Chiellini: "A Juve egy család"

chiellini_giorgio_adidas_mez_labdaval.jpgJuventus védője, Giorgio Chiellini is lezártnak tekinti Leonardo Bonucci körül kibontakozó esetet.

A középhátvéd a Palermo elleni mérkőzésen került szóváltásba edzőjével, melynek köszönhetően kimaradt az Öreg Hölgy Porto ellen készülő keretéből, azonban a hétvégi Empoli elleni bajnoki mérkőzésen már kezdőként kapott szerepet.

A Tuttojuve.comnak nyilatkozva a 32 éves Chiellini elmondta, hogy egy személy sem nagyobb mint a csapat, s a Juventus alkalmazásában állni, olyan mint egy család tagja lenni.

"Nem volt egy nyugodt és pihentető ez a hét Leo számára, de ez normális. Mindezek ellenére tegnap a pályán megmutatta, hogy ő egy igazi profi, aki a tetteivel válaszol.

A nap végén a legfontosabb dolog nem maga a személy, nem Chielliniről, Buffonról, vagy bárki másról van szó, hanem a csapatról.

Leo mindig a csapat érdekeit tartja szem előtt, szombaton pedig egy nagyszerű meccset játszott. Szerencsések vagyunk, hogy őszinte és biztos kapcsolatunk van egymással és mindenki egy nagy család része. Néha ugyan előfordulhatnak viták, de a legfontosabb dolog, hogy jó eredményeket érjünk el."

Chiellini ezt követően magáról a bajnoki mérkőzésről is szót ejtett, hiszen az elkövetkező hetek rendkívül fontosak lehetnek a Juve szezonját illetően.

"Fontos hétvége volt ez számunkra, sikerült folytatnunk a kiegyensúlyozott teljesítményt. Győzni egy úgymond 'kisebb csapat' ellen kemény dolog, különösen egy Bajnokok Ligája találkozó után, melyre sok energiát fordítottunk.

Nagyon jól teljesítettünk, fenntartottuk a fegyelmet és kihasználtuk a minőségünkből fakadó előnyt, melynek köszönhetően otthon tartottunk három nagyon fontos pontot.

A következő meccsek, különösen az Udinese és a Sampdoria elleni idegenben, meghatározóak lesznek számunkra, sokkal inkább mint a Napoli, Milan és Roma elleni rangadók.

Tudjuk, hogy ez egy fontos időszak a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a Coppa Italia elődöntőjében. A mától egészen március 20-ig tartó időszak - amikor válogatott szünetünk lesz -, nagyon fotos része a szezonunknak.

Még mindig versenyben vagyunk mindegyik sorozatban, s szégyen lenne, ha nem mutatnák fejlődést az összesben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1212297097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2017.02.27. 16:17:34

Borzasztó nehéz meccsek lesznek a válogatott szünet után. Két idegenbeli nápolyi meccs, ráadásul náluk nincs sok válogatott játékos vagyis végig készülni tudnak majd ezekre a meccsekre.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása