A United és a Chelsea is szemezik Allegrivel

allegri_massimiliano_sajto_palermo.jpgA Juventus mestere, Massimo Allegri igencsak keresett figurának tűnik jelenleg, mivel az AC Milan és a Juventus keretével elért eredményeivel Európa leginkább értékelt mestereivé emelte magát.

Az Atalanta elleni meccs előtt a livornói születésű mestert a jövőről kérdezték, ő pedig természetesen nem zárkózott el a válaszadás elől.

„A jövő? Az elmúlt három évet nagyon élveztem, és hogy milyen lesz a negyedik? Nos, majd a szezon végén tudok majd véleményt mondani.

A tény változatlan marad, a Juventus csapatával történelmet írtunk, most pedig még tovább akarunk lépni.”

Optimista nyilatkozat, azonban a sajtóban egyre inkább olyan hírek látnak napvilágot, miszerint a toszkán mester új kihívásra vár a 2018-19-es szezonra, és a Corriere dello Sport beszámolója szerint a szakember a kontinens legjelentősebb klubjainak a célkeresztjében van.

A Chelsea, a Real Madrid, a Paris Saint-Germain és a Manchester United vezetősége is a mester komoly rajongója, azonban a szakembert 2020-ig érvényes szerződés köti a torinói klubhoz, és úgy tűnik, hogy Massimiliano Allegri a Bajnokok Ligája-győzelmet vette célba, így egyáltalán nem zárható ki, hogy kitölti a szerződését, miközben folyamatosan kísérletet tesz csapatával a BL-trófea megnyerésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr713766202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabolcs Borbély 2018.03.22. 10:44:01

Oké, tegyük fel, hogy távozik a Mister. Nagyon érdekelne, mi lenne akkor a vezetőség elképzelése. Ki lenne helyette? Olasz? Esetleg külföldi? Speciel mondjuk a külhoni szakembert nem tudok elképzelni sem a Juve padján.

Zaccheroni? :D

Egy Fradista 2018.03.22. 10:48:09

Simone Inzaghi a Lazióban azt hiszem bizonyított... Ő lenne az utód

Szabolcs Borbély 2018.03.22. 10:50:22

@Egy Fradista: Mennyi esélye lenne annak, hogy őt elengedi pont hozzánk a Lazio.. gyanítom nem sok.
@Juvegaspy: tartok tőle belebukna az olasz ligába, és ott találnánk magunkat, hogy az Empoli pontot rabolna az Allianzban.

epaska 2018.03.22. 10:50:22

Sarri, Inzaghi, Carletto mind jó alternatíva lenne szerintem.

Tomy81 2018.03.22. 10:54:05

@epaska: Sarri egy igazi seggfej, én látni se akarom Torino közelében..

epaska 2018.03.22. 10:59:04

@Tomy81: Allegri is egy seggfej volt sokak szemében mielőtt itt kötött ki.

cd1 2018.03.22. 11:21:14

A jó öreg Delneri kell ide. Egyértelmű

pedronegroo 2018.03.22. 11:39:10

Ha Allegriben van ambíció akkor lépni fog külföldre és gondolom szeretne őŐis a scudettokon kívül más trófeákat is nyerni még. Anglia viszont nagyon rizikós a PSG-vel viszont a tutira mehetne.

venember83 2018.03.22. 11:55:48

@pedronegroo: azért a Ligue 1 bajnoki címet nem tekinteném értékesebbnek a scudettónál jelenleg. Max. egyenértékű. Az egókkal pedig igencsak meggyűlne a baja. Ebből a szempontból mindenképpen kihívás lenne számára. És akkor a nyelvről még nem is beszéltünk.

I love JU 2018.03.22. 12:03:05

Ventura jöhetne :D :P

steven.h 2018.03.22. 12:12:46

Szerintem akkor járunk a legjobban ha marad mert teljesen Juve kompatibilis edző ezt bizonyította az elmúlt 3 éve amit itt töltött.

Ha mindenképp lép én merészet húznék és vagy Marco Giampaolot hoznám el a Sampdoriától vagy egyértelműen Simone Inzaghit a Laziótól, más szerintem fel se merülhet.

DelPiero2 2018.03.22. 12:32:18

@Szabolcs Borbély: Deschamp is külhoni volt, és nem volt rossz.

2018.03.22. 12:32:57

"...a kontinens legjelentősebb klubjainak a célkeresztjében: A Chelsea, a Real Madrid, a Paris Saint-Germain és a Manchester United." - A Real még oké, de a másik 3 hogy jön ide? :-P De a viccet félretéve minden évben ez a színdarab megy év elejétől nyárig, amíg ki nem derül, hogy marad-e. Ugyanúgy azon fog múlni, meddig jut el a végén a csapat. Én talán most kicsit szkeptikusabb vagyok, mint tavaly-tavalyelőtt. Az én szememben most a bajnokok ligáján (és a bajnokságon) kívül sok fog múlni azon, hogy kik fognak eligazolni a csapattól. Mert egy edző (+ a vezetés) a keret összetartásáért és a csapategységért is felelnek és ha az nem igazán jó (tavalyi BL-döntő), akkor azért nem árt elgondolkodni a hogyan továbbról...

pedronegroo 2018.03.22. 13:16:07

@venember83: Igen, de a PSG-nél van a legkisebb esélye hogy pofára essen és akkor is egy külföldi bajnokság ami még akkor is kihívás egy edzőnek ha egyébként megkapja a legerősebb keretű csapatot a francia bajnokság megnyerésének értéke másodlagos ilyen szempontból. De igazából Allegri akkor jár a legjobban ha a Juve-nál marad mindenhol máshol sokkalta nagyobb a rizikó.

Ha megy Allegri úgy is az lesz az edzőnk aki a legkönnyebben mozdítható ismerve Marottát... én Spalettire tippelek!

venember83 2018.03.22. 13:37:45

@Dr. Grant: pénzügyi szempontból top klub.

Rikoo 2018.03.22. 14:12:15

Én biztos vagyok benne, hogy kitölti a szerződését és akkor távozik majd.

Juventino86 2018.03.22. 14:13:56

@epaska: Carletto és Ingazhi oké. Ők tényleg valós alternatívát jelenthetnének.

Na de Sarri? Ő nem igazán képzett edző. Egy darab sémát tud játszatni a Napolival is. 4--3-3, gyors rövid passzokkal és rengeteg felpassz-visszapassz kombinációval. Teljesen egydimenziós edző, sosincs B-terve. Ráadásul egyáltalán nem rotál, ezért a csapata teljesen ki szokott merülni a szezon végére. Ráadásul egy igazi bunkó paraszt. :D
Sarri szerintem nem kell nekünk, nála még Zidane is jobb lenne.

Tucsu 2018.03.22. 14:17:22

Ha lehetne választani akkor simeonét választanám.az a mentalitás játékséma amit játszik az atleticoval tökéletesen illene a juventusba

pedronegroo 2018.03.22. 14:54:17

@Juventino86: Tudtommal bankár vagy valami ilyesmi volt Sarri. De azért egy egydimenziós edzőtől nem rossz amit eddig csinált a Napolinál. Rotálni meg azért nem rotál mert nincs kivel :) a 4-3-3-at meg azért tolja mert nyilván ezt preferálja nem azért mert nem tud mást, a Barca "ezer éve" ugyanazt tolja amit Sarri és mégis milyen jól meg voltak vele :) bár Valverde nem riad vissza más formációktól se.

Sarri szerintem reális opció a Juve kispadjára nem látom miért ne felelne meg persze ha nekünk Zidane se jó akkor nem tudom ki :) Továbbá nézd meg kiket hozott eddig Marotta:

Delneri - no comment....
Conte - mikor idejött egy eredmények nélküli senki volt, komolyabb serie a-s tapasztalat nélkül
Allegri - egy bukott edző volt aki senkinek nem kellett

ezekhez képest Sarri jelenleg egy igen kvalifikált választásnak tűnne, de mint már írtam tuti az fog jönni aki éppen a legkönnyebben megszerezhető.

2018.03.22. 15:42:21

Talán itt is lenne az ideje,hogy váltsunk,de csak abban az esetben,ha ez lényeges változásokat hozna magával. Olyan edző kéne,aki bátran építi be a fiatalokat és taktikailag tud újdonságot hozni,mert akár tetszik akár nem,az olasz stílus ideje lejárt. A nagy sikereket csak olyan csapatok tudják elérni,akiknél egyensúlyban mozog a támadás és a védekezés.

Rikoo 2018.03.22. 15:43:53

@pedronegroo: Zidane azért egy nagyon speciális edző.
Egy csomó bajnok, világklasszis és győztes mentalitású játékos áll a rendelkezésére.
Ezzel szemben ami a Juventusnál várna rá az nagyon más, főleg a Serie A egy nagyon egyedi bajnokság ahol a kiscsapatok semmi mást nem akarnak elérni, csak hogy megfojtsák a nagyok játékát.
Meg kiváncsi lennék mit hozna ki a Marotta féle keretekből. Jobbon egy De Sciglio-Darmian balon Spinazzola-?.
Khedira-Matuidi középpálya stb.
Óriási lutri lenne egy ilyen közegben Zidane. Teljesen más várna rá, mint ami a Real Madridnál.

Sarri szerintem profibb edző, mint Zidane, de emberileg borzasztóan unszimpatikus.
Folyamatosan magyarázatokat keres, beszólogat másoknak, tudom hogy valakinek ez szimpatikus, de nekem nagyon nem.
Remélhetőleg Allegri kitölti a szerződését és előre egyeztet a vezetőséggel, hogy nekik is megfelelő idejük legyen megtalálni a méltó utódot.

@steven.h: Ök milyen alapon merülnek fel?
Szerintem tökéletes választás a középszerűség jutása felé. Tudtommal egy TOP klub szeretne lenni/maradni a Juventus.

steven.h 2018.03.22. 15:56:31

@Rikoo: Anno Contéról meg Allegriről is ezt mondtuk... Nekem Giampaolo munkássága az Empolival nagyon tetszett, nagyon szép futballt is játszott az Empoli, meg lehet nézni, hogy vannak most nélküle, valamint a Sampot is felépítette.

Inzaghit meg szerintem nem kell ecsetelni, szerintem ez a Lazio messze nem itt járna nélküle.

Rikoo 2018.03.22. 16:00:50

@steven.h: Igen, de nézd meg azt, hogy akkor milyen volt a helyzet a Juventusnál és milyen most. Conte és Allegri előtt senki nem számította a Juventust a top klubok közé, most viszont igen.
Ezek óriási lutri edzők, minden évben van egy feltörekvő edző.
Ha több évet bizonyítanak akkor lehet róla szó.
Ha Allegri távozik akkor egy élvonalbeli edző kell. De szerintem még van 2 éve a Juventusnál, szóval addig még sok minden történhet.

pedronegroo 2018.03.22. 16:18:03

@Rikoo: Tudom hogy Zidane speciális eset de azért az a fél tucat trófea amit rövid pályafutása alatt összeszedett azért annak bőven elégnek kellene hogy legyen egy Juve edzpő székéhez ahol azért sajnos előfordultak mélyen alul kvalifikált edzők is. Abban meg nincs különbség hogy a Reálnál is megkapta a bajnokság (egyik)legjobb keretét és azt itt is megkapná a bajnokság legjobb keretét.

Edzői poszton szerintem amúgy sincs gáz, jelenleg nem az van hogy két hetedik hely után kell valamit letenni az asztalra hanem Itália legjobb és Euróba TOP5-be tartozó csapatát kellene átvenni.

Rikoo 2018.03.22. 16:31:06

@pedronegroo: Persze, én is mindig védeni szoktam Zidanet, mert nem véletlenül eredményes vele a BL-ben a Real, illetve megnyerték a felforgatott csapatukkal a La Ligát is, igaz az inkább a brutál erős és kiegyensúlyozott keret érdeme is volt.
Persze, lehet megkapná a Serie A legerősebb keretét, de azzal a taktikus focival nem bizzos, hogy tudna mit kezdeni ami a Serie A-ban várna rá.
Itt nem focizni, hanem megölni akarják egymás játékát a csapatok. Totálisan más, mint a La Liga illetve a Real Madrid közeg.
Guardiolát pl. sokkal inkább elképzelem Juventus edzőként, mert ő rendkívül felkészült edző, aki rengeteget dolgozik.
Csak ugye a pénz, nagy úr..:D

Én sem érzem, hogy bármi probléma lenne, edzői poszton. És az Allegri kritikát is akkor veném komolyan, ha lenne egy olyan keret ami megkövetelné, hogy igenis látványos és eredményes focit kell játszani. Amíg nincs ilyen számomra lényegtelen az ő szidalmazása.

JuventusFanatikus 2018.03.22. 16:42:59

@steven.h: Giampaolot valószínűleg nyugodtan kihúzhatod a listáról, mert interista.

2018.03.22. 22:40:30

@Rikoo: Marotta többször nyilatkozta, hogy nem szereti a "szerződésének utolsó évében lévő" edzőket, mert nem motiváltak, emiatt kérdéses, hogy hogyan tölti ki a szerződését. De mindenki változhat...

2018.03.22. 22:46:19

@venember83: Értettem én a cikkbeli megfogalmazást is, csak próbáltam utalni arra, hogy a tengernyi pénz mellett (ami a legtöbb játékosnak bőven elég) nem olyan sok vizet zavarnak. Ezért tettem hozzá, hogy "a viccet félretéve". :-|

Tibi Sebestyén 2018.03.23. 11:53:49

Inzaghit megnézném a juve kispadján. Sarri rohadjon meg a Napolinál abban a dohányszagú melegíttőjében! Külföldiek közűl jó lenne Klopp vagy Simeone. De félek hogy ez csak álom marad!

2018.03.23. 12:21:41

@Tibi Sebestyén: Azt ugye tudod, hogy Sarri azt a szerepet játssza Nápolyban, amire "felkérték"? Más kérdés, hogy a lényegen ez nem változtat, mert pl. Lippi nem tett ilyeneket, nem alacsonyodott le. Hiába...a stílusra születni kell. ;-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása