Marotta: „Nem hamarkodjuk el az átigazolásainkat”

marotta_beppe.jpgA Juventus igazgatója nemrégiben megerősítette, hogy a klub ajánlatot továbbított a Schalke 04 csapatához Julian Draxler ügyében, továbbá az interjúban megemlítette, hogy véleménye szerint kikkel kell majd harcra kelnie az Öreg Hölgynek a bajnoki címért.

Az interjú megjelenésével megközelítőleg azonos időben a Schalke 04 is megerősítette, hogy ajánlat érkezett a Juventustól a középpályás ügyében, amit el is utasítottak. A hírek szerint az Öreg Hölgy bónuszokkal együtt huszonkétmillió eurót kínált a német futballista játékjogáért.

„Jelenleg a piacon számos reális ajánlat mutatkozik. Ma továbbítottuk az ajánlatunkat, amelyet kiértékelésünkre alapoztunk, és véleményem szerint továbbra is elég jelentős az eltérés az álláspontok között.” - idézte Giuseppe Marotta szavait a Sky Sport Italia.

„Ez a számos ajánlat egyike volt, amelyet az átigazolási piacon tettünk. A Schalke 04 játékosáról van szó, így nyilvánvalóan végül is rajtuk múlik a döntés.

Nincs okunk sietni, a Massimiliano Allegri számára rendelkezésre álló keret erős, csupán az i-re kívánjuk feltenni a pontot, jelen esetben a pontokat.

Egy trequartista megszerzése a cél, vagy legalábbis egy megfelelő jellemzőkkel bíró középpályás leigazolása, illetve egy balszélsőt kívánunk megszerezni, aki Patrice Evra alternatívája lehet, míg Kwadwo Asamoah visszatér a sérüléséből.

Eklektikus játékosok után kutatunk, akik lehetővé teszik számunkra, hogy a csapatot több különböző felállásban pályára küldhessük. Meghatározott jellemzőkkel rendelkező középpályást keresünk.”

A Serie A menetrendje hétfőn végső formát kapott, a Juventus az Udinese ellen kezdi a bajnokságot, majd a második játéknapon az AS Roma vendége lesz.

„Mielőtt a scudetto-esélyesekről beszélhetünk, látnunk kell, hogyan is ér véget ez az átigazolási időszak. Az Inter sokat erősödött, továbbá harcban leszünk szokás szerint a Roma és Napoli csapatával.

Az AC Milan edzőt váltott, illetve számos fontos játékost igazolt, így véleményem szerint az idei az utóbbi négy év legizgalmasabb szezonja lesz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr307659364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2015.07.28. 10:38:16

"Egy trequartista megszerzése a cél, vagy legalábbis egy megfelelő jellemzőkkel bíró középpályás leigazolása, illetve egy bal szélsőt kívánunk megszerezni, aki Patrice Evra alternatívája lehet, míg Kwadwo Asamoah visszatér a sérüléséből."

Asamoah felépül, meglesz a balhátvédünk is, a középpályásunk is, és még igazolni sem kell. 3 az 1-ben!

Viccesen hangzik, de volt már rá példa az előző években, amikor valaki felépült, és Marotta szinte új igazolásként promózta..

verojuventino 2015.07.28. 10:41:46

Még ki sem keltem az ágyból, de már felhúztam magam...Vidal fülig érő szájjal pózol a Münchenbe induló repülőn "nouva etap" címmel...Majd Götze után úgy fest,hogy ez a Draxler gyerek is nagy falat nekünk. A hab a tortán: "Nincs okunk sietni, a Massimiliano Allegri számára rendelkezésre álló keret erős, csupán az i-re kívánjuk feltenni a pontot, jelen esetben a pontokat." Talán a bajnoki rajtra teljes lesz a keret........KÉÉÉÉÉÉSSSSSZZZZ

Gyori_Juventino 2015.07.28. 10:44:52

Tehát két játékos várható és annak minősége kérdéses.
Legideálisabb három ember szerintem két posztra: Ganso/Leverkuseni török és potói balhátvéd.
Szerintem Marotta azért várakozik még ,mert nem tudta eladni Isla /Cölöp kettős miből 20 milliót remél. Emelett Vidalért kapunk 40et. Ez összesen 60 mi erőteljesen megduzzasztaná számlánkat.

mpite 2015.07.28. 10:45:56

Csak nehogy kapkodás legyen a vége augusztus elején. Jövő héten Szuperkupa és a bajnokság rajtja sincs már olyan messze, szerintem igenis nem ártana sietni, ha azt akarjuk, hogy valamennyire összeszokott játékosokkal álljunk ki és ne csak futkorásszanak értelmetlenül, mint szombaton.

m.martin91 2015.07.28. 10:47:42

Most komolyan, mit kell itt kiértékelni? Miért nagyítja fel a saját szerepét? Ezek az átigazolási guruk azt hiszik, hogy az ő munkájukat a világon senki nem tudná ellátni, de egy futballcsapat sportigazgatója bárki lehetne, aki ismeri a piacot. Hogyan gondolhatták azt, a nagy kiértékelésükre hagyatkozva, hogy ha a Schalke 30 milliót kér az emberért, akkor odaadják 15-ért is? Mondja meg a Marotta, hogy szerintünk ennyit ér a játékos. Nincs is ezzel gond egyébként, szerintem még 15-öt sem ér, de hogy akarunk "meghatározott jellemzőkkel" rendelkező trequartistát venni, ha 15 milliót szánunk az üzletre? Baromság. Ennyi pénzből Isten tudja, kit tudunk leigazolni. Még a 'zs' terveket sem. Talán Saponarát eladják ennyiért, de ha 15-ért megvennénk, akkor ezek szerint a Marotta a Saponarát meg a Draxler-t egy szintre teszi. Egy Vazquez-ért kérnek 20 milliót, még őt sem tudnánk leigazolni. 15 milliót gondoltunk a trequartistáért? Hogy lett volna ebből Oscar vagy Isco? Borzasztó az egész.

Mahiro 2015.07.28. 10:49:25

Kezdek egyre jobban aggódni, hogy valami nagyon ZS kategóriás kényszer igazolás lesz a végén. Nagyon úgy nézz ki, hogy ez a Vidal biznisz nem volt betervezve.
És akkor még ott van a balhátvéd kérdése, ami az eddigi fejlemények alakulása fényében, szintén egy x,y terv Siqueira személyében. Szomorú vagyok, félek megint jön egy két szűkös esztendő :/, de ne legyen igazam!

Gyori_Juventino 2015.07.28. 10:55:41

Az lenne a vicces, hogy sem Götze sem Draxler nem jön és Németországból akar vkit hozni Marotta és megakad a szeme leverkuseni törökön és akkor C megoldás lesz a legjobb. :D :D :D

venember83 2015.07.28. 10:55:48

Annyi tanulsága van a nyilatkozatnak, hogy hiába várnak itt egyesek Vidal-pótlást, mert nem lesz. Szűrőnek ott van Khedira, Sturaro, esetleg Marchisio.

Leram7 2015.07.28. 11:04:16

Én elismerem Marotta munkáját: Tevez, Vidal, Pirlo, Barzaghi, Llorente, Vidal, Pogba együttesen jött annyi összegből, amennyiből egy normális játékost nem kapni.

De most más a helyzet és nehéz dolgunk van, mert igazi klasszist kéne szereznünk. Az a kérdés, hogy merjünk e költeni, mert szerintem még 50-60M rendelkezésre áll.

delpi0823 2015.07.28. 11:12:56

inkabb ne igazoljanak senkit ha ilyen fel megoldasokat akarnak,annak orulok hogy ez a draxler gyerek nem jon,semmi ertelme nem lenne egy olyan jatekosert kiadni 25ot aki jo ha er 15ot de meg annyit se sztem

FregoLee 2015.07.28. 11:20:24

Nem arról van szó, hogy 15 van igazolásra, hanem Daxler per pillanat ennyit érne a Juvénak.

babo0410 2015.07.28. 11:30:05

@m.martin91: Ha szerinted ilyen egyszerű egy sportigazgató szerepköre, és bárki el tudná látni, akkor miért nem mész el annak? Te a hsz-eid alapján úgy is sokkal jobban tudod ki kéne a csapatnak, ki mennyit ér, mennyi pénzünk van, stb. Hajrá, menj el sportigazgatónak, és csináld jobban. Ezzel nem Marotta-t szeretném védeni, de roppant idegesítő, mikor valaki azt hiszi a fotelből, hogy ő jobban ért hozzá, mint akit kritizál. Érdekes, akkor miért nem mész oda és csinálod? Gondolom az a pár milla amit ezért kapnál, neked is jól jönne. Ja, hogy te még a tárgyalásig se jutnál el? Egyáltalán te tárgyaltál már bárkivel is bármiről? Mert szerinted az olyan egyszerű? Annyira birom az ilyen okoskákat.

pedronegroo 2015.07.28. 11:31:05

Engem inkább Asamoah helyzete izgat a leginkább. Egyrészt mikor épül már fel?? Ha felépülne és a régi lenne akkor tényleg új igazolás lenne és egyben tényleges erősítés is. Továbbá Marotta mint bal szélső számol vele tehát csak mi álmodozunk itt arról hogy középen láthatjuk játszani. Szumma-szumma csak kapjuk vissza a régi Asa-t minél hamarabb, mert ha tényleg a a sérülése miatt akarnak valakit oda akkor a ghánai még nagyon messze lehet az egészségestől különben Evra-Padoin megoldaná egy ideig...

Megfelelő jellemzőkkel bíró középpályáson mit ért Marotta??? Draxler-től Cuadrado-ig ezek szerint bármi beleférhet, nekem ez így nem valami konkrét mintha csak igazoljunk valami nevet aztán jól van.

Maradjunk a 3-5-2 nél és a 4-3-3-nál és Cuadrado-val zárjuk le a mercato-t.

Buffon

Rugani-Bonu-Chiellini

Cuadrado-Khedira-Marci-Pogba-Asa

Dybala-Mandzukic

és
Buffon
Lichti-Bonu-Chiello-Evra

Khedira-Marci-Pogba

CUadrado-Mandzu-Dybala

Marotta meg utalja át a fizuját nekem :)))

mpite 2015.07.28. 11:33:09

Amúgy tényleg, én szerintem nagyon lemaradtam: Asamoah mikor sérült meg megint? Utolsó információm az volt, hogy a szezon végén visszatért :D

Trieszt120506 2015.07.28. 11:36:35

@mpite: szerintem nem sérült rá, legalábbis én nem emlékszem, hogy lett volna ilyen hír. Valószínűleg csak arról van szó, hogy még a fizikai kondíciója nincs a kívánt közelében.

zolkopapa 2015.07.28. 11:45:42

Pedig mar titkon remeltem, hogy odab.szunk az atigazolasoknak egy draxler-gotze-dybala trioval.. :) eddig 3bol 1 pipa. Viszont, mar azon se lepodnek meg, hogyha behuznank dzsuzsit, mint veszmegoldas ;))

Montero 2015.07.28. 12:02:41

Udv mindenkinek.Ez a nyilatkozat nagyon sejtelmes nem szidom a Cobrat de remelhetoleg nem a szabadon igazolhato jatekosok kozott fog halaszni valakit.En szemely szerint is egy igazi vezert hozznek a kozepalyara csak ahozz melyen a zsebbe kell nyulni erte.

RuidaRobert 2015.07.28. 12:13:32

@m.martin91: @FregoLee: Így van. Az, hogy Draxlert jelenleg 15 millióra taksáljuk (teljesen jogosan, ha figyelembe vesszük a körülményeket), az nem azt jelenti egyben, hogy ekkora összeg áll rendelkezésünkre.

Azt nem értem, hogy ha Asamoah-val megint balbekként számolunk akkor minek oda igazolni. 3 játékos lesz egy posztra? (És akkor Padoin mestert nem számoltam)

@pedronegroo:

Egyetértek. Jöjjön Cuadrado és legyünk túl a mercaton végre. Ő több poszton is bevethető. 4-3-3-ban mindkét szélen, és ha a szükség úgy kívánja 3-5-2-ben is használható. Nyilván klasszikus értelemben vett trequartistaként nem, de karácsonyfa alakzatban (4-3-2-1) tökéletesen meglenne Dybala mellett.

Gabuero9 2015.07.28. 12:39:11

Hogy egy jo hir is legyen ma bonu hosszabitott 2020 ig

m.martin91 2015.07.28. 12:48:32

@RuidaRobert: Természetes, hogy nem azt jelenti, viszont gondolj bele a Schalke helyzetébe. Leültek tárgyalni velünk, nyilván elmondták, hogy Draxler-ért 30-at kérnek. Megadták a lehetőséget, hogy tárgyaljunk a játékossal, akivel elméletileg meg is egyeztünk. Marotta vagy Paratici többször járt Németországban, Isten tudja, miért. Aztán megtettük az ajánlatunkat. 15 millió euró. Hát, nem csodálom, hogy Heldt kiakadt és azonnal beszüntette a tárgyalásokat.

venember83 2015.07.28. 12:57:35

@m.martin91: nem csoda, bizony. Valahogy az az érzésem az ilyen jelentősebb igazolásoknál, mintha Beppe óvodásként folyamatosan a labdát kergetné a gimnazisták focimeccsén. Amúgy semmi bajom Marottával, mert egyébként jó és olcsó játékosokat hoz, de a potenciálisan igazán meghatározó, nem rossz időszakukat élő/nem pályafutásuk végénél járó játékosoknál mintha nem tudna labdába rúgni. Értem én, hogy az olasz közeg nem vonzó, de egy alig felépült Draxlert illene elhozni, ha kell a klubnak. Vagy egy mellőzött Cuadradót. Sánchezt is anno más vitte el, Agüerót is stb. De ez bizony nem megy, pedig ők nem is Nedved vagy Buffon kaliberű zsenik. Ez kicsit aggasztó.

Paris Hamilton 2015.07.28. 13:07:24

Az hogy Draxler-ért ennyit ajánlanak nem csodálkozom rajta. Egy ilyen szezon után, ahol ilyen keveset játszott egy játékos, én sem adnék érte többet. Szerintem ez egy korrekt ajánlat volt. A legbölcsebb lépés az volna most a vezetőségünktől, ha mihamarabb eladnánk Isla és Llorente duót (kb.20-25 millió a két játékosért). A Vidal-ból kapott pénzből valamint ezzel a 2 játékos eladásából származó összegből tehetnénk egy 50 millió euro-s ajánlatot Götze-ért. Egy ilyen ajánlattal szerintem már Rumenigge sem mondhatná azt, hogy marad a helyén a német. (vagy legalábbis elgondolkodnának rajta) Ha mégsem jönne össze, akkor meg el kell menni Leverkusen-be és elhozni Calhanoglu-t....

Tony. 2015.07.28. 13:47:15

Én még ezen akadtam fenn: "egy bal szélsőt kívánunk megszerezni, aki Patrice Evra alternatívája lehet"

Ezek alapján már értem, hogy mi a faszt akarunk attól a nevesincs Szikérától. Én valahogy úgy gondoltam ezt a balszélső dolgot, hogy hozunk végre egy normális játékost, a KEZDŐBE, nem Evra mögé... Ezek szerint nem tervezzük 10 év után továbbra sem, hogy megoldjuk ezt a kérdést. Nembaj, már megszoktam.

Érthetőbb lenne ez is, és elnézhetőbb, ha minden egyes buznyákot meg akarnánk spórolni a továbbiakban, hogy hozzunk egy komoly 10-est, de sajnos ez a Draxler ügy bizonyítja, hogy milyen szinten gondolkodnak.

Nathas 2015.07.28. 14:05:12

@mpite: Asamoah nem sérült meg szerencsére.

@pedronegroo: Durva, de most már én is azt mondom, hogy talán Cuadrado lenne a legjobb megoldás, mehet Marotta fizuja :D

BigP86 2015.07.28. 14:57:47

@venember83: Marotta jól végzi a munkáját a lejáró szerződésű, mellőzött, idősödő játékosok között. Azonban kéne mellé egy határozott, tekintélyes, tökös átigazolási guru, aki be tudná húzni a Götze/Sanchez/Cavani szintű sztárokat (persze az anyagi háttér biztosítottságával). Ők ketten igazán jól ki tudnák egészíteni egymást. Kérdés ki lehet ez a "Moggi utód"?

Drughi Di Bianconeri 2015.07.28. 15:03:43

A nyilatkozat 1. felében semmi kivetnivaló nincsen.

Odament ajánlott a 2 éve sokszor sérült Draxlerért 15 + 5 M bónuszokat, ennél többet nem is ér a játékos, nem a minősége,hanem a benne rejlő kockázat (sérülékenység,stílus-, és kultúridegenség) miatt.

Ez nem tetszett a Schalkénak,amit nem is bánok,mert nekünk nem Draxler kell - bár attól tartok,hogy vissza fogom sírni Draxlert még, ha teszem azt érkezik Guarin vagy Saponara :D

Nem tudom,hogy valóban 15 M-t szánunk e a "nagy trequartista" igazolásra, mert akkor viszont szánalmasak vagyunk. Ennyiből senki nem elérhető, még a palermói Vázquez is 20 Misi.

Ami amúgy nem tetszik :
"balszélsőt kívánunk megszerezni, aki Patrice Evra alternatívája lehet, míg Kwadwo Asamoah visszatér a sérüléséből."

Megkérdezte egyáltalán erről Allegri-t,hogy Ő hol képzeli el Asamoah-t a csapatban,milyen poszton,milyen szerepben ?
Vagy itt is a fejesek állítják össze a kezdőt,mint a Milan-nál ? :D

Remélem,hogy Allegri nem fog Marrottáékra hallgatni, én a jelenlegi keretből egyedül Asamoah középre állításával lennék valamelyest nyugodt, Vidal hiányában.

Viszont,ha mindezt félretesszük: így már érthető,hogy miért egy nyomorult senkiházi Sikérával próbálkoznak, aki sehol nem bizonyított semmit, de ami rosszabb: ahhoz képest,hogy kiegészítő embernek szánják kib@szott drága.

Megint nem lát az orránál tovább ?!

Pár millióval többért hozhatnánk egy klasszis potenciált magában hordozó játékost,mint A. Sandro vagy Kurzawa, akik 10 évre megoldanák a posztot (ami igazából Zambrotta árulása óta nem megoldott),vagy legalább befektetést jelentenének.

De még ideiglenes megoldásnak is jobb lenne egy Kolarov,vagy kis túlzással BÁRKI,mint Sikéra 12 M-ért...

A másik,ami nem tetszik :
"Eklektikus játékosok után kutatunk...."

Ezen megmondom őszintén beszakadtam, életemben nem hallottam még foci kapcsán az eklektikát :D

De ez magyarázatot ad arra,hogy miért Draxlernél próbálkoztak,Trequartista posztra,amikor Ő világéletében szélsőt játszott.

Marrotta számára úgy tűnik MINDEGY, majd Allegri csinál belőle Trequartistát, mert az csak úgy van,hogy meg lehet tanítani. Pont,hogy az irányító játékot lehet legkevésbé megtanítani, arra születni kell és az évek alatt persze egyre jobb és kifinomultabb lesz az illető, de,ha valaki alapból szélső skillekkel bír...

Egy Trequartista ne legyen eklektikus,hanem tudja azt,amit kell,magas szinten: kiemelkedő játékintelligencia,helyzet felismerés,gyors gondolkodás, technika, kreativitás,passzjáték,ha kell cselezés.
A gyorsaság nem feltétlenül szempont, futnak helyette mások, erre az 1. komolyabb ajánlatunk egy német futógépért ment, aki állandóan sérült (bár Draxler amúgy nem is buta gyerek,mint Schürrle mondjuk).

Erről beszéltem.

Kíváncsi vagyok,hogy mennyi az annyi ?
Mennyi pénz áll rendelkezésre,mert szerintem Vidal eladásával sok, csak nem mindegy,hogy mennyit kívánnak befektetni.

Ha még Llorentét ÉS/VAGY Isla-t is el tudnák adni,akkor szinte BÁRKI elérhető lenne, legalábbis átigazolási díj tekintetében, akivel szóba hoztak minket.

Meglátjuk ki lesz a mi "eklektikus" játékosunk :D :D :D

venember83 2015.07.28. 15:08:57

@Drughi Di Bianconeri: szerintem alapvetően érthető, hogy szélső középpályás vagy trequartista kell. A Juventusnál mindkettőből hiány van, és valamelyik mindenképpen kell 4-3-3-hoz vagy 4-3-1-2-höz. Így Allegrinek kb. mindegy, csak jöjjön valaki, mert úgy tud valami újat előhúzni a kalapból.

BigP86 2015.07.28. 15:50:03

Marotta: „Nem hamarkodjuk el az átigazolásainkat” --- Ha valami, ez kurvára igaz...

Rivendell 2015.07.28. 16:25:05

számomra ez a nyilatkozat olyan,aminek örültem volna ha az életbe nem kerül ki,vagy + sem szólal a jó ember....

balra keresünk valakit Asa felépüléséig,miért azután mi lesz az igazolással?....idehoz 10-ért majd 1 szerencsétlent cserének és mikor Asa fixen visszatért,akkor megy a padra egész évben,mert 3. számú lesz?....ebben mi a logika ember? vagy netán túl sok a pénzünk?

akkor ne hozz senkit balra és tedd már hozzá a keretet a tkp-ra szánt összeghez.

Rivendell 2015.07.28. 16:26:49

@Drughi Di Bianconeri: eklektikus? akkor jön 1 29-30 éves srác és vége az lesz,hogy semmit nem fiatalodott a csapat,mert Khedira se nevezhető hű de nagy fiatalításnak,1dül Rugani és Dybala lesz mint fiatal érkező.

Rivendell 2015.07.28. 16:30:37

valaki írta Zsuzsit..ilyen alapon halál lazán elhoznám,legalább jól tud beadni meg elfutni. Anno a PSV-ből szívesen láttam volna nálunk,Conte csak megverte volna és megtanította volna védekezni.

RuidaRobert 2015.07.28. 16:33:19

@Rivendell: Valószínűleg Zaza+Sturaro+Coman+Pereyra is szerephez fog jutni a szezon során.

Rivendell 2015.07.28. 16:41:18

@RuidaRobert: ezt most mire érted? Pereyra tavaly is játszott és a másik kettő is jutott már szóhoz....kérdés az,hogy emelkednek a játékperceik,vagy sem.

RuidaRobert 2015.07.28. 17:35:17

@Rivendell: Arra, hogy szerintem komolyabb szerep hárul majd rájuk. Ha nem is fix kezdőként...

Szucseee 2015.07.28. 18:04:29

Az idén jó ha az első háromban benne leszünk! Ugyan ez volt a Milánnál ..megérkezett Allegri az első év még ment(de nem az ő érdeme volt) ahogy itt sem...( az tuti ) utána meg egyre lentebb és lentebb. Középpályán nagyon gyengék vagyunk.... személy szerint ez az Asamoha gyerek is egy középszintű vagy még alatta..... 10- ből 9x visszafele játsza meg a labdát nála mindég elakad a támadás....rém gyenge és védekezésben sem egy ász.

RuidaRobert 2015.07.28. 18:31:14

@Szucseee: Jézus Mária...

Igyekszem elfogadni, átgondolni másik véleményét, de azért ez...

Nem volt Allegri érdeme? Konkrétan olyan taktikai húzásai voltak a BL-ben, hogy csak lestünk...a Dortmund ellen féltünk a kontráktól, mi kontráztuk le a németeket. Tanácstalanul álltunk, hogy mit keres Sturaro a kezdőben a Real ellen, a pedig végeredményt mindenki ismeri.

Asamoah középszint vagy gyengébb?!

Tudnék javasolni pár divatklubot, ott megszokott a szurkolóktól az ilyen hozzáállás. Hogy lehetne téged komolyan venni?

Rivendell 2015.07.28. 18:32:51

Asa tényleg sokat passzol hátrafelé,de azt bal szélen teszi,ami nem is a posztja....védekezés terén meg az a vicc,hogy balon is egész jól megoldja.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása