Chiellini: "Nem csak a védelem felelős a bekapott gólokért"

chiellini_giorgio_golorom_uj_mez_3.jpgGiorgio Chiellini elmondása szerint a Juve egész csapata felelős azért, hogy a gárda az utóbbi időben több gólt kap.

Az utóbbi időben a Bianconeri híres volt sziklaszilárd védelméről, de ebben az idényben tizenegy mérkőzésen már tizenhárom bekapott gólnál tartanak.

"Minden tisztelettel, de amikor nem kapunk sok gólt, én vagyok az első aki kimondja, hogy ez nem csak nekem vagy a védőknek köszönhető." - mutatott rá Giorgio a csapatvédekezés fontosságára a Sporting elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"A védekezés a csapatról szól, különben elég egyszerű lenne és egyéni sportról beszélnénk, a támadó kvázi teniszmérkőzést játszana a védővel. Ez viszont egy csapatjáték, így minden az egyensúlyról szól, mely egy törékeny dolog, mi pedig ennek megőrzéséért játszunk. Ugyanakkor kétségkívül javítanunk kell játékunk védekezésén, s ezzel mi is tisztában vagyunk.

Bonucci? Leo egy nyugodt ember, azonban a környezetváltozás mindig nehéz, de mi szurkolunk neki, hiszen kapcsolatunk nagyon jó. Képes visszatérni arra a szintre, amit megszokhattunk tőle, de ezt csakis a hátunk mögött fogja tenni."

A nyári igazolások közül úgy tűnik, néhányan nehezen illeszkednek be a csapatba.

"Ez már a tavalyi évben is így volt. Nézzük csak meg Dani Alvesnek az új évben mutatott teljesítményét, hét hónap elteltével igazi szupersztárrá vált. Miralem Pjanić és Gonzalo Higuaín kihagyta az első meccseket, így ők kissé küszködnek még."

Felmerülhet a kérdés, hogy miután a Juve az utóbbi hat évben mindig bajnok tudott lenni, ebben az évben talán még inkább a Bajnokok Ligájára koncentrálhat.

"A Juve - az elnöktől kezdve mindenkiig - mindig a bajnokság megnyerésére gondol. A Bajnokok Ligáját ugyanis csak akkor tudod elhódítani, ha a bajnokságban jól teljesítesz, a kettő ugyanakkor teljesen más sorozat. Márciusra ott akarunk tartani, hogy még mindenhol versenyben legyünk.

A szerződéshosszabbításom? Soha nem beszéltem erről, mert itt egy család tagja vagyok. Öt perc majd elegendő lesz hozzá, de most csak a játékra összpontosítok."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5613016618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harciretek 2017.10.19. 08:25:31

Tegnap szerintem nagyot játszott. Nekem úgy tűnt, hogy ő védekezik, a többiek meg úgy ott voltak körülötte. Ez a fajta határozottság egyelőre sajnos nagyon hiányzik idén a védőinkből, amit tegnap tőle láttunk. Azt tudjuk, hogy a jobb oldal még nincs megoldva és 11 meccs alatt nem derült ki, hogy ott mi az ideális felállás, de eddig sajnos Sandro sem hozza a legjobbját (mondjuk benne azért nem kételkedem, hogy összeszedi magát). Ami örvendetes, hogy Benatia lesérült és komolyan mondom, remélhetőleg hosszú időre. Nem vele van gondom, de így legalább parányi esély mutatkozik rá, hogy Allegri nem jelöl minden meccsen más társat Chiellini mellé. Nagyra tartom az edzőnket, de a belső védő bizalmi poszt (ezt Dárdaitól hallottam egyszer ilyen formában, de tőle függetlenül én is így gondolom), ott igenis kell az állandóság. Jelen pillanatban Barzagli, Rugani, Benatia közül én sem tartom egyiket sem többre a másiknál, de valakit választani kell közülük.

delpi0823 2017.10.19. 09:15:25

Teljes mertekben egyetertek vele,a kozeppalyas vedekezesunk valami borzalom,khedira egyszeruen nem tudom mit keres a csapatban,ritkan irok ilyet de nagyon jot tenne a csapatnak ha egy felevre megserulne .Mandzukic se ugy vedekezik mar mint azelott amit valahol meg is tudok erteni mert ha azt latja nindenkitol hogy csak lezeng a palyan gondolhatja magaban hat en se fogok akkor le fol futkosni egyedul mint valami idiota.Nagyon nagy bajban vagyunk ilyen foss lelektelen szarral a napolitol ugy kifogunk kapni mint a szar akik kb vert fognak inni a meccs elott es akkor a scudetto is eluszhat(a blrol inkabb nem is beszelek mert olyan messze vagyunk jelenleg tole mint mako-jeruzsalemtol).Voltak mindig is szenvedos meccseink de volt egy stabil vedekezesunk amit hoztunk, a jelenlegi vedekezesunk kb a delneris,zaccheronis,ferraras korszakot idezi,ha allegri nem tudja kihozni a csapatbol azt a tamadopotencialt ami van bennuk ilyen jatekosokkal akkor nagyon nagy bajban leszunk mert a vedelmunk az sztem nem lesz jobb sajnos ha csak nem majd howedestol varjuk a megvaltast..........

CsJuve 2017.10.20. 18:02:23

@delpi0823: Véleményem az, hogy az egész juventus egy gépezet. Nem kell kihegyezni emberekre a védelem gyengeségét. Ez csapatjáték, ahogy Chiellini is mondja. Mindig az a játékos kezd a védelemben, aki a legjobban olvassa a kottáját Allegrinek. A sztárokat már évek óta középszerekkel helyettesítjük, és a rendszerrel kompenzáljuk a hiányosságokat. Láthatjuk, hogy Bonucci mit ér a milánba. Már kikezdték elég jól.

alexGicamo 2017.10.25. 14:44:50

A szerződéshosszabbításom? Soha nem beszéltem erről, mert itt egy család tagja vagyok. Öt perc majd elegendő lesz hozzá, de most csak a játékra összpontosítok."
Asszem, most beleszerettem ebbe az emberbe ! :D

Forza Giorgio !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása