Benatia: "Buffon nagy űrt hagy maga után"

benatia_medhi_hazai_mezben_tapsol.jpgMedhi Benatia a tegnapi, Verona elleni szezonzáró győzelem után a Juventus győztes mentalitását méltatta, ugyanakkor azt is elismerte, hogy a Gianluigi Buffon távozása nagy űrt hagy a csapatban.

A tegnapi 2-1-es győzelemmel zárult az idény a Juventus számára, amely mérkőzésen több meghatározó játékos utoljára öltötte fel a zebracsíkos mezt, köztük Gianluigi Buffon - ő a kapusmezt -, Stephan Lichtsteiner és Kwadwo Asamoah.

"Ez az egész csapat sikere volt. A teljes szezon alatt kaptunk kritikákat és sokan azt mondták, hogy nem játszunk szép futballt, de az az igazság, hogy ez valójában azért történt, mert az emberek reménykedtek abban, hogy hat év után valaki más nyeri a Scudettót, az idény végén azonban most is mi nyertünk." - nyilatkozta a védő a Sky Sport Italiá-nak.

"Számos nagyszerű pillanat volt a szezon során, azonban a Napoli elleni vereség még mindig szomorúsággal tölt el. Jól teljesítettem és szerintem a döntetlen lett volna az igazságos eredmény, aztán sajnos lemaradtam Kalidou Koulibalyról, aki gólt szerzett. Nagyon demoralizáló volt számomra. Mindenesetre sikerült végül behúzni a bajnoki címet. Mások már szinte ünnepeltek, a végén azonban mégis a miénk volt az igazi ünnepély."

Benatiát a Real Madrid elleni büntető kapcsán is kérdezték.

"Semmit sem tudok ezzel kapcsolatban mondani, hiszen nem volt szabálytalanság. Ismerjük a történetet és azt is, hogy mi történik bizonyos helyzetekben.

A Juventusnál az a különleges, hogy szinte a lélekzetedben van a győztes mentalitás. Vannak itt olyan játékosok, akik minden nap megmutatják, milyen a Juve-család része lenni. Gondolok itt Gigire, Chiellora, Andreara és Claudiora, ők mindannyian fontos emberek azok számára, akik belépnek az öltözőbe.

Az edző szintén két lábbal a földön tart mindenkit és ennek köszönhetően hihetetlen eredményeket értünk el. Nagyon szomorú vagyok, hogy a csapat kapitánya távozik. Sok bajnokkal játszottam együtt, de Gigi különleges, a pályán és azon kívül is. Az ő távozása űrt hagy maga után a Juventusnál."

Természetesen a védő jövője is érdekelte az újságírókat.

"Soha semmiben nem lehetsz teljesen biztos a futball világában. Még két évig van szerződésem, most azonban a Világbajnokságra koncentrálok, aztán meglátjuk, mi lesz a legjobb számomra és a Juve számára." - fejezte be Benatia.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8613984560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2018.05.20. 15:17:07

Elférne a keretben,de nem a kezdőbe való!

Rikoo 2018.05.20. 15:26:15

@Il Principino: Igen, egyébként kezd egyre komolyabban felmerülni a távozása. Egyébként az ő szavaiból is lehet érezni a bizonytalanságot. Barzagli esetében, viszont hosszabbítás várható ami nekem kicsit érdekes.

De ami a legfontosabb az GIGI. Most mindennek róla kell szólnia.:-)

Sztovicska 2018.05.20. 20:32:13

@Rikoo: Benatiát sokkal inkább megtartanám mint Barzaglit.

Rikoo 2018.05.20. 22:44:55

@Sztovicska: Ha elfogadja, hogy 5. számú védő lesz felőlem maradhat.
De én nem erőltetném a 30 feletti B kategóriás külföldieket az egészen biztos.
Vagy olasz vagy külföldi klasszis.

rockitbaby 2018.05.21. 08:36:42

@Sztovicska: Szerintem meg Caldara és Rugani sokkal többet tanulhat Barzagli-tól, mint Benatia-tól. Benatia nem fogadná el azt, amit Rugani kap - avagy nem kap -, így inkább menjen. Barza tanítsa a két fiatalt, akiket orrvérzésig kellene erőltetni. Most már tényleg ott tartunk, hogy kénytelenek leszünk megbízni bennük, mert sokkal jobb opcióink nincsenek...

Barolo4 2018.05.21. 09:34:27

Nehéz kérdés ez..... igazán nyugodtak akkor lehetnénk, ha Caldara mellé még érkezne egy klasszis.... ebben az esetben én Benatiát és Höwedest is elengedném.... Barza papa jó lenne 5. számú védőnek, jó a csapat egység szempontjából stb.... mondom ezt úgy, hogy amúgy őt sem feltétlenül tartanám meg.
A valószínűbb verzió, persze az, hogy nem érkezik klasszis.... így jóval nehezebb a kérdés, mert 3-uk közül (Benatia, Barzagli,Höwedes) egyik sem tuti opció. De innen nézve a legnagyobb potenciált még mindig Benatiában látnám, szóval ebben az esetben őt nem engedném el. Persze az megint más dolog, ha tudja, hogy nem fog sokat játszani és menni akar....
Forza Juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása