Allegri: "Igazságtalan a csapatot illető éles kritika"

Allegri Massimiliano_nyilatkozat.jpgA szerdai Bajnokok Ligája botlást követően, a Juventusnak ismét a hazai színtéren, ezúttal az újonc Palermo ellen kell bizonyítania, s a zebramezes csapat mestere, Massimiliano Allegri szót ejtett az akadozó torinói gépezetről, valamint az élesedő szakmai kritikákról is.

"Szerdán három olyan játékos is volt a kezdőcsapatunkban, aki csak negyven nappal később kezdhette a felkészülést a csapattal." - nyilatkozta a Palermo elleni bajnoki találkozót megelőző sajtótájékoztatón Allegri, utalva a hétközi Bajnokok Ligája vereségre.

"Próbálunk javítani bizonyos dolgokon, azonban a válogatott kötelezettségek miatt tizenöt napig nélkülöznöm kellett számos játékost, ami pozitívum, hiszen azt igazolja, hogy sok tehetséges játékos áll rendelkezésemre." - mondta a problémák gyökerét keresve Allegri.

"Úgy gondolom, hogy a csapatot igazságtalanul kritizálják. Egyetlen gólt kaptunk Athénban egy középpályán elveszített labdából, ugyanakkor sok támadást vezettünk. Minden esélyünk megvan arra, hogy továbbjussunk, s matematikailag még a csoportot is megnyerhetjük."

"Elemezni fogjuk a vereséget, mivel nem játszottunk jól, s nem irányítottuk úgy a mérkőzést, ahogyan kellett volna. Mindamellett az athéni első negyvenöt perc nem igazolja ezt az éles kritikát."

Az athéni kezdőcsapatban helyet kapott a sérüléséből nemrég visszatérő, azóta formáját sikertelenül kereső Andrea Pirlo, valamint az az Arturo Vidal, aki jó játék helyett, az utóbbi időszakban inkább fegyelmi kihágásával került a lapok címoldalára.

"Andreának rá kell találnia a játékritmusra, s úgy kell mozgatnia a labdát, ahogy az tőle elvárható. Ő egy egyedülálló játékos ebben a szerepkörben, s a csapatnak szüksége van rá."

"A legfontosabb, hogy holnap megszerezzük a győzelmet. Nem fogom forgatni a csapatot valamiféle terv szerint, inkább egyesével mérlegelem a játékosokat, s mindig az adott mérkőzésre hozok döntéseket."

"A szezon előrehaladtával a Palermo erősödött. A támadórészlegben ott van nekik Paulo Dybala, de le tudjuk győzni őket, ha jó játékot nyújtunk."

A kevéssé elfogadható Bajnokok Ligája vereségen túl, a Juventus a bajnokságban is megtorpant, hiszen az előző forduló során a csapat a Sassuolo otthonába látogatva felejtett ott két értékes pontot.

"A Serie A-ban hat mérkőzést nyertünk, s egy döntetlent játszottunk. Szép dolog mindig a győzelemre játszani, azonban figyelembe véve a körülményeket, kevesen számítottak rá, hogy mostanra már a tabella élén állunk majd, egy olyan kemény kihívó előtt, amilyen a Roma."

"A Juventuson elkezdene megmutatkozni Antonio Conte hiánya? Már akkor is erről beszéltek, amikor megérkeztem. Conte három kivételes évet töltött el itt, azonban ez már a múlt. Ő már történelem, azonban nekünk előre kell néznünk."

"Elsők vagyunk, s fejlődnünk kell, mivel túl sok gólt kapunk, s túl keveset szerzünk, tekintettel arra, hogy mérkőzésenként nyolc-tíz helyzetünk is van."

A hét legjobb híre tegnap érkezett, mikor hivatalossá vált, hogy a lassan egy éve húzódó szappanopera állandó szereplője, Paul Pogba 2019-ig elkötelezte magát a Juventusnál.

"Úgy gondolom, hogy a klub jó befektetést csinált ezzel a 21 esztendős játékossal. Még sokat kell fejlődnie, hiszen még az utolsó lépés hiányzik ahhoz, hogy egyedülállóvá váljon. Nagyszerű jövő áll előtte, s még sokáig velünk maradhat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr926831421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devil-z 2014.10.25. 16:22:27

Ennyi baromságot egy nyilatkozatban, ez az Allegri ostobább mint gondoltam.

Jön a rizsa a nehézkes felkészülésekről, a válogatott meccsekről meg alapjában véve nem indokolt a csapatot ért kritika de mégis rosszul játszottunk. Aztán még örüljünk, hogy az egycsapatos bajnokságban még mindig a Roma előtt vagy, szánalom.

Az meg, hogy egyesével mérlegeli a játékosokat kamu, látjuk Llorente szenvedését a pályán amit valójában nem is kellene látnunk.

Allegri, a segged alá tettek egy formázhatóbb csapatot és ugyanolyan szar vagy Olaszországon kívül mint Conte és akkor előállsz ilyen kifogásokkal... nem lehet, hogy benned van a hiba?

babo0410 2014.10.25. 16:31:27

Allegri ugye ez csak vicc? A kritikákat én sem értem, szerintem is jók voltunk a görögök ellen, csak Pirlo miatt szenvedtünk. De pont ez az! És akkor azt mered mondani, hogy fontos láncszem? Nem veszed észre, hogy már két éve nagy nulla amit nyújt? Most is a szabadrúgásokat hova lőtte? Ha legalább abból gólt tudna lőni. De már az se megy neki. Allegri, ha nem veszed észre, hogy Pirlo csak fékezi a csapatot, akkor inkább most mondj le, minthogy nagyobb galibát okozz. Én jó edzőnek tartalak, de súlyos hiba lenne Pirlot kezdőként játszatni, és arra várni, hogy újra a régi legyen. Egy-egy jó meccse még lehet, de a BL el fog úszni miatta!

juve28adam 2014.10.25. 16:59:13

Nekem k*vára unalmas mindenhol azt olvasnom ,ahogyan Pirloról egyesek(khmmm) beszélnek! Nem lehet csak 1 ember nyakába varrni mindent!
Több tiszteletet az öregnek, elvégre kijár neki!

venember83 2014.10.25. 17:20:43

Azért remélem, hogy az elnöknek is ilyen nyíltan megmondta, hogy nem tartja jogosnak a kritikát.

babo0410 2014.10.25. 17:22:33

@juve28adam: És az nem uncsi, hogy szinte mindenkiről úgy beszél itt a többség, mint egy utolsó senkiről? Nekem meg ez unalmas. Pirlonak köszönet azért amit tett az elmúlt években, de észre kell venni, hogy lejárt az ideje. Ennyi. Ellenben itt a többség, ha nem tetszik neki valaki, akkor olyan hangnemben beszél róla, ami mindenkivel szemben megengedhetetlen. Ez nem idegesít téged? Mert én egyáltalában nem írtam semmi olyat, amit szoktatok Marotta-ról, Agnelliről vagy egyes játékosokról. Csak puszta tényeket írtam le, és még párszor le fogom, mert nagyon bosszant, hogy Pirlo nélkül jók voltunk, de visszatért, és azóta elég rossz formában játszik, gyakorlatilag lenullázta a csapatot, de ennek ellenére alanyi jogon kezdő.

Tony. 2014.10.25. 17:39:00

Nyugi Max. Én pl. nem a csapatot kritizálom, hanem téged, te kókler.

pedronegro (törölt) 2014.10.25. 17:56:20

Ezután a nyilatkozat után mindenki biztosra veheti hogy az idén lószart se fogunk fejlődni és ugyanaz a szar játék lesz mint Conte-nél csak idén még nyerni se fogunk semmit.

Rivendell 2014.10.25. 18:46:28

@juve28adam: amikor nagy ritkán szidom/nekem a kedvencem,mert nálam az ő posztja mindent visz/ akkor azért mindig hozzá is teszem,hogy nem igazán ő tehet arról hogy halovány,mert a posztja társakat is követel....Xavi is magában 1 kalap xar,ha nincs megfelelően gyors 2 szél előtte és 2 megfelelő vkp + nem árt 1 gyors csatár se

Rivendell 2014.10.25. 18:47:25

@babo0410: te is láthattad én nem vagyok Pereyra fan,de követeltem a kezdőbe őt is a BL mérkőzésnél

Róbert Tvergyák 2014.10.25. 19:27:41

Bla bla a focit gooolra jatszak es nem labdabirtoklasra inkabb nyerjünk csunya játekal mint veszitsünk ugy hogy a labda nálunk van a merközes java reszen nem tudom hogy Pereyra mert nem játszik tobbet meg ott van Koman is

niccolo 2014.10.25. 19:32:38

@juve28adam: Igazad van,Pirlo nem ezt érdemli,egy-két meccset eldöntött a góljaival néha.Én még a 40 éves Del Pierót is szivesen látnám itt.

Hogrin 2014.10.25. 20:12:10

Ez a Max kezd egyre viccesebb lenni eleinte még egész épkézláb nyilatkozatai voltak de mióta elkezdődött a szezon lassan Conte-i mélységekbe süllyed nyilatkozatok terén, mondjuk minden másban is a Mister-t másolja még abban is ami már nála se működött.
Az meg nevetséges amit Pirloval művel, tele van a gatyó a médiától, nehogy kikezdjék a milanos affér miatt.
De ami a legjobban "tetszik" az "elképzeléseiben", hogy szerinte a játék irányítása a legfontosabb, tökmindegy mi lesz a vége csak irányítsuk a játékot.
Ez a nyilatkozat meg azért különösen elkeserítő mert az jön le belőle, hogy Allegri nem látja, vagy nem akarja tudomásul venni a hibákat és nem akar/mer változtatni, ne legyen igazam de szép kis hullámvölgy lesz ebből.

Goku06 2014.10.25. 21:03:48

elkezdi Pirlo egy szar 2 éve????? LOL, az év vicce ezt hallani attól az embertől aki képes volt védeni Marcit a 2 éves eltűnésekor, de még Padoint is!!!!
Pirlo tényleg rosszul játszott, ahogy Pogba és Vidal sem volt jó... de a védelem is szerencsétlenkedett..
Egy idiótára vall ezt a meccset is megint Pirlo nyakába varrni. Nem ő állítja össze a csapatot, hanem az edző, ha egy játékos gyenge akkor az nem a játékos felelőssége hanem az edzőé aki berakta!!
Allegri kezdi végre igazolni a "várakozásainkat", azzal hogy szépen elbaszta a BL-t, ami elvileg a legfontosabb volt idén. A kieséssel végleg eldőlne hogy SEMMIT sem javulunk tavalyhoz képest..

Pirlot szépen lassan ki kell építeni a csapatból (most Marci formába lendülésével és Pereyra biztató játékával van is esély rá..), de Pirlo megérdemli a tiszteletet továbbra is, ha ő nincs akkor hiába Conte, hiába új stadion, hiába DP, még a 30. scudettoért tepernénk..

devil-z 2014.10.25. 22:04:38

Már csak azért is hülyeség Pirlot elővenni, mert ez a taktikai zseni rakta be konkrétan azért, hogy lassítsa a játékot.
Szimplán eltaktikázta magát ez a bohóc.

Ne Pirlo nyakába varrjuk már a szégyenteljes szereplésünket, mikor 57 percet játszott a BL-ben...

babo0410 2014.10.26. 02:03:00

@Goku06: Szerintem ne nézz több focit, nem neked való. Marchisio el volt tűnve 2 évig? Vagy inkább ahogy ő is nyilatkozta, Conte teljesen más feladatokat szabott rá, és meg volt kötve a szerepköre. És olvassál vissza légy szíves Padoinról mit szoktam írni, mikor rajta röhögtök? Semmi olyat nem csinál a pályán, amin bohóckodni kéne, ennyi. Amúgy ha te nem veszed észre, hogy Pirlo mekkora fék, akkor vak vagy. Igen két éve egyre nagyobb féke a csapatnak. Pirlo miatt a kp védekezésünk széthullik. Marchisio meg mikor állítólag sz.r volt, akkor is elég sokat védekezett. Lehet voltak gyengébb periódusai, de legalább, ha ő játszott, sokkal stabilabb volta kp. Pl. tavaly mikor Pirlo kidőlt, a játékunk százszor jobb volt, mint Andreaval. Azt írod a védelem szar volt. Milyen is lehetett volna, mikor folyton lerohanták őket Pirlo labdavesztéseinél. És a legszánalmasabb, ha valamelyik általad nem annyira kedvelt játékos hibájából kapunk gólt, akkor mindennek elmondod te is, meg mindenki, ha Pirlo hibázik akkor meg minek rakta be az edző? Ez nagyon szánalmas. Nem gondolod? Ha Marchisio játszott volna, és az ő hibájából született volna a gól, akkor most tutira kórusban szidnátok. Ennyire nem kell elfogultnak lenni. Ja és Pogba nyilatkozta is, hogy folyton Pirlo mellett kellett legyen, mert nem maradhatott egyedül. így persze, hogy nem azt nyújtotta, amit várnánk tőle. Vidaltól meg ne várjuk, hogy majd egyedül ellátja két ember feladatát is. Nem érdekes, mikor Pirlo nem játszik, mindenki mennyivel jobban teljesít? Ja és te azt vártad, hogy bukjon meg Allegri, és örülsz, hogy most úgy áll a dolog, hogy igazad lesz? Ez megint csak szánalom. De közlöm veled, hogy nincs igazad. Egyelőre van egy hullámvölgy. Majd ha kiestünk a BL-ből akkor igazad lesz. Addig meg csak előre károgsz megint.
És ahogy a dühöngőben is írtam, vegyél vissza az arcodból, mert eléggé gusztustalan a lekezelő lenéző stílusod. Csak magadat járatod le ezzel. Komolytalan vagy így. Ja és milenne, ha nem személyeskednél? Én sértegettelek?
@Rivendell: Hiába van Pirlo mellett 2 gyors szélső, ha folyton valakinek a kp-ről figyelnie kell rá, hogy ne tudjanak róla lefordulni, és letámadni a védelmet, meg állandóan elszórja a labdákat. Ez a teljesítmény, amit Pirlo nyújt, már nem magyarázható azzal, hogy a szélsők nem elég gyorsak. Amúgy ez hogy függ össze azzal, hogy simán levédekezik, eladja a labdákat, egyre körülményesebb, és hasonlók. El kell fogadni, hogy sajnos Pirlo sem fiatalodik. Ahogy anno Del Pierot is sokan a kezdőbe követelték Conte első évében. Pedig sajnos már akkor Alex is csak lassította a csapatot (imádom mindkettejüket, de ettől nem vagyok elfogult velük szemben se).
@devil-z: percet játszott a görögök ellen, Az ATMA ellen meg jól játszottunk. Annyit sikerült kihoznunk magunkból, amennyit az ATYMA hagyott. Egy olyan csapatól kaptunk ki, akik a Realt oda-vissza szopatják folyton. Az Atletico ellen ráadásul jól is játszottunk.
És legvégül, ha ti ennyire értetek hozzá, miért nem mentek oda és csináljátok? Folyton csak kritizáltok mindenkit, és sokszor elég alpári stílusban. Menjetek azt csináljátok, ha ilyen okosak vagytok.

devil-z 2014.10.26. 03:36:32

@babo0410: legalább 7x leírtam már, hogy retardáltnak tartalak és nem érdekel a véleményed. Csak simán lépd tovább a hozzászólásaimat, elhiheted, hogy nem neked szólnak.

Rivendell 2014.10.26. 08:11:28

@babo0410: 2vkp és a 2 szélsőnek pont az a lényege,hogy nem tudnak lefordulni,mivel nekik is figyelni kell a védekezésre...2 szélső és 1 Pirlo atomjaira bontaná a védelmeket. De most mi a szitu? támadásban kuka és a hátsó alakzat is ha nem is kuka,de eléggé közelít hozzá .

1 Cassano-val is mit művelt az EB-n anno,olyat az első Juvés évében se csinált,mivel akkor se volt Cassanohoz mérhető támadó szélsőnk,pedig már nem volt fiatal és a sebessége is megkopott + nem is tudott végig nyomni 90percet,mi lett volna ha a másik szélen is 1 Cassano szintű egyén rohangált volna?

Rivendell 2014.10.26. 08:13:39

@babo0410: hogy lehet valaki ellen jól játszani,ha 1 db helyzetet nem hozunk össze 90 perc alatt? fogalomzavar van nálad,de nem kicsit.... ha nálunk ez a jó játék,akkor szűnjön meg a Juventus,mert én még 1 olyan jó játékot nem szeretnék többé látni.

babo0410 2014.10.26. 09:35:22

@Rivendell: Nettó hülyeségeket írsz. Atma ellen 3-mal kevesebb helyzetünk volt, mint nekik. Pirlo eladott labdái, az, hogy simán elmennek mellete, hogy könnyen szerelik, az hogy függ össze azzal, hogy kik vannak a szélen? Az meg mire lenne jó, ha 5 kp mellé még két vkp is lenne? Pogba nyilatkozta, hogy Pirlo mellet kell legyen mindig valaki. Akkor hiába lenne 2 vkp, semmivel se lenne jobb a helyzet. Azok ugyan úgy figyelhetnének Pirlora, és támadásaink megint nem lennének. Max Pirlo kevesebbet hibázna, mert lennének akik kisegítik. De előre megint nem jutnánk. Észre kéne venni, hogy az egész csapat sokkal többet hibázik, ha Pirlo játszik. Minden tiszteletem az övé, de sajnos már nem az a baj, hogy nincsenek olyan társai. És nehogy már egy 35 éves játékos köré kelljen csapatot építeni. Az meg a legszebb, hogy mindenki hibás, csak Pirlo nem. Minek teszi be az edző, hiszen látja edzéseken, miért nem igazol úgy a vezetőség, stb. Észre kéne venni, hogy sajnos Pirlo se fiatalodik. Egy 35 éves játékossal már nem lehet a BL-ben semmit elérni. A szomorú tény az, hogy Pirlo már nem alkalmas egy nagy csapat kezdőjében helyt állni. Mehetne az MLS-be levezetni. Köszönet jár neki azrt amit az elmúlt években tett, de már sok neki a Juve. Nézzük meg mennyivel jobb volt a csapat amíg ő nem volt. Érdekes mióta visszatért, azóta szenvedünk.

babo0410 2014.10.26. 09:36:03

@babo0410: Mármint 5 védő mellé 2 vkp

penge09 2014.10.26. 09:56:47

@babo0410: "Egy 35 éves játékossal már nem lehet a BL-ben semmit elérni".Tény hogy Pirlo az utóbbi 2 meccsen nem parádézott,de ha akasztott volna 2 gólpasszt akkor egy rossz szavad se lenne.Már átestél egy kicsit a ló túloldalára a kor nem minden,ezek szerint a Barca a 34 éves Xavi-val nem fog elérni semmit,sőt Giggs meg Scholes 35 fölött csak kolonc volt a Unitedben.Sőt akkor már Buffont is basszuk ki a csapatból.

Goku06 2014.10.26. 12:33:43

@babo0410: "Egyelőre van egy hullámvölgy. Majd ha kiestünk a BL-ből akkor igazad lesz. Addig meg csak előre károgsz megint. "

előre károgunk??? Emlékszel tavaly hány idióta balfasz károgott előre amikor lezárult a mercato és 4 középpályásunk volt a 3 posztra????
az idő kit igazolt, téged vagy minket?? Szégyenszemre kiestünk a BL-ből, és az EL-ben is nevetséges módon estünk ki.. és nem komoly csapatok sz*pattak meg minket hanem az idén összesen 2 pontot szerző Benfica-Galata duó...

Idén a BL-ben egy olimpiacos ellen ugyanazt a játékot mutattuk be 70 percen keresztül amivel kedvenc válogatottunk elhozott egy szép pontot bukarestből... ugyanannyi tudatosság volt a két csapat játékában!! Ha ezt nem veszed észre akkor te vagy a vak.. és ez nem Pirlon múlt, mert a csapat nélküle is ugyanazt a kreativitást nélkülöző játékot hozza, csak egy kicsivel gyorsabban, de semmivel sem veszélyesebben..
a görögök elfáradtak és 1-0ás vezetés tudatában nem is volt már sürgős nekik.. 20 percig beszorítottuk őket.. de nehogymár egy Olympiacos ellen 20 perc nyomás miatt azt mondjuk hogy jók voltunk!!! kis senkiházi csapat ez az Olympiacos ha mi az európai top8ba szeretnénk tartozni!! (Atleticot elcsípték, valóban.. az első meccsén a csoportkörnek.. míg minket a kiesés szélére sodortak.. mindenki tudta ha itt kikapunk, akkor nagyon nehéz lesz innentől.. ennek ellenére képtelenek voltunk 20percnél tovább normális játékot mutatni egy nálunk sokkal gyengébb keret ellen, bravó!)

Il Principino 2014.10.26. 14:28:25

Marci jól játszott Pirlo helyén...amióta visszatért az öreg szarok vagyunk,lassúak...Roma ellen is csak mákkal nyertünk..Conte is lekattanhatna Pirloról!Visszatért,erre az azeriek ellen is kezdő volt a válogatottban...Kib@szott Pirlomániás mindenki,már bocsánat!

Rivendell 2014.10.26. 16:13:00

@Goku06: szerintem még csak nem is a BL kieséssel volt és lesz is gond,inkább az hogy alapvetően nézhetetlen a játékunk,legalább látnék 1 Roma féle támadó focit/ok besóltek a bayern ellen,de amúgy nézhető kis csapat/.

Anno is azt mondtam az 1ső Conte-s BL szezon előtt,hogy teszek én a BL-re ha a bajnokságban olyan élvezetes játékot nyújtanak,mint amit lehoztak az első évében és én még mindig tartom magamat a kijelentésemhez.Csak legyen élvezetes játékunk a bajnokságban és én baxok majd finnyáskodni:D

Rivendell 2014.10.26. 16:15:06

@babo0410: miből volt 3-al kevesebb? helyzetünk NEM volt...akkor nekik gondolom 3 volt,ha 3-al kevesebb....én beszélek hülyeséget,akkor nálad mi a hülyeség fokozata?

Goku06 2014.10.26. 17:02:14

@Rivendell: az élvezetes játékhoz olyan kreatív emberek is kellenek, akik képesek a gyors támadásvezetésre...
És a BL-ben való sikeres szerepléshez is ugyanez kell..

A Vidal-Pogba-Marci trió jó meg minden, de azért a kreatív támadáshoz ők még kevesek.. (európában)..
ezért kellene egy-egy szélső.. de majd jövőre kinyílik a pénztárca..
Shaqiri, Iturbe vagy hasonló emberek.. akik képesek váratlant húzni..
Láthatjuk hogy a Románál egy Gervinho mennyire él.. pedig azért ő sem egy akkora klasszis.. de ebben a SerieA-ban ő klasszis

Rivendell 2014.10.26. 18:08:15

@Goku06: Goku te is tudod,hogy Conte 1ső évében se hemzsegtek a kreatív klasszisok....sőt még Pogba se volt képben.

Mindig mondtam nyáron,hogy a Pogba-Vidal páros édes kevés,mivel vkp mind2...tkp poszthoz ők gyengék,de Marci is....vagy hozzanak tkp-t vagy rakják be Asat a saját posztjára és Comant nyomják ki balra/tkp-nek,vagy csatárnak attól függően,hogy Evra mikor kapjon pihit,mert mikor pihen mehet akár bakra is Coman,ja és hozzanak jobbra is 1 támadó típusú szélsőt,akár a kis olaszunkat,de ugye még jegeltetik 1 évet,sőt szerintem örökre...

Goku06 2014.10.26. 18:20:39

@Rivendell: igen, akkor sem volt erősebb a keret, de egy frontra csupa éhes játékos többet ér mint 3 scudetto után egy erősebb keret...
Conte első évében végigfutották a 90 percet és nem kellett tartalékolniuk, azért ment annyira a játék, bedaráltunk mindenkit.

2 BL-csoportkörös kiesés után talán a vezetőség is észrevenné hogy a) több pénzt kell befektetni, b) azt a kicsit nem Marotta kezébe kell adni hogy egy kölcsönszerződésre kib*sszon 20 milliót a 20 millióból.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása