Zamparinit boldoggá tenné, ha Dybala a Juventushoz igazolna

dybala_paulo.jpgA Palermo elnöke, Mauro Zamparini elárulta, hogy boldoggá tenné, ha a Juventusnak adhatná el a bajnoki szezon egyik nagy felfedezettjét, Paulo Dybalát, s így az argentin támadó maradhatna Olaszországban.

A nagyszerű teljesítményt nyújtó tehetség már felkeltette több európai élcsapat, köztük a Manchester United érdeklődését, akik nyáron minden bizonnyal kísérletet tesznek arra, hogy elcsábítsák a Palermo 21 esztendős játékosát.

"Semmiféle kapcsolat nem volt a Napolival, azonban az igaz, hogy Marotta érintkezésbe lépett velünk a Juventus részéről."- nyilatkozta Zamparini a Tuttosportnak.

"Elmondta nekem, hogy a Juventus ott lesz a színen, ha úgy döntünk, hogy eladjuk Dybalát. Nagyon szívesen leigazolnák, s készen állnak arra, hogy megkezdjük a tárgyalásokat.

Azt mondtam neki, hogy nagyon boldoggá tenne, ha Paulót a Juventusnak adhatnám el. Jobban szeretném, ha maradna Olaszországban.

Ismerem Marottát, ugyanakkor azonnal egyértelművé tettem, hogy nem tudok kedvezményt adni nekik. Mindannyian tudjuk, hogy mi történt Pastoréval."

Az ifjú argentin támadó szerződése 2016 júniusában jár le a szicíliai klubnál. A jelenlegi szezon során Dybala 21 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, s ezalatt 11 találatig jutott.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr337160781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2015.02.11. 12:28:12

Nagy figura ez a Zamparini, Isten tudja, hogy igazat mond-e. Mindenesetre Dybala a nyáron már csak egy éves szerződéssel fog rendelkezni, azaz olcsóbban elérhető lesz, mint egyébként. Ha valóban szeretné, hogy Olaszországban maradjon a játékos, akkor ez csak úgy jöhetne össze, ha Morata visszamenne a Real-hoz, amire a mai hírek alapján még esély is lehet. Viszont ha Dybala inkább a pénz mellett teszi le a voksát, akkor PSG és MU-féle csapatokkal nem tudunk versenyezni.

Apuleius 2015.02.11. 12:35:12

@m.martin91: Olvasom én is a spanyol pletykákat, viszont ez szerintem baromság, ami tényszerűen nem stimmel, mert a Real Madridnak legkorábban a 2015-16-os szezon után lesz joga visszavásárolni Moratát (majd a 2016-17-es szezon után ismét). Amúgy, mivel Téveznek már csak egy szezonja lesz Torinóban, s Llorente sem tűnik hosszú távú megoldásnak, még lehet is értelme egy ilyen igazolásnak.

rockitbaby 2015.02.11. 12:47:12

@Apuleius: @m.martin91: Dybala egyértelműen Tévez helyett érkezne, nem is tudom, hol olvastam erről. Mindazok mellett, hogy szerintem tökéletes lenne a csapatba, nem tudom elképzelni azt a helyzetet, aminek a végén nálunk kötne ki. Az csak egy kicsi plusz, hogy országon belül akarja eladni, így ugyanakkora ajánlat esetén a miénk lenne előnyben. De mi nem tudunk versenyezni a gigászokkal. Ellenben szerintem Dybala koránál fogva még nem választhatja a pénzt. Neki még mindig fejlődnie kell, és még ha szintet is lép, akkor is olyan csapat kell neki, ahol rendszeres lehetőséget kap, és ez a Juventus.

De van még itt egy aggasztó rész. Pereyra opcióval sanszosan élni fogunk, mivel lehet nem is lesz más esélyünk. Romulo sanszosna megy vissza a Hellas-ba. De a már sokszor és elég komolyan rebesgetett Zaza-Berardi duó is mintegy 30milliót kóstál, és akkor ebben még nincs benne Pereyra. Eladás nélkül a mi mercato-nk ennyivel kész is lesz, lévén önerőből többet akkor sem tudunk kiadni, ha netalán megemelnék az igazolásra szánt keretet. ÉS Dybala nem lesz akciós, erre Zamparini szavai mellett a személye is garancia. Lásd Amauri. Hiába adnánk el Llorente-t, rossbe hétszentség, hogy nem futnánk ki Tévez-Morata-Coaman-Zaza-Berardi-Dybala hatossal a szezonnak. Max akkor ha fixen megragadnánk a 4-3-3-nál. Ami szintén nem valószínű. ÉS ekkor még kimaradt az a rész, hogy a folyamatosna öregedő keretet itt-ott fiatalítani, védőkkel pl.

Bő lére lett ez eresztve, de szerintem Pogba eladása nélük sansztalan.

Ádám.84 2015.02.11. 12:56:07

@rockitbaby: a helyzet roppant egyszerű, Zaza HELYETT kell hogy érkezzen, teljesen felesleges két centert igazolni, mikor se szélsők (Comant kivéve), se irányító nincsen a csapatban. Ezenkívül eladogatni is lehetne (Isla, Marrone, esetleg Llorente és Ogbonna).

west30 2015.02.11. 12:58:04

Meglepően normális nyilatkozat ez Zamparinitől mi lett vele :),és így hogy csak 16ig van szerződése a srácnak még talán esély is lehet rá.

Drughi Di Bianconeri 2015.02.11. 13:03:31

Nagyon adnám Dybala-t, igazán tehetséges srác.
Azonban ismerve a mi vásárlási szokásainkat , illetve a Palermo eladási szokásait teljességgel kizárhatjuk,hogy valaha Juve mezben játsszon.

Nekünk 20 M a felső határ ,amennyiért igazolunk, Dybala 30-40-ért fog elkelni.

Ideális lenne Tevez utódja gyanánt,de nekünk már amúgy is le van tudva a nyári mercatonk: Zaza + Berardi , Pereyra, Rugani 4essel, esetleg még megvesszük Darmiant,vagy hogy legyen megint Udinese-s igazolás kölcsön vesszük opcióval Allan-t :D

Apuleius 2015.02.11. 13:17:15

@Drughi Di Bianconeri: Nem azon a 3.5 millió eurón áll vagy bukik majd a nyári mercato sikeressége, de Ruganit már most télen megvettük az Empolitól, majd visszakölcsönöztük nyárig.

rockitbaby 2015.02.11. 13:22:53

@Ádám.84: Hát lényegében igazad is van, meg nem is. Tényleg az lenne a logikus lépés, ha Zaza helyett jönne, de Coman és Berardi már adna akkora támogatást, ami mellett megélne egy olyan Zaza, aki Llorente-nél fiatalabb, alacsonyabb fizetésű és még lábbal is sokkal jobb. Az eladási oldal is meglepően komoly lista, nevek alapján. Azonban reálisan nézve a dolgokat a MAarrone-Isla-Ogbonna-Llorente négyesből nem lehetne összekaparni Dybala árát. És most ne azt az árat nézd, amiért idejöttek, hanem amin el lehetne adni őket. Marrone még a spanyol kiscsapat orvosi vizsgálatán is megbukott, ha 5 misit ér, jók vagyunk. Ogbonna sem fog még 10 millióért sem távozni, Isla lehet egyedül drágább a QPR opciója miatt. Ellenben Llorente cserébe azért, hogy ingyen jött elég bika fizetést kap, ami máshol épeszű ember nem ad neki. Így ő kvázi eladhatatlan.

pedronegroo 2015.02.11. 13:24:31

Igen, ismerjük Pastore esetét. Valódi értékének többszöröséért adták el, nyilván ez a céljuk most is, sok sikert nekik hozzá, keressenek megint egy balekot, minket hagyjanak ki ebből. Marotta-ék sokat fektetnek be fiatalokba és úgy látszik ennek most kezd beérni az első gyümölcsei: Zaza, Berardi, Rugani
Továbbá maradunk a max 15-20 millás transzfereknél meg a lejárt szerződésű idősödő klasszisoknál és nekem ezzel nincs is semmi bajom pláne úgy hogy tényleg úgy néz ki hogy abból a rengeteg összevásárolt fiatalból csak-csak előbújik egy-két tehetség.

Drughi Di Bianconeri 2015.02.11. 13:25:18

@Apuleius: Tisztában vagyok vele, de ha átszámolja az ember, ez már is 45 M vagy még több, ennél többet kizártnak tartom,hogy elköltsünk, sőt szvsz. megint a 0-s mercato lesz a cél (mint eddig szinte mindig): Llorentét eladjuk,nagyjából az fedezi Zaza árát, Isla-Ogbonna is mehetnek,abból kijön Berardi felének az ára. Eladjuk még Marrone, Pepe, Padoin csodatriót 1 marék szotyiért és jön Pereyra.

Lehet jönni a BL-pénzzel, Adidas - pénzzel, de eddig se nagyon fektettük be átigazolásokba az óriási TV-s és európai kupás pénzeket.

babo0410 2015.02.11. 13:31:45

Nagyon örülnék neki. De előbb Berardi és Zaza jöjjenek, utánna lehet gondolkozni más támadón. De neki örülnék. És ha már a többi olasz csapat nem képes megtartani a tehetségeit, miért ne lehetnénk mi a gyűjtőhelyük, úgy, mint a németeknél a Bayern? Miért ne maradna ligán belül. De őt nem szabad az olasz tehetségek elé helyezni. Llorente-t el lehet engedni. Ha igaz a hír, akkor felőlem mehet vissza Morata is. Erre még némi esély van is, ha a Realt is elmeszelik, és nem igazolhat.

m.martin91 2015.02.11. 13:32:45

@Apuleius: Igen, ebben igazad van, a Juventus hivatalos közleménye is ezt támasztja alá. Mindazonáltal, ha a Real Madrid szeretné már most nyáron visszavásárolni Moratát, akkor szerintem könnyedén meg lehetne egyezni, függetlenül attól, hogy a szerződése szerint erre nem 2015 nyarán van lehetőség. Pláne, ha a Juventus és a játékos is akarná a transzfert.

Apuleius 2015.02.11. 13:38:54

@Drughi Di Bianconeri: Persze, a mondandód lényegével egyáltalán nem akartam vitázni, csak mivel Ruganit már most megvettük, ezért az ő vételárát nem kell a nyári mercatóba számolni. Ennyit akartam csak hozzáfűzni, de a lényegen igazából persze nem változtat.

Apuleius 2015.02.11. 13:41:53

@m.martin91: Persze, nyilván meg lehet egyezni egy komoly érdeklődés esetén, de nem mindegy, hogy fix áron elvihetik-e tőlünk, vagy mi diktálunk a tárgyalások során. Morata visszaigazolása ezekkel a kondíciókkal nem tűnik evidenciának. Mindamellett nehezen tudom elképzelni, hogy a Real Madrid ennyire vissza akarná venni már most nyáron.

babo0410 2015.02.11. 13:45:38

„Már nem beszélek Dybalával, teljesen megváltozott. Nagyszerű fickó, de elcsavarták a fejét a pletykák és a rossz tanácsok. Olyan emberek suttognak a fülébe, akik csak pénznyomógépként tekintenek rá. Ugyanabban a helyzetben vagyunk Paulóval, mint korábban Edinson Cavani és Javier Pastore esetében.
Idén robbant be Dybala, de már korábban is tudtam, hogy remek játékos lesz. A srácot azonban olyan emberek veszik körül, akik nem az ő érdekeit veszik figyelembe. Nagyon nehéz lesz Palermóban tartani. Ez a FIFA ostobaságának műve, a labdarúgás az ügynökök kezébe került, akik csak meg akarnak gazdagodni."
Zampa még ezt is elmondta a nyilatkozatban. Így már egészen elképzelhetőnek tűnik, hogy olcsóbban lesz megszerezhető. Egyébként anno a Palermo az akkor már 23 éves, és szintén hatalmas tehetség Cavanit is alig 10 millióért adta el a Napolinak.

m.martin91 2015.02.11. 13:58:15

@babo0410: 17 millióba került Cavani, 5 volt a kölcsön és 12 az opció.

Ádám.84 2015.02.11. 14:00:57

@rockitbaby: sok igazság van abban, amit írsz, az összegeket is hasonlóképpen látom, ettől függetlenül fenntartom a véleményemet, hogy Zazánál színvonalasabb csatárra lenne szüksége a Juvénak
@Drughi Di Bianconeri: Pepének nyáron lejár a szerződése, belőle már nem látnak pénzt
@Apuleius: nem akarok vitatkozni, de én azt olvastam, hogy most nyáron 30-ért, 2016-ban pedig 36-ért veheti vissza a Real Moratát (nem mintha kéne nekik). Ezek szerint tévesek az infóim?

Apuleius 2015.02.11. 14:16:26

@Ádám.84: Igen, úgy tűnik tévesek az információid.

Ádám.84 2015.02.11. 14:22:49

@m.martin91: köszönöm a linket, egyébként mi ez a realos pletyka pontosan? eddig nem hallottam róla

m.martin91 2015.02.11. 15:11:12

@Ádám.84: Egyes hírek szerint a Real szívesen visszavásárolná Moratát, ezt az olasz lapok is megírták. Viszont erre csak 2016 nyarán lesz lehetőségük (a szerződés értelmében), maximum 30 millió euróért. Az ár attól is függ, hogy Morata hány meccsen lép pályára a Juventus-ban.

babo0410 2015.02.11. 15:39:31

@m.martin91: Most megnéztem a transfermarktot megint, ott 21,5 millió fontot írnak, én meg csak a kölcsönt néztem. De lényegtelen, mert Dybala lejáró szerződéssel úgy, hogy Zamparinivel is össze van vessze, nem kerülhet többe 20 milliónál. Ha igen, akkor áron felül van, és nem is az a célja Zamparininek akkor, hogy olaszban tartsa. Nagyon jó lenne elhozni, de nem az olaszok helyett.

Ádám.84 2015.02.11. 16:06:17

@Apuleius: köszönöm!
@babo0410: 20 millióért azonnal jöhetne

Tony. 2015.02.11. 16:16:47

Remélem, hogy végül futballistákat is fogunk venni és a nyárra szánt büdzsét nem költjük el egyszezonos, meg lutri futballistákra.

Jah és Olaszországon kívül is van élet.

Rivendell 2015.02.11. 16:36:54

@Tony.: ő azért annyiból jobb,mint a tipikus 1 szezonos csatárok,hogy csatár mögött és akár tkp-ként is alkalmazható....+ nem utolsó sorban maga a játéka az ami eléggé tetszetős,lasztival ahogy bánik az sokkal többet mutat mint ami a Veronas srácnál volt-van/Iturbe/

Morata-ért ha csak annyit adnának,amennyit mi felőlem már akkor is mehetne,amennyiben Dybala jönne,mert a spanyolnál nagyobb tehetség a srác és magabiztosabb is a kapu előtt,ahogy nézegettem.

Coman-Berardi-Dybala-Tevez 4-es már bika kis csapat lenne.... Lóri-Morata mehetne

ui:Dybala valszeg akkor jöhetne,ha Pogba menne....bár nekem még úgy is tetszene a fenti 4-es + jöhetne Zaza is és Dybala kicsit visszavontan vagy 1 tkp szerepkört venne fel ...kimondottan Pogba helyettes nem is kéne akkor,lenne elég vkp a keretben ilyen megoldásnál.

Rivendell 2015.02.11. 17:21:43

@Drughi Di Bianconeri: nem mondanám,hogy ő fix csatár...bőven jó ő tkp-nak is

Forza Juve 2015.02.11. 20:18:21

@Rivendell: Berardi és Coman? A kettő nem ér egy Zazat:)

Rivendell 2015.02.11. 20:26:55

@Forza Juve: miért ki Zaza?....idáig én semmi kiemelkedőt nem láttam a sráctól

Rivendell 2015.02.11. 20:27:28

nem melleslge Coman-tól úgy rémlik jó pár évvel idősebb is,de még Berardi-tól is

west30 2015.02.11. 21:17:33

@Rivendell: Dybala középcsatár Llorrente/Morata posztján játszik csak más stílus,pont olyan ami talán a Juve játékához passzolna,viszont nem játszik se seconda puntát,se irányítót bár előbbi lehet menne neki.

Rivendell 2015.02.11. 21:30:23

@west30: nem azt írtam,hogy irányító stb azt írtam ő tudna a kp-n is üzemelni pont a stílusa miatt. Cr-t pl nem rakhatod be a kp-ra mert meghalna,de Massi-t halál lazán lehet szélen-csatárként-csatár mögött vagy kp-n is játszatni,minden poszton tudna hozni 1 top szintet/nem szórná a gólokat,de posztnak megfelelő top szintet hozna/ részemről amit láttam a srácból elég univerzálisnak tűnik.

west30 2015.02.11. 21:52:41

@Rivendell: Végül is igen,így ránézésre ez is benne van a srácban a többi az edzőn és a játékoson múlik.

Rivendell 2015.02.11. 22:00:37

@west30: lehet ő lenne az új balosunk...Asa után bármi lehet,legalábbis nálunk:)

Il Principino 2015.02.12. 05:18:47

Berardit és Zazat együtt el kell hozni nincs mese!Örülnék Dybalanak,de túl drága lesz nekünk az eddigi tapasztalatok azt sugallják,a Juve vásárlási és a Palermo eladási szokását nézve!Valamint a két fiatal olasz összeszokottsága hosszú távon hasznunkra lehet!Na és persze Zaza olcsóbb opció lenne,a Juve pedig mindig azt választja...De ha eladjuk Pogbat,akkor jöhet Kolarov,Sneijder,Lulic,Osvaldo,a maguk fiatalságával...

MDaniel98 2015.02.12. 21:01:37

Szinte látom mennyire repesne az örömtől Zamperini, ha a kis üdvöskéja országon belül pont hozzánk igazolna, lesöpörve az az asztalról 1-2 külföldi - feltehetőleg tehetősebb - ajánlatot. Na persze, hiszem, ha látom.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása