagy Vidal (illetve Tevez, aki rengetegszer ment vissza a kp-ra segíteni) nem tudja átvenni a vezér szerepet.

Persze mondhatjuk rá, hogy még csak 23 éves, azonban én valamiért nem érzem benne azt az X faktort, amit mondjuk Zidane-ban, vagy Del Piero-ban kezdettől fogva éreztem, szóval nem érzem, hogy igazán föl tudna nőni a 120+ millás szintre és igazi vezérré tudna vállni. Ez utóbbi viszont valóban szubjektív vélemény és erősen vitatható. Csak idővel kapunik rá választ. Mindenesetre éppen e miatt írtam azt, hogy lehet érdemes lenne ennyi pénzért elpasszolni és beszerezni belőle két olyan/hasonló szintű embert, mint Ő.

Zsöné 2016.07.21. 07:58:57

@Shyr Kahn:
"Persze mondhatjuk rá, hogy még csak 23 éves, azonban én valamiért nem érzem benne azt az X faktort, amit mondjuk Zidane-ban, vagy Del Piero-ban"

Ezzel nem vagy egyedül. Jó játékos Pogba, de szvsz sokkal nagyobb körülötte a hype,mint a valódi tudás. Okosan üzletelve kijönne az eladásából 2 nagyon komoly top játékos.

venember83 2016.07.21. 08:14:37

Azért azt ne felejtsétek el, hogy sokkal másabb lett a futball, mint anno Zidane vagy Del Piero idejében, így kimagaslani is nehezebb.

Apuleius 2016.07.21. 10:10:50

@Shyr Kahn: Pogba egy fiatal, évről évre fejlődő játékos, s ha azt kívánjuk megítélni, hogy mit jelent a játéka, a jelenléte a Juventusnak, elképzelni sem tudok fontosabb adatot, mint az időrendben utolsó szezont. A száraz tények és a statisztika márpedig azt mondja, hogy ezek alapján Pogba a Juventus egyik legfontosabb kulcsjátékosa.

Értem én, hogy kihagyott két hónapot, s valamiért ezt az időszakot Te statisztikailag sokkal relevánsabbnak ítéled, mint a négy év többi részét, de továbbra sem látom, hogy statisztikailag akár csak a leghalványabb módon igazolható lenne az állításod, ami szerinted statisztikailag olyannyira nyilvánvaló. Ha már ezt az általad emlegetett szezont vesszük egyébként alapul, azért a figyelmedbe ajánlanám azt is, hogy a 38 bajnoki forduló alatt a Juventus mindösszesen három vereséget szenvedett el, ebből kettő olyan meccsen esett meg, amikor Pogba sérülés miatt nem lehetett ott. Ezen kívül kihagyott 3 BL-meccset is, ebből kettő a Monaco ellen esett, s azt azért szerintem Te sem gondolod komolyan, hogy a Juventus ezeken jó teljesítményt nyújtott.

Pogba négy szezont töltött eddig a Juventusnál, ezalatt 124 bajnoki találkozón lépett pályára (a lehetséges 152-ből), ezalatt 28 gólt és 31 gólpasszt jegyzett (érdekességképpen mondjuk Bonucci ebben a négy szezonban 132 bajnokin lépett pályára). Ezek a számok önmagukért beszélnek.

A szubjektív véleményedet maximálisan elfogadom, gondolhatod úgy, hogy Pogba nem olyan fontos a csapat számára, s majd könnyedén pótoljuk, de statisztikákra szerintem csak akkor érdemes hivatkozni, ha az azokból reálisan kiolvasható következtetések összecsengenek az ember véleményével.

Shyr Kahn 2016.07.21. 11:21:35

@Apuleius: "statisztikákra szerintem csak akkor érdemes hivatkozni, ha az azokból reálisan kiolvasható következtetések összecsengenek az ember véleményével." - Szvsz osszecseng a velemenyemmel meg ha feluletesen is neztem at a dolgot. Ahogy irtam en tobb, mint 15 merkozesrol beszelek osszesen amikor nem szerepelt. Sztem ez mar eleg nagy szam ahhoz, hogy kovetkeztetest vonjon le belole az ember, bar az egyenlet valoban nem olyan egyszeru, hogy az adott merkozesek koruli egyeb szignifikans faktorokat ignoraljuk. Talan nem kellett volna ra hivatkoznom csak a szamokat es eredmenyeket atfutva, mert osszetettebb kepet es elemzest igenyelne a dolog. Azt azonban tartom, hogy az arahoz kepest semmi relevans kulonbseg nem volt tapasztalhato azokon a merkozeseken, amikor nem lepett palyara. Bizonyosan nem ereztuk 100+ millas jatekos hianyat. Ha ereztuk volna, akkor valoszinuleg sokkal nagyobb aranyban kapunk ki/jatszunk dontetlent az alatt a 15+ merkozes alatt, amig nem volt a palyan (egyeb szignifikans faktor, ide vagy oda).

Persze tudom. Az ar nem feltetlenul novekszik linearisan a potenciallal es tenyleges jatektudassal. Csakugy, mint mondjuk a borok eseteben sem. Pontosan ezert erzem azt, hogy az arabol jol tudnank gazdalkodni es valoszinuleg nem ereznenk meg a hianyat.

Shyr Kahn 2016.07.21. 11:34:23

@venember83: Nem tudom mennyivel lett masabb, de azt latom, hogy a feladatkorok megvaltoztak. Manapsag mar nincs DP es Zidane fele tiszta jatekkor, ettol fuggetlenul Zidane a vedekezesen kivul minden jatekban korszakos zseni volt, amit egyebkent azota sem lattam egyetlen jatekostol sem (vitathato a dolog, de szvsz O volt a futball Michael Jordanje, hogy kisse kodos keppel eljek). Del Piero a 98-as serulese elott olyan hihetetlenul kimagaslott Zidane-al egyutt a csapatbol (pedig nem senkik jatszottak a Juveban), amit talan csak Trezeguet eseteben ereztem meg az azota eltelt idoszakban. Pogba-t a kozelukbe nem tudnam tenni.

Ahogy irtam a kora miatt azon lehet vitatkozni, hogy mekkora potencial is van benne es mennyiben fogja beerni az erintett neveket.

Apuleius 2016.07.21. 12:03:47

@Shyr Kahn: Én változatlanul nem látom, hogy akár csak az általad hivatkozott egyetlen szezon statisztikái bármi módon igazolnák az állításodat, de természetesen nem akarlak meggyőzni semmiről. Hogy ki milyen következtetéseket olvas ki egy adott statisztikából, az részben szubjektív vélemény. A Pogba által kihagyott 3 BL-meccsből kettőn a Juventus elképesztően gyenge teljesítményt nyújtott (a Monaco ellen), s ismétlem, a szezon három bajnoki vereségéből kettő Pogba nélkül történt. A dolgok közti összefüggések megkérdőjelezhetőek természetesen, ahogy azt Te is írod, de ezek a számok, ezek a tények. Azt továbbra is elfogadom, hogy a szubjektív véleményed szerint a Juventus nem érezné meg Pogba hiányát. Egyetérteni azonban nem tudok vele, de ebben nem is kell egyetértenünk. Részemről nem kívánom tovább bűvöli a statisztikákat :-)

Pogba kapcsán egyébként szerintem az a legnagyobb kérdés, hogy mire, meddig jutnánk az érte befutó pénzből. 120 millió euro irtózatosan sok pénz, a józan ész azt mondatja, hogy ennyiért azonnal el kell adni, de érdemes előtte körülnézni a piacon. Nevenincs senkik 40-50 milliókért váltanak klubot, én egész egyszerűen nem látom, hogy hogyan tudnánk igazán okosan elkölteni a pénzt úgy, hogy abból ne csak nagy tehetségek, hanem kész játékosok érkezzenek, akikkel valóban marad bármi esélyünk a BL-győzelemre.

Pogbát nem érdemes Zidane-hoz méregetni, főleg nem egy 23 éves Pogbát egy érett, pályafutása csúcsán levő Zidane-hoz. 23 évesen Zidane még a Bordeaux csapatában bűvölte a labdát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9922) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4165) mercato (4144) nyilatkozat (7445) Olasz Kupa (327) összefoglaló (412) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása