A Szuperkupa és a hiányosságok

A tegnapi mérkőzés fényében vendégbloggerünk, Hadházi Gábor nem volt rest, és billentyűzetnek ugrott, hogy leírja a véleményét.

A múlthéten erősen gondolkodtam, hogy kire lenne szüksége a Juventusnak. Írogattam papírra ezt-azt, pro és kontrát. Aztán jött a tegnap este, amit sok mindent megváltoztatott, és alátámasztott. Ennek fényében megpróbáltam összefoglalni, amit láttam.

Kapus: Buffon.

Esélye sem volt a védelem kapitális hibáit javítani. A büntető jogos volt, tulajdonképp még hálásak is lehetünk a sporinak, hogy csak sárga volt, vannak olyan bírók, akiknél ez pirosat is érthetett volna. A vasárnapi meccsen elképesztően kiszolgáltatott volt, nem is tudott mit tenni. Az ő teljesítményét nagyban befolyásolta a nem létező védelmünk. Ugyanakkor többször meccsben tartotta a csapatot, főleg 1-0-ás hátránynál két olyan védést mutatott be, ami eldönthette volna a döntőt az első 45 percben.

barzagli_andrea_labdatartas_szuperkupan.jpgVédelem: Barzagli-Benatia-Chiellini-Alex Sandro

Alapvetően a négyvédős rendszerben álltunk fel, támadásban inkább a három belsővédő rajzolódott ki, Sandro feljebb lépett jócskán. Allegri a biztonságra akart törekedni, ez a négyes elviekben stabilitását kellett volna, hogy adjon a csapatnak, sőt, Buffonnal kiegészülve képesnek kellett volna lennie megoldani a feladatát. Nem sikerült, sőt, csúnyán elbuktak.

Barzagli a jobbhátvédhez már öreg, ez BL döntőn és itt is jól látszott. De Sciglio csak a padon kezdett, hiszen nem régen érkezett a Juventushoz, így igazából még időre van szüksége, míg beépül a játékba, becserélését követően látható is volt, hogy sok hibája ebből az ismeretlenségből fakad. Játékban még időre van szüksége, míg beépül ebbe a védelembe, ami amúgy is változáson megy keresztül. Lichtsteiner mellőzése egyértelmű jele annak, hogy a mester nem számít rá túlzottan.

Az tisztán látszott, hogy Cancelóra nagyobb szüksége van a Juventusnak, mint eddig hittük. A portugál érkezésére én egyre kevesebb esélyt látok, főleg, hogy Londonból a Chelsea és a Spurs is kiadta az ukászt, nekik kell a fiatal védő. Ennek fényében 28, illetve 30 millió eurós ajánlatot küldtek Valenciába. A licitháború tehát megkezdődött, ami nem Marotta erőssége, így borítékolható, hogy Cancelót nem szerződtetik. Személyes megjegyzésem, ha már így alakult, legalább Zappacostát meg kellene próbálnunk átcsábítani a városi riválistól.

Ami a belső párost illeti, Benatia-Chiellini pont abban buktak meg, amiben eddig a legerősebb volt a Juventus, a szervezésben. Sajnos egyértelműen megmutatkozott, hogy vezérét vesztette a védelem; Benatia képtelen volt átlőni a labdákat a középpálya mögé. Támadásban számtalanszor csak járatta a labdát, de az üres területre nem lőtte be (mélységi indítás), az üresen álló játékoshoz nem tudta átforgatni a labdát. Ezek tükrében a labdakihozatal csak meddő passzolgatásba torkollott (Khedira visszalépései pedig még nagyobb életveszélyt hordoztak magukban). Támadásban a rendszeresen 3 védős felállásban a Barzagli-Benati-Chiellini formáció állt fel, amelyből érződött, hogy ez a hármas nem képes a korábban megszokott labdakihozatalra, elsősorban a középsővédő hiányosságai miatt. Chiellini kihúzodott a pálya bal oldalára, rendszeresen passzolta fel a labdát Sandrónak, de a felállt védelemmel szemben túl sokra nem jutott a brazil, míg a másik oldalon Cuadrado teljesen indiszponált volt.

Védekezésben még inkább gyalázatosan produkált a védelmünk. Az első gól előtt úgy jött át rajtunk Immobile középen, mintha ott se lettünk volna. A második góljánál pedig Benatia csak asszisztált. Számomra eddig sem volt kétség, eztán pedig végképp, Bonuccin kívül nem volt a védelemben olyan szellemi vezér, aki képes lenne az ellenfél játékát olvasni, ennek megfelelően a védelmet úgy vezényelni, hogy az azonnal reagál az ellenfél lépéseire. Továbbá nincs olyan vezére a védelemnek, aki támadásban képes átlátni a pályát, képes úgy mozgatni a csapatot, hogy adott esetben mélységbe indítja a szélsőket, adott esetben egy súlypontáthelyezéssel létszámfölényt alakítson ki a pálya másik szélén. Nincs olyan kreatív védőnk, aki a labdakihozatalt megszervezze. Igazából a kezdő védőkből egyiknek sem ez profilja.

A szezonra nézve tehát 2 opciója maradt a Juventusnak; 1. sémaváltás, ahol nem a belsővédők szerepe lesz domináns a labdakihozatalban, hanem a visszalépő középpályásé, 2. igazolunk egy olyan belsőt, aki képes megfelelni azon feladatoknak, amire a játékunk épül. Idény eleji forma ide, vagy oda, ez bizony beszédes hibák tömkelege volt. Benatia lecserélését követően a védelem valamennyire megnyugodott, a De Sciglio-Barzagli-Chiellini-Alex Sandro kvartett kevésbé muzsikált idegesen. Hatékonyabban kezdett el újra játszani a csapat (noha ennek azért függvénye volt az is, hogy a Lazio 2-0-nál hátrébb húzódott, nem támadtak le olyan intenzitással). Az viszont biztos, hogy a Barzagli-Benatia-Chiellni hármas egyszerre a négyvédős rendszerben nem lehet fent a pályán! Barza öreg jobbhátvédnek, Benatia buta, mint a tök, Chiellini pedig Benatia mellett hatástalan - nem tudja a saját játékát hozni, mert folyamatosan a marokkóira kell figyelnie, amivel az ő játéka súlytalanná válik.

Alex Sandro játékára nagyon nem lehetett panasz. Az ő szerepe évek óta a robotolás föl s le. Ezúttal azonban nem volt mögötte védelem, így láthatóan sok energiát kellett fektetni a visszafelé játékba is, ami rányomta a bélyegét a játékára.

Középpálya: (Cuadrado-)Pjanić-Khedira(-Mandžukić)

Baromira nehéz mit mondani. Cuadrado játéka kérdéses volt a meccs előtt, na, ez meg is látszott a mozgásán. Az ő szerepeltetése nagyon nagy hiba volt. Széltében nem húzta ki a játékot támadásban, ami belső tömörülést eredményezett a Laziónál, amivel a középső labdajáratást el is lehetetlenítették a rómaiak. Pontatlan és dekoncentrált volt. Lecserélését követően a csapat támadásban dinamikusabbá, szélesebbé és több pólusúvá is vált. Douglas Costa beszállásával agilisebb lett a támadójáték, a Lazio már nem tömörülhetett be középre, többször megverte ellenfelét, ennek jó pár átlövés és beadás lett az eredménye. Amennyiben a kezdetektől a pályán van, teljesen más lett volna a játék képe, ami Dybala és Higuaín játékát is erősen befolyásolta volna.

Az tisztán látszott, hogy nagy erőssége lesz a Juventusnak, a társak bátran támaszkodtak rá, sok labdát kapott, labdanélküli mozgással próbáltak neki helyet csinálni. Costa pedig lubickolt. Hibái neki is voltak, főleg a ritmustalansággal; még a rozsda jól látszik a labda megtolásának az üteménél, sokszor hosszan tolta meg, vette át a labdát, amivel eleinte könnyű préda volt a védőjének. Jelen pillanatban Cuadrado könnyen elveszítheti párharcot a kezdőbe kerülésért.

cuadrado_juan_lazio_ellen_labdaval.jpgA pálya közepén Pjanić-Khedira páros totális bukás volt ma. A német rendszeresen lépett vissza labdáért, de bár ne tette vonal. Benatiával annyira nem értették meg egymást, hogy többször a hideg futkosott a hátamon, mikor veszítik el a labdát. Ezen szerepre Marchisio sokkal alkalmasabb lett volna, egyrészt nagyon jól lát a pályán, így ezzel Benatiáról is sok terhet levett volna, másrészt pedig Khedira abszolút nem volt képben a meccsen. Pjanić szenvedett is ezen belső háromszögben.

Ha ő lépett vissza labdáért mélyebben, akkor előrejátékban akadt meg a dolog, csak visszafelé ment a labda. Amikor a német ment vissza, akkor sokszor képtelen volt Pjanić felé továbbjátszani a labdát. Immáron 2. éve látható tisztán, hogy szüksége van a csapatnak egy mélységi középpályásra, aki terhet vesz le a védelemről, illetve a középpályás védekezést megoldja, a labdakihozatalban pedig összekapcsolja a két egységet. A tegnap látottak alapján ezt se Matuidi nem fogja megoldani, de szerintem Emre Can sem. A Sporting játékosa Carvalho és N’Zonzi volna a legalkalmasabb erre (én nem vetném el Krychowiakot sem).

Mandžukić: harcolt, brusztolt, küzdött. Ma ennyire volt képes. Sandro fellépésével neki a vonal mellett túl sok helye nem maradt, inkább bent birkózott az emberrel a hátán. A csapat ötlettelen játéka rá is kihatott, lecserélésével próbált Allegri lendületet vinni a játékba. Bernardeschiről elmondható, hogy nincs túl sok ideje a csapatnál, így elég idegenül mozgott a pályán. Ettől függetlenül gyors, jól cselez, amire a Lazio oda is figyelt. Túl sok területet nem hagytak neki, de Sandróval kiegészülve többször sikerült a védelmet megtréfálni az utolsó 30 perben.

Bernardeschinek még jó pár meccs, amíg megtalálja a helyét ebben a támadó-rendszerben. Könnyen lehet, hogy a jobb oldalon kap több lehetőséget, vagy középen Dybala pozíciójában. Az viszont jól látható, Allegrinek elég bőséges repertoár áll a rendelkezésre a 4-2-3-1-es felállásban a szélsők variálására. Az utolsó negyedórában tulajdonképp ezzel tudtunk visszajönni a meccsbe.

Csatárok: Dybala-Higuaín

Azt hiszem, a mérkőzés első 70-75 percében mintha a pályán se lettek volna. Bent őrlődtek a Lazio védelmének a sűrűjében, amikor labdát kaptak, a szűk terület és a hatékony védekezés miatt pikk-pakk leszerelték őket. Dybala pedig, amikor hátrébb mozgott labdáért, súlytalanná vált. Csak passzokba tudott belépni, a játékhoz hozzátenni már nem. Mélységi indítást alig kaptak, elmozgás nem nagyon történt, így a támadójáték összességében láthatatlan volt.

A két szélső lecserélésével Dybala számára is több terület nyílt. Ekkor már nem lehetett egyértelműen csak a két argentinra fókuszálni. Ezzel Dybalanak is több területe maradt, fel tudott gyorsítani, illetve Higuaín is fellélegezhetett a belsők sűrűjében. Ennek eredménye lett az a szabadrúgás, amivel szépített a Juventus, illetve a Sandro féle büntető is. Annak, hogy az utolsó 10 percben vissza tudott jönni a Juventus, hathatós szerepe volt a két szélső becserélésének. Sajnos a vége olyan lett, amilyen. Megérdemelten nyert a Lazio.

Összegezvén a látottakat az biztos, hogy ez nem csak egy meccs, amit el kell felejteni, mert olyan rosszul ment a játék. Ez sajnos egy olyan meccs, ami egyértelműen rávilágított arra, hogy a nyári mercatót tekintve a csapat nem erősödött, nem fejlődött. Csak gyengült! Az eddigi lyukakat még mindig nem sikerült betömni, a keletkezőket pedig orvosolni sem. Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni egy meccsből, hallottuk már sokszor, én viszont mégis azt mondom, ez felfogható egy vészharangnak is! Lehet érvelni a fásultsággal, a kemény nyári felkészülésből fakadó tompasággal. Igen ám, csak ez akkor igaz, ha a játékban a pontatlanságot látni, nem pedig a tanácstalanságot és a hozzá nem értést. Igaz volna, ha a játék képe mutatja a tudatosságot, a felépítettséget, de még hiányzik az az utolsó passza vagy kicsi valami. Nos, ez mind nem látszott tegnap.

Muszáj a Juventusnak az elkövetkező 17 napban a zsebébe nyúlni, és 2 embert igazolni a védelembe; Cancelo vagy Zappacosta, illetve Garay vagy de Vrij (a tegnapi játéka engem meggyőzött) párosokból 1-1-et. 3 embert a középpályára; Kovačićot muszáj, mert hiányzik a támadó szellemiségű középpályás, valamint a Carvalho-N’Zonzi-Krychowiak trióból legalább kettőt! Ideje volna megérteni, Emre Cant nem fogja Klopp elengedni, Strootman pedig még ötletnek is rossz. Csatárnak pedig Keitát muszáj leszerződtetni.

Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy Asamoaht azért nem engedte el még Allegri, mert Spinazzola visszaérkezése bizonytalan. A fiatal olasz érkezése esetén úgy vélem, hogy a ghánai mindenes távozni fog a nyár végén. Ugyanez igaz Lichtsteinerre is, amennyiben sikerül megegyezni a Valenciával (biztos,hogy nem!).

Megfelelő erősítések nélkül a Juventus Európában nem megy semmire, otthon pedig csak nyögve-nyelve tudná megvédeni a bajnoki címét. A tegnapi elveszített mérkőzésnek kijózanítólag kell hatnia mindenkire Torinóban!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3012747672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2017.08.14. 13:49:23

Jó a cikk szepen összefoglalja a hianyossagokat viszont a 11es az nem volt jogos tisztan látszott hogy Gigi visszahuzta a mellkasahoz a kezét Immobile kereste a kontaktot át akart esni a kapuson a bíró szépen megette ennyi.Nyilvan nem ezen múlt és megérdemelt volt a vereség de gyalázat volt nézni hogy 5perc után fokozatosan eltűnt a csapat.Ezzel a felállással is hozni kellett volna a meccset.Teljesen vakon volt a csapat.Ennyi játékoseg tuti nem fog jönni úgyhogy Allegrinek most sem lesz egy "nyugodt" éve vicc hogy egyes játékosokat évek alatt sem tudunk pótolni.Elkeseritett a tegnapi mérkőzés nagyon illetve az hogy tudom sok változás nem lesz már a keretben.

BigP86 2017.08.14. 13:51:23

"17 napban a zsebébe nyúlni, és 2 embert igazolni a védelembe; Cancelo vagy Zappacosta, illetve Garay vagy de Vrij (a tegnapi játéka engem meggyőzött) párosokból 1-1-et. 3 embert a középpályára; Kovačićot muszáj, mert hiányzik a támadó szellemiségű középpályás, valamint a Carvalho-N’Zonzi-Krychowiak trióból legalább kettőt! Ideje volna megérteni, Emre Cant nem fogja Klopp elengedni, Strootman pedig még ötletnek is rossz. Csatárnak pedig Keitát muszáj leszerződtetni."

Na ez az ami ha eddig 63 nap alatt nem sikerült Marottának, akkor most sem fog. Zseniális képessége talán arra elegendő, hogy Spint visszahozza onnan ahová ő engedte el kölcsönben (gondolom jócskán ráfizetünk..), talán kiköhögi Nzonzi kivásárlási árát az utolsó napokban (hisz ahhoz talán még ért). Az öreg az elmúlt 2 évben csúnyán megbukott és leszerepelt.

Kell egy tökös, határozott és tekintélyt parancsoló új sportigazgató a következő évekre. Jelenleg ez lenne a Juve legjobb erősítése. Marottának köszönjük a szép éveket, de ha igaz hogy a klub érdeke az első (lsd Alex..), akkor most Marottának is mennie kell.

Jövőre pedig minimum hozni De Vrijt ingyen, SMS-t!!!! (kerül amibe kerül de KELL).

Ez a szezon sajnos átmeneti lesz úgy érzem... Ha csak Allegri nem épít (ismét) a szarból várat. Ennek Buffon miatt nagyon örülnék, de amiatt nem, hogy akkor Marotta segge ismét megmenekülne (érdemtelenül).

BigP86 2017.08.14. 13:54:17

Egyébként tegnap Matic valami szenzációsat játszott. Őszintén szólva én sem őt preferáltam volna, de az MU jól járt vele. Érdekes, hogy minden csapat időben tud igazolni a hiány posztokra (lsd Bayern Tolisso). Marotta meg pöcsöl és általában felsül azokkal a posztokkal, amiket általában ő tett tönkre könnyedén és gálánsan.

TYUKI 2017.08.14. 14:04:58

Cancelo De Vrij Matuidi Keita ők azak akik e nyáron kellenek még tuttira!

Alex8610 2017.08.14. 14:05:45

@BigP86: Egyetértek pedig én kB a 2tabor között szoktam elhelyezkedni egyetlen maja Marottanak hogy 6ev alatt két olyan edzőt fogott ki akik a maguk módján képesek voltak kihozni a csapatból a maximumot.Foleg Allegri aki 4.eveben meg mindig nem kap egy komplett minden poszton erős csapatot.Amugy lehet a láz beszél belőlem de ha Alex is visszajonne Nedved maradna Agnelli jobbkezese DelPiero lehetne egy összekötő a vezetők meg a csapat között rá úgy hallgatnanak mint egy profetara Gigi pedig átvehetne a sportigazgatoi szerepet Paratici mellett.Meglenne a tekintély azt hiszem.Utana márcsak Zidanet kéne hazahozni:)

pedronegroo 2017.08.14. 14:08:41

Barza mindkét döntőben ki lett rakva jobbra ebből én csak arra tudok következtetni hogy Allegri "tippmikszült"!

Mivel nincs Bonu adja magát hogy kell mélységi irányító de Allegri úgy gondolta hogy az majd Khedira lesz mert hát a német köré kell építeni a csapatot.

Pjanic-nak meg még mindig nem találjuk a helyét, de hát még csak 1 éve van itt, átlagos beépülési idő 2-3 év, lásd Rugani.

DS-t viszont nagyon igyekszünk beépíteni ez a legfontosabb és biztos jót tesz a szerencsétlennek ha minden meccsen összehoz egy gólt... az ilyen balfékeket egy három nullás vezetésnél szokták beállítani hogy legyen egy kis önbizalma...

Forza Juve 2017.08.14. 14:09:45

Sziasztok! Nem védeném Marottat de azert az igazolások nem annyira egyszerűek! Nem tudjuk mi van neki beadva mennyiert vehet játékost meg ilyenek! Az látható h 20 millióig simán elmegyünk! 25-nel mar azt nézzük mennyi idős meg ilyenek! Higumas tészta! EnnI játékost kint a cikkben van nem fogunk es nem is kell igazolni! Spinazzola biztos jön! Szerintem középre is nézünk vkit de mivel jövőre jön de vrij es caldara tehát a legjobb kölcsönben Mangala lenne! Középre Matuidi vagy Can kene de szerintem Matuidi fog jönni! A bónusz Keita lehet es Cuadradot eladjuk es Asa vagy Lichti is megy! EnnI! Jók leszunk

Forza Juve 2017.08.14. 14:10:54

@pedronegroo: olasz válogatott játékos aki szerintem helyt fog allni nagyon átmentünk az o szitkozodasaba

Spider81 2017.08.14. 14:21:39

Megkockaztatom,hogy a vedelem kozepere nem fog erkezni senki...a vedelem szelere Spinazzola fog erkezni maximum,de lehet oda sem jon senki.
Ugye egy kozeppalyas mindekepp erkezik,O Matuidi lesz szerintem...es ezzel szamunkra veget is er a mercato!

A meccsre visszaterve,Allegri nagyon mellenyult a kezdovel...
Vedelemben Benati max csere lehet es ezen a meccsen en jatszattam volna Lichi-t es maradt volna a Chiello-Barza belso kozep Sandro-val kiegeszulve.
A kozeppalyan pedig a felkeszulesi meccseken jol mozgo Marcit raktam volna Khedira helyett.
A tamado szekcioba, a meccs elott meg jatekra csak alig alkalmas Cuadrado kezdett...miert is?..nem igazan ertettem..minek hoztunk ket szelsot ha nem jatszatja oket a Mester?Tipikusan egy ilyen meccsen kellett volna meghuzni,hogy Berna az egyik szelen, Costa meg a masikon...talan igy Higanynak is tobb sansza lett volna,mivel tegnap szokoevente talalkozott csak a labdaval!
Dybala hozta a szokasost es persze az egy fecke nem csinal nyarat effektust....

BigP86 2017.08.14. 14:26:43

@Forza Juve: Nem véded marottát, DE...

A lényeg mindig a DE után következik.

Azt magyarázd meg, hogy ha ezért a szerencsétlen bohóc DS-ért csuklóból kiráztunk 2 hét alatt 12!! milliót, akkor egy Canceloért miért nem tudunk megadni 25-t??? Vagy akkor miért nem lett volna jobb Aurier???

Juventino73 2017.08.14. 14:26:57

A szerző álmodozik atigazolasok ugyeben... Ami a realitas, hogy max 3 igazolasunk lesz meg:

1. Keita jon remelem (szinte minden poszton bevetheto elol), mig Kean megy kolcsonbe.
2. Spinazzola, jobb- es balbekket is egyarant tud jatszani (elvileg DS is, de most leginkabb semmit sem tud szegeny...), mig Asa vagy Lichti megy (sztem inkabb Asa, hogy lassunk erte meg nem penzt).
3. Vedekezo kozeppalyas: itt szerintem egeszen aug. 31-ig elhuzodik a dolog es jon Witsel, vagy megsem...? :-) A realitas Matuidi 20-25M korul (Emre Cant nem engedi a Pool, mig N'Zonzi messze nem er annyit, amennyit kernek erte, Strootman meg nem akar jonni, egyebkent is minden egeszseges evere jut egy santa ev).

A szellemi vezer jellegu kozephatved iranti igeny telitalalat, de ilyen nincs, aki elado lenne. Sztem igy fogunk nekimenni az evnek, ami ebbol a szempontbol atmeneti lesz. Jovore visszavonul Barza es remelem, hogy jon a Caldara - de Vrij (ingyen) paros. Rugani fejlodese elakadhatott sajnos, mert edzesmunkaja alapjan meg Benatia is megelozi...

kismedvee 2017.08.14. 14:31:46

Felmerült, hogy mennyire volt fontos ez a meccs a Juvenak?
A kezdő kiállításával jól látszott,hogy nagyon fontos volt! Ha csak edző meccs lett volna, nem Barzi kezd,hanem DSc vagy Lichti; nem Benatia középen; nem kockátatjuk Cuadrado játékát,hanem DC vagy Berni játszik, esetleg mindkettő és akkor Higu és Mandzu váltja egymást; nem játszik Khedira, hanem Betancur kezd és Marchisio váltja.
Allegri nagyot hibázott a kezdő 11 felállításával, mert a régi, jól bevált vonalat akarta követni egy arra már nem alkalmas kerettel - elsősorban a védelemmel. Rugani kihagyása egyszerre érthető,ugyan akkor teljességgel érthetetlen! Benatiara bízni egy irányítást akkora hiba,mint engem beküldeni egy szüléshez,hogy levezessem...Megkockáztatom KRITIKUS 17 nap áll előttünk. Amennyiben nem dobbantanak megfelelő minőséget és mennyiséget,év végén nem lesz túl fényes az a medál.

pedronegroo 2017.08.14. 14:48:22

@Forza Juve: Nem DS-el van a gond hanem azokkal akik Juve szintű védőt látnak benne.

MaRcika 2017.08.14. 14:49:23

Kellenek még érkezők és kész
A védelembe de virjért kell tenni egy pofás ajánlatot (lazio nem akarja ingyen elengedni
Inább kevesebbért mint ingyen...)
Jobbhátvédbe cancelo nekem veszett ügynek néz ki sajnos de remélem rámcáfolnak
Középpályára carvalho kéne mert mai viszonylatban olcsóbb és tehetyeges
Matuidi is jöhet a tapasztalat és a viszonylag itt is alacsonyabb ára miatt
Támadó sor az jónak néz ki
Douglas costa teljesítménye bizakodásra ad okot számomra
Sajnos a kolumbiai fiué meg pont az ellenkezőjéről próbál meggyőzni engem

Én így képzelném el a kezdőt:

Kapus : gigi
Védő : Cancelo rugani chiellini sandro
Kp : carvalho pjanic
Támadósor: costa dybala bernardeschi higyan

MaRcika 2017.08.14. 14:50:25

rugani vagy de virj a középhátvéd
Azért írtam ruganit mert de virjre kevesebb esélyt látok mint cancelora sajnos

kismedvee 2017.08.14. 14:52:26

@Juventino73: Nem álmodozom. Pusztán a tényszerűséget írtam le. Mind a védelem, mind a középpálya minőség és mennyiségbeli hiányossággal küzd. Ennek orvoslására csak ez a 2 véd és 3 középpályás fog kelleni- de legalább 2 szűrő,szóval összesen 4 MUSZÁJ.

Rikoo 2017.08.14. 15:01:29

@kismedvee: 1 középpályás fog érkezni + Spinazzola remélhetőleg. Bár utóbbi még nem biztos.

Zoltan Hervay 2017.08.14. 16:22:48

4321 re kell àt àllni.buffon rugani chiellini cancello(guadrado)alex sandro(spinnazolla)pjanic (marchisio) emre can (khedira) kovacic (sturaro) duglas costa ( bernardeschi) dybala (pjaca) higuan ( mandzukic) kozeppalya bisztossab lenne szelsoknek meg tobb teruk lenne felfutni.

Rikoo 2017.08.14. 16:27:02

@Ádám.84: Szó se volt arról eddig, hogy érdeklődött volna Marotta iránta. A sajtó bedobta a nevét és ennyi.

Ádám.84 2017.08.14. 16:29:10

@Rikoo: és akkor ki lesz a jobb bekk, Lichtsteiner és De Sciglio? Így akarnak nekifutni a BL-nek? Ez még a bajnokságban is kevés.

Rikoo 2017.08.14. 16:33:33

@Ádám.84: Gondolom Barza kisegít majd. Esetleg, ha Spinazzola visszajön akkor őt is kipróbálhatja ott Allegri.

Ádám.84 2017.08.14. 16:36:38

@Rikoo: nem ismerem a játékát, Spinazzola jobb, mint DS?

m.martin91 2017.08.14. 16:52:28

A meccs után Allegri és Chiellini beszéltek egymással, és De Sciglio volt a téma. Nem tudom, hogy megtudunk-e valamit erről.

@Ádám.84: Egy herélt majom is jobb nála, úgyhogy igen, Spinazzola jobb, mint De Sciglio.

Ádám.84 2017.08.14. 17:10:37

@m.martin91: Biztosan róla beszéltek? Ezt tudjuk vagy csak feltételezzük?

Spinazzolát pedig nyilván úgy értettem, hogy valóban minőségibb játékos-e vagy csak egy hajszállal jobb a mostani két védőnél.

m.martin91 2017.08.14. 17:13:47

@Ádám.84: A Gazzetta hozta, de többet nem tudok. Igen, róla beszéltek, pontosabban a győztes gólt megelőző balfaszkodásáról.
Spinazzola egy olasz középszer, de tud futni. Tehát eggyel biztosan több skillje van, mint a másik kettőnek.

Spider81 2017.08.14. 18:05:32

A Lazio jovo heten targyal a Juventussal Keita-rol es De Vrijrol.Allitolag 50 milliot kernek a ket jatekosert!Fair enough szerintem!
Spinazzola csutortokon visszater a Juventusbe,Laxalt megy a helyere es a Genoa megkapja kolcsonbe Kean-t!
Izgis lesz az utolso par het ami meg a mercatobol hatra van!

Rikoo 2017.08.14. 18:12:01

@Spider81: Ezt vmiért egyáltalán nem tudom elhinni.

patrik1112 2017.08.14. 18:13:09

@Spider81: eleg kacsa szagu, nagyon karcsu az az 50m a ket jatekosert, foleg hogy eddig 30-40et lehetett olvasni. De jo lenne elhozni oket csomagban.

Ez a Genoa Kean szal mennyire realis?

a Zamboni nem egy tészta 2017.08.14. 18:15:24

komolyan négy embert kell kell kell?

realitás érzék?

BigP86 2017.08.14. 19:12:49

@Spider81: mind2nek lejar jovore a szerzodese, tehat az 50 akar realis is kehet ha egyik sem akar hosszabitani. Marottanak pedig kutya kotelessege kiperkalni azt az 50misit mert a klub sokkal tobbet veszthet mind presztizsben, mind penzugyileg mint 50millio ha a csapat ebben a formaban vag neki a szezonnak es nem jön erosites.

2017.08.14. 19:49:32

Jó cikk. Azzal azért vitatkoznék, hogy nem erősödtünk, hanem gyengültünk, mivel csak érkezett Berna+Costa. Egyszerűen arról van szó, hogy 3 nagy lyuk volt (legalább) a kezdőcsapatban. Ha Allegri Marchisiot kezdette volna Khedira helyett, már az egyik kisebb lett volna. Védelem ugyanúgy. Mintha ki akarta volna hozni a legkevesebbet a keretből. Talán okkal. A hozzáállás sem volt jó, enervált is volt a csapat. De igazolni kell, ez biztos, mert megfelelő védekezés nélkül a csapatban idén keletkezett plusz támadópotenciál semmit sem fog érni. Szerintem a fontossági sorrend: védekező középpályás (N'Zonzi), jobb oldali védő (Cancelo), középső védő (De Vrij), Keita. 3-ig el kellene jutni mindenképpen.
@Rikoo: Ha nem Lotitoról lenne szó el is hinném, mivel lejár a szerződése mindkettőnek.

GGábr81 2017.08.14. 22:33:52

@Dr. Grant: Na most egyet kell értsek veled.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása