Allegri: "Csak a saját eredményeinkre szabad figyelnünk"

allegri_massimiliano_bl.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri úgy véli, hogy játékosainak pillanatnyilag nem szabad a többi csapat eredményeivel foglalkozniuk, s kizárólag a mérkőzések megnyerésére kell összpontosítaniuk.

"Először is meg kell próbálnunk megnyerni egy újabb mérkőzést, amely holnap következik." - nyilatkozta Allegri a szerdai mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. "Ezt követően fel fogunk készülni a szombati derbire. Értelmetlen volna a táblázattal és a versenynaptárral foglalkoznunk.

Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, s majd meglátjuk, hogy karácsonyra hol állunk, s hány ponttal rendelkezünk. Ha jó teljesítményt nyújtunk addig, elkezdhetünk gondolni arra, hogy utolérjük az ellenfeleinket. A táblázat pillanatnyilag azt mondja, hogy azok az esélyesek, akik előttünk állnak. A Roma áll legelöl, azután jön a Lazio és a Napoli. 

Nagy motivációra lesz szükségünk, az első dolog, hogy javítsunk a helyzetünkön, s úgy gondolom, hogy a holnapi mérkőzés fontos lesz a bajnokság szempontjából. Azután meglátjuk. Ha előttünk mindenki győz, nem leszünk képesek befogni őket. Meg kell próbálnunk csak a saját mérkőzéseink megnyerésére gondolni, s csak ezt követően foglalkozni másokkal."

A Juventust továbbra is sérülések hátráltatják, hiszen az Atalanta elleni mérkőzés két áldozata Roberto Pereyra és Kwadwo Asamoah lett.

"Szerencsére teljes keret áll rendelkezésemre. Ismertük a kockázatot Pereyra esetében. Az előző hónapban a válogatottal szerepelt, s nem volt teljesen jól. Kihagyott sok edzést, s sajnos bekövetkezett ez a sérülés. 

Asamoah nyolc hónapig nem játszott, s jó mérkőzése volt, de egy irányváltásnál izomsérülést szenvedett. Úgy gondolom, hogy a válogatott szünet után visszatér majd. Nem aggódom, mivel ez egy olyan időszak, amelyben háromnaponta játszunk, s visszakaptuk a teljes keretet, Cáceres visszatért a csapathoz, de dolgoznia kell. Ezen túl csak a holnapi mérkőzésre gondolunk."

Az Atalanta elleni mérkőzés nyerőembere az a Paulo Dybala volt, akinek mellőzése miatt éles kritikával támadták a Juventus mesterét, s korábbi nyilatkozatában Allegri azt mondta az újságíróknak, hogy egyáltalán nem érdekli az argentin támadó magas vételára.

"Másodjára is elmagyarázom ezt önöknek. Azt mondtam, hogy nem az én dolgom, ha 40 milliót fizettek érte, mert egy edző nem az alapján válogatja össze kezdő tizenegyét, hogy valaki 40 millióba vagy 3 millióba került-e.

Ha az, akiért 3 milliót fizettek, jobban játszik vagy hasznosabb annál, aki 40 millióba került... Azt gondolom, hogy az edzőt az eredményekért fizetik. Végtére is nem sokat számít, hogy egyik vagy másik játékos játszott-e. Mindössze az számít, hogy a Juventus hozza az eredményt. Ez az, amiért én itt vagyok.

Dybala egy olyan játékos, aki nagyon jó minőséget képvisel, azonban mellette egy nagyon fiatal srác, akinek fejlődnie kell, s pozíciót kell váltania. Nagy játékos válhat belőle, ebben egyetértek.

Most célokról beszélünk, játszhat két-három mérkőzést, játszhat a válogatottban. Egyszerre csak egy mérkőzésre összpontosítsunk.

Őt irányítani kell, ugyanúgy, ahogyan Moratát is irányítani kell, Pogbát is irányítani kell, Chiellinit is irányítani kell, Bonuccit is irányítani kell és Buffont is irányítani kell. 

Azt hiszem néhány hete is ugyanez ment: Cuadrado, Cuadrado, Cuadrado, Cuadrado... Olyan volt, mintha a Juventus nem játszhatna Cuadrado nélkül, vagy Cuadradót el akarnák távolítani.

Ha mostantól május 16-ig minden mérkőzésen játszana, a mentők vinnék el. Így képesnek kell lennem arra, hogy, némi szerencsével, kezeljem a játékosokat. Ezért vagyok itt, ezért fogtam ebbe a munkába, s ez az, amiért az edzők a fizetésüket kapják."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr888026684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sleepy8 2015.10.27. 18:06:16

Mostanaban eleg kioktato stilusban nyilatkozgat. Latszik hogy O is feszult..

MDaniel98 2015.10.27. 18:16:27

Mondjuk én megtudom érteni, ha már kiakasztja, hogy mindig mindenki Dybaláról kérdezgeti, de szerintem a múltheti teljesítménye után megérdemli, hogy ismét a kezdőben kapjon helyet.

SzDöme 2015.10.27. 19:14:23

én csak azt nem értem, ha tisztában voltak Pereyra esetében a kockázattal, akkor miért vállalták ennyire be? Na most aztán puff lesérült ö is.

Tony. 2015.10.27. 19:57:08

@SzDöme: Mert hozzá nem értő kóklerekkel van tele a stáb is.

Főleg annak tudatában vicc az egész, hogy az egészséges Hernanes mindeközben ott ücsörög a padon.

Tony. 2015.10.27. 20:01:32

Egyébként azt nem említettem, hogy kontár Allegri vasárnap végre abban a felállásban küldte fel a csapatot, ahogyan a szezon kezdete óta kellene, csak Hernanessel. Gondolom most majd jön Cuadrado és majd 3 hét múlva játszunk megint így.

Hogrin 2015.10.27. 20:44:33

Valóban szokatlanul ingerült nyilatkozat tőle. Bár neki tisztában kell lennie azzal, hogy ha nem megy a szekér akkor őt fogják kikezdeni és nem azt a Marottat aki úgy elkúrta ezt a mercatot, hogy még mindig fogom a fejem, hogy lehetett ennyire koncepciótlanul összevissza igazolni és fiatalítás címszó alatt az őskáoszt előidézni.
Csak ugye Allegri nem mondhatja, hogy Marotta ajtaján kopogtassanak a kérdéseikkel.

De remélem most már csak beindul az a szekér, lehetőség van bőven ebben a keretben, talán túl sok is.

ToTTy-Juve 2015.10.27. 21:22:01

@SzDöme: @Tony.: +1

Egyébként nem értem azt sem mi a fenének kell egy edzőnek heti 6 nap nyilatkozni. Meccs után OK, és egy hét múlva esetleg megint, de még talán az is sűrű, na de ez a mindennapi nyilatkozoat-csokor...!!!

Barolo4 2015.10.28. 00:24:45

@ToTTy-Juve: Minden meccse előtt és után....ez heti két meccsnél már majdnem minden nap...
Allegrin is nagy a nyomás, de ez egy Juventusnál annyira nem meglepő.
Holnap (megint) nyernünk kellene. Nem lesz könnyű. Forza Juventus!

babo0410 2015.10.28. 00:43:13

"Ha előttünk mindenki győz, nem leszünk képesek befogni őket." Ez hülyeség. Ha nem nyer holnap a Roma, mi meg igen, akkor a tabella élétől 6 pontra leszünk. Ne mondja már nekem azt Allegri, hogy ez behozhatatlan előny. De még a Roma előnye is csak 8 pont lenne. Ez 28 fordulóval a vége előtt nem szabad, hogy megfélemlítsen minket. Nem a Barca és a Real állnak előttünk. Az a jó a Serie A-ban, hogy mindenki bőven hullajt pontokat. 8 pont a bajnokság ezen szakaszában szerintem még behozható. Pláne, ha a fejlődésünk olyan ütemben halad, mint eddig. Marchisio és Khedira is belelendülnek, és újra megállíthatatlan lesz a csapat. Pláne, ha Dybala is egyre több lehetőséget kap. És én a többi új igazolást is megnézném.

alexGicamo 2015.10.28. 03:30:48

Valahogy meg tudom érteni Max kioktató stílusát a sajtóval szemben mostanság ... Nyilván a kukija tele van már az idiótaságaikkal . Tudom,hogy védelmembe veszem őt,pedig szó sincs róla ... Csak valahogy úgy érzem,őt is hagyni kéne kicsit melózni,nem pedig állandóan caesztetni ! Ok,hogy benne van a munkakörijében,hogy céltáblája is a sajtónak,de akkor is ....
Én most már bízom benne,hogy minden jóra fordul ! Hiszen mégiscsak mi vagyunk a JUVENTUS !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

alexGicamo 2015.10.28. 03:34:59

Illetve úgy tűnhet,hogy védelmembe veszem őt ...

pedronegroo 2015.10.28. 08:26:15

Kár hogy nem vagyok újságíró, ennél én sokkal jobban ki tudnám akasztani Allegrit...

Devilke Balla 2015.10.28. 10:07:09

@sleepy8: Hát ha Allegri kioktató stilusban nyilatkozik,akkor Van Gaal mit csinál? O kijelentette,hogy nem fog Rooneyrol beszélni tobbet,ne is kérdezzenek vele kapcsoaltaban,mert már a toke tele van azzal,hogy minden héten róla kell nyilatkoznia.

Magyar Közöny 2015.10.28. 13:23:32

Ma és hétvégén is nyerni kell.
Egyébként abban igaza van, hogy Dybala először kb. az Aralanta ellen nyújtott maradandót, nyilván bl meccsen is nemhiába a rutinos Mandzu és Morata kezd, illetve Zaza sokkal erőteljesebb, határozottabb (nem jobb), míg -egyelőre - Dybala nem az a játékos , akitől be vannak szarva a védők. Ez nem az ő hibája, mert csak 21 éves, nyilván sosem lesz Messi, ha valami is lesz belőle, inkább években mérhető, nem tőle kell várni csatárfronton a megváltást.

The king of alibis 2015.10.28. 15:23:58

Egy igazi idióta Mr. Töketlen Kókler úr.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása