Dybala: "Boldog vagyok a Juventusnál"

dybala_paulo_gol_roma7.JPGA Juventus Dybala találatával aratott győzelmet a z AS Roma elleni rangadón, s az argentin tehetség játékát a Juventus Stadium lelátójáról követték az FC Barcelona igazgatói és megfigyelői, akik Paul Pogbát is szívesen a katalán együtteshez költöztetnék.

Az ügyben most megszólalt a Palermo elnöke, Maurizio Zamparini által nemes egyszerűséggel az "új Messinek" nevezett Dybala is, aki igyekezett gyorsan megnyugtatni a zebramezes szurkolókat.

"A szurkolóknak nincs okuk aggodalomra a Barcelona megfigyelői miatt. Boldog vagyok itt, csupán hat hónappal ezelőtt érkeztem, s nem gondolok a távozásra." nyilatkozta Dybala a Corriere dello Sport munkatársának. "Még soha sem voltam ennyire elégedett a teljesítményemmel, s úgy érzem magam, mint a Palermónál. 

Az új Messinek érzem-e magam? Mindig próbálok önmagam lenni és minden egyes nappal tovább fejlődni az áldozat és a munka által. Nagyon kevés játékos van, aki felér Messi szintjére. Mindazért, amit elért, nehéz a közelébe érni. 

Azonban az ember mindig próbálja jó teljesítménnyel segíteni a csapatát, s ez az, amit próbálok minden meccsen. Még soha sem találkoztam Leóval, amikor meghívót kaptam a nemzeti csapathoz, ő nem volt ott. Nehéz lesz olyanná válni, mint Messi, már azzal is nagyon boldog lennék, ha csak egy kicsit hasonlítanék rá. Argentínában azt mondják, hogy a mozgásom Sergio Agüeróra emlékeztet."

Az ifjú argentin megkérdezték arról a versenyfutásról, amely közte és a legfőbb bajnoki kihívő Napoli támadója, Gonzalo Higuaín között zajlik az olasz bajnokság góllövőlistájának élén.

"A párharc a Napolival és Higuaínnal? Élvezem, mert hozzám hasonlóan, Higuaín is egy argentin csatár. Csodáltam, amikor a nemzeti csapathoz mentem, s tisztában vagyok azzal, hogy mire képes, s mit tesz most. 

Kiváló játékos, ezt már megmutatta a Real Madridnál, valamint azzal, hogy számos trófeát nyert már, s most a Napolinál is bebizonyítja. Örülök, hogy gólokat szerez, azonban bízom benne, hogy ellenünk nem jár sikerrel...

Barátok vagyunk-e? Igen, beszéltünk egy kicsit szombat este, a legjobbakat kívántam neki, de elmondtam, hogy amikor hozzánk látogatnak... Irigykedem-e Higuaín bizonyos képességei miatt? Talán a jobb lába miatt, megfordul és lő, ez olyasvalami, amit jó volna eltanulni tőle.  

Két csapat van-e versenyben a bajnoki címért? Nem, azt gondolom, hogy az Inter és a Fiorentina változatlanul versenyben van. Még tizenhét mérkőzés van hátra. Ez a vereség kemény volt a Roma számára, de egy erős csapat, s soha sem adják fel."

Az argentin tehetség nyáron hatalmas összegért érkezett Torinóba, s a szezon kezdetének botladozása után, szinte egyik pillanatról a másikra robbant be a Juventus kezdőcsapatába, s vált meghatározó alapemberré.

"Számítottam-e arra, hogy mostanra ennyi gólt szerzek majd? Igazság szerint nem. Arra sem gondoltam, hogy ennyi játéklehetőséget kapok majd, mert tudtam, hogy egy olyan csapathoz érkezem, ahol sok kiváló támadó is van, s így nem lesz könnyű dolgom. Azonban azzal a szándékkal érkeztem, hogy tanulok és meghallgatom a csapattársaim tanácsait, hogy fejlődhessek.

Újra kellene gondolnom a tizenöt gólos célkitűzésemet? Nem, már elmondtam korábban, hogy mindig is ez marad a cél. Még mindig csak másodikok vagyunk a tabellán, nem bízhatjuk el magunkat, mert még nem értünk el semmit sem.

A Roma elleni találat nehéz volt, mert szorult helyzetben voltam, s nem volt sok lehetőségem. Próbáltam olyan gyorsan ellőni a labdát, amennyire csak lehetséges, s szerencsére gyorsabbnak bizonyultam a kapusnál.

Igaz, hogy Allegri mindig azt mondja nekem, fejlődnöm kell a jobb lábammal. Mindig ezt mondja az edzések során, én mégis mindig a balt használom. Különleges munkát végzek vele: kapásból lövöm a beíveléseket. Egyet jobbal, egyet ballal."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr938317234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juveboy92 2016.01.26. 13:43:56

azért remélem ha eléri a 15-öt nem fogja inkább mellé durrantgatni csak mert a célját már elérte...:)))

udawa 2016.01.26. 14:52:47

Ez egy tisztességes nyilatkozat, nagyon jó gondolkodású srác, ilyenből kevés van már manapság! Remélhetőleg így is van, ahogy nyilatkozik! Gratulálok hozzá!

Rocky80 2016.01.26. 17:21:16

Akkor áldjon meg még több góllal és gólpasszal a máriapócsi könnyező Szűz Mária! :D

MDaniel98 2016.01.30. 10:16:14

Úgy gondoltam mikor leigazoltuk, hogy a 32+8 sok érte, de eddig rám cáfol. Nem bánom.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása