Zidane: "Különleges döntő lesz"

zidane_zinedine_real_madrid_edzo.jpgA Real Madrid tegnap este 2-1-es vereséget szenvedett városi riválisától a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, ám ennek ellenére 4-2-es összesítéssel mégis bejutott a sorozat június 3-án, Cardiffban megrendezésre kerülő döntőjébe, ahol a Juventus lesz az ellenfele.

A Királyi Gárda mestere számára bizonyosan különleges mérkőzés lesz ez, hiszen Zinédine Zidane 1996 és 2001 között az Öreg Hölgynél játszott, ahol Aranylabdát is nyert. A tegnap esti találkozót követően a francia edző a Mediaset Premium munkatársainak adott nyilatkozatot.

"A Juventusnál váltam férfivé, egy nagyszerű csapat. Különleges lesz velük megütközni a fináléban, hiszen a szívemben még mindig Juventino vagyok. Szép mérkőzésre számítok, s örülünk annak, hogy ismét itt lehetünk. Az elismerés a játékosaimat illeti, akik nagyon erős jellemmel rendelkeznek.

Ugyanakkor a Juventus szintén megérdemli, hogy a döntőbe került. A Real Madrid nem egyértelmű esélyes. Nagyon nehéz betalálni a Juvénak és támadásban is nagyszerű játékosokkal rendelkeznek. Lesz időnk felkészülni a mérkőzésre, de most a bajnokságra kell összpontosítanunk, ugyanis vasárnap rendkívül fontos meccset játszunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6012497509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2017.05.11. 08:19:47

Nekem 50-50 a meccs. Nagy döntő lesz.

Juvetto 2017.05.11. 08:35:24

@Rocky80: Nekem 60-40 ide. ;) Ha azt hozzuk, amit tudunk, függetlenül a Real játékától és bennük rejlő nyilvánvaló képességtől, akkor akár még többet is mondnaék, ez most rohadtul rajtunk múlik. Kétségtelenül nagy meccs lesz! Én már most tiszta ideg vagyok sajnos...

FINO ALLA FINE!!!

Spider81 2017.05.11. 08:43:52

A Real vedelme nem tul acelos,Ramos-t kiveve...ugyebar nem lesz Carvajal sem serules miatt,ughogy nem tudom ki fog jatszani azon a szelen a Real-nal....annyi bizonyos hogy a jobb oldalon uthetoek lesznek!
Ebben a BL szezonban van bennunk valami extra....ez segithet a BL gyozelemhez!

Drughi Di Bianconeri 2017.05.11. 08:54:35

@Rocky80: +1
Szerintem is kiegyenlített, nagy meccs lesz, remélem a bíró nem szól majd bele...

Zizou meg,ha a szíve mélyén juventino,megtehetné azt a szívességet,h. Isco nélkül, Bale,Danilo kezdőben áll fel

JuventusFanatikus 2017.05.11. 09:08:28

@Rocky80: Én szerintem is 50-50.@Drughi Di Bianconeri: Ahogy említetted tényleg jó lenne ha Isco nem kezdene, mert bitang jól játszik.Már várom, hogy Giorgio, hogy törli le a pályáról CR-t.Remélem Allegriék sokat fognak foglalkozni az edzésen a pontrúgások levédekezésével, mert a Real nagyon jó a levegőben.Szerintem ezen a meccsen kulcs a győzelemhez az, ha kikapcsoljuk, a középpályájukat, de Allegri ezt jobban tudja.Remélem Gonzalo betalál.
Sikerülni fog!!!!
FORZA JUVE!!!!!

4Evorg 2017.05.11. 09:09:56

Elegem van már a Real Madridból, a csapból is Krisztina meg a barátnői folynak. MEG KELL nyernünk a döntőt!

2017.05.11. 09:34:48

@4Evorg: +1
Le kell mosnunk végre magunkról ezt az "örökös 2." jelzőt! Remélem, a döntőben is mumusai leszünk a margitnak, mint az utóbbi években általában.

Pavel1988 2017.05.11. 09:56:47

Ennél nagyobb döntő nagyon régen volt. Megint mi akadályozhatunk meg egy csapatot a címvédéstől, nem szabad hagyni, hogy először a Madrid védje meg.
A Madrid mellett szól, hogy sokkal frissebbek, elképesztő cseresoruk van. Emellett a kezdő csapatuk is jobb játékosokból áll. A rutint is melléjük írnám, sajnos a játékosaik nagyon tapasztaltak az ilyen meccseken.

Viszont mi egységesebbek vagyunk és van egy beton védelmünk amit iszonyú nehéz feltörni. Az edzőnk taktikailag sokkal felkészültebb, mint Zidane. Ilyen téren egész biztos megnyerjük a párharcot.

Azt hiszem a rendes játék időben kell döntenünk, a hosszabbítást egész biztos nem élnénk túl :(

Nathas 2017.05.11. 09:59:08

@Drughi Di Bianconeri: Tuti, hogy DA és Cuadrado kezd a jobb szélen, a CR - Marcelo balost Barza (minden szeretetetem és elismerésem mellett) már nem tudja megfogni.

@Spider81: Carvajal a döntőn állítólag már játszhat.

Ez a Real már sajnos nem az, mint a legutóbbi, nagyon össze kell szedni minden erőnket!

Rivendell 2017.05.11. 10:30:37

@Pavel1988: Real kezdője jobb? védelem nálunk jobb,csatársor is minimum egál,mivel Cr ellenünk nem fog sokat szerepelni..Benzema sem jobb egyik csatárunknál sem,hogy tegnap adott 1 gólpasszt az oké,de bakker 3-an tököltek körülötte,na nálunk ilyen nincs,hogy 3 védő nézzen valakit:D

kp az ahol jobbak,bá abban sem vagyok annyira biztos,mert Pjanic-Marci nem olyan rossz,de legyenek jobbak,konkrétan a 2 kezdő eléggé kiegyenlített

Mitya10 2017.05.11. 10:30:46

@Spider81: Azt pluszt úgy hívják Daniel Alves :)

Rivendell 2017.05.11. 10:32:59

széleken meg szintén nem jobbak..Sandro-Alves páros szerintem jobb,mint a Real szélek. Mandzu meg elég rendesen kisegít,ha kell agyonrúgja-fellöki az ellent,de nem fogja magát hagyni.Mindig nevetek mikor Mandzu fogja magát és borogatja az ellenfelet,mint valami bábukat,nem kis fizikai ereje lehet a srácnak

Rocky80 2017.05.11. 10:38:30

A Real ellen senkinek nincs 50%-nál több esélye egy BL döntőben. Ezt mint Juventus szurkoló mondom.

Juvetto 2017.05.11. 10:44:47

Nagyon-nagyon remélem, hogy a Srácainknak nagyobb az önbizalma!
50-50, ugyan már... Tényleg ez az eredmény jött ki egy átgondolt elemzést követően? Persze, 50-50, mert vagy Mi győzünk, vagy a Juve.

Na, aztán tudtam, hogy a dolog ezen része is előkerül: "Emellett a kezdő csapatuk is jobb játékosokból áll."
Mi van?! Nehogy már a Juevntus "csak" csapatként legyen jó, mert lehidalok!
Az ÉN véleményem szerint, a játékos jelenlegi formáját, hasznosságát, valamint az alapképességeit tekintve:
Buffon > Navas, Alves > Carvajal, Bonucci = Ramos, Chiellini > Varane, Sandro = Marcelo, Khedira < Modric, Pjanic =< Kroos, Dybala > Casemiro (nyilván nem egy poszt és szerepkör, de így jön ki létszámban 11vs11), Cuadrado < Isco, Mandzukic < C. Ronaldo, Higuaín > Benzema
Ez persze szubjektív, de nyugodtan lehet cáfolni, vitatkozni, vagy valami vagy bármi.

A cserepadok tekintetében az is vitán felül áll, hogy kinek minőségibb és hosszabb az, oké, rendben van. De azt tudjátok, hogy le is kell hozni ahhoz egy "nagy ászt", hogy a másik beállhasson? Nyilván nem mindegy, hogy milyen tehetségű játékos áll be frissen (mondjuk attól nem tartok, hogy elfáradnánk), de az én meglátásom szerint ez egy picit túl van lihegve most. És azt is vegyük hozzá, hogy minőségben csak elől tudnak cserélni, változtatni. Egyszerre lesz majd a pályán 6 támadójuk, vagy mi? Vagy össze kellene szarnunk magunkat, mert Iscót vátlja majd Asensio vagy James? Vagy Benzema le, Morata be? "Pirlo is not impressed."

Értem én, hogy megy itt a nagy PC-hozzáállás, meg túl magabiztos senki sem akar lenni (utóbbival én is teljes mértékben így vagyok, ez nem is lehet kérdés, de a kishitűség is legalább ugyan annyira veszélyes dolog, lásd 2015.!), de én kicsit meg vagyok rökönyödve, na. Ez persze az én bajom. :-)
De nem baj, én szívesen duplán vagy triplán is bízom és hiszek! ;-)
Tudom, jönnek majd az olyan tipusú kommentek, hogy "De én is ugyan annyira hiszek a csapatban, meg remélem, hogy győzünk. De azért ez a Real most nagyon jó, és hát 6-7 olyan támadója van... Te meg kicsit túl magabiztos vagy.", de nem érdekel, ezek nekem nem érvek, ezek nem szólnak semmiről.

Drughi Di Bianconeri 2017.05.11. 10:56:36

@JuventusFanatikus: +1
A Dani-Marcelo csatán illetve a középpálya masszívságán fog múlni, a beívelésekkel nem lesz gond, csak Ramost ne engedjük oda!

karesssz 2017.05.11. 11:14:05

Khedira es Higany a volt csapatuk ellen. Motivaltak lesznek biztosan.
Bar nemtomKhedira felėpül addigra?!

Drughi Di Bianconeri 2017.05.11. 11:14:38

@Juvetto:
Nem akarok beleszólni, de 2 évvel ezelőtt pont mindenki elég nagypofával állt a döntőhöz! Kivéve persze a játékosokat,akik be voltak sz@rva (minusz Vidal,Morata).
Akkor is ugyanígy leírták egyesek a posztonkénti összehasonlítást,és akkor is jobbnak hoztak ki ezek az emberek minket..aztán egy sima vereség lett a vége.

Komolyan nem értem ezt a gizdaságot egyeseknél,ez nem JUVE style,hanem MU vagy Bayern féle,arrogáns,árja felfogás...

Ott még azért nem tartunk,h. Es 1 Realt félvállról vegyünk, mi a bajnokságban nem szoktunk ilyen ellenfelek ellen találkozni,náluk kudarc,ha "csak" elődöntőznek,nálunk már az is szép eredmény.
Ez lesz a 3.döntőjük,4 éven belül, 2őt meg is nyertek, az annyi,amennyit a Juventus fennállása óta Összesen nyert !

Nem kell f.sni, mind hiszünk és bízunk a Csapatban és Allegriben,de ezt a mérhetetlen északi germán arroganciát hagyjuk már....

Juvetto 2017.05.11. 11:37:44

@Drughi Di Bianconeri:
Az biztos nem én voltam, aki 2 évvel ezelőtt "nagypofával" (ezt a jelzőt külön köszönöm, ahogy a "gizdaság", "arrogáns", "árja felfogás", és a "mérhetetlen északi germán arrogancia" is gyönyörűen cseng. Az szép, ha Neked ez jött le az én hozzászólásomból...) állt neki a döntőnek. Sőt, ott én speciel pont az ellenkezőjét éreztem. És azért arra is kíváncsi lennék, hogy az akkori Juvét egyénileg ki tartotta jobbnak az akkori Barcánál, de ez most nem számít...

Ezúttal egyszerűen érzek valami pluszt. Hidd el, én általában sokkal inkább óvatos vagyok az ilyen és ehhez hasonló dolgokkal kapcsolatban, az elsők között vagyok, aki azt mondja, hátrébb az agarakkal, várjuk ki a végét, tegyünk meg mindent és reménykedjünk a jószerencsében, akkor gond nem lehet, legfeljebb fejet hajtunk. De ez most valami más.
Az RM-brandtől nem vagyok hajlandó elájulni, nem lesz elég kivinniük a pályára a mezeiket. A statisztikák természetesen beszédesek, és a számokkal nehéz is vitatkozni, mi több, felesleges. De én egy másfajta szemlélettel próbálok meg most ehhez a döntőhöz közelíteni, miszerint, hol érdekli majd abban a 90-120 percben mondjuk Dybalát az, hogy a Real Madrid hányszor és miket nyert korábban?!

Ez a posztonkénti összehasonlítgatás nyilván egyfajta játék, és csapatsport lévén nem is akkora a jelentősége, mint amekkora lehetne. De azt kijelenteni, hogy egyénileg is jobbak, na emiatt muszáj volt belemennem ebbe a kis játékba. De Te meg ne az ilyen üres frázisokkal gyere - főleg ne ebben a stilusban, mert bepipulok és figyelmen kívül hagyom a kommentjeiddet :D -, megmondtam, hogy ezek nem érvek. 2017. június 3-ára nézve nem azok.

Nem gondolom, hogy bármit is félvállról vennék, "gizdulnék", nagyképűen állnék a dolgokhoz. Nagyon nem. Ha ez így ment át, akkor ez van, jobban nem tudom kinyilatkoztatni a meglátásaimat.
Azért pedig nem kérek elnézést, mert esélyesebbnek tartom imádott csapatomat (a szubjektivitásomtól függetlenül is). ;)

Viszont azt kérem Tőled, hogy egy kis stilust erőltess magadra, mert ez így nagyon ciki, köszönöm!

4Evorg 2017.05.11. 11:43:12

@Drughi Di Bianconeri: Azért örök pesszimistának sem kellene maradni szerintem.

Drughi Di Bianconeri 2017.05.11. 11:52:39

@Juvetto:
Személyesen nem is neked szántam volna ezt a kommentet,de az elmúlt 1 hétben számos öntelt,arrogáns kommentet olvastam, ami SOHA nem volt jellemző a Juventusra,sokkal inkább a Bayern,MU és az interre.
Kicsit félre is értettél, egyáltalán nem személyeskedni, pláne nem támadni akartam,csak felhívni a figyelmet arra,h. a döntőt még le kell játszani, és nem éppen a Mezőkövesd ellen...mert egyesek úgy beszélnek....
Hidd el voltak olyanok, akik 2 évvel ezelőtt is minket hoztak ki jobbnak.

Úgy gondolom, h a JUVE életérzéstől teljesen idegenek az olyan tualjdonságok,mint a nagyképűség, vagy 1 nagyszerű ellenfél lekezelése,legalábbis az én értékrendem szerint.
Persze mindenki úgy szurkol ahogy akar, de pl.: jómagam pont a MU-Bayern-inter-Real 4est utálom a legjobban,pont emiatt az arrogáns habitus miatt.

Drughi Di Bianconeri 2017.05.11. 11:53:31

@4Evorg:
Én jelenleg pont realista vagyok,pont ezért mondok 50-50%ot ☺

Juvetto 2017.05.11. 12:06:07

@Drughi Di Bianconeri: Értem, rendben, köszönöm!

Egyébként itt olvastad azokat a jellegű kommenteket vagy más fórumokon esetleg (én csak a blogot nézem, illetve max. néhány külföldi oldalt)?

Summa summarum, a lényeg úgyis az, hogy győzelem esetén virtuálisan a keblünkre öleljük a világ összes Juventinóját és egymás vállára borulva, ordítva bőgünk! Én tuti, hogy így teszek majd...

Rocky80 2017.05.11. 12:12:02

@Drughi Di Bianconeri: köszi, valami ilyesmi arroganciát érzek én is.
Minket mindig is az alázat vitt előre, a "még nem nyertünk semmit" mentalitás, jó lenne ezt megtartani.

Rocky80 2017.05.11. 12:26:54

@Juvetto: kicsit nagyobb jelentősége van a cserepadnak mint gondolod. Nem mindegy, hogy James jön be vagy Sturaro. Az viszont akkor már mindegy, hogy világsztárt vált-e.
Egy csapat pont annyira erős, amennyire a cserepadja - ebben nagy igazság van. A Bayern ellen meggyőződésem, hogy ez jelentette a különbséget.
Ahogy valaki írta feljebb, a hosszabbítást nem élnénk túl. Egyszerűen olyan szintű minőségromlásunk lenne a cseréink miatt.
Ez a nyári mercato legnagyobb feladata. Allegri most még meg tudja oldani átszervezésekkel és formáció váltással; de jó lenne ha más eszköz is a rendelkezésére állna.
Egy jó mercatoval gyilkosak leszünk. :-)

Devilke Balla 2017.05.11. 12:49:02

@Drughi Di Bianconeri: lehet hogy csak az emlekek szepulnek meg idovel,meg hogy Buffonnak volt mit csinalnia a dontoben,de az a meccs minden volt csak nem sima. 1:1nel 11es helyett kaptunk egy kontragolt,majd a vegen minden mindegy alapon bekaptuk a 3ikat is mert ki kellett tamadnunk. Nem azt mondtam akkor se,hogy siman nyerunk,de hittem benne hogy megtudjuk nyerni,es szerintem nem is alltunk oly tavol tole. Az iden lattam par real meccset,ki kell kapcsolni Ronaldot,mondjuk az egesz jatekuk szinte Marcelo meg Ramoson mulik,elkepszto amit ok hozzatesznek a meccsekhez,es hetrol hetre megmentik a real segget,foleg a bl-re igaz ez. Nem csoda,hogy Sandro nem szoritja ki ot a valogatottbol,vegig sprintel 90percet fel ala,majd meg a 115percben is kepes egy rossz labdat elerni,s benn tartani a palyan. Faradhatatlan.

Drughi Di Bianconeri 2017.05.11. 13:01:41

@Devilke Balla:
Az 1. Félidőben ki sem jöttünk a kapunk elől, ha picit pontosabbak egy 5össel vonulnak a szünetre, Morata gólján kívül helyzetünk sem nagyon volt, és a legfájóbb az volt, h olyan klasszis, sokat látott bajnokok mint Tevez és Pirlo, teljesen haszontalanok és hitetlenek voltak.
Most nevekre gyengébbek, de mentálisan és talán erőnlétileg is erősebbek vagyunk.

Ezt a Cét ki kell kapcsolni egy téves mantra, 2017ben egészen biztosan.
SOHA nem volt ő játékmester, irányító,de most meg már inwerted winger sem, hanem egy gyilkos gólvágó, nyilván a legügyesebb fajtából,DE a Real nélküle IS tud gólt lőni.
Marcelo,Modric,Kroos és Isco a kulcsjátékosok, ha meg ég a ház MINDIG jön Ramos(hihetetlen az ember, bármekkora patkány is legyen).
Marcelot meg nem lehet nem szeretni, Sandrot imádom, védekezésben jobb is,mint a pumukli, de ha lenne balra egy Marcelonk....

Juvetto 2017.05.11. 13:04:03

@Rocky80: Természetesen értem, amit mondasz, hiszen ezt nem is kell megmagyarázni vagy túlragozni, bolond, aki ezt nem fogja fel (ha meg esetleg már a saját bőrén is tapasztalt hasonlót, nem csak a Fifában, akkor pláne). És egyébként a Real Madridon kívül nincs is még egy olyan csapat jelenleg, meg úgy általában sem jellemző, aki 3-4-5, máshol (is) fix kezdőszintű, világklasszis játékoshoz nyúlhatna, amikor kénye-kedve tartja (és például számomra kissé furcsa is, hogy mondjuk James vagy Isco, hogy elégedhet meg egy ilyen szerepkörrel, még akkor is, ha minden bizonnyal nem lehet olyan rossz a Realnál lenni, persze).
Tehát, amiről itt szó van, azt alapvetően én is így gondolom, ez vitán felül áll, pont. Ám mindennek ellenére, de talán még a földön maradva - megérzés, hit, remény, whatever... - most valahogy mégis "kikölcsönöztem egy bohócsipkát", de kizárólag 2017. június 3-ára szól ez a "fejfedő kreditem".

"Egy csapat pont annyira erős, amennyire a cserepadja - ebben nagy igazság van."

Persze. De azt is figyelembe kell venni, hogy akkor ilyen alapon a görögök nem nyerhettek volna soha a büdös életben EB-t, a portugálok nem ikszelhettek volna a magyarokkal, a Leicester City és a többi, "menő" PL csapat "keretkülönbségéről" ne is beszéljünk... Utóbbi ráadásul még nagyobb csodaszámba megy, mert ott nem szimplán egyetlen mérkőzésről, vagy egy rövidebb sorozatról volt szó.
Demagógia level 99, de ez legalább annyira megfontolandó észrevétel, szerintem.

Mondjuk, ha Sturaro áll majd be a BL döntőn, abba tényleg nem jó érzés belegondolni... :-/ :-D Bár adott esetben az is jelenthet több mindent... ;-)

"Ez a nyári mercato legnagyobb feladata. Allegri most még meg tudja oldani átszervezésekkel és formáció váltással; de jó lenne ha más eszköz is a rendelkezésére állna.
Egy jó mercatoval gyilkosak leszünk. :-)"

Maximális egyetértés!

Rocky80 2017.05.11. 13:10:43

@Juvetto: Nyilván vannak ellenpéldák, vannak extrém esetek is, de összességében az esetek döntő többségében ez a cserepad dolog aranyigazság. És inkább erre kell hagyatkozni és valószínűsíteni, mint a pár kivételre.

Jó itt ilyen eszmecseréket folytatni. :-)

NagyonJuve 2017.05.11. 13:32:44

@Rocky80: a Bayern ellen nem a cserepad volt a döntő hanem a 2 piros! Amennyiben mindkét meccset teljes létszámban játsza végig a Bayern ,esélye se lett volna a realnak! Bayern kihagyta a jogtalan 11est a reál 2lesgóllal jutott tovább! @Juvetto: veled érték egyet és nem nagyképűségből, hanem mert így érzem! Sokan be voltak tojva a barcatol, majd a monacotol most meg a reáltól! Az a Barca 3at adott a realnak aki nekünk egyet sem! Nem tartom gyengébbnek a kezdőnket sőt ha csak a kezdőt nézem szerintem jobbak vagyunk. A reál nem tud úgy játszani felállt védelem ellen mint a Barca! Nekünk pedig nagyon veszélyes kontráink szoktak lenni.

Rocky80 2017.05.11. 13:34:21

@NagyonJuve: nekünk a Bayern ellen...

Kaniel Outis 2017.05.11. 13:37:04

@Drughi Di Bianconeri: Marcelot szeretne kell, mert majd érkezik 2-3 évre ő is, szeretne itt játszani kedvenc csapata volt a Juventus kicsi korában :D én is őt látom a küldenek na meg Modricot. A horvátnak nincs annyira jó szezonja, mint az előbbiek, de ahogy tegnap hülyére vette az Atleti KP-t az nem volt csúnya.

NagyonJuve 2017.05.11. 13:50:33

@Rocky80: ja! Reál Bayern re gondoltam! :D

epaska 2017.05.11. 17:45:13

Valóban nem szabad elkönyvelni előre a győzelmet, de minden esélyünk megvan hozzá. A Realt már 2 csapat is megverte idén a BL-ben,a Juventust egy sem. Tegnap is látszott, hogy verhetőek. A Bayern ellen hatalmas segítséget kapott Zidane alakulata mindkét meccsen. Azért az nem semmi, hogy összesen 3 gólt kaptunk és mindössze 1 gólt a két leggólerősebb csapattól európában 360 perc alatt. Mi ez, ha nem jó előjel? Ja! És ez alatt a 360 perc alatt 7 gólt szereztünk, lehetett volna sokkal több is!!!

Rikoo 2017.05.11. 17:49:51

@epaska: Az a baj, hogy ez egy döntőben soha nem szokott számítani.

NagyonJuve 2017.05.11. 20:55:13

@Rocky80: @Juvetto: sturaro reál specialista! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása