Pochettino: „Dybala a világ egyik legjobbja”

pochettino_mauricio_thumbs_up.jpgA Tottenham mestere, Mauricio Pochettino várhatóan nem számíthat Toby Alderweireld játékára a Juventus ellen, miközben a sarkantyúsok védelmét majd a világ egyik legjobb támadója ostromolhatja.

A Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata kedden kezdi meg a kiesési küzdelmeket, a Tottenham pedig Torinóba látogat.

A legfrissebb angol források szerint a sarkantyúsok védője, Toby Alderweireld nem fog a kerettel utazni a Juventushoz, inkább otthon dolgozik az erőnlétén.

A futballista kilencven percet játszott szerdán a Newport County elleni FA Kupa meccsen, azonban azelőtt három hónapig sérüléssel bajlódott, ezért a Spurs szakmai vezetősége úgy döntött, hogy hatékonyabb lenne, ha a játékos az erőnlétét javítaná hazai környezetben.

A Juventus keretében is határozottan érezhetők a sérülések, hiszen Andrea Barzagli és Paulo Dybala az erőnlétén dolgozik, hogy a keretbe kerülhessenek, miközben Massimiliano Allegri biztosan nem számíthat Juan Cuadrado, Blaise Matuidi és Benedikt Höwedes szolgálataira.

„Véleményem szerint Paulo Dybala fel fog épülni, és remélem, hogy így is lesz, mivel mindig nagyszerű, ha a világ legjobbjai ellen játszhat az ember.” - nyilatkozta a Tottenham edzője a Rai Sport munkatársának.

„Szerintem Paulo Dybala ebbe a kategóriába tartozik, mivel különleges tehetséggel rendelkezik, és csodálatos őt a pályán látni, még ha gondot is okozhat a csapatunknak.”

Paulo Dybala január hatodikán, a Cagliari elleni meccsen sérült meg, és bár olasz források arról számoltak be, hogy a BL-meccsre már a keretbe kerülhet, sem az olasz források, sem pedig Massimiliano Allegri legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondottak szerint nemigen fog La Joya még pályára lépni a Tottenham elleni első meccsen.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6913657828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2018.02.12. 09:16:54

Hát mondjuk Barzaglival már szerintem tök felesleges volt hosszabbítani, hiszen már csak 2-3 hetente bír 1 meccset, maximum és ebben a korban már a sérülésekből sem könnyű felépülni, így azt hiszem nélküle már megvagyunk. Matuidi meg szar. Az is volt és nagyon úgy tűnik, hogy az is marad, remélem ezt az edzők is látják és inkább Marcit játszatják, mert ez a koma nagyon béna. Gyakorlatilag Khedira is sokkal hasznosabb nála, pedig...
Dybala meg úgyis elmegy, mert fontosabb azt a haszontalan görényt erőltetni (Mandzu), minthogy helyet lehessen csinálni a Dybala, Costa, Berna triónak. Nekem ne mondja senki, hogy ha a 4-2-3-1-ben a támadó négyes a Costa-Dybala-Berna-Higany lenne, az szar volna, vagy szarabb, mint ez a se futni, sem labdát lekezelni, sem előre passzolni, sem kaput veszélyeztetni majom játszik.
Höwedes meg mindegy. Mint hajdanán az a portugál gyerek, az az André vagy ki volt. Cudradot sajnálom, mert nem rossz, bár rohadtul nem kreatív, de amit tud azt azért rendre hozza.

Az angol csapatok mindig nagyon szemetek az olasz focit játszókkal szemben. Ezek nem nézelődnek 10-20 másodpercet, hogy kihez passzoljanak (mint Pirlo nyomta és aztán hátra passzolt Bonunak :-) ), hanem futnak és passzolnak, majd megint futnak. Nagyon nehéz lesz, de ha a megfelelő játékosok lesznek a pályán és mindenki ott ahol a leghasznosabb akkor meg lehet ez is. Szerintem.

pelu 2018.02.12. 09:29:35

@Knob: Uhh, bazz, ez még poénnak is szar. De bízom benne, h annak szántad.

Del Pybala 2018.02.12. 09:33:23

@Knob: Ennél értelmetlenebb hsz-t ritkán látni.

Spider81 2018.02.12. 10:30:04

@Knob: Nagy gond van nalad azt kell,hogy mondjam..veletlenul nem a kosarlabda blogrol estel be ide?!Fogalmad sincs a focirol....
1. Barza amit eddig tett a csapater mar azert megerdemli a szerzodeshosszabitast
2. Matuidi szar?! Ember te mosogepen nezted az eddigi meccseket.
3. Mandzu haszontalany goreny???

A kabszi rossz...ertem?...foleg a reggeli orakba kerjuk mellozni :D

Amugy a meccsre visszaterve szerintem bitang nehez lesz es extra kell tolunk,ha tovabb akarunk jutni...massziv csapat ez az angol!

Fodorszki 2018.02.12. 10:32:53

@Knob: Csak csatlakozni tudok előttem szólókhoz.
Szóhoz se jutok. :D

jeneiPALI 2018.02.12. 10:32:55

@Knob: Matuidi szar ?mit nézel te ember ?khedira hasznosabb enyi elég is, remélem viccnek szántad, azért igy nem beszélünk kedvenc csapatunk játékosairol , én pl nem birom khedirát de nem mondtam rá hogy szar, mert sajna aJuve mezét hordja igy nem irok rá ilyen jelzöket bocs de ez nagyon durva van benne igazság is de ....

Fodorszki 2018.02.12. 10:35:20

@Knob: Hát ez így hétfő reggel megborított. :D

Juventino86 2018.02.12. 10:38:03

@Knob: Még nem sikerült kijózanodni haver?:)

Fodorszki 2018.02.12. 10:41:48

@Spider81: Egyszer összefutottam egy sráccal aki annyira divatba nyomta hogy minden focista nevét inho-val akarta mondani. Neki Marchisio is Marchisinho volt, Chiellini meg Chiellinho. :D :D
Na ez a srác is ennyire van képben. :)

Apuleius 2018.02.12. 10:46:12

@Knob: A véleményét vagy ellenvéleményét bárki leírhatja, de a stílusodon próbálj meg némi finomhangolást eszközölni, mert ennek a köpködésnek és fröcsögésnek semmi helye egy szurkolói blogon, s a jövőben törlésre kerülnek az ilyesfajta hozzászólások.

Spider81 2018.02.12. 10:58:03

@Fodorszki: Szegenynek van eleg baja....szerintem ezzel a foci tudassal siman lehetne a Digi TV musorvezetoje es kozvetithetne o is Juve meccseket :D

pedronegroo 2018.02.12. 11:12:57

@Knob: Szerintem a tiéd is egy vélemény. Részben egyet is értek. Matuidi nálam is nagyon kevés, de egyébként nagyon szimpatikus csóka és az olasz bajnokságban jó is de a BL-ben nagyon homály volt, mondjuk ez az egész csapat idei bl teljesítményéről elmondható.

Costa/Berna meg a taktika áldozatai mert nem tudnak úgy védekezni mint Mandzu és Allegri meg ugye biztonsági játékos.

mozambo 2018.02.12. 11:22:05

@Knob: Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy vasárnap este merre voltatok bulizni? :DDD

Knob 2018.02.12. 11:44:39

@simoo: @pelu: @Del Pybala: @Spider81: @Fodorszki: @jeneiPALI: @Juventino86: @Apuleius: @mozambo: Mindenkitől elnézést kérek. A megfogalmazásért és a helytelen szó használatért is. Elfogadom a reakciókat és a véleményeket is tiszteletbe tartom. Elfogadom, hogy nem értek semmit a focihoz és ebből következően tök feleslegesen nézem, de én ezt látom és talán pont azért van ilyen véleményem a Juventus játékosairól és azért nézem ilyen szúrós szemmel, mert nem az a divatdrukker vagyok aki becsukott szemmel, vagy elfogultan tekintene bárkire a csapatából. Szigorúan, de tisztán látok, azt hiszem, vagy hittem. Persze ezektől a reakcióktól még a véleményem nem változik, de igyekszem majd "rózsaszínesebben" látni Mario Mandžukić, Blaise Matuidi és Andrea Barzagli játékát. Bár az utóbbival semmi gondom, csupán véleményem szerint már elérte azt a kort a fociban amikor a mentális és fizikális pihenés, felfrissülés több időt vesz igénybe, hogy azt a formát mutassa, amihez hozzászoktunk.
Továbbá ígérem ha nem is örökre, de hosszú időre ez lesz az utolsó hozzászólásom, mert senkit nem szeretnék újfent felbosszantani és megbántani pedig végképp nem, mivel ha hiszitek, ha nem én is csak egy Juventus szurkoló vagyok, immáron 22 éve.

Még egyszer elnézést kérek mindenkitől, és egyáltalán nem probléma, ha az első hozzászólásomat törlitek. Megértem.

Tom40 2018.02.12. 11:49:22

Azt gondolom, hogy ez kemény menet lesz... az a stílus amit játszanak, sok erőt igényel majd. Itthon nem gondolom, hogy ne lennénk jobbak, bár benne van az is, hogy nem jön ki jól a lépés. De az Angol focit ismerve, odakint ez iszonyat nehéz lesz... remélem addigra Matuidi is egészséges lesz, mert ugy hiszem, kelleni fog a Mandzu, Matuidi tüdővel rendelkező játékosok java....

Apuleius 2018.02.12. 11:51:35

@Knob: Nekem személy szerint semmi gondom a hozzászólásod vagy véleményed tartalmi részével, szabad kritikusnak lenni, csak a saját játékosokat azért ne nevezzük már "haszontalan görénynek".

Tomy81 2018.02.12. 12:36:26

@Knob: Azért én arra kiváncsi lennék hogy kifejezetten Matuidival mi a probléma, ha kifejtenéd bővebben?

Knob 2018.02.12. 13:02:00

@Apuleius: Tessék. Már meg is szegem az ígéretem....Na mindegy. Igen, ez az amiről az imént is írtam. Ez egy kicsit olyan, mint ha lenne mondjuk 11 kutyád. Ebből 9 leül, mikor azt kéred tőlük, de kettő nem, pedig a feltételek és minden más is adott ahhoz, hogy ők ketten is tudják. Na most hiába szeretem ezeket a fajta kutyákat, és tartom a legokosabbnak és legszebbnek mind közül, én akkor sem mondanám, hogy márpedig mind a 11 tudja, ha nem így van. Akkor is azt mondanám, hogy bár nem örülök neki, még is van kettő akik nem olyan ügyesek, mint a másik 9. Szóval akkor külön elnézést ezért a szóhasználatért (is), de a mögötte megbújó definícióhoz továbbra is ragaszkodnom kell, mert (ahogyan már ezt is írtam) én így látom és minél jobban figyelem az említett játékosokat, csak megerősítenek ebben. De valószínű tévedek. Vagy nem. Hiszen ahogyan szokták mondani, attól hogy 100 ember csinálja, vagy mondja ugyanazt a hülyeséget, attól az még hülyeség marad.

Sztovicska 2018.02.12. 13:18:45

@Knob: atyaúristen embeeeer...matuidi szar?? Mandzu haszontalan görény?? Lehet te szurkolónak gondolod magad de maradjunk annyiban hogy ezek a hozzászólásaid alapján kb. halványlila fingod nincs a fociról. Kiskorom óta Juventus szurkoló vagyok soha nem divatból szurkoltam nekik mielőtt ezzel jönnél hogy ezért nem látok tisztán. Mellesleg egy Juventus szurkoló a kedvenc csapata játékosairól ilyet mondjon…Mario mai napig egy borzalmasan hasznos játékos matuidi Meg az egyik legjobb vétel volt. Ha te komolyan így látod őket akkor az a szomorú hírem hogy valamelyik más csapat meccsével összekeverted a Juventus meccseit

Sztovicska 2018.02.12. 13:21:22

@Knob: már meg ne sértödj. Van amikor nem látnak tisztán emberek sokszor úgy szidják khedirát hogy éppen jól teljesített. Ezt el lehet nézni. De tényleg meg ne sértödj de ilyen szinten az ellenkezőjét látni a valóságnak azért nem minden napi

Sztovicska 2018.02.12. 13:25:20

A nyilatkozatról annyit hogy némelyik olasz edző tanulhatna az ilyenektől. Ilyen egy korrekt nyilatkozat amikor tiszteli is valaki az ellenfelet. Respekt

Fodorszki 2018.02.12. 13:25:52

@Sztovicska: ha Matuidi szar, mi lehet Sturaro? :D

Apuleius 2018.02.12. 13:27:24

@Knob: Szerintem értelmetlen lett volna tartanod Magadat az ígéretedhez :-) Ez egy Juventus szurkolói blog, Te pedig a Juventusnak szurkolsz, vagyis itt a helyed. Itt senkinek sem kell értenie vagy nem értenie a focihoz, nem kell senkinek sem szeretnie az összes játékost, az edzőt, a sportigazgatót vagy bárkit, s a kisebbségi véleménynek ugyanúgy helye van, mint annak, amit a többség gondol. Ráadásul valószínűleg nincsenek is abszolút igazságok. Szerintem semmi gond nem volt a véleményed lényegi részével, s én nem gondolom szentségtörésnek, ha valaki jogos vagy jogtalan kritikával illet egyes játékosokat, az én nézőpontomból csak és kizárólag a stílussal, a szóhasználattal volt gond.

Sztovicska 2018.02.12. 13:29:02

@Fodorszki: baaazz tééényleeg :D :D
Mondjuk ilyen értékelések mellett minimum a csapat sztárja :D

Knob 2018.02.12. 13:31:01

@Tomy81: Blaise Matuidi: Nekem nagyon kevés. Valószínű azért, mert mielőtt leigazoltuk ódákat zengett róla itt (is) mindenki és talán túl sokat vártam tőle. Emellett még az elfogultság is közre játszik bennem, Claudio Marchisio miatt, aki attól tartok, hogy hiába lesz egészséges, nem fog játszani Blaise Matuidi miatt, pedig az én meglátásom szerint jobb játékos és stabilabb a játéka minden tekintetben. Viszont Blaise Matuidi kicsit nekem Sami Khedira "össze-vissza" szaladgálok és majd lesz valami játékstílusát hozza, annyi különbséggel, hogy Sami Khedira legalább néha pont oda keveredik ahol gólt tud szerezni vagy pár botlással megtéveszti a védőket. Így Őt hasznosabbnak látom adott meccsek, adott perceiben. Viszont Blaise Matuidi meccsenkénti kevesebb, mint 1 db hasznos közbeavatkozása, vagy az 1,5 db szerelése, vagy a 0,5 db tisztázása nekem nem mutatja azokat a kvalitásokat, amiért Ő olyan nagyon jó lenne. Mindeközben sokszor fut fel Ő is (ahogyan Sami Khedira), viszont a támadó harmadunkban rendre hosszan, vagy rosszul veszi át a labdákat, elpattannak Tőle, illetve pontatlanul passzol keresztbe. Elkésik a szereléseivel, lassan vesz lendületet, de ha az meg van, nem tud megállni és irányt váltani. Ezen kívül elég sokszor viszonylag könnyen felborul, főleg a fizikai felépítése miatt nem ezt várnám. Ide tartozik még, hogy védekezésben nem mer vagy nem tud megfelelően ütközni, így rendre mellőle passzolják el a legkönnyebben a labdát, mert nincs elég közel a labdás játékoshoz. Ezek az én meglátásaim, és lehet, hogy más nem így látja.

pedronegroo 2018.02.12. 13:31:47

@Sztovicska: Matuidit én is nagyon kevésnek érzem szóval ezzel a meglátással nincs egyedül Knob kollega. Ráadásul ezt megerősíti bármelyik statisztikával foglalkozó oldal is.

Sztovicska 2018.02.12. 13:34:46

@pedronegroo: nem követem a statisztikákat annak hiszek amit látok. Nagyon sokat hajt és lendületet visz a csapatba nekem ez a meglátásom persze tévedhetek de én ezt látom. Látszik rajta hogy van még benne hiba de a kevés lehetőség miatt ott tart ahol pl. costa tartott egy két hónapja. Meg kell szoknia a közeget jobban be kell illeszkednie. De ettől függetlenül szerintem nagy lendületet visz a középájába

Fodorszki 2018.02.12. 13:38:18

@Knob: Marchisio sérült volt hónapokig, és még jó időbe telik mire megint összeszedi a formáját, ráadásul olyan sérülésből, ennyi idősen nem biztos, hogy a régi lesz. Kedvenc kp-m, nem csak a Juventusból, hanem úgy egészében véve. De ez az igazság. Ezek tükrében Matuidi kifejezetten jó hogy itt van...
De kitérve Mandzukicra, nem a saját posztján játszik, és így is hoz egy jó szintet. Ha rajta múlna tuti a saját posztján játszana...

2018.02.12. 13:58:21

@Knob: Egyébként,habár valóban talán még nálam is durvább a stílus,de abszolút egyetértek veled mindenben. Matuidire mondjuk nem mondanám,hogy szar,vagy teljesen haszontalan,de engem se nyűgöz le,Mandzukic erőfeszítéseit én nagyra értékelem,a hozzáállása példaértékű,de ő nagyon hitvány ott a bal szellőn,röhej,hogy miatta nem tud összeállni egy normális támadó négyes.

JuventusFanatikus 2018.02.12. 14:14:55

@Sztovicska: "A nyilatkozatról annyit hogy némelyik olasz edző tanulhatna az ilyenektől. Ilyen egy korrekt nyilatkozat amikor tiszteli is valaki az ellenfelet."

Bizony, nagyon korrekt és szimpatikus ember. Elmondása szerint inkább dolgozna egy farmon ,mint, hogy a Barcelona edzője legyen, az Espanyolos múltja miatt.

alexGicamo 2018.02.12. 14:19:29

@Fodorszki: Egyetértek veled abban, amit Marciról, Matuidiról és Mandzsuról írtál.

Dybalababa szerintem sem fog még játszani most, majd a visszavágón,remélem !

A kérdés többek között az lesz, hogy a mi taktikus focink sikerrel meg tudja -e majd akasztani az ő lendületes, hajtós focijukat ?

Hiszek a csapatunkban és in Max we trust !

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

pedronegroo 2018.02.12. 14:38:19

@Sztovicska: Pedig nem ártana néha megnézni a statisztikákat is, mert a szemünk az tévedhet vagy félrevezet, mert azt mindenki látja hogy egész meccsen hajt és fut Matuidi. A statisztika viszont méri, számolja a főbb mutatókat, persze azt is mennyit fut de azt is hogy mennyit szerel, mennyit ütközik, mennyi párharcot nyer meg, milyen pontossággal passzol stb... Szóval hidd el mikor "fikázzuk" az nem alaptalanul történik és nem hülyeségeket vagy a levegőbe beszélünk. Természetesen nem minden a számok de alapvetően nagyon sok mindent megmutatnak.

Sztovicska 2018.02.12. 14:49:51

@pedronegroo: értem. Jogos ezzel egyetértek

Tom40 2018.02.12. 14:58:20

@fire06:
Nos ha az általad említett tamadó négyes össze is állna, ki segítene vissza hátra, a védekezésben? Pont ez a feladata a Horvát bulldognak, hogy mind a védekezésben, mind a támadásban segitsen... rajta kívül szerintem nincs a keretben még egy olyan játékos, aki ezt minden meccsen, 90percen keresztül, úgy lehozza, ahogy ő. Arról nem beszélve, hogy a támadó négyesből 1, senki nem fut annyit, 2., senki nem zár vissza annyit, 3., senki nem képes azonos szinten védekezni is úgy, hogy a 16osnál szerel, majd az ő passzából alalul ki gólhelyzet... no ezért nem fog az a támadó négyes létrejönni... én is teljesen fölöslegesnek látom... nem mellesleg, ha nem lenne ennyi védekező feladata a Horvátnak, akát több gólt is rúghatna... a támadóink közül jelenleg a legrutinosabbról beszélünk, aki azért elért egyet, s mást a karrierje során... nyilván nem felejtett el gólt lőni, egyszerűen csak nem ez az elsődleges feladata... hidd el ha kiesne onnan és össze állna a támadó négyes sem lenne több gólunk, ellenben egy a védelemben, a középpályán és a támadósorban is játszani képes playát veszítenénk, aki azt gondolom jelenleg a motorja és az egyik legfontosabb láncszeme a csapatnak... nem véletlen, h mindig ott van ha lehet, a kezdőben.

Génmanipuláltházikecske 2018.02.12. 15:27:29

@Tom40: Costa a fent említetekkel nem egyszer azonosult már.

Tom40 2018.02.12. 15:30:15

@Génmanipuláltházikecske:
Nos én ezt kétlem.. védekezik becsülettel, de akad némi különbség a hatékonyság tekintetében ;-)

.Bulldeo 2018.02.12. 15:34:54

@Tom40: @fire06: azért idén már nem annyira látni azt a brutálisan védekező Mandzukicot, aki tavaly a saját tizenhatosunknál fejelte ki a kapura tartó lövést.

Én kedvelem a horvátot, BL meccsnek nekimenni butaság is lenne nélküle. A támadóink variálhatósága meg jelenleg nem túl acélos, Dybala és Cuadrado nem bevethető, amíg bevethetőek voltak, Berna volt nagyon szint alatt, és Costa sem érezte még igazán a focinkat. Amikor lesz 6 egészséges támadónk (vagy min. 5), el lehet majd kezdeni próbálgatni, hogy mindkét szélen kreatívabb támadó van, és a két center egymás váltja, de jelenleg ez csak akkor oldható meg, ha nem marad igazi, meccset befolyásoló cserénk, ami idegen Allegri elképzeléseitől - és ez jól is van így.

Amúgy elég unalmas újra és újra leírni, de nem lenne szükségünk a szélre védelmi skillek alapján választani játékost, ha Pjanic mellett lenne egy jól védekező középpályásunk.

Knob 2018.02.12. 16:45:24

@Tom40: Mario Mandžukić nekem már egy kicsit olyan kezd lenni, mint Stephan Lichtsteiner. Hálásak lehetünk nekik mindazért amit tettek ezért a klubbért és bár nagyon elgurult a gyógyszerem az első hozzászólásnál, de én is az vagyok. Viszont nem olyan régen, nem tudom már pontosan melyik meccsen volt, hogy 2 alkalommal is Mario Mandžukić szó szerint akadályozta Alex Sandro labdakihozatalát a bal oldalon. Nem tudta szerencsétlen brazil még elrúgni a labdát sem, mert Mario Mandžukić ott toporgott és csak állt vele szemben, kb. 5 méterre. Közben persze az ellenfél támadta. És ezt 1 meccsen kétszer is sikerült. Emellett mostanában csak azt látom és főleg mikor Kwadwo Asamoah a bal hátvédünk, hogy az aktuális balhátvéd a meccs 70. percére ki van, mint a liba (ez csak egy mondás, nem sértésnek szántam), mert lássuk be Mario Mandžukić nem egy gyors futó, és sem előre passzolni, sem beadni sajnos nem tud olyan szinten, mint például a balhátvédjeink. Ezzel lehet vitatkozni, de a statisztikák is sajnos ezt mutatják. Védekezésben az előbb említett eseteken túl sem látom nagyon hatékonynak, hiszen még tavaly meccsenként volt 3-4 szerelése (több-kevesebb sikerrel), mostanra ez a szám 1 db alá esett. Szóval azt hiszem, ha egy bal szélső támadó bármilyen okból is, de sorozatban pár meccsen a saját tudásának csupán 50-60 %-át adja ki magából akkor érdemes lecserélni egy olyanra aki még nem tudott bizonyítani, hátha lesz belőle valami.

Emellett pedig azt hiszem a kvalitásai miatt nem biztos, hogy megfelelő lesz a Tottenham ellen, mert szándékosan megnéztem egy nem régi meccsüket és meglátásom szerint Mario Mandžukić a meccs bizonyos pillanataiban azt sem nagyon fogja tudni, hogy merre van az arra. Bár ne legyen igazam, őszintén remélem, hogy tévedek.

Tom40 2018.02.12. 17:22:44

@Knob:
A statisztikákkal nehéz vitába szállni... ez tény. Tény az is, hogy sajnos idén nem ugyan az mint az előző szezonban. De... amit a statisztikák nem mutatnak meg, pl, hogy hányszor kényszerít egy a szélén futó támadást visszapaszra, mert a folyosót lezárja a jelenlétével, vagy hányszor kell azért a támadósorból visszatenni a védelembe a labdát, mert zavarja az ellenfelet... tudod én azt gondolom, a foci nem csak cselekből, gólokból és szerelésekből meg passzokbol áll... ott vannak azok a momentumok, amik sokak számára nem jelentősek... egy kis bruszt, vagy éppen egy taktikai fault... nézd meg Higanyt... brusztol a támadósorban ezerrel, azt hiszem csak fele annyit kapna itt közülünk sok ember és befejezné a focit... de Mandzu ezt elől és hátul is megteszi... mindenhol meg van neki a testi kontaktus és mindehol, a pálya bármely részén megteszi... igen tudom, mások is megteszik... és ezt nem vitatom... csupán annyit tudok mondani, hogy ha Allegri igy látja a dolgot taktikailag rendben, akkor teljesen biztos, hogy annak oka van... mert leírhatom én is, hogy ez milyen jó lenne, meg az milyen jó lenne... én itt vagyok, Allegri meg ott... valoszinüleg okkal. Mindig ezt nyilatkozza... a taktika egyéneknek a tudásához igazított. Ergo ha Mandzut nyomatja akkor szerintem simán elképzelhető, hogy pontosan látja, tudja azokat a momentumokat, amiben, amikor Mandzu jobb ott, mint bármelyik másik opció... ami pedig a vérmérsékletét illeti és a méreteit... egy megállithatatlan tank... ráadásul azért nem a Sturaro formából... nem azt mondom, h Costa vagy Berna, de falábúnak nevezni marha nagy tévedés lenne... Szerintem összetettebb ez jóval annál, ahogyan többen elképzelik, hogy, no ide ez, oda az és akkor ti tamadjatok, ti meg védekezzetek... már a mi korunkban amikor játszottam is azt mondta az edző, hogy zavarjam a támadást... hiába játszottam elől, hátra kellett mennem védekezni, visszazárni... és mi volt a fura? Nem ment rosszul, a gólok is jöttek de akadt nálam jobb is a posztomon... még is én játszottam, mert többet tudtam hozzátenni a védelemhez, mint a csapattársam... feltételezem valmi ilyesmi lehet itt is a dolog lényege... viszont mivel nem vagyok Allegri, csak tippelhetek. Egy biztos, mindegy itt ki, mit ír, kinek melyik jatékos nem szipatikus vagy éppen ki a kedvenc... az eredmények Allegrit és a döntéseit igazloják... :-)

Génmanipuláltházikecske 2018.02.12. 17:48:51

@Tom40: Az hogy valaki a jelenlétével zavarja a támadást, az alap eleme egy zavarónak(vkp-nak), akkor miért nem játszanak az olyan emberek akik többet robotolnak az irányító helyett,és ugyanazt a teljesítményt kisebb erőbedobással teljesítik?
Mandzu helyzete meg a tavalyi helyzetből alakult ki, amikor kényszerből lett szélsó amit akkor ,és most szívvel csinál, de hamár vannak rendes szélsőink miért nem ők játszanak a helyén?

babo0410 2018.02.12. 17:57:55

@pedronegroo: Szerintem Allegri nem lenne ennyire biztonsági játékos, és ezt idény elején bizonyította. Csak sajnos rengeteg gólt kaptunk, bosszantó hibákból kaptunk ki, még ha csak kétszer is.
Valamit ki kellett találni. És két megoldás volt szerintem Allegri előtt. Sok gól, látványos foci, viszont cserébe gyenge kp-s védekezés, ami által könnyen lerohanják a védemet, és ezzel nagyon könnyen hibára is kényszerítik őket. Ez meg rengeteg kapott góllal jár, és ha sok gólt kapunk, akkor rengeteget fogunk botlani is, másrészt a BL-ben minden bekapott gól veszélyes.
Másik megoldás meg az, amit jelenleg látunk. Kevésbé látványos, de cserébe a kp. stabil, nem rohanják le a védelmet, és alig kapunk gólt, sokkal magabiztosabbak a meccseink. BL-ben meg ez kell. Ha ez kevésbé látványos meccseket eredményez, inkább legyen, mint a látványos foci, sok gól, cserébe március-április környékén már csak egy fronton állni, ott is szinte veszett helyzetben.

Tom40 2018.02.12. 18:01:13

@Génmanipuláltházikecske:
No ezt a kérdést kellene Allegri felé intézni... nem gondolom, hogy bárkinek kételyei kellene, hogy legyenek, hisz az elképzelései ülnek... én azt gondolnám, hogy nem véletlen, hogy a szélső védekezésre segít rá és nem a középsőre... a másik amit még gondolok, hogy talán pont azért jatszatja szélen mert nem szélső... és, hogy mi itt a blogon ezt jól megvitassuk :-)

Génmanipuláltházikecske 2018.02.12. 18:13:37

@Tom40: Megeshet. Lehet most is olvassa. xD

Rikoo 2018.02.12. 18:16:53

@babo0410: Ritka pillanat, de hasonlóan látjuk a dolgokat.

Knob 2018.02.12. 18:46:00

@Tom40: Igazat adok abban, hogy Allegrihez képest egy senki vagyok kb. úgy értek a focihoz, mint eszkimó a banán szürethez. Viszont úgy gondolom, érdemes lenne kipróbálni mást is azon a poszton mondjuk 3 meccs erejéig. Nem gondolnám, hogy Costa képtelen lenne oda szaladgálni a labdás ellenfélhez, viszont már jó pár meccs óta a balhátvédünkön múlik kizárólag a védekezés azon a szélen. Illetve mikor sok gólt kaptunk is Ő játszott a bal oldalon, így nem gondolom, hogy Costa annyira hülye gyerek lenne, hogy az ide-oda szaladgálást ne tudná Mario Mandzukich szinten hozni. A másik dolog, ha egy tyúk tavaly még napi 2 tojást tojt, de idén már csak 3 naponta egyet, azt le szokták vágni. Szóval ide a hála és köszönet, vagy oda, de a tavalyi teljesítményért idén má nem adnak 3 pontot.

Rikoo 2018.02.12. 18:50:33

@Knob: Mandzukic nagyon jó a védekező pontrúgásoknál, ez is egy indok lehet a játszatására.
Egy időben sok gólt kapott a csapat szögletekből és pontrúgásokból mostanában, viszont egyáltalán nem.
Ebből a szempontból pl. Khedira és Mandzukic a 2 legfontosabb játékos.
Illetve még Benatia és Rugani akik rendszeresen tisztáznak ilyen helyzetekben, ha épp játszanak.

Rikoo 2018.02.12. 18:51:51

*szögletekből és szabadrúgásokból.

Knob 2018.02.12. 19:06:28

@Rikoo: Magamból kiindulvamá elfogadtam, hogy ameddig Allegri marad az edző addig Mario Mandzukich mé mankókkal is kezdeni fog. Ez fix. Azért írom ezt, mert én például Marchisiot nem tudnám kihagyni. Kedvenc és kész. Minden edzőnek van és lesz is, ezért nem tudom hibáztatni. Persze az már bántja a szemem mikor a meccs után Allegri akkor is Őt dicséri mikor még talán az itteni fanatikusok is látták, hogy csapni való meccse volt, de amíg jönnek azeredmények majd igyekszem a figyelmemet a pálya közepére és jobb szélére fókuszálni. Bár így hogy nincs Cuadrado Mandzukich egy személyben a jobb szélt is megoldhatná.

Rikoo 2018.02.12. 19:10:12

@Knob: Senmi gond, nekem is van olyan játékos akit kevésbé kedvelek.
Egyébként én úgy látom ott hibázhat Allegri, hogy őt folyamatosan mindenki elé helyezi. Nem kellene őt játszatni a kis és középcsapatok ellen, mert semmit nem tesz hozzá a játékhoz.
Khedira helyett pedig nincs jobb opció jelenleg, sajnos.
Egyik kedvencem Marci, de jelenleg komolyabb meccsen én sem jelölném a kezdőbe. Viszont, ha vesztésre áll a csapat akkor van egy olyan játékos a kispadon aki tud váratlant húzni technikailag.

babo0410 2018.02.12. 19:33:46

@Rikoo: Ennek örülök. ;) Viszont a befejezésekkel kezdhetnénk valamit, mert a helzetkihasználásunk egyes meccseken rendkívül gyenge.

mrdel 2018.02.12. 21:07:53

Tippem:
Juventus - Totthenam 1-0

Holnap vissza lehet nézni. :)

GGábr81 2018.02.12. 21:54:55

Hű micsoda keresztes hadjárat indult itt egy kicsit erősebbre sikerült hsz miatt. Olyan álszent dolognak érzem. Voltak itt már jóval durvább fikázások, tiszteletlenségek stb. A lóarcú kebabos senkinek nem szúrja a szemét? De kapott itt már hideget meleget nem egy játékos, Allegri, vagy a vezetöség. Én szoktam kikérni magamnak, több tiszteletet követelni a Juve alkalmazottjainak. Olyankor hol van ez a sok jóérzésű ember?
Amúgy igen, a stílussal nem tudok azonosúlni. De van olyan amit hasonlóan látok mint Knob.
Bizony sokan sokféle módon látjuk a meccset, sőt a statisztikák is különböznek olykor. De úgy érzem, hogy a horvát tank már csak a komolyabb meccseken motivált. Kis csapatok ellen totál alibi, olyankor azért nem lenne túl nagy kockázat helyette mást játszatni legalább néha. Nevettem mikor valaki leírta, hogy jól zárja a passzsávokat. Ezt Khedira védelmében már ellőtték párszor. Vannak gyenge meccsei idén, nem is kevés, ezt azért be kell látni, mégis szinte mindig kezdő, pedig már lenne alternatívája.
Matyi az viszont valóban Khedira 2.0. Statisztikáit folyamatosan nézem az alapján egyértelműen egy szint. Amúgy vannak olyan labda érintései, ami alapján kifejezetten ügyetlennek tűnik.
Én is Marci forever elven vagyok. Még mankóval is. Barcza professzor viszont még nagyon jó kiegészítő lesz, ráadásúl sokat tudnak tanúlni tőle a fiatalok jövőre. Én örülök neki.

GGábr81 2018.02.12. 22:15:17

Írtam egy kisregényt. Elszállt. Min1.
Akkor csak annyit. Mandzsunak már lassan több a gyenge meccse mint a jó. A bl-van viszont motivált szokott lenni, illetve a rutin is mellette szól.
Matyi statjait figyelem egy ideje mert én is gyengének éreztem, hiába futógép. Szóval stat alapján Khedira 2.0. és még néha ügyetlen is. Knob stílusa olyan amilyen. De voltak ettől sokkal durvább hsz-ek is. Pl Khedira, Allegri, Marrotta kapcsán. Vagy őket lehet?
"Jól zárja a passzsávokat" hahaha! Ez olyan ismerős. Kinek kapcsán is szoktuk emlegetni?

GGábr81 2018.02.12. 22:17:08

@GGábr81: no most látom, még van az előző is.

2018.02.12. 22:24:28

@GGábr81: 2 játékossal kapcsolatban szeretnék hozzáfűzni.
Mandzu - tényleg tud hasznos lenni, de vele kapcsolatban nem értem ezt az "ösztönös anyai védelmet" az általad említettek részéről. Elviselem, ha hasznos és motivált, csak egyre ritkábban látom annak, továbbá én NEM tudom neki megbocsájtani, hogy látványosan megtagadta a játékot a Bayern ellen. Csapatjáték. Egyéni érdekek nélkül. Morata-Cuadrado kontrákat vitt végig, ő sosem tudott volna. Allegri jól döntött.
Matuidi - az egyetlen igaz munkásember a középpályán. Lehet, hogy nem a leglabdabiztosabb, de halálig hajt és önfeláldozó. Elengedhetetlen egy ilyen játékos a középpályán. Pjanicot és Marchisiot nagyon bírom, de ők nem tudják kihúzni a sz@rból a középpályát, amikor a "fegyelmezett, passzsávzáró, taktikai zseni alibistánk" ész nélkül előrerohan és otthagyja üresen a helyét, hogy 10-ből 7-szer égbe rúgja a labdát, közben pedig hadd kontrázzon az ellenfél...

Joseph Toser 2018.02.13. 01:22:01

@Tom40:
Iszonyat jó megfogalmazás, gondolat,meglátás !!!!

mrdel 2018.02.13. 10:56:40

Nagy húzásra számítok este. !!!
Khedira lő két gólt és 2-0 lesz! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása