Demiral: „Büszke lennék, ha Kenan lenne a Juve tízese”

yildiz_kenan_melegitofelsoben_felfele_nez.JPGMerih Demiral nemrégiben a La Gazzetta dello Sport számára nyilatkozott karrierjének olasz szakaszáról, és természetesen az interjúban felmerült egykori csapattársának, Cristiano Ronaldónak a neve, akivel a védő nagyszerű kapcsolatot ápol jelenleg is, illetve a Juventus fiatal török tehetségének, Kenan Yıldıznek is a neve.

„Cristiano Ronaldóval soha nem beszélgettünk Kenan Yıldızről, de vele gyakran beszélek, és ő nagyon jól érzi magát a Juventusnál, és reménykedik abban, hogy a jövőben több játéklehetőséghez juthat. Ha ő lenne a Juventus tízese olyan egyéniségek után, mint Roberto Baggio vagy Alessandro Del Piero, az igazán nagy büszkeséggel töltene el engem, a török válogatottat és egész Törökországot.

Kenan Yıldız elég különleges játékos, bizonyos tekintetben Federico Chiesára emlékeztet, de mentalitás és munkamorál tekintetében hasonlít Cristiano Ronaldóra, aki 39 éves korára is utolérhetetlen. Cristiano mindenkinél keményebben dolgozik, és továbbra is termeli a gólokat. Remélem, hogy Wojciech Szczęsnynek igaza lesz, nagyszerű lenne, ha Kenan Yıldız elnyerné az Aranylabdát, de jelenleg meg kell őriznie a nyugalmát, és higgadtan kell teljesítenie az EB-n.

Teun Koopmeiners? Szerintem ő mostanra érett futballista, és nem csak a gólok miatt mondom ezt. Amikor Bergamóban találkoztunk, érdeklődött a Juventus és az én torinói tapasztalataim kapcsán. Készen áll az előrelépésre. Ha tanácsot kérne tőlem, azt mondanám, igazoljon a Juventushoz.

Számomra megtiszteltetés volt a Juventusnál futballozni. Két hónapot dolgoztam Massimiliano Allegrivel, de végső soron inkább a folyamatos játéklehetőség mellett döntöttem az Atalantánál.

Az európai visszatérés kapcsán nem zárom ki a lehetőséget, de boldog vagyok Szaúd-Arábiában, és a futball itt fejlődik. Az emberek jól bánnak velem, de szívesen visszatérnék Olaszországba. Több évet töltöttem Olaszországban, ami Cristiano Ronaldo és Fabio Paratici érdeme is volt részben.

Cristiano különleges szerepet töltött be a karrieremben, mivel értékes tanácsokkal szolgált. Amikor távozni akartam látva a versenyhelyzetet Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci és Matthijs De Ligt társaként beszélt velem, és elmondta, hogy a fejlődéshez bajnokokkal kellett volna a múltban is dolgoznom. Követtem a tanácsát, és végül elégedett vagyok. Továbbra is tartom a kapcsolatot Cristiano Ronaldóval, barátnak és referenciapontnak tekintem őt.

Gian Piero Gasperini? Nem köszöntem el tőle, amikor elhagytam Bergamót, s ő sem hívott fel. A mester érdemei szakemberként megkérdőjelezhetetlenek, az eredmények magukért beszélnek. Ugyanakkor nem tetszik, ahogyan bánik a játékosaival. Emberi tekintetben sokkal inkább kedvelem Roberto De Zerbi, Maurizio Sarri és Andrea Pirlo stílusát. Velük voltam már vacsorázni, de Gasppal ez elmaradt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2418405891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3401) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (940) elemzés (40) előzetes (864) Európa Liga (171) felkészülés (131) hírek (1664) játékosokról (10018) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2456) meccsek (4179) mercato (4199) nyilatkozat (7491) Olasz Kupa (331) összefoglaló (415) pletyka (4230) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (291) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása