Allegri: „Nehéz feltörni a Crotone védekezését”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_7.jpgA Crotone ellen Marko Pjaca kezdőben szerepelhet, mondta Massimiliano Allegri a holnapi mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

A horvát szélső a nyáron érkezett a Dinamo Zagreb csapatától, azonban egy lábtörés rendkívül korlátozta a játékperceit.

„Először is beszéljünk a Crotone csapatáról. A Crotone számos meccset a mérkőzés utolsó szakaszaiban veszített el. Az Inter ellen Milánóban a második félidő harminchetedik percében kaptak gólt, Firenzében pedig döntetlen lett a vége, bár az utolsó percig győzelemre álltak.

Hogy ez mit jelent? Hát azt, hogy a Crotone rendkívül jól szervezett, jól kiegyensúlyozott csapat, amely ellen nehéz gólokat szerezni. Nagyon lineáris 4-4-2-t játszanak, azonban nagyon nehéz feltörni a védekezésüket, ezért megfelelő játékkal kell előrukkolnunk holnap, illetve türelmeseknek kell lennünk, mert ha nem sikerül az elején megszerezni a vezetést, lesz rá időnk később.

Nem lesz egyszerű mérkőzés, azonban jó eredményt kell elérnünk, mivel ellenkező esetben az Inter ellen megszerzett három pontot kidobhatjuk az ablakon.

A csapat rendkívül felelősségteljesen viselkedik, jó edzést hajtottunk végre a reggel. Lesznek egyes változások, mivel Giorgio Chiellini otthon fog maradni, mert pihenőt kapott.

Medhi Benatia visszatért, és Andrea Barzagli jó állapotban van, miután három napig influenzás tünetekkel küzdött. Claudio Marchisióra nem számíthatok, mivel hátproblémákkal küzd a vasárnapi meccs után, és nem edzett két napja. Ez is része a folyamatnak, ami előfordul adott sérülés után, nem új számunkra mindez.

Mario Lemina sem lesz a keretben, ahogy Rolando Mandragora sem, de mindketten a csapattal edzettek, és csütörtöktől teljes mértékben rendelkezésre állnak.

Lesznek egyes módosítások, mivel friss arcokra van szükségem fizikai és mentális tekintetben, még ha a csapat fizikailag kiváló állapotban is van. Előfordulhat, hogy Marko Pjaca kezdeni fog.

Medhi Benatia nagyszerűen érzi magát az Afrikai Nemzetek Kupája után, leszámítva a két napig tartó betegeskedést. Holnap ő vagy Daniele Rugani fog játszani, valamelyikük kezdő lesz. A legmagasabb szintet képviselő öt középhátvédem van, és nem a hierarchiát emelném ki, hanem a rengeteg mérkőzést.

Az a fontos dolog, hogy fenntartsák azt a szintet, amelyet jelenleg képviselnek, mivel ez azt jelenti, hogy bárkit is választok, megfelelő lesz, és mindig jó teljesítményt eredményez.

Hogy pihentetem-e Juan Cuadradót? Paulo Dybala játszhat a jobb oldalon, játszott egy keveset ebben a pozícióban vasárnap, miközben Marko Pjaca mindig ezen a poszton játszik a horvát válogatottban.

Holnap Stephan Lichtsteiner pihenőt kap, és Dani Alves játszani fog. Stefano Sturaro? Azért túlzásokba nem fogunk esni. Játszhat, de valószínűleg Mario Mandzukic fog játszani a támadó részleg bal oldalán.”

Milyen nehézségekkel jár a Crotone ellen pályára lépni, miután vasárnap nagyszerű meccset játszott a csapat az Inter ellen?

„A váltás az Inter meccsről a Crotone elleni találkozóra egyszerű, mivel a Crotone elleni három pont nyilvánvalóan ugyanannyit ér, mint az Inter elleni.

Már botlottunk a Genoa ellen, a Parma ellen két éve veszítettünk 1-0-ra, és bár most kisebb az előnyünk, a helyzet ugyanaz. Az elmúlt szezonban pontokat hullajtottunk otthon a Frosinone ellen, elveszítettük a Verona elleni utolsó előtti találkozót, bár már bajnokok voltunk. Most azonban megadott célunk van, amit el akarunk érni.

Tehát ha holnap nem a megfelelő hozzáállást tanúsítjuk…

Biztos vagyok benne, hogy holnap a srácok másképp fogják kezelni a meccset, különösen az elejét. Tehát mindennek az alapja a hozzáállás, ha ez megfelelő, akkor a meccs is számunkra megfelelően fog alakulni.

Amennyiben menet közben bonyolult mérkőzéssé válik, akkor háromszoros erőbedobással kell harcolnunk. Arra kell törekednünk, hogy korrekt meccset játsszunk, és biztos vagyok benne, hogy a srácok így fognak tenni.

A bajnokság végső szakasza kemény lesz, hiszen május elején először lesz egy városi derbi, majd Rómába utazunk. Tehát a bajnokság tekintetében még hosszú az út. Még hiányzik pár néhány győzelem, de megismétlem: jelen pillanatban úgy tűnik, hogy 86 pont nem lesz elég a scudetto megnyeréséhez. Mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozhatunk.”

Az Öreg Hölgy minden meccset megnyert, mióta a csapat 4-2-3-1-es felállásban játszik.

„Nem lepett meg a dolog, mivel a változás újdonságot hordoz magában, és valami újat hoz ki az emberekből, jönnek a jó eredmények, és ez bizonyosságot hoz magával.

Folyamatosan javulnunk kell a játék tekintetében. A futball nem arról szól, hogy nyolc védőjátékos pályára küldésével jobban fog védekezni adott csapat, és kevesebb gólt fog kapni. Inkább az egyensúly és az áldozatkészség a fontos.

A bajnoki cím megnyerése… fogalmazzunk úgy, hogy soha nem láttam olyan csapatot, amely a címet áldozatkészség, a labdaszerzésért végzett munka és harcosság nélkül nyerte volna meg.

Meg lehet nyerni így egy vagy akár két meccset, de a következetes győzelemhez adott mentalitás szükséges.”

A sajtótájékoztatón Stephan Lichtsteiner ügye is felmerült, miután a svájci válogatott az Inter ellen dühösen hagyta el a pályát, ám a mester szerint ez a probléma már megoldódott, és csupán félreértésről volt szó.

„Már megbeszéltem Stephannal. Félreértés volt, mivel ő felemelte a kezét, én pedig azt hittem, hogy számára vége a meccsnek. Ekkor Dani Alves beugrott, és a dolgok összeálltak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2012235208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.07. 16:40:50

Pjaca kezdhetne nyugodtan,de nem ő az egyetlen...Rugani,mikor sérülések sújtottak,a védelem legmegbízhatóbb pontja volt,klasszis teljesítményt nyújtott,azóta alig volt pályán. Egy Crotone lesz az ellenfél,én még Keant is betenném,két szélső támadó lehetne Pjaca és Kean,Dybala maradjon csak ott,ahol ebben az új felállásban is nagyon jól teljesít,hadd gyakorolja a posztot.

Juventino86 2017.02.07. 16:43:07

Szegény Marchisio helyzetén jár az agyam. :( Nagyon félek, hogy ez a tavalyi sérülés véget vetett a pályafutása érdemi részének. Nagyon kevés játékperc jut neki, és ha ennyitől már fájdalmat érez, akkor ott nagyobb baj van. Pjacát és Ruganit, de akár Rincón is szívesen látnám most a kezdőben.

I love JU 2017.02.07. 16:51:47

"Stefano Sturaro? Azért túlzásokba nem fogunk esni." itt vajon mire gondolt?

FreggerBá 2017.02.07. 16:54:40

Ebből Pjanic-Khedira középpálya lesz. Pjaca sem fog kezdeni max. kap fél órát.

venember83 2017.02.07. 16:59:40

@I love JU: gondolom, hogy nem teljesen B-csapattal kíván felállni a Crotone ellen.

babo0410 2017.02.07. 17:20:54

Igen szerintem is arra gondolt a mester, hogy az se lenne túlságosan jó, ha agyon lenne rotálva a keret.
Marchisiot sajnálom, most lehet azt mondani, hogy Verratti kell nagyon, mert lehet Marchisio teljes visszatérése nagyon hosszú lesz. Remélem nem jár úgy, mint Rossi árt. A sérülésére rásérült, és lőttek a pályafutásának.
És egy kis észrevétel. Szerintem nem a Croton csapatával akart Allegri beszélni, hanem a csatRÓL. Ott kicsit elírtátok.
Észnél kell lenni holnap, és jó lenne témadóbban fellépni, mint az inter ellen. Jó lenne nem ész nélkül, de az elején letámadni őket, és begyötörni 1-2 gólt. Hiába kiesők, én is azt figyeltem meg (sokat nem láttam őket), hogy elég keményen be tudnak állni a 16-osuk köré, és ez meg nekünk nem is szokott ízleni. De em kérdés, hogy nyerünk. Csak jó lenne egy felszabadult győzelem sok góllal, nem pedig egy épphogy kiszenvedett 1-0.

babo0410 2017.02.07. 17:21:38

@babo0410: Mármint a csapatRÓL. Írni én se tudok. :)

Dybala11 2017.02.07. 17:22:06

@fire06: Kean a mai nap az ifi BL-ben szerepel. Ő csak sérülések esetén jön szóba a nagyoknál, ami nem is baj hisz nagyon fiatal.

Bbenj 2017.02.07. 17:51:16

Kivàncsi vagyok,hogy ez a mostani felàllàs mennyire fog ütni egy kis csapat ellen!remèlem kiütèses győzelem lesz!Pjaca kezdhetne meg akàr Rincon is,Khediràra is ràfèr egy kis pihenès.

2017.02.07. 18:00:26

Persze, biztos nehéz lesz feltörni a védekezésüket, mert betolják a buszt a kapu elé és ott is maradnak 90 percig. Max kontrákból fognak élni. Egy-két lövés csak beakad. Kötelező őket megverni. Vagy nyíltan játszanak és megszórjuk őket. Utóbbiban nem hiszek.

JuventusFanatikus 2017.02.07. 18:06:23

Remélem most már tényleg kezdő lesz Pjaca, ahogy Rincón és Rugani is.

NagyonJuve 2017.02.07. 19:16:15

Én mandzsut venném ki a kezdőből rengeteget futott az utóbbi meccseken az Inter ellen is látszott rajta, hogy kivan. Kedirára is ráférne a pihenés, bár uccsó két meccsen elég jól játszott. Ez a nagy probléma ezzel a fölállással nincs cserék csatársorban erre kölcsönadták zazat. Jó lett volna higu helyett néha.

Leram7 2017.02.07. 19:53:16

Idén a palermo, crotone, pescare nagyon szerény képességűen játszik, minimum 3 gólos győzelmet várom még tartalékosan is.

Pjaca szerintem is kezdhetne, mikor ha nem most?

GGábr81 2017.02.07. 19:54:39

Ezt iírtam korábban egy másik cikkhez:
Neto-D.Alves Benatia Rugani Asa- Marci Stuani/Rinco- Cuad Pjanic Pjaca- Higu
Jóó ez egy kicsit már túlzás.

Marci ezek szerint akkor nem lesz, Giorgo pihen, akkor Bonu játszik, mert Rganit Benatiat vaggyal mondt. Stu is játszhat, Cuad pihen, Pjaca kezd, Mandzu játszik baloldalt, akkor Higu lesz elől.
Akkor ami biztos:
???-D.Alves Bonu (Benatia/Rugani) ???- ??? Stu- Pjaca ??? Mandzu- Higu

GGábr81 2017.02.07. 20:04:36

Két szélre nincs igazi cserénk, talán csak Pjaca, akiben viszont még nem bízik. Most hiányzik a mindkét oldalt bevethető Kingsley Coman

MdewC 2017.02.07. 20:36:50

@Juventino86: egy picit túl lett terhelve, szvsz ilyenkor normális, hogy ingadozik az állapota. Helyre fog jönni teljesen.

pedronegroo 2017.02.08. 08:44:25

Az "őrült ötletet" jó lett volna egyeztetni Marotta-val is mert az új felállásban marhára nincs szükség Rincon-ra nélküle is bőven megvagyunk viszont egy támadó nagyon kellett volna mert egyelőre a Pjaca gyerek még nagyon bizonytalan meg egyedül amúgy is kevés tehermentesítésre.

I love JU 2017.02.08. 08:47:09

@Juventino86: @MdewC: nagyon nagyon remélem, h teljesen helyre jön. minden mozdulatát nézni gyönyörködtető, olyan szépen játszik. nagy szükség van egy ilyen profi, finom játékosra középen, aki mellesleg olasz és magabiztos fickó!

I love JU 2017.02.08. 08:48:17

@I love JU: micsoda párosítás lenne Verattival a hátvédek előtt és Pjanic, Dybala es Cuad mögött... wow :D

MickyLau 2017.02.08. 10:41:42

Lehetséges,hogy rosszul látom,de azért csak mert Kean fiatal meg a mi nevelésünk...hagyjuk már...had érjen az a gyerek! Tizenévesen senki nem váltja meg a világot! Ha meg Dybala kimarad,mert Kean kezd,azért puffog mindenki...de legyen szó akár Higuainrol,akár Cuadradorol...de épp Mandzukicrol! Allegri tudja a dolgát! A sok károgónak Conte nem volt jó,mert eredménycentrikus volt,meg nem játszottunk szépen! Igazából a Chelseanél is szarul dolgozik! Jött Allegri...ő se jó,mert nem úgy rakja össze a csapatot,ahogy mi 122456-an itt a blogon szeretnénk,de ő is jó úton halad a 3.scudetto irányába zsinórban! Kicsit azért szálljunk le a földre!!!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1867) bajnokság (3451) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (875) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1689) játékosokról (10144) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2488) meccsek (4232) mercato (4251) nyilatkozat (7572) Olasz Kupa (331) összefoglaló (423) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása