Khedira visszatérhet a Lazio ellen

khedira_sami_golorom.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint Sami Khedira pénteken ismét ott lehet a zebramezes csapatban a Lazio elleni bajnoki mérkőzésen. A német középpályást combsérülés hátráltatta a válogatott szünettől fogva, s nem lépett pályára a Juventusnál az Empoli felett aratott 3:1-es diadal óta, amely a bajnokság 12. fordulójában esett.

Corriere dello Sport arról számol be, hogy Khedira ma újra edzésbe áll Vinovóban, s így akár már ott lehet társaival a Lazio ellen a Stadio Olimpicóban.

Mindez jó hír lehet a sérülések által megtizedelt csapat számára, hiszen Kwadwo Asamoah, Roberto Pereyra, Hernanes és Martín Cáceres továbbra is hiányzik majd, míg Paul Pogba sárga lapos eltiltás miatt kényszerül kihagyni a találkozót.

A legutóbbi négy bajnokiját győzelemmel záró Juventus megkezdte a felzárkózást, s egy esetleges újabb diadallal, legalábbis egy nap erejéig, mindössze négy pontra csökkentheti a távolságot az éllovas Napolitól.

Az Öreg Hölgyre nehéz sorozat vár, hiszen előbb Rómában kellene legyőznie a Laziót, majd a Fiorentina együttesét fogadva kellene folytatnia a győzelmi sorozatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr528129456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2015.12.01. 11:25:53

Nagy szukseg is lenne ra igy hogy Pogba sargalapos

delpi0823 2015.12.01. 11:26:53

@delpi0823: khedira,marchisio,sturaro 3assal feltudnank allni

rockitbaby 2015.12.01. 12:39:14

@delpi0823: Nem kellene elkövetni azt a hibát, hogy túl hamar dobjuk be a mélyvízbe a sérülés után. Mert csak még rosszabb lehet. Marchisio javuló formájával és Sturaro kiegyensúlyozott védekezésével szerintem Lemina bőven megfelelő opció lenne. Sőt. Inkább pihenjen még egy hetet és ezden a csapattal teljes edzésmunkát végezve, minthogy rásérüljön és akkor megint hetekre a pályán kívülre szoruljon. Nem lebecsülve az ellenfelet, de a középpálya rendben lesz nélküle is egyelőre. Lemina-t kellene marha gyorsan beépíteni, mer ha Pogba távozik, ő tökéletes lenne a helyére. Hasonló stílus, csak cicoma nélkül.

stevenh 2015.12.01. 12:48:53

@rockitbaby: Az eltelt 3 hónap alatt én azt vettem észre, hogy egy elég tudatos munkát látunk Allegritől a beépítések terén, legalábbis ami a fiatalokat illeti. Hozzátenném, hogy elég sokszor nem értettem egyet a döntéseivel, meg úgy nagyjából semmivel, de láthatjuk, hogy felépítette Dybala-t, úgy tűnik most már Alex Sandrot is, jöhet a következő lépcső, aki valószínűleg Lemina lesz, hozzátenném, Ruganinak jobban örülnék, de jelenleg a védőhármasunk megkérdőjelezhetetlen.

Nathas 2015.12.01. 13:07:44

Pereyráról tudtok esetleg valamit? Sérült még, vagy alkalmas már a játékra?

pedronegroo 2015.12.01. 13:07:57

@rockitbaby: Lemina-t már én is megnézném hogy hosszútávon mire képes de sajnos Allegri-nek nem erőssége a fiatal játékosok beépítése sem. Khedira-val viszont nem tudom mit kéne tenni, igazából egy ilyen sérülékeny játékost ide hozni ennek a szakmai stábnak nagy hiba volt. Szerintem inkább játsszon a Lazio ellen, ha nem meccs közben akkor valamelyik edzésen úgy is lesérül...

Apuleius 2015.12.01. 13:41:23

@Nathas: Allegri a Palermo elleni meccs előtti nyilatkozatában ennyit mondott a sérüléssel bajlódó játékosok visszatéréséről:

"Martín Cáceres állapota nem súlyos, de továbbra is megvan egy makacs sérülése a válogatott szünet óta. Sami Khedira három-négy napon belül ismét edzésbe áll, Roberto Pereyra a jövő pénteki, a Lazio elleni mérkőzés után, Asamoah a jövő héten. Hernanes továbbra is hiányzik, azonban Padoin már ismét együtt dolgozik a kerettel."

juventuz.blog.hu/2015/11/28/allegri_folytatnunk_kell_a_felzarkozast

pedronegroo 2015.12.01. 14:06:50

@Apuleius: Egy egészséges, jó Padoin már nagyon ráférne a csapatra! :)

Az álmom amúgy a kezével ötöst mutató Padoin!!! :) Valami hír egyébként a szerződés hosszabbításáról? Gondolom hogy a piszkos anyagiak nem jelenthetnek gondot egy legenda esetében, pár millión nem fogunk garasoskodni :))

Devilke Balla 2015.12.01. 14:12:34

Ez egy jó kis meccs lesz,és tanulságos olyan szempontból,hogy most megmutathatja a csapat,mennyire van szukségunk Pogbára hosszabb távon.ill,mennyire lenne érvágás,ha a nyáron valóban eligazolna.

Andras74 2015.12.01. 14:13:28

Azt gondolom, hogy amennyiben tényleg élnek még a bajnoki álmok, akkor ezek "kötelező" győzelmek, mert másképp be kell érni a 3. hellyel.....

DegerFaCan 2015.12.01. 14:26:30

@pedronegroo: Egyetértek stevenh-val szerintem pont hogy erőssége. Csak nem gyors ami szerintem nem baj. Nézd meg Shaarawyt mély víz után szárnyalt de ki is égett hamar azóta se találja magát. Szerintem nagyon okosan szép lassan épít be embereket főleg a fiatalokkal vigyázikk hozzátenném Conte is így tette Pogbesszal látjuk hogy megérte.

Ugyanakkor a védelmen kívül mindenhova lassan lassan betolja a fiatalokat. Sturaro, (Pogba) Alex Sandro, Dybala, Morata Zaza talán. Jön majd Lemina, Rugani is. De egyszerre nem lehet mindet betenni ez nem a fifa gyerekek :)

.Bulldeo 2015.12.01. 15:12:20

@DegerFaCan: "ez nem a fifa gyerekek :)"
ezt már sokszor elmondogattam magamban a kommenteket olvasva. nagyon nagy igazság!

pedronegroo 2015.12.01. 15:52:48

@DegerFaCan: Mindenki másképp látja, én azonban úgy gondolom mind Dybala mind Alex Sandro lassú beépítése súlyos pontokba került a csapatnak. Nem beszélve arról hogy Alex Sandro aki három meccsen is zsinórban sorsdöntőnek bizonyult nem is játszott volna Allegri szerint ha Evra nem sérül le. Szóval én ezt nem nevezném remek és tudatos beépítésnek. De ugyanez volt Dybala-val is. Kezdettől fogva ő volt az egyetlen hasznos és kreatív támadónk erre több meccsen is padozott, persze amikor meg játszott és eldöntötte a meccseket már nem tudta kihagyni. Ha valaki szerint Dybala jó teljesítménye Allegri tudatos beépítésének gyümölcse az biztos nem látta a kis argentint a tavalyi szezonban játszani. Amúgy se hiszek abban hogy a padon csücsülve bárki is tud fejlődni. De gondolom ha hétvégén Lemina beáll és jól fog játszani az is Allegri érdeme lesz mert biztos jót tett neki a padozás és megszokta az olasz focit.

Pogba példája meg nagyon sántít. Pogba előtt ott volt Marci, Vidal, Pirlo a világ akkori legerősebb középpályája, még szép hogy nem egyből dobta be a franciát Conte. Dbala-nál viszont volt és van egy Morata, Zaza, Mandzu, szerintem nem kérdés hogy bármelyiknél jobb alapból.

Szumma-szumma nem azt mondom hogy mindenkit be kell dobni a mély vízbe, játékosa válogtaja, de konkrétan Dybala és Alex Sandro mellőzése nem volt jó ötlet. Ugyanakkor például Rugani mellőzése valahol meg védhető és jó döntés is, mert Chiello-Bonu-Barza ezer éve együtt játszanak, itt inkább az a hunyó aki visszahozta Rugani-t ideje korán...

Shaarawy-nak meg nézz utána inkább Te és utána példálózz vele. Én úgy tudom hogy a Milan-nál is "beérett" Allegri stábjának hentes munkája és elérték a sérülések a Fáraó-t pluszba megérkezett Balotelli akit Allegri első számú csatárnak tett meg. Ez a kettő együtt be tett neki.

DegerFaCan 2015.12.01. 16:08:33

@pedronegroo: Dybala hullagyenge volt az első meccseken, és Sandro sem igazán érezte magát jól a pályán.
aki azt hiszi hogy valaki direkt szopatja magát hogy nem játszat embereket mert csak, az hülye. Azért nem rakta be mert még nem álltak készen.
Olaszban nem elég tehetségesnek lenni, itt a taktika sokkal fontosabb, s míg mindenki a pénteki edzésen együtt nem mozog védekezésben támadásban, addig ki se áll a csapat.

Szerintem a korai botlások egyszerre köszönhető a balszerencsének, a kései vételeknek, a még túl nagy elvárásoknak, a tavalyi sikerkovácsok távozásának (ami hangsúlyoznám hogy szükséges volt mostanra).

Szerintem lassan regenerálódunk és most fiatalabbakkal vagyunk könyörtelenek a olasz ligában. Így is lesznek botlások de mostanra beáll az mint tavaly hogy csak elenyésző számban, s megint mi leszünk az a Juve ahová kikapni járnak a csapatok :)

Shaarawy szerinted hogy került képbe? Hogy elment Ibra... és muszáj volt őt berakni nem vettek senkit (szerencsére nekünk nem kellett egyből minden meccsen játszatni máris Dybalát, szépen adtunk rá izmot meg a tactic skilljét is felturbóztuk :)

stevenh 2015.12.01. 16:16:45

@pedronegroo: Nem teljesen értek veled együtt, bár tények amiket leírtál (bár a súlyos pontokba került dolog szerintem ennyire nem releváns lásd rögtön a legelső meccs, ahol körbelőttük a kaput, végén meg kaptunk egyet)

Dybala mióta itt van 4 kg izmot szedett magára, van is róla cikk, ez szerintem egyértelműen jelzi, hogy miért is kellett "jegelni" többet, mivel a sorozatos terhelés az efféle jellegű felépítésnek nem valószínű, hogy jót tett volna.
Evra kérdés inkább azért érdekes mert ő vezér alkat, kellett valaki a pályára is Buffon mellé (ezeket a nyilatkozataiból fakadóan vonom le)

Shaarawy felvetés jogos, utolsó részével nem értek egyet, nem hinném, hogy Allegri tett meg elsőszámú csatárnak, az inkább fentről érkezett szerintem...

delpi0823 2015.12.01. 16:28:39

@rockitbaby: ha pogba tavozik akkor a penzbol sztem fognak klasszist igazolni marrottaek, szoval annyira nem surgos beepiteni sztem a csapatba. Valami miatt nem jatszatja allegri biztos megvan az oka. Mondjuk sokakkal ellentetben en orulok neki hogy sturarot reszesiti elonyben a franciaval szemben. Olasz parti vagyok inkabb jatszon az olasz mint a francia. Sztem sturaro vedekezesben jobb a francianal , amikor lrmina jatszott nagyon sik folosleges falt vokt a jatrkban, tamadasban meg kb egalnak latom a ket jatekost

pedronegroo 2015.12.01. 17:16:44

@DegerFaCan: Szerintem mi más meccseket néztünk. :) Dybala első 4 hivatalos meccsén 3 gólt szerzett, tényleg hullagyenge lehetett. :) Azóta Allegri "felépítette", 15 meccs 4 gól... Alex Sandro első meccsén szétcselezte a Chievot, biztos nem érezte jól magát. :)

Amúgy senki se mondta hogy Allegri direkt szopatta magát, egyszerűen csak tévedett meg ismerten szereti kerülni a rizikót. De nézzük a pozitív oldalát a mester belátta hogy mind Dybala mind Alex Sandro komoly segítségére lehetnek a csapatnak és lám elkezdte őket játszatni és szép lassan az eredmények is jönnek. Én sose állítottam hogy Allegri hülye, a 3-5-2-re való visszaállás is azt bizonyítja hogy képes felülbírálni korábbi döntéseit. Hidd el nekem nem hobbim Allegri fikázása én az érdemeit is elszoktam ismerni csak neki abból van kevesebb. :)

pedronegroo 2015.12.01. 17:22:13

@stevenh: Tudom hogy Dybala-ra izmot raktak, de tudtommal az izomépítés (pláne ilyen ütemben ami kb 1 kiló izom/hónap) nem akadálya a folyamatos játéknak.

Shaarawy esetében igazad van, Galliani-Berlusconi szólt hogy Balotellit kell favorizálni, Allegri meg szófogadó, bólogató kutyus és tette a dolgát. :)

Watakuki 2015.12.01. 17:49:51

Egy picit elment a téma szegény Khedirától... Aki ahhoz képest, hogy le lett látatlanul hordva, nem hozta azt, amit vártunk tőle. Jó igaz, sérülékeny ezt aláírom

.Bulldeo 2015.12.01. 18:34:56

@pedronegroo: Sandro az első meccsén nagyon látványos volt, a második meccsén meg elég halovány. Utána hosszabb ideig Evra játszott, aki néha a meccs embere volt, tehát egy jó játékos játszott egy másik helyett. Nem olyan nagy baki Allegri részéről. Evra nem egy Padoin, akitől agyf@szt lehet kapni. Most meg Sandro már úgy játszik, hogy érzi a csapatot. Persze ehhez biztosan semmi köze Maxinak.

Dybala a csatárok közül a legtöbb meccset játszotta. Nagyon kreatív. De jelenleg kb. 70 perc vibrálás van a srácban, aztán kidől. Elég vicces, hogy ti mindig Dybaláról beszéltek (értem, hisz ő a zseni), miközben van még 3 csatár, akiknek játékidőt kell adni, hogy szintén fejlődjenek. Egy fecske nem csinál nyarat, ahogy az a Palemo ellen is elég szembetűnő volt. Illetve látszik, hogy egy-egy hajtós meccs után, ha van egy BL meccs is, akkor utána Dybala alapból gyengébben játszik.
Elhullattunk pontokat, de jövünk föl, van egy egyre nagyobb spíler Dybalánk, van egy korábban zéró tehetségűnek kikiáltott Zaza, aki néha meglepő magabiztosan rakja be a lasztit, van egy Mandzukic, akit szintén száműztünk volna mindannyian, aztán elkezdte rugdosni a fontos gólokat. Csak remélni lehet, hogy rövidesen Morata dekoncentrált játéka is megjavul.
Senki sem mondta, hogy Dyalát Allegri építette fel, mert köztudott, hogy az Zamparini volt.

Tony. 2015.12.01. 23:28:09

Kvára kíváncsi leszek, vajon idén hányszor fogjuk még olvasni a "Khedira visszatérhet a ..." kezdetű címeket. Már tartunk vagy 3-nál.

@Watakuki: Mit nem hozott? Pontosan azt vártuk tőle, ami van. 2 meccs erejéig lehet számolni vele, és a csapat legjobban fizetett játékosaként felmarkolja a 4,5 milláját erre...

Akkor is rohadtul röhejes volt, amikor az első végigjátszott meccse alatt osztottad az embereket, de most már nyugodtan abbahagyatod.

Jól megadta a stabilitást is középpályának, ahogy olvasni lehetett. Azóta is nélkülözhetetlen és neki köszönhetően nyertünk zsinórban több meccset. Szugerálta a csapatot a lelátóról!

Khedira egy drága bohóc, akire nem lehet számítani.

DegerFaCan 2015.12.02. 09:33:24

@Tony.: Már megint ez a más zsebében való turkálás komolyan bocs nem csak rád akarom kivetiteni de állandóan ezt hallom hogy bezzeg ez Ennyit meg annyit keres közben húsz forinttal olcsóbban is ugyanigy megcsinálná stb.

Lejáró szerződésű játékos hogy ide Jöjjön többet kap Mindig. Ennyi nem olyan bonyolult ez.
Jaj de hogy milyen sokat sérült meg tököm. Ha többet nem jatszik nálunk s nyáron eladjuk 5 millióért még akkor is megérte mert utólag kurva okosok vagyunk de előre tényleg remek ötlet Khedira.

De persze itt a blogon annal kell szurkolni(?) hogy megbukjon Marotta Allegri az új igazolások kapjunk ki a meccseken sőt ki is zárjanak minket :) (ezt nem rád értve)

hurbiny3k 2015.12.02. 10:05:23

@pedronegroo: Lényeg a lényeg, teljesen mindegy, ki hogy érvel, Allegri egy fasz.. Sőt, még én is bólogató kutyus vagyok, ha a főnököm kér valamit..

pedronegroo 2015.12.02. 10:28:14

@hurbiny3k: Pedig az nem egészséges ha a főnököd mond valamit Te meg csak bólogatsz, ne csodálkozz ha nem vesznek majd komolyan!

hurbiny3k 2015.12.02. 10:58:08

@pedronegroo: :D Kinek mi a fontos.. Telibefosom, komolyan vesz-e, vagy sem..

Roli984 2015.12.02. 14:10:34

@Tony.: Attól függetlenül a fórumon úgy volt kezelve, mint béna alkalmatlan játékos, és ezzel ellentétben azokon a meccseken amikor játszott, mindig a jobbak között volt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása