Marotta: "Alves távozása sokkal inkább meglepett, mint Bonuccié"

marotta_beppe_sajtotajekoztato_2_1.jpgGiuseppe Marotta legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy Leonardo Bonucci nem Massimiliano Allegri miatt távozott, Dani Alves távozása pedig derült égből villámcsapásként érte őt.

Az igazgató az Il Giornale lapnak adott egy hosszabb interjút melyben többek között beszélt a nyáron távozott nagy nevekről is.

"Dani Alves távozása volt az igazi meglepetés, derült égből villámcsapás volt ez. Hozott egy döntést, s úgy tűnt, a Manchester Cityhez igazol, aztán pedig feltünt a Paris Saint-Germain.

Volt egy olyan időszak, amikor összeütközés volt közöttünk, mivel azt várom el egy profitól, hogy mutasson tiszteletet a Juventus irányába."

Bonucci Milanhoz való igazolása hatalmas döbbenetet váltott ki mindenkiből, de úgy látszik, Marotta nem tartozott ezek közé.

"Szeretném kihangsúlyozni, hogy Bonucci nem Allegri miatt hagyta el a klubot. Nem ő volt az oka ennek. Fel voltunk készülve erre, hiszen a klub játékosokkal folytatott megszokott megbeszélései során Bonucci elégedetlenségének adott hangot.

Allegri legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy tudatában van annak, hogy a klub az első és legfontosabb. Úgy vélem, az edzőnek az igazgatói stábban a helye, hiszen összhangban kell lennie a klub szellemiségével. Annak az edzőnek, aki nem illeszkedik ehhez, nincs helye a Juventusnál. Allegri azonban tökéletesen beleillik az üzleti modellünkbe.

Nagy kihívás frissen tartani és tovább javítani a csapatot, melynek kapcsán nyilvánvalóan figyelemmel követjük a pénzügyi előírásokat és emellett a maximális sportteljesítményre törekszünk. Már csak a hab hiányzik a tortára, de zsinórban hat bajnoki cím és három éven belül két BL-döntő magáért beszél és igazolja, hogy jó döntéseket hoztunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3613245599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Génmanipuláltházikecske 2017.11.12. 12:06:20

Nekem ebből a nyilatkozatból, annyi sült le, hogy megse próbálta őket itt tartani.Tény az emlegetett mondata de akkor is....

babo0410 2017.11.12. 12:50:04

@Gémanipuláltházikecske: Őket én se erőltettem volna az előzmények tudatában. Szerintem hosszú távon jobb, hogy mentek. A csapat morálja fontosabb.

Nathas 2017.11.12. 13:20:30

@Gémanipuláltházikecske: én is mindig megdöbbenek, bármennyit ismételgeti is. Valahogy mindig arra számítok, hogy kijózanodik és ráébred arra, mekkora hülyeség is ez a játékos akarat kezdetű szöveg.

Nathas 2017.11.12. 13:21:52

@babo0410: hosszútávon biztosan remek, hogy elmentek, rövidtávon viszont csak azt látom, hogy siralmas a védekezésünk.

peti78 2017.11.12. 13:55:55

jelenleg a Juventusnál te vagy a legnagyobb fék kedves beppe, hosszabb szabadság táppénz, nyugdíj, öngyilkosság még nem fordult meg a fejedben, pedig ha a klubb érdekeit nézem valamelyik szükségszerű lenne.

2017.11.12. 14:03:02

Igen, nagyon parádés, hogy meglepett minket Dani Alves távozása, utólag meg magasról teszek rá h ez a zsoldos tiszteletet mutat-e, engem jobban érdekelne, hogy mit csinált a Marotta, Paratici duó h minőségben pótolni tudja Alvest? Óóó, tudom...adtunk a Milannak néhány ingyen misit Desijjóért, bízunk benne h Lichti kibírja a szezont 33 évesen h sok meccset végigzakatol, ill Barzagli ha kell besegít oda. Vagy esetleg a szintén belső védő Höwedestől várták a csodát?
Egész kicseszett szezonjuk volt figyelni bizonyos embereket jobb védőbe, de ez sem jött össze.

.Bulldeo 2017.11.12. 14:45:52

@hellan: "Egész kicseszett szezonjuk volt figyelni bizonyos embereket jobb védőbe, de ez sem jött össze."

Csak a tényszerűség kedvéért: Marotta nyilatkozata alapján pont hogy nem keresgéltek jobbvédőt, mert nem utalt semmi a meglévő top védőnk lelépésére. Lehet, hogy ez nincsen így, de az állítása ez.
Max. egy egész kicseszett nyaruk volt erre.

.Bulldeo 2017.11.12. 14:46:43

(@hellan: ja, és első számú jobbvédőre gondolok.)

2017.11.12. 16:04:18

@.Bulldeo: nem hellan kolléga védelmében írom, de "egy Alvesben" hogyan lehet megbízni?!?

.Bulldeo 2017.11.12. 16:26:21

@Dr. Grant: én speciel nagyon megszerettem Alvest a szezon végére, sokszor láttam, hogy mindenki szokásosan tili-tolizik a meccs végén az egy gólos vezetés tudatában, miközben Alves pörög, támadja az ellenfelet és egy személyben testesíti meg a "fino alla fine" jelmondatot.
Nyilván Marotta sokkal többet tudott Alvesről, mint mi itt összesen, de engem őszintén meglepett, ahogy lelécelt. Mondjuk a szezon vége felé nem maradt a fórumon sem olyan, aki nagyon hangoztatta volna a brazillal kapcsolatos kezdeti hányigerét.

2017.11.12. 17:06:16

@.Bulldeo: Sok dolgot írsz. Szerintem:

"én speciel nagyon megszerettem Alvest a szezon végére, sokszor láttam, hogy mindenki szokásosan tili-tolizik a meccs végén az egy gólos vezetés tudatában, miközben Alves pörög, támadja az ellenfelet és egy személyben testesíti meg a "fino alla fine" jelmondatot." - Nem a játékát szeretted meg inkább? Szeret focizni és mindent belead, én nem látom ebben a Juventus-szeretetet. A legkevesebb, hogy küzd egy játékos a pályán. Ebből él.

"Nyilván Marotta sokkal többet tudott Alvesről, mint mi itt összesen, de engem őszintén meglepett, ahogy lelécelt." - Marotta gazdasághoz, pénzhez, focihoz valószínűleg jobban ért, mint mi, ezt nem kétlem. Ennek ellenére tudtuk, hogy Alves egy gyökér és engem nem nagyon lepett meg a "visszaváltozása". Sokkal inkább az lepett meg, amivé próbált válni ideérkezésekor.

"Mondjuk a szezon vége felé nem maradt a fórumon sem olyan, aki nagyon hangoztatta volna a brazillal kapcsolatos kezdeti hányigerét." - Ha egy JUVENTUS JÁTÉKOS a pályán megfelelő teljesítményt nyújt és a pályán kívül sincs nagy probléma vele, akkor az ember megpróbálja elfogadni. Van, akinek sikerül, van akinek nem. Van, akinek könnyebben sikerül, van akinek nehezebben. De ha jól játszik, akkor nyilván nem szidjuk. Ez teljesen más, minthogy az embert meglepi-e, hogy "az illető" visszatalált a saját személyiségéhez.

.Bulldeo 2017.11.12. 17:54:59

@Dr. Grant: "Nem a játékát szeretted meg inkább? Szeret focizni és mindent belead, én nem látom ebben a Juventus-szeretetet. A legkevesebb, hogy küzd egy játékos a pályán. Ebből él"
Egy játékosnál a legfontosabb, amit a pályán nyújt. Az, amit te a legkevesebbnek tartasz, azt a meccseink nem csekély százalékában hiányolunk a játékosainktól. Dani Alvesben egy olyan küzdeni akarást láttam, ami sajnos nem túlságosan jellemző a játékosainkra. A barcás fizetésénél kevesebbért eljött ingyen a Juventusba, hogy nyerjen, én ezt a Juventus szeretetének tartottam. Talán naiv vagyok, vállalom.

babo0410 2017.11.12. 18:07:23

@peti78: Ilyet még viccből sem ír az ember. Az egy dolog, hogy utálod, de bárki halálát kívánni!
Máskülönben meg vicces, hogy mindig hülye Marotta, annak ellenére, hogy a klub zsinórban nyeri a bajnoki címeket, és játszott két BL döntőt, három éve meg folyton duplázunk. Hogyan tudnánk mind ezt elérni, ha a sportigazgató rossz munkát végez? Ha rosszul igazol, hogy van az, hogy mások Olaszországban nem tudnak minket megfogni? Ezek szerint máshol még sz@rabbul igazolnak? Rossz igazolási politikával, hinyposztokkal hogyan lehetne kiejteni a Realt vagy a Barcelonát a BL-ből?
Azzal meg senki ne jöjjön, hogy de a döntőket meg elveszítjük, mert azt Moggi idején is vesztettünk bőven.

2017.11.12. 18:58:23

@.Bulldeo: lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. A legkevesebbet úgy értettem, hogy alapvető kell hogy legyen egy profinál a hajtás. Szerintem. Én nem vetek rád semmilyen követ, ha erre gondolsz, de sajnos az bebizonyosodott, hogy semmi Juventus-szeretet nem létezett nála. Meg akarta mutatni, hogy máshol is tud bizonyítani és jól játszani. Ha már Alves érzelmei, akkor szerintem: önszeretet, a foci szeretete, sértettség a barkasznál, hogy már nem érzik olyan fontosnak és az ebből született bizonyítási vágy a pályán. Hallottad: tervezte, hogy innen elmegy, csak először a Citybe akart. Ja, hogy azt elhallgatta sokáig, hogy egy öreg, de még TOP formában levő játékos "ugródeszkája" a Juve? Meg eszköze a barkasz megszívatására? Ezek is játszanak.

2017.11.12. 19:02:20

@babo0410: sok a csalódást keltő eredmény KIUGRÓAN NAGY helyzetekben azért, valljuk be. És olyan érzésem van, mintha a nyilatkozatai egy részével kicsit hergelné emellett még pluszban a szurkolókat. Sokan nem tudják ezeket a dolgokat kezelni és egészében látni a történetet és a sikeres oldalát.

.Bulldeo 2017.11.12. 19:31:49

@Dr. Grant: szerintem ez a Juventus-szeretet egy kicsit elvont fogalom - legalábbis egy játékosnál. Az, amikor egy játékos tesz a többiekért, harcol, melózik értük, és örül a sikerüknek akkor is, ha ő maga nincs is a pályán, az egy szimpatikus hozzáállás, nevezzük ezt bárminek. Ezt látom Pjanicon, és ezt láttam tavaly Alvesen is. Fogalmam sincs, hogy Pjanic egyébként mennyire szereti a Juventust, bizonyos szempontból másodlagos is.

Pirlo álma volt a Barcában játszani - aztán mégsem mondanám, hogy nem létezett nála ilyen "Juventus-szeretet".

niccolo 2017.11.13. 07:09:11

@babo0410: +1! sokaknak nem elég, ha mindent megnyernénk sem!

Génmanipuláltházikecske 2017.11.13. 16:23:34

@babo0410: Az a baj, hogy képesség ügyben független, hogy drogozik-e,piál, vagy szimplán egy f*sz. Mert ha így folytatódik valamelyik poszton mindenképpen gyengülünk.

peti78 2017.11.15. 20:03:59

@babo0410: ja ja igazad van csúnya dolog ez, nem is szoktam ilyet kívánni senkinek csak kim jong unnak putyinnak merkelnek és marottának mert ők olyan kedves kis emberek

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3388) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9921) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4162) mercato (4144) nyilatkozat (7443) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása