Allegri: „Jó képet kell festenünk az olasz futballról”

allegri_massimiliano_csalodott.jpgMassimiliano Allegri reméli, hogy a hétfői Roma - Juventus találkozó jó hírét fogja kelteni az olasz futballnak, amellett, hogy fontos lépés lehet a bajnoki cím felé.

A mérkőzésre hétfő este kilenctől kerül sor, és a meccs előtt szokásos sajtótájékoztatón az első kérdés Paul Pogba és Arturo Vidal egészségi állapotára vonatkozott, miután a napokban kiderült, hogy Andrea Pirlo pár hétig nem vethető be.

„Elég jól érzik magukat, állapotuk kiértékelésére majd a vasárnapi edzést követően fogok sort keríteni.” - nyilatkozta Massimiliano Allegri a combizomgyulladással küszködő Paul Pogbáról és a hátsérülést szenvedő Arturo Vidalról.

„Amennyiben jó állapotban lesznek, játszani fognak, ellenkező esetben el kell dönteni, ki veheti át a helyüket. Rendelkezésemre áll Claudio Marchisio, Stefano Sturaro, Simone Padoin és Roberto Pereyra.

Az sem zárható ki, hogy csak két belső középpályással állunk ki a mérkőzésre. Ez csupán egy meccs a sok közül, és nem szeretnék senkit elveszíteni egy hónapra. Andrea Pirlo már kiesett, butaság lenne egy másik sérülést kockáztatni.

A felállásról is azt követően fogok dönteni, hogy biztossá válik, kire számíthatok. Amíg ezt nem tudom, nem választhatok hadrendet.”

A Juventus kilencpontos előnnyel vezeti a Serie A tabelláját, ám az AS Roma csapata a héten győzött a Feyenoord ellen az Európa Liga találkozón, ezért feltüzelve várja a bajnokság rangadóját.

„Jó volt látni, hogy mind az öt olasz csapat továbbjutott a következő körbe, és véleményem szerint ez kiváló eredmény az olasz futballnak. A Roma csapatánál is azonosítható néhány gyenge pont, azonban jó minőséget képviselnek, és egy adott mérkőzésen az előző találkozók eredményei nem számítanak.

Három hónapja találkoztunk utoljára az AS Roma csapatával, és ezt követően további tizenhárom bajnoki áll előttünk, ahol harminckilenc pontot szerezhetünk.

Kiváló meccsre számítok, amelyen a technika fog előtérbe kerülni, valami hasonlót láthatunk majd, mint Torinóban. Végül nem az élvezeti faktor kapta a főszerepet, azonban csodás meccs volt.”

Az illető meccset követően, amelyen a Juventus 3-2-re nyert, a hírlapok leginkább a bírói döntések jogosságáról írtak, ám Massimiliano Allegri kerülte, hogy hibának titulálja ezeket a döntéseket.

„Voltak incidensek, amelyek a határvonalon mozogtak, azonban azok sem voltak képesek közös megegyezésre jutni az ügyben, akik számtalanszor megtekintették a visszajátszásokat. Szükség lenne a gólvonal technológia bevezetésére.

Az olasz futballnak a holnapi meccsből pozitívan kell kiemelkednie, úgy a pályán, mint a pályán kívül zajló események alapján. Ez a bajnokság két legerősebb csapata.

Mostantól pozícióharc lesz az összes meccsen, és pszichológiailag is fontos, hogy ne hullassunk el pontokat. Kilencpontos előnyünk van, ugyanakkor még számos mérkőzés vár ránk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr67230995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2015.03.01. 16:25:28

En egy dontetlenre szamitok eleg az nekunk 9pont az elonyunk kockaztatni nyilvan nem fogunk nehogy becsusszon egy vereseg igyis bajnokok leszunk egy esetleges gyozelem meg aztan vegkepp eldontene a scudetto sorsat kb bele is aludnanak a sracok a bajnoksagba. Max a bl tovabbjutas szempontjabol lenne jo novelni az elonyt de ahogy irtam sztem ez mar nem oszt nem szoroz.Inkabb legyen egy nyugis x aztan a kupaban lehet megszorni a Fiort.

2015.03.01. 17:09:49

Vidal és Pogba a keretben ,de közben kidőlt Sturaro....

Juvegaspy 2015.03.01. 21:21:07

@Bigvee: amugyse jatszott volna iden meg Padoinn is elotte van a sorban. Jovore lesz o a csere emberunk sztem

ToTTy-Juve 2015.03.01. 21:30:54

@Alex8610: teljesen logikus amit mondasz. Csakhogy az teljesen ellentétes a klub jelmondatával, már pedig az az, amiért én megszerettem a Juvét. Én személy szerint szórakozni ülök le a meccs elé és Duli-fuli módján duzzogok, amikor pocsék meccset látok. Szerintem nem én vagyok így vele egyedül és a klubnak a szurkolók óhaját és figyelembe kellene venni. Képzeld már el azt a bulit, ahol a Dj saját maga szórakoztatására játszik és leszarja a közönséget.
... de azért valszeg igazad lesz. Döntetlenért fogunk játszani és ezért lesz a pakliban benne a vereség. Egy nagy zakó viszont negatívan hatna a csapatmorálra, ami most a BL miatt sem jönne jól - vagy éppn ,bresztő pofon lenne? Ki tudja? :)

Alex8610 2015.03.01. 22:32:07

@ToTTy-Juve: Énis boldog lennék veled együtt ha 30perc után 0-3 lenne énis ezért szurkolok csak nem erre számítok, sajnos...De azért bízom benne különsen a Torinoi meccs után hogy befogjuk a szájukat

hurbiny3k 2015.03.02. 09:59:11

@Alex8610: Egy fordulatos, jó meccsen elért 2-2-n is jól lehet szórakozni, csak a sz@r alibijátékot felejtenénk el.. Küldjön fel 11 motivált játékost, ha az U19ben talál csak ilyet, akkor onnan.. :)

Alex8610 2015.03.02. 11:07:03

@hurbiny3k: Tobbek kozott emiatt az "alibi" jatek miatt mondta azt Conte anno hogy kell a csapatba a verfrissites a csapaton beluli versenges a posztokert nagyon nehez fenntartani egy olyan csapatnal a motivaciot akik evek ota romma verik a seriea t.

Hogrin 2015.03.02. 12:00:46

@Alex8610: Motivációs szempontból nem csak az a gond, hogy simán ütjük a mezőnyt ráadásul még az egyetlen komolyan vehető ellenfél is elteszi magát láb alól :) hanem, hogy ha a legerősebb kezdőt nézed nincs is konkurenciája senkinek. Egyedül a Lóri-Morata páros konkurens a többieknek nincs így meg elég nehéz "küzdeni" a kezdőbe kerülésért. Egyedül csak a BL jelent plusz motivációt, bár én annak is nagyon örülnék ha a kupát komolyan vennék mert már rég nem nyertünk és simán behúzhatnánk idén de szerintem nem fogják.
Nem érdekel, hogy mi lesz a Róma ellen mert szerintem megint undorító meccs lesz, jobban örülnék ha a Fiort ütnénk csütörtökön.

Alex8610 2015.03.02. 12:09:59

@Hogrin:Igen, ezert irtam hogy nincs versenges a csapaton belul a posztokert kiveve talan az altalad emlitett paros bar ahogy az elmult idoben latott Morata fejlodest es Lori formajat nezzuk hamarosan itt sem lesz.Kupa gyozelmet enis adnam vegre:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása