A Juventus elutasította Allegri szerződésbontási ajánlatát

allegri_massimiliano_orjonges_atalanta.jpgA La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus elutasította Massimiliano Allegri ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy a szezon vége előtt menesztett szakember hajlandó volna lemondani a szerződés szerint neki járó összeg egy részéről, s bruttó 14 millió euróval is beérné a szerződés szerint neki járó 20 millió euro helyett.

A klub mindössze 2 nappal az Atalanta elleni győztes kupadöntő után, két bajnoki fordulóval a szezon vége előtt menesztette Allegrit, hivatkozva a szakember által a mérkőzés utolsó perceiben, valamint az ünneplés pillanataiban mutatott viselkedésére, amely a hivatalos indoklás szerint nem összeegyeztethető a Juventus értékeivel.

A szakember szerződése 2025 júniusáig érvényes, s ez bruttó 20 millió eurós terhet jelent a Juventus számára, de mindkét fél mutat nyitottságot arra, hogy az elhúzódó pereskedés helyett közös megegyezésre jusson a másik féllel az ügyben.

A La Gazzetta dello Sport szerint erre a megegyezésre bizonyosan várni kell még, mert a Juventus nem találta elfogadhatónak az Allegri képviselői által közös kínált anyagi találkozási pontot

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6618415417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2024.05.28. 13:19:13

Nincs erre valami szabály, vagy a szerződésben erre semmi? Profik írták a szerződést, nem hiszem, hogy nem írtak bele semmit kirúgás esetére.

JeetTrader 2024.05.28. 14:36:46

@babo0410: igen ez rendkívül furcsa...habár nem ismerem a labdarúgásban alkalmazott jogi dolgokat. Tök mindegy mit csinál az edző ha egyszer 3 éves a szerződés akkor tutira megkapja a lóvét?

Amúgy fullon azt hittem azért rúgták ki azonnali hatállyal mert ez aktivált valami kitételt amivel a fizu megspórolható....ezek szerint nem....

babo0410 2024.05.28. 16:30:20

@JeetTrader: Én is azt hittem, hogy nem kell fizetni. A kirugás meg gondolom annak szólt, hogy ha már úgy is megy, akkor mutassuk meg, hogy a Juventusnál ez a viselkedés nem elfogadható.

Matteo89 2024.05.28. 16:31:44

@babo0410: Ez egy normál munkaszerződés. Szerinted Allegri nem nézette át? Dehogynem. Ez a 20 millió valószínűleg jogosan jár neki. Nem lesz egyszerű megállapodniuk a Feleknek.

alexGicamo 2024.05.28. 16:39:12

Na, kezdődik !
Remélem, klubunk szerencsésen jön ki belőle !

Rikoo 2024.05.28. 17:02:07

@babo0410: Miért ne kellene? A klub írta alá ezeket a szerződéseket. Allegri belement, mint ahogy számtalan játékos is, akiknek a szerződésével most probléma van.
Arthur, Vlahovic, Szczesny, Danilo...

Pl. most Motta 2+1 éves szerződés helyett 3 évest kaphat és ez azért minimális kockázatot jelent, ha nem válik be, viszont ott a másik oldal, hogy több klub is komolyan érdeklődik iránta, tehát jó alkupozícióban van.

Amennyiben igaz ez a hír, olyan szempontból pozitív, hogy próbálnak közös nevezőre jutni.
Ronaldo esetében nem ez a helyzet, ott próbálja mindenképpen megúszni a klub a kifizetést, pedig CR képviselői az eddigi információk alapján teljesen jogosan kérik számon ezt az összeget.

venember83 2024.05.28. 17:04:34

@JeetTrader: szerintem ez túlmutat a labdarúgás világán, egyszerűen ennyire védi a jog a munkavállalókat határozott időtartamú szerződések esetén.

venember83 2024.05.28. 17:09:30

@Rikoo: talán csak az időhúzás a cél,hogy a következő szezonban kelljen fizetni...

Leram7 2024.05.28. 17:17:50

@Rikoo: Motta esetében a 2 + 1 sokkal jobb lenne. 70%ig vagyok benne biztos, hogy nem lesz tovább nálunk 1 évnél. Persze ez a megítélés a mercato kimenetében sokat változhat nálam.

Ami pedig furcsa, hogy Enzo Maresca 5+1 éves szerződést kapott a chelseatől és még fizetnek is a LC-nek érte. Namár most annál a csapatnál, ahol BL győzelem után raknak ki edzőt, hogy lehet adni 5 éves szerződést valakinek, aki 1 osztállyal lejebbről jön. Itt 99%, hogy nem éli meg a 2. évet.

Rikoo 2024.05.28. 17:27:55

@venember83: Lehetséges.

@Leram7: Még alá sem írt, szerintem totál felesleges százalékos esélyeket latolgatni. Gondoljunk bele Allegri első időszakára, amikor Conte lemondása után aláírt. Mindenki várta a lejtmenetet és azt hittük ott ér véget a 3 éve tartó sikersorozat Olaszországban.
Erre pont az ellentettje történt, mint amire a szurkolók gondoltak.
Jelen helyzetben a Juventus részéről a leginkább logikus választás a kispadra Thiago Motta. Egyetlen olyan edzőt sem tudnék mondani, aki ebben a pillanatban érthetőbb választási lehetőséget lenne.

A Chelsea most ugyanazt próbálja csinálni, mint az Arsenal. Arteta ugye Guardiola segédedzője volt, mielőtt kinevezték volna őt az ágyúsok. Arteta után Maresca volt Guardiola segédedzője és láthatjuk, hogy a Leicesternél már azonnal sikereket tudott elérni, szóval viszonylag érthető a választás.
A Kompany-Bayern, Flick-Barcelona és Slot-Liverpool nekem sokkal érthetetlenebb, de majd az idő eldönti.
Egyébként a Conte-Napoli házasság is elsülhet nagyon jól, ellentétben a Milan edzőválasztásával.
Conte vagy De Zerbi helyett Fonseca? Nekem ez totál érthetetlen, de ahogy látom kb. mindenki számára.:D

babo0410 2024.05.28. 17:45:58

@Rikoo: De ha valami olyat tesz az illető, és kirúgják, írhatnának valamit a szerződésbe, hogy akkor nem jár, vagy kevesebb pénz.

JeetTrader 2024.05.28. 17:46:27

@Rikoo: Maresca a szegény ember Guardiolaja :))

Amúgy én is azt gondolom h Motta a legmegfelelőbb ehhez a kerethez. Neki is rendkívül fontos a védekezés cserébe viszont egyedi a támadási filozófiája ami meg abba illik bele h megpróbáljuk vonzóbbá tenni a játékot. Elvégre szórakoztatni is kell.

Ehhez Motta nagyszerű. Tudja mi van egy Barcanal, Internel és PSGbel. Nyert Blt lesz respektje is sztem a fiatal kora ellenére (remélem).

Faszák leszünk, majd neglatjatok! ;) ....csak írna már alá és lenne már hivatalos. Azt mondják H most kataloniaban van a családdal. Ha visszajön akkor firkant alá. Azaz nem hamarabb mint júni eleje...

Rikoo 2024.05.28. 17:59:00

@babo0410: De nem tett. A klub arculatába nem illő viselkedés volt a hivatalos jelentésben, semmilyen szabálysértés nem történt, mint pl. Pogba vagy Fagioli esetében.
Láthatjuk, hogy Pogbánál szerencsésen megúszta a klub a magas fizetését.

Leram7 2024.05.28. 18:17:08

@Rikoo: nálam Tuchel, De Zerbi és aztán Motta.

Egyébként jó választásnak tartom Mottát, de az a meglátásom, hogy a csapatunk jelenleg nincsen rendben.
Nincs pénz igazolni, nagy a lemaradás az interhez és európához képest.

Kis túlzással edzői csoda kell egy jó szezonhoz. Persze majd a mercato végén ezt jobban fogjuk látni. Én jelenleg arra számítok, hogy Motta első éve rosszabb lesz, mint Allegri utolsó éve volt.

Maresca esetén a választás is meglepő, de nem az a hihetetlen, hanem az, hogy 5+1 évre írnak alá vele. Megnéztem most és utoljára 81-85ig volt ott legalább 4 évet egy manager. Ancelottinak jutott 2 év egy bomba kerettel. 99% bukás lesz Maresca, de lehet tévedek.

Sunny21 2024.05.28. 18:35:19

Nehéz ügy.. Eddig 20 milliót kapott azért, hogy egyre mélyebbre kerüljünk, most 14 milliót kér azért, mert elindulhatunk egy jobb irányba... nélküle.
Látszólag jó üzlet, de azért remélem egy forintot sem kap, mert kurvára nem érdemli meg. Ennyire egyszerű!

delpi0823 2024.05.28. 19:28:43

@Leram7: Ancelottival meg Conteval is bajnok volt a Chelsea.Szoval az olasz vonal nekik jo sztem,meg nem is egy olasz jatekos fordult meg naluk ugye.De amugy nem hiszem hogy a Chelseanel az edzo lenne a legnagyobb probpema,hanem sokkal inkabb a vezetoseg.Ok aztan tenyleg ossze vissza igazolgatnak,semmi koncepcio menten.Mondjuk meglepodtem azon is hogy Pocchettino tavozott,mert a szezon vegere mar azert kezdtek alakulni.

Pedro32 2024.05.28. 20:56:50

Szerintem a pereskedést próbálják elkerülni a felek.Biztos,hogy nem tehet meg bármit a munkavállaló sem a minkaadó irányában.Kifogásolható viselkedés biztos volt,kérdés mi hangzott el,de a bíróság is ilyenkor egy mindkét félnek kedvező középutat javasolna .10-12ben majd megállna a licit és megy mindenki a dolgára

Shaky79 2024.05.28. 21:57:54

Egyszer már kapott 1 év fizetett szabit a Juvétól! Szánalmas, hogy még mindig le akarja húzni szeretett klubunkat!

Pajtee 2024.05.28. 22:01:31

A vezetoedzo (es csapata) szerzodese hatarozott idortamra szol. Amennyiben a vezetoseg felmondja a szerzodest egy evvel a lejarta elott akkor bar nem tart igenyt az edzo munkajara, de fizetnie kell tovabbra is a szerzodesben foglalt feltetelekkel. Ezt egyebkent Allegri es a Juventus mar ketszer is eljatszotta, hogy "nyaralt" mikozben a klub fizette. Amennyiben viszont ez alatt az ido alatt egy masik klubnal munkat vallalna, ez a fizetesi kotelezettseg megszunik.
Ilyenkor szoktak megegyezni, hogy azonnali hatallyal felbontjak a szerzodest egy nem reszletezett vigaszdij feleben, es az edzo is vallalhat munkat, a klubnak se kell a szerzodes lejartaig fizetnie.

DE! Most viszont mas helyzet van. Egy nagyon hasonlo ahhoz amit Guintoli Pogbaval is eljatszott. A vezetoedzo szerzodeseben (es szinte mindenkieben, az enyemben is pedig en aztan nagyon nem vagyok media elott) biztosan van olyan pont, hogy a klub ertekeinek megfeleloen kell viselkedni orszag vilag elott. Na Allegri multkori kirohanasara hivatkozva akarja Giuntoli azonnali hatallyal felbontani a szerzodest hogy ne kelljen meg egy evig fizetni. Itt 20 millio EUR forog kockan.

Az, hogy megallja-e a helyet, az ugyvedek dolga.

Itt most egy probalkozasnak lehetunk tanui Allegri ugyvedjetol, hogy ne legyen per, ok beerik 14 millioval, mindenki mehet a dolgara. Elobb utobb lesz egy deal, megallapodnak egy szamban es ennyi. Ez mar az ugyvedeken mulik.

Giuntoli ugyes, a klub erdeket szem elott tartva legalabb 10 milliot megsporol a jovo idenyre.

Direct_01 2024.05.28. 22:27:52

Moggi idejében ez el lett volna intézve egy lófejjel.

Rikster91 2024.05.29. 07:54:57

@Leram7: Szerencsére én ezt masképp látom, lehet döcögősen indul be a szekér és kell jó néhány meccs mire megtalálja a játékosait és a rendszert, de szerintem sikerrel jár.

Nekem abszolút nem egy túlzó szeződés a 3 év. Neki egy hibát nem szabad elkövetnie, amit Allegri sorozatosan csinált, hogy olyan játékosokat tesz be egy adott szerepkörbe, ahol az életben nem fog tudni jól játszani és alkalmatlan rá. Lásd Locatelli...de ahogy sokan írták ez a Locatelli-Rabiot páros egymás mellett bűngyenge volt. A PL-ben egy Brentford szintet tudtak kb. megütni.

Én nagyon bízom az edzőben, az elképzeléseiben és csak egyetlen dolgot szeretnék tőle kérni (remélem ezt a blogot olvassa, amíg nyaral) ne játszasson rongyosra olyan embereket, akik nem mérkőzések óta pocsék teljesítményt nyújtanak és merjen meccs közben váltani.

delpi0823 2024.05.29. 08:25:17

@Rikoo: Semmilyen szabalysertes nem tortent?Hat minden munkahelyen egy viselkedesi normat be kell tartani,nem uvoltozhetsz sehol csak ugy kobetkezmenyek nelkul,fenyegethetsz meg embereket,mert itt az is tortent az ujsagiro fele.Azert ne tegyunk mar ugy hogy Allegri semmit nem tett.Nem veletlenul akar megegyezni o is,mert tudja ha birosagra kerul az ugy nem biztos hogy o fog jol kijonni ebbol az egeszbol.

Vecchia 2024.05.29. 09:16:33

@Leram7: A Chelsea az eltiltása óta ezt a könyvelési trükköt alkalmazza a játékosainál is, amit Most Maresca esetében. Aláíratnak velük 6-8 évet, így - bár nem értek hozzá, de azt hiszem - az amortizációs értékkel tudnak játszani. Így a papíron drága játékos (vagy edző) könyvelési tekintetben mégsem olyan drága. Vagyis korábban leszarták az FFP-t, és amikor emiatt büntetést kaptak, kerestek egy kiskaput, hogy kijátszhassák.

Rikoo 2024.05.29. 09:27:09

@delpi0823: Pontosan tudnunk kéne a szerződés feltételeit. Mondjuk az biztos, hogy a klub képes a legkiemelkedőbb ügyvédeket felfogadni, láthattuk ahogy a Ronaldo per esetében is megfeleződött a kifizetendő összeg.
Erősen kétlem, hogy a klub most is a bíróságra akarna menni, mert ebben az esetben büntetőeljárás lenne, ami akár nagyon sokáig is elhúzódhat.

Shaky79 2024.05.29. 09:42:18

Példát vehetne Xaviról, de ennek soha nem volt egyenes a gerince...

venember83 2024.05.29. 09:57:31

@Rikoo: plusz kár lenne bemocskolni a kapcsolatot történelmének egyik legjobb edzőjével. Bár ez a szándék igazából kétoldalú kellene, hogy legyen, mert Allegri is rengeteget köszönhet a Juventusnak.

babo0410 2024.05.29. 14:59:29

@Rikoo: Na az éppen elég, hogy egy hatalmas suttyó volt, és lejáratta nem csak magát, de a klubot is, és beszólt a vezetőségnek, meg újságírót fenyegetett meg.

Il Principino 2024.05.29. 17:12:56

@babo0410: mert aztán a volt vezetőink mit tettek,pont hogy ők járatták le a klubot :D
De a mostaniak se ártatlanok sztem...
A simlis dolgok egybeforrtak a Juventus névvel sajnos..

Zsupi44 2024.05.29. 19:19:01

@Il Principino:

Akkor minek szurkolsz ennek a csodálatos klubnak... ?

Ethan Hunt 2024.05.29. 22:32:10

Remélem meg tudnak egyezni valami vállalható összegben, mert igazából egy huncut garast nem érdemel Allegri függetlenül a kirohanásától. Elsősorban annak kéne kifizetnie zsebből a hátralévő összeget, aki A.Agnelli) idehozta a nyakunkra ennyi évre, mindenfajta elszámoltathatósági kritériumok nélkül. Mert lehet azt mondani, hogy hozta a vállalt minimumot a BL-indulást jelentő helyek elérésével a bajnokságban, de a másfél évvel ezelőtti BL-szégyen (6 meccsből 5 vereség) aligha tartozott bármikor is a "belefér" kategóriába és amivel legalább 20 millió euróval károsította meg a klubot...

Hogy ott akkor még a lemondását sem ajánlotta fel (amit aztán a klub vagy elfogadott volna vagy nem, de legalább megtette volna becsületből, ha már arról hazudozik, hogy ő mennyire nagyra tartja ezt a klubot), onnantól világossá tette, hogy számára nincs olyan pofátlan eredmény, ami ne férne bele vagy amiért lemondana a pénzről...

OneT 2024.05.30. 16:06:46

@babo0410: Természetesen van is ilyen mint bármilyen munkánál. Erre hivatkozva rúgták is ki.

OneT 2024.05.30. 16:08:37

@delpi0823: Mindenki tudja hogy történt. 1-2 ember nincs képben vagy nem akar képben lenni. Meg fogjuk úszni ezt a 20 milliót.

venember83 2024.06.01. 14:16:38

Di Marzio: A Juve tájékoztatta Massimiliano Allegrit arról, hogy megfelelő jogalappal bontotta fel a szerződését. A mester természetesen nem ért egyet. Bírósági ügy várható. Remélem, lesz bőven sárdobálás. Legyen cirkusz, az a fontos.

venember83 2024.06.03. 20:41:55

Agresti: A Juventus és Massimiliano Allegri megegyezett a szerződésbontás feltételeiről

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3401) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (940) elemzés (40) előzetes (864) Európa Liga (171) felkészülés (131) hírek (1664) játékosokról (10018) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2456) meccsek (4179) mercato (4199) nyilatkozat (7491) Olasz Kupa (331) összefoglaló (415) pletyka (4230) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (291) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása