Tévez: "A Juventusnak változtatnia kell a mentalitásán"

Tévez Carlos_gólöröm cumival_1.jpgAz Olimpiakosz Pireusz otthonában elszenvedett vereség után, a Juventus támadója, Carlos Tévez úgy véli, hogy a csapatnak új mentalitást kell magáévá tennie, ha eredményessé kíván válni a Bajnokok Ligájában.

"Roberto elképesztő teljesítményt nyújtott, s az Olimpiakosz csak saját magának köszönheti a győzelmet." - nyilatkozta a Juventus argentin támadója a Sport Mediasetnek a mérkőzés lefújását követően.

"Új lapot kell nyitnunk, s saját magunkban kell találnunk valamit. Emlékeznünk kell arra, hogy ez a Juventus. Egyértelmű, hogy nem azért jöttünk ide, hogy veszítsünk."

A Juventus lassan már hagyományosan uralja a hazai mezőnyt, azonban a sikerességet nem sikerül megismételnie az európai színtéren.

"A Juventus történelme egy kicsit mindig is ilyen volt. Jól teljesítenek a Serie A-ban, de szenvednek Európában. Ha nagy csapattá akarunk válni, akkor változtatnunk kell ezen, s én hiszek benne, hogy képesek vagyunk rá."

"Úgy gondolom, hogy ez mentalitás kérdése, s csak rajtunk áll, hogy képesek vagyunk-e változtatni rajta."

Tévez ékpárja, a mindeddig kevés játéklehetőséghez jutó Álvaro Morata a mennybe mehetett volna, de nem tudott túljárni az ihletett formában védő Roberto eszén.

"Megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, még akkor is, ha egy nehéz arénában játszottunk a világ egyik legjobb kapusa ellen." - nyilatkozta az ifjú spanyol támadó a Sky Sport Italianak.

"Keményebben kell dolgoznom, hogy gólokat szerezzek, hiszen az a tény, hogy Roberto kiváló teljesítményt nyújtott, nem jelenthet kifogást."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr446821805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.10.23. 12:27:49

"Úgy gondolom, hogy ez mentalitás kérdése, s csak rajtunk áll, hogy képesek vagyunk-e változtatni rajta."

Egyértelmű nem a válasz, szerintem ezzel Carlos is tisztában van.

Apuleius 2014.10.23. 12:39:02

"A Juventus történelme egy kicsit mindig is ilyen volt. Jól teljesítenek a Serie A-ban, de szenvednek Európában."

Ez szerintem nettó hülyeség.

hurbiny3k 2014.10.23. 13:26:43

@Apuleius: Gondolom nem hallott soha Baggioról, Ravanelliről, Vialliról és még sorolhatnám.. :)

pedronegro (törölt) 2014.10.23. 15:21:49

Tevez nem mond hülyeséget. Szerintem arra gondolt hogy sose játszottunk totál támadó futballt, legalábbis ez soha nem volt jellemző, hanem mindig is a védekezésből indultunk ki és csak annyit adtunk ki magunkból amennyi szükség volt.
És az is biztos hogy nemzetközi szinte volna még mit fejlődnünk, meg volna mit törleszteni a sok elbukott döntő miatt és akkor nem volnánk úgy lemaradva a nemzetközi sikereket tekintve egy Real,Milan,Bayern, Barca mögött....

pedronegro (törölt) 2014.10.23. 15:25:24

és sajnos még az Inter-nek is több nemzetközi trófeája van...

Apuleius 2014.10.23. 16:00:10

@pedronegro: "Szerintem arra gondolt hogy sose játszottunk totál támadó futballt, legalábbis ez soha nem volt jellemző, hanem mindig is a védekezésből indultunk ki és csak annyit adtunk ki magunkból amennyi szükség volt."

Tényleg nem akarok kekeckedni, de ez a gondolat miként olvasható ki Tévez soraiból? Szerintem abszolúte nem erre gondolt. Megjegyzem a legtöbb BL döntőt játszó Juventus (Lippi vezetése alatt) egyáltalán nem ezt az általad említett játékot nyújtotta.

"És az is biztos hogy nemzetközi szinte volna még mit fejlődnünk, meg volna mit törleszteni a sok elbukott döntő miatt és akkor nem volnánk úgy lemaradva a nemzetközi sikereket tekintve egy Real,Milan,Bayern, Barca mögött...."

Nem megnyert trófeákról beszélt Tévez. Azt állította, hogy a Juve hagyományosan uralja az olasz mezőnyt, de szenved Európában. Szerintem ez a gondolat nem felel meg a valóságnak egy olyan csapattal összefüggésben, amely 7 db BEK vagy BL döntőt játszott a történelme során. Egyedül a Real Madrid, a Milan és a Bayern München szerepelt több döntőben.

Apuleius 2014.10.23. 16:03:43

@pedronegro: "és sajnos még az Inter-nek is több nemzetközi trófeája van..."

Melyik univerzumban?

pedronegro (törölt) 2014.10.23. 18:29:07

@Apuleius: De mi csak 2 db BL-t nyertünk meg és ez a nem mindegy. Az Sinter meg 3-at nyert ez pedig több mint 2. Uefa kupát pedig egyaránt 3-at a Juve meg az Inter is. KEK-et mondjuk nem számoltam de erősorrendben ez a legjelentéktelenebb kupa ezért nem oszt nem szoroz.

A Lippi Juve-ja már pedig nem játszott totál támadó futball-t az biztos, sőt 3-5-2-őt is játszott, Conte se a kis ujjából szopta ezt ki. Persze Lippi juvéja jóval magasabb játékerőt képviselt ezért senkit nem zavart a taktikázás mert az eredmények akkor még úgyis jöttek meg mindig volt pár extra klasszis aki eldöntötte a meccseket meg akik varázsoltak de taktika ugyanúgy a védekezésből indult ki.

Apuleius 2014.10.23. 19:59:45

@pedronegro: A két Európai Szuperkupáról és a két világkupáról se feledkezzünk meg. A Juventus több nemzetközi trófeát nyert, mint a dögevők, az vitán fölül álló tény.

Apuleius 2014.10.23. 20:01:41

@pedronegro: Lippi Juventus támadó focit játszott, ezen kár volna vitatkozni, nem a szokásos olaszos catenaccióval érték el a sikereket. Érdemes újranézni a PSG elleni Európai Szuperkupa két mérkőzését, aki ott védekezésből induló játékot vél felfedezni...

Apuleius 2014.10.23. 20:28:12

@pedronegro: "KEK-et mondjuk nem számoltam de erősorrendben ez a legjelentéktelenebb kupa ezért nem oszt nem szoroz."

Ez tévedés, a KEK a második számú európai kupa volt, amely jelentőségben megelőzte az UEFA-kupát. Akkoriban csak a bajnokok indultak a BEK-ben, így a hazai kupáknak is nagyobb rangja volt, hiszen KEK indulást biztosított.

pedronegro (törölt) 2014.10.24. 09:53:15

@Apuleius: Az összes pénzemet rámertem volna tenni hogy a PSG elleni két szuperkupa meccsel fogsz előjönni! :) Persze nagyon mást nem is lehetne felemlegetni, talán egy-két reál elleni összecsapást meg egy MU elleni elődöntőt, aztán ennyi... Azért ez 20 év alatt nem olyan sok.
De hogy ne kelljen ezen vitatkozni szerencsére vannak statisztikák a bajnokok ligájáról.
A mérkőzések/győzelmek aránya, ezen a listán nem férünk be az első tízbe... ufff
Inter, Chelsea előttünk ezen a listán, no komment.... A Chelsea gólátlagban is megelőz minket.... uff
A legtöbb döntetlenek száma a BL-ben? Nem fogod kitalálni a Juventus ott van a dobogón!
Ez lenne a támadó foci??? Hát biztos nem, de a Juve sosem erről volt híres, Lippi alatt se volt ez máshogy, tipikus olasz csapat volt taktikailag, persze világklasszis támadókkal és védőkkel és ha kellett bárkit megvertünk de ha nem volt rá szükség akkor ment a taktikázás és az nem támadó foci.

A kupákról: Az Inter-nek is van két világkupája van ez megint egál... Európai szuperkupája meg azért nincs a dögevőknek mert a 60-as évek ben amikor ők 2 bl-t nyertek nem rendeztek még ilyen kupát.....

Én is a Juventus-nak drukkolok de ettől még nem vagy elfogult és a tényeket nézem.

Apuleius 2014.10.24. 10:24:02

@pedronegro: Nagy kár, hogy nem fogadtál akkor... Az a két meccs volt a Lippi-féle Juventus talán leglehengerlőbb csúcsteljesítménye, így teljességgel magától értetődő, hogy olyan sokszor szóba kerül. Igen ritkán látható egy európai kupasorozat döntőjében, hogy az egyik csapat ilyen szinten lefocizza a pályáról a másikat. Ettől független még igen sok mérkőzést meg lehetne említeni. Az állításod, miszerint "mindig is a védekezésből indultunk ki" egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Elfogadom, hogy szerinted Lippi Juventusa valójában rendkívül defenzív csapat volt, azonban a világ nagyobbik része ezt nem így gondolja.

Változatlanul nem értem, hogy mit szeretnél bebizonyítani. Onnan indultunk, hogy Tévez tett egy kijelentést, miszerint: "a Juventus hagyományosan uralja a hazai mezőnyt, de szenved Európában". Szerintem ez marhaság, aminek a létező összes statisztika ellentmond. Szerinted nem marhaság, de bizonyítani nem igazán tudod a véleményedet, helyette elkezdesz teljesen másról, játékstílusról, rúgott gólok számáról stb. beszélni. Tévez állításától indultunk, mi köze ehhez annak, hogy hány gólt rúgtunk a Chelsea-hez képest? Az UEFA vélhetően megbízható adatai szerint a Juventus 8. helyen áll a Bajnokok Ligája történelmének rangsorában (csak a BL időszakról beszélünk), jöhetsz nekem gólátlaggal, labdabirtoklási adatokkal, elvégzett szögletekkel és egyéb statisztikákkal, de aligha lehet bebizonyítani azt a véleményt, hogy ez egy "Európában hagyományosan szenvedő" csapat mérlege. Ennyi a történet, erről beszélünk, a történet szempontjából totálisan indifferens, hogy milyen játékstílusban hoztuk a meccseinket (amiben mint írtam, nem értek egyet veled).

"Én is a Juventus-nak drukkolok de ettől még nem vagy elfogult és a tényeket nézem."

Ez a történet nem az elfogultságról vagy objektivitásról, inkább elemi matematikáról szól.

Juventus:
2 BEK/BL
1 KEK
3 UEFA kupa
2 db Európai Szuperkupa
2 db Világkupa
Ez nálam 10 db nemzetközi kupa (+1 Intertotó kupa)

Inter:
3 BEK/BL
3 UEFA-kupa
3 Világkupa
Ez 9 db-nak látszik.

Szerény ismeretem szerint a 9 alacsonyabb szám a 10-nél, vagyis továbbra is úgy tűnik, hogy az "és sajnos még az Inter-nek is több nemzetközi trófeája van..." állításod nem áll meg a lábán, amit írsz, nem felel meg a valóságnak. A történetben pedig teljesen érdektelen, hogy az Inter miért nem játszott a 60-as években Európai Szuperkupát, ez a tényeken nem változtat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása