Marrone: „Szombaton a Juventusnak szurkolok”

marrone_luca_hellas_mezben.jpgA Juventusnál nevelkedett, azonban azóta számos csapatot megjárt mindössze huszonötéves futballista legutóbbi interjújában egyértelművé tette, kinek fog szurkolni a tabellavezetők hétvégi rangadóján.

A Hellas Veronában futballozó középpályás az Inter ellen ékesen bizonyította értékét, hiszen három gólpasszt is kiosztott szabadrúgásból, bár végül a házigazdáknak meg kellett elégedniük az Inter elleni 3-3-as döntetlennel.

Luca Marrone vasárnapi sikereit a vinovói múlthoz kapcsolja, mivel a Juventus kötelékében olyan kiváló technikával rendelkező szabadrúgáslövőktől tanulhatott, mint Alessandro Del Piero és Andrea Pirlo, azonban úgy érzi, hogy a Hellas Verona csapatánál jó helyen van jelenleg.

„Mindig próbáltam tanulni dolgokat Alessandro Del Pierótól és Andrea Pirlótól.” - nyilatkozta a játékos a La Gazzetta dello Sport napilapnak. „Figyeltem, hogyan rúgják meg a labdát.

Sokat tanultam, és már csak attól is javultam, hogy figyelhettem őket. Az egyik nap láttam, ahogy Andrea tíz szabadrúgásból kilenc gólt szerez.”

Akkor mondhatjuk, hogy a vasárnapi gólpassz-mesterhármas gyökerei Vinovóig vezetnek vissza?

„Sokat tanultam a Juventusnál, azonban azóta folyamatosan fejlődtem. Három gólpassz nem kevés. A Veronához csatlakozásom után Luigi Delneri úgy döntött, hogy én fogom elvégezni a szabadrúgásokat. Most már szeretnék gólt szerezni szabadrúgásból, és ezért keményen is dolgozok.”

Az Inter elleni három gólpassz mennyire volt a véletlen műve?

„Azt tudtuk, hogy az Inter általában a zónákat védi rögzített helyzetekben, ezért kijelöltük a területet, amelyet támadnunk kell, ez pedig a rövid oldali kapufa és a büntetőterület közepe közötti rész volt. Sikerült jól betenni oda a labdát, a csapattársaimnak pedig sikerült jókor megérkezniük a területre.”

Minden képességed adott ahhoz, hogy kiváló futballista legyél. Mindeddig miért nem sikerült ezt a minőségbeli ugrást végrehajtani?

„Némi idő elment sérülésekkel. Most viszont az előrelépés a célom, ezért is választottam a Verona által felkínált lehetőséget. Luigi Delneri bízik bennem, és én szeretnék jó játékot mutatni a következő négy hónapban, mivel csak így bizonyíthatom a képességeim.”

Antonio Conte vezetése alatt védőt játszottál, azonban mindig középpályásnak tekintetted magad.

„Conte idején jól játszottam Leonardo Bonucci helyén. Ugyanazt játszottam, mint normális esetben, csakhogy kicsit hátrébb helyezkedtem a pályán. Gyermekkorom óta középpályás vagyok, és ebben a pozícióban is érzem a legjobban magam. Szeretek előretörni a gólszerzés érdekében, erre pedig gyakrabban kell alkalmat kerítenem.”

Hány bajnoki címet érzel a tiednek?

„A tavalyira nem tekintek sajátként, mivel soha nem játszottam. A Conte ideje alatt megnyert első és második bajnokit enyémnek érzem. Az első szezonban gólpasszt adtam, illetve gólt is lőttem, azonban a másodikban többet játszottam.”

Nagyszerű mérkőzést választottál az első Serie A gólodhoz.

„A 2011/12-es szezon utolsó napja volt a Juve-Atalanta meccsen. Ez volt Alessandro Del Piero utolsó mérkőzése, ezért senki nem emlékszik a gólomra. Azonban komolyan mondhatom, hogy nagyszerű érzés volt, és ez volt karrierem legszebb napja.”

A szerződésed 2019-ig a Juventushoz köt, azonban a szezont a Carpinál kezdted meg. Náluk miért nem működtek a dolgok a te szempontból?

„A Carpi egy másik utat választott. Most az a célom, hogy biztos vizekre jussunk a Veronával. Luigi Delneri azt szeretné, hogy a középpályáról irányítsam a csapatot, és vezért lát bennem. Most először bízzák rám egy csapat vezetését, és szeretnék jól teljesíteni.”

Mit tervezel szombat estére?

„Ha lehet, kilátogatok a Juventus Stadiumba, hogy szurkolhassak a Juventusnak. Valószínűleg szoros mérkőzés lesz, amelyet egy rögzített helyzet fog eldönteni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr48372518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2016.02.09. 10:49:43

Marrone-t eladtuk, vagy csak kölcsön van adva? Én szívesen megnézném, hogy mennyit fejlődött. Szerintem most pont jól jött volna az utóbbi pár meccsen, hogy lehessen két fontos meccs előtt pihentetni. Én mindig is kedveltem, és azt gondoltam, ha a sérülések elkerülnék, akkor egészen hasznos játékos lehetne. De nem mint védő. És ez a nyilatkozata rendkívül szimpatikus.

GZolee80 2016.02.09. 11:37:36

Ő nem lett volna rossz ha eredeti posztján a középpályán kap helyet Contétól azon a pár meccsen amit játszott nálunk és nem a védelemben.
Én a következő szezonra visszahoznám , Asa és Padoin helyett , cserének jó lenne.

GZolee80 2016.02.09. 11:38:50

@babo0410:

Ha jól tudom kölcsönbe ment a Carpihoz , majd miután az újoncnak nem kellett szintén kölcsönbe a Veronához.

venember83 2016.02.09. 11:43:47

@babo0410: igen, kölcsönben természetesen.

ToTTy-Juve 2016.02.09. 11:45:45

Sturaro az Ő 2.0-ja csak a mentalitásuk más :)

ToTTy-Juve 2016.02.09. 11:49:14

@GZolee80: Asával egykorúak kb. Ő olasz én mégis azt mondom, hogy az afrikai nyomába sem érhet. Jó helyen van mindkettő ott, ahol van :)

Más oldalról megközelítve a dolgot:
ha mindkettőt piacra dobnánk, melyiket vinnék először és többért?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása