Pjanić: „Csak a győzelem érdekel”

pjanic_miralem_labda_es_uj_logo.jpgMiralem Pjanić a szombati városi rangadó előtt az egygólos győzelmek fontosságáról beszélt, illetve a témák között felmerült a bikákat erősítő Andrea Belotti rendkívül komoly kivásárlási ára és Siniša Mihajlović bámulatos szabadrúgáslövő képessége.

„Szeretném, ha a derbi végeredménye 1-0 lenne, mivel itt a Juventusnál megtanultam, hogy ez nagyszerű módja a győzelemnek.” - mondta a középpályás a La Stampa számára adott interjúban.

„A csapatok viszonylag kiegyenlítettek jelenleg, bár előny lesz számunkra a hazai környezet. A meccs során folyamatosan intenzíven és kemény munkával kell képviseltetnünk magunkat. Csak győzni szeretnék, ha 1-0 vagy 2-0 lenne az eredmény, az tökéletes lenne.

A derbi tulajdonképpen a szurkolóknak szól, mivel őket nagyon izgatja mindez. Számos granata-rajongó barátom van itt Torinóban, és olykor idegesíti őket ez az egész, mert mindig nyerünk, ők viszont abban reménykednek, hogy csak megbotlunk. Egészséges rivalitás van a klubok között.

Hogy mi történik, ha veszítünk a városi derbin? Nem is akarok gondolni erre.

Adem Ljajić és én nagyon jó barátok vagyunk, gyakran beszélgetünk, és nagyon remélem, hogy nagyszerű szezonja lesz. Tehetséges srác, és képes különbséget jelenteni a csapatok között. Most már csak következetes teljesítményre van szüksége, hogy szabályos időközönként betaláljon, és hogy meccseket döntsön el.”

A bikák első számú sztárja Andrea Belotti, akinek 100 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz a szerződése.

„Jó szezont fut, de 100 millió euró nagyon sok pénz. Túlságosan sok. Különösen akkor nyilvánvaló ez, ha az ember belegondol, hogy Cristiano Ronaldo került ennyibe, és ő meccsenként lő két vagy három gólt. Csak két játékos van ezen a szinten: Cristiano Ronaldo és Leo Messi. Utánuk a piac egyszerűen teljesen elszállt.”

A Juventus 90 millió eurót fizetett Gonzalo Higuaín játékjogáért a Napoli csapatának, azonban a csatár jelenleg kisebb hullámvölgyben van.

„Kiváló futballista Gonzalo Higuaín, és mindig támogatni fogom. Ha mindenki azzal foglalkozik, hogy éppen hogyan teljesítesz, akkor azt jelenti, hogy fontos játékos vagy. Ilyen időszakon azonban minden csatár átmegy, azonban mi segíteni fogjuk, és hamarosan megtöri a gólcsendet.”

Miralem Pjanić beszélt a szabadrúgásokról is, amelyek kapcsán versenytársra lelt Paulo Dybalában.

„A tökételes szabadrúgáshoz technikára és egy kis csalafintaságra van szükség, mivel a kapussal párbajozik az ember. A kapusok kielemzik a lövőjátékosokat, és jól felkészülnek, ezért tudni kell változtatni. Változtatni kell a lövésfajtákat, sorfal alatt vagy fölött ellőni néha, esetleg a sorfal mellett.

Figyelni szoktam, hogy egy kapus a labda továbbadását követően távol marad-e a gólvonaltól. Ha a csapat visszaszerzi a labdát ebben a helyzetben, akkor gólt lehet szerezni.

Az edzőpályán gyakran versengünk Paulo Dybalával szabadrúgások lövésében, és sokszor nyerek.”

A bosnyák középpályás egyúttal a szombati ellenfél mesterét is méltatta bámulatos szabadrúgásai nyomán.

„Régebben tanulmányoztam a szabadrúgásait, és fantasztikusan lőtte azokat: belsővel kapta el, hogy megcsavarja, azonban rendkívüli erővel lőtte meg a labdát. A szabadrúgások mestere volt, akit lehet csodálni és követni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8412885828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása