Allegri: „Ennek a csapatnak van karaktere”

allegri_massimiliano_mutat.jpgMassimiliano Allegri a csapat idei első győzelmét követően arról beszélt, hogy a Juventusnak tartása van, illetve azt mondta, hogy a vezetőséggel a következő négy-öt évre kívánnak csapatot építeni.

A bianconero együttes rendkívül eredményesen kezdte a szezont, hiszen a sanghaji Szuperkupa-mérkőzésen 2-0-val legyőzte a Laziót.

„Nagyon örülök a srácok miatt, akik alkalmazkodtak a pálya borzasztó állapotához. Olyan teljesítményre volt szükségünk, amely bizonyítja karakterességünket.” - nyilatkozta a tréner a Rai Sport munkatársának.

„Volt néhány jó helyzetünk, egyet borzasztó módon elpuskáztunk, kettőt pedig jól kihasználtunk. Fontos volt a mai győzelem, mivel a kerethez csatlakoztak új játékosok, akiknek be kell illeszkedniük, és néhány játékost pedig nélkülöznünk kellett.

A Szuperkupa fontos trófea számunkra, és mindig jó érzés nyerni.”

A Juventushoz szerződtetett csatárok, Mario Mandžukić és Paulo Dybala betaláltak már első tétmeccsükön, ezzel talán bizonyítva, hogy helyes döntést hoztak a vezetők a leigazolásukkal.

„Sami Khedira és Mario Mandžukić európai minőséget képvisel, de sajnos Sami Khedirát sérülés hátráltatja. Jól igazoltunk a nyáron, de időre van szükség ahhoz, hogy teljesen összeszokjon a csapat. Csak köszönetet mondhatok a srácoknak a mai teljesítményért.”

Paulo Dybala a mérkőzés végén egy kötényt próbált kiosztani, amivel végül elveszítette a labdát, ezért pedig Massimiliano Allegri a pálya széléről hangosan ki is fejezte nemtetszését.

„A fiatal játékosok örömmel fociznak, és élvezik, azonban nem rendelkeznek tapasztalattal, szóval ezek az előnyei és hátrányai a fiatalságnak.”

A Juve vezetősége több ízben megerősítette, hogy még számít játékosmozgásra, mivel egy középpályásra még szüksége van a csapatnak, illetve egy balszélsőre is.

„Attól függ, milyen játékost tudunk megszerezni, aki a Juventushoz méltó minőséggel rendelkezik, aztán ki kell értékelnünk az érkező képességeit. Olyan Juventust építünk, amelynek lehet jövője a következő négy-öt évben, egyébként nincs értelme változtatni, és megmaradhatunk a meglévő csapatnál.”

A Serie A küzdelmei augusztus huszonkettedikén veszik kezdetüket, a Juventus első ellenfele az Udinese lesz, majd rögtön az AS Roma következik.

„Mind a harmincnyolc mérkőzésen megfelelő hozzáállással kell pályára lépnünk, és eddig a velem együttműködő gárda nagyszerű munkát végzett a játékosok szezonra való felkészítésében.” - zárta az interjút Massimiliano Allegri pozitívan, azonban gálánsan megfeledkezve a felkészülés során jelentkező sérülésekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr767691688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2015.08.09. 10:57:41

"Attól függ, milyen játékost tudunk megszerezni, aki a Juventushoz méltó minőséggel rendelkezik, aztán ki kell értékelnünk az érkező képességeit."

Hatalmas szavak ezek, komoly kiértékelés kell ahhoz, hogy leigazoljunk egy játékost. Óriási munkát végeznek a szakembereink, folyamatosan elemeznek, kit miért lenne érdemes leigazolni. Egy átigazolás nem egyszerű, ezer tényezőtől függ, mindent meg kell vizsgálni. Azért szükségesek ezek a kiértékelések, hogy biztosan elkerüljünk olyan játékosokat, akik nem méltók a Juventushoz, és vélhetően megbuknának. A múltban is jól elemeztünk, és ezen a nyáron is. Khedira az egyik legjobb példa, akit nyilvánvalóan több napon keresztül, minden szempontot figyelembe véve megvizsgáltak, majd rájöttek, hogy egy ilyen szintű, európai minőséget képviselő, mindent megnyert, nemzetközi játékost egyszerűen nem lehet nem leigazolni. Hiába, ez egy szakma.

mongoos21 2015.08.09. 11:28:41

@m.martin91: Az orvosi stábnak is felkészülési időszak van!

pedronegroo 2015.08.09. 12:24:34

@m.martin91: Szükség van az olyan genetikai hulladékokra is mint Khedira, hogy az orvos stáb is folyamatosan edzésben legyen.

Leram7 2015.08.09. 12:34:26

Azért az elmúlt időszakban sok ilyen "hulladékot" szedett össze a Juve, akik feleslegessé váltak és ingyen vagy bagóért elhoztuk őket. Evra, Pogba, Pirlo, Tevez, Llorente, Barzagli. Azt tudni kell, hogy Khediraért nem fizettünk és azért ingyen nem rossz igazolás, ha felépül segítség lehet. Most mindenki fikázza Llorentét is, de amikor jött 30M körül volt az értéke.

Juveboy92 2015.08.09. 12:37:45

@Leram7: fizuja ami nevetséges nem az hogy ingyen volt, ilyen fizu mellett még ingyen sem tudjuk tovább passzolni senkinek...

Rocky80 2015.08.09. 12:54:58

@m.martin91:

Igazad van, pont az ellenkezője kell: elemzés-kiértékelés semmi, csak pénz illetve hogy a blog közönsége egyértelműen kijelentse, hogy az adott játékos Juventus szint. És akkor már el is lehet hozni.
De a pénz sem gond, mert itt bárki kiszámolja, mennyiért adtunk el játékosokat, milyen bevételeink voltak, azt természetesen mindet el lehet költeni.
Hiába, ez nem egy szakma.

Rocky80 2015.08.09. 13:09:23

@m.martin91:

Igazad van, nem is kell se elemzés, se kiértékelés, csupán a magyar blogról a KysBé-t meg az m.martint kell megkérdezni, aztán lehet is utalni a pénzt.

Persze a pénz sem gond, mert itt bárki kiszámolja mennyit kaptunk a BL-ből, a játékosok eladásából illetve egyéb helyekről; természetesen azt mind el lehet költeni szóval ez sem lehet gond.

Hiába, ez nem egy szakma.

Rocky80 2015.08.09. 13:09:47

(Bocs, 2X ment el.)

faciesarticulariscarpea 2015.08.09. 14:50:35

@Juveboy92: Az ingyen igazolhato játékosok, nagyobb fizetést szoktak kapni. Lásd: Llorente. Ő is ennyit keres, a padon.
@m.martin91: "ez egy szakma" - amely szakmához neked vélhetően semmilyen affinitásod nincsen. Már elnézést, ha megbántottalak, de szerintem egy klubnál sem dolgoztál még, és nem tudod hogy zajlik egy játékos leigazolásának procedúrája, de javíts ki kérlek, ha rosszul tudom. Könnyű a fotelből mások munkáját ledegradálni. Ha azt mondom egy világbajnok, bl győztest igazolt a klub szerintem nem hangzik rosszul. Alapjáraton én sem kedvelem Khedirat, de nem lehetett tudni előre, hogy azonnal megsérül. Én szemely szerint Allant tudtam volna elképzelni helyette, és még azt se modhattuk volna, hogy drága. Remélem miután felépül Khedira, mindannyiunkra rácáfol. :)

Rivendell 2015.08.09. 15:42:43

@faciesarticulariscarpea: már miért adnának nagyobb fizut? ez így baromság,akkora mint hogy a fotelből 0-la vagy.

nem adtak volna neki új szerződést és max elviszi a sitér,vagy német középcsapat,vagy szerinted ezek magasbab fizut adtak volna neki? NEM akkor mi mire fel adunk neki 4.5m-t?
megnéztem volna ha mi adunk 3m-t akkor hova ment volna...hozzánk akkor is,mert 1 német középcsapat ennyit nem fizet senkinek,esetleg mehetett volna a csoda török bajnokságba:D tegyük hozzá kb 0-lejátszott mérkőzéssel 4.5m......

Rivendell 2015.08.09. 15:43:41

Khedira szó szerint a semmire nem jó tipikus példája...irányítani tehetségtelen,vkp-nek meg sérülékeny és kislány....akkor mire kéne használni?

Rivendell 2015.08.09. 15:46:25

ammeg úgy mozog,mint 1 elhízott lajhár,nála még a 36 éves Pirlo is gyorsabb és robbanékonyabb és többet fut,nem mellesleg megeszi reggelire tudásban. Kellett itt ekézni Pirlot...kaptatok 1 Khedirat:DDDDDDDDDDD

faciesarticulariscarpea 2015.08.09. 16:00:00

@Rivendell: Nem rendelkezem azokkal az információkkal, hogy ki érdeklődött iránta, ezáltal nem tudok erre reagálni. Örülök, hogy te igen.
"Kellett itt ekézni Pirlot...kaptatok 1 Khedirat:DDDDDDDDDDD" - Én nem ekéztem Pirlot, valamint nem kaptam Khedirát se, maximum a Juventus igazolta le. Mint mondtam én sem kedvelem annyira Khedirat, de ilyen jelzőket amiket te nem aggatok rá, hiszen pályafutása alatt sok mindent elért már (bl, vb). Mást játékost ist el tudtam volna képzelni, ahogyan fentebb említettem is. De mivel a Juvetus játékosa lett így remélem beválik, mint szurkoló ez a legtöbb, amit tehetek.

Rivendell 2015.08.09. 16:08:09

@faciesarticulariscarpea: babo-tól és a vele 1véleményen lévők ekézték mindig Pirlot,hát most kaptak 1 lassabb és még nála is rosszabbul védekezőt,irányítani meg semennyire nem tudót

Vidal gól:( 11-es,asszem alapember lesz a bayoroknál

KysBé 2015.08.09. 16:55:06

@Rivendell: Mi vagyunk az Olasz mikulás :)
Tévez ingyen el, Vidal aprópénzre váltva, Khedira dupla, Neto tripla fizuért.

Hoods. 2015.08.09. 17:24:55

@faciesarticulariscarpea: Ez a mindent megnyert duma sokkal szanalmasabb mint hogy a fotelbol dumalni. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDdddd Khedira az egvilagon semmit nem nyert volna, ha nem a Realba ul a padon + nem "nemet.."

@m.martin91: Hiaba na, sose leszel olyan tehetseges mint Marotta. :D

Juveboy92 2015.08.09. 17:32:07

Közben am lemondhatunk Götzéről ha esetleg távozna is, mertmmivel De bruynet nem tudják megszerezni Götze a B tervha eesetleg távozni szeretne a német...

Juveboy92 2015.08.09. 17:34:05

Közben amúgy ha távozna is Götze lemondhatunk róla, mert Citynél ő a B terv ha De bruynet esetleg nem bírnák megszerezni... Ami nagyon úgy néz ki hogy nem fog össze jönni nekik...

Juveboy92 2015.08.09. 17:34:41

@Juveboy92: na ezt leírtam 2-szer mert elöször nem mutatta :))(

faciesarticulariscarpea 2015.08.09. 19:16:13

@Hoods.: Ezek puszta tények. Azokkal pedig nehéz vitatkozni.
Gyönyörű az a "HA" a mondatodban. Csak vele sajnos az egész mondat elveszti létjogosultságát.

Hoods. 2015.08.09. 19:57:02

@faciesarticulariscarpea: Na jo, en nem fogok egy olyan emberrel vitatkozni aki teljesen vakon van a focihoz. Az a mondatod hogy nem lehetett tudni hogy azonnal leserul. :D Nezd vissza hanyan irtuk ezt az elso percbe amikor meghallottuk. Tudom, tudom szerencse. Puszta tenyek azok is hogy amiota focizik, tobbet latott meccset korhazi agybol, mint amennyin jatszott.

Khedira egy 0 semmilyen skillje nincs a leheto legroszabb igazolasunk volt az egesz Marotta era alatt. Az meg hogy mindent megnyert. Ennyi erovel miert nem Valdes vagy PepeReina a kapusunk ?

faciesarticulariscarpea 2015.08.09. 20:30:48

@Hoods.: "vakon van a focihoz"
Értem, vagyis mégsem. Szép estét.

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2015.08.09. 21:36:32

oké, Marotta vak,béna,gáz,stb...de akkor mit keresett Khedira Real Madridban, meg a német válogatottban? azokat a kereteket is Marotta rakta össze???
megemliteném esetleg, Marotta összerakott egy olasz 7. csapatból egy többszörös olasz bajnok, egy BL döntőst, mindezt nem a city-psg-chelsea költségvetésből!?

Csak Csucsu 2015.08.09. 21:47:51

@vargacsabi: Hagyjad is... ez a Magyar mentalitás... sose jó semmi :)
Majd ha igazolunk mi is olyanokat mint Illaramendi, Ödegaard, Chygrynskiy, Lambert, Kezman, Soldado etc hogy csak az utóbbi évekből 1-2 nagycsapat sztárigazolását írjam le... De lehet én vagyok a buta és csak a Juventusnál nem jön be az összes igazolás

Juveboy92 2015.08.09. 21:52:16

@Csak Csucsu: Ödegaard iszonyat fiatal őt nem érzem mellényúlásnak...csak nem a Realba ahol a csúcsteljesítmény még ma...filozófia az elvárt, de értem a mondanivalód lényegét:)

Csak Csucsu 2015.08.09. 22:02:06

Van olyan játékos akit igazoltunk és nem fér be a csapatba na puff és? A Baj ott kezdődik ha nem igazolunk olyat aki megüti a szintet.. Elment Tevez húhaa egy igazi zsoldos és az is marad... nem fogok könnyeket hullajtani érte. Pirlonak respekt, de már tavaly is nemegyszer fék volt a csapatban.
Ami engem a legjobban aggaszt, hogy Allegri kért egy 10 est a vezetőségtől!!! Erre megkapta Pogbat... Itt nem Marottánál vagy Allegrinél van a probléma hanem Agnelliéknél.... Egy BL döntős szezon után úgy, hogy eladtuk a csapat motorját Vidalt( Aki nyáron ittasan okozott balesetet(ennél jobb áron soha nem tudtuk volna eladni)) az a cél, hogy 0 ra hozzuk a mercatot na ez a vicc

Csak Csucsu 2015.08.09. 22:10:14

Amíg az olaj sejkeknél a focicsapat azt jelenti, hogy kinek nagyobb a pénisze és igazolgatnak csilliókért, addig mi a Financial Fair Playünkkel kitörölhetjük meg a hosszú távlatú üzleti koncepciónkat is lehúzhatjuk.
Pogba is csak kb addig fog itt maradni amíg Pat bácsi itt van

Rivendell 2015.08.09. 22:13:23

@vargacsabi: azért az Abra csapat nem 1 PL-t nyert és nem 1x BL döntőzött mióta ott van Abra és azért brutális összegeket 2-3 éve már nem is rak bele...van ott bőven bevétel és már játékos eladás is.

Ha Pirlo fék volt,akkor Khedira mi lesz? vasmacska?

Rivendell 2015.08.09. 22:18:38

engem mondjuk nem érdekelnek az 50m-t igazolások,de az igen hogy évi 9m-t ne dobjunk már ki totál feleslegesen fizura,pont az ilyeneket kéne megspórolnunk,ha már nincs teli kassza. Voltak kimondottan jó és kimondottan xar igazolásai is,de hát ez van....lényeg az most,hogy a BL döntő után olyan az érzésem,mintha szándékosan kiherélnék a csapatot,miközben Roma-Inter-Milán 3-as fejlődik,de ezzel nem is lenne gond,viszont a BL így nagy halál lesz....Ha belegondolok mit szenvedtünk a görögök ellen,most tuti oda vissza vernének minket,ha nem erősítenek a kp-n.

ui:tudom jön majd valaki,hogy mire fel veszem tutira,de hát anno se akarták elhinni,hogy kikapunk a görögöktől idegenben,sajna bejöt a tippem.

remélem 1 lazább csoportot fogunk ki

csakajuve111 2015.08.09. 22:43:08

A kételkedők többsége már tavaly a második csoportmeccs után azt mondták tuti kiesünk a csoportból. Utána azt mondták, hogy a Dortmund oda vissza ver minket, majd a Reál. Végül, hogy a Barcelona ver meg minket a döntőben...
Ja bocsánat az utolsó bejött... mindenért elnézést :-D
Egy kupagyőztes meccs utáni nyilatkozatból is a többség csak Marottázni meg Khedirázni tud. Akárhogy is igazolnak a milánoi csapatok, vagy a Roma, senki sem fogja a Juventust megakadályozni a zsinorban az 5. Scudetto elérésében!!!

Juveboy92 2015.08.09. 23:20:38

@csakajuve111: a mondanivalód ott veszíti értelmét hogy tavaly egy 4-5 éve össze szokott csapattal vágtunk neki a szezonnak, egyetlen féni való az volt hogy mit tud Allegri Conte örökébe lépve...idén a csapat motorjából a kpról ki lett véve a romboló és az agy, és maradt egy klasszis faktorral rendelkező de még mindig tehetségnek tekinthető Pogba illetve egy konstans jó teljesítményre képtelen Marchisio, a csatár sor jobbára teljesen kicserélődött a védelem meg üti a 30asok táborát Ruganit leszámítva záros határidőn belül, amiből Bonucci az egyetlen aki konstans megbízható, Chiello már nem tudja azt a szintet hozni rég mint Conte éra 1. Két évében Barzagli meg jövőre még eljátszik nálunk de utána már levezetésen kell gondolkodnia merre tovább... Szumma szummárum igenis van ok a félelemre mert Allegri tavaly a foltozásba jó volt de egy új csapat felépítése közel sem az erőssége, ezen kívül a vak is látja hogy a legfontosabb egy megfelelő minőségű kp igazolása mert az az átjáróházzal egyenlő jelenleg... Ha nem sikerül jó játékost hozni vagy ne adj isten semmilyent az igenis Marota inpotensségének köszönhető áátigazolási piacon, mert az idő egyre fogy kp meg sehol és aki miatt fogy az idő (Draxler) pont a nullával egyenlő mert vele még nagyobb átjáróház lennénk...

csakajuve111 2015.08.09. 23:32:41

@Juveboy92: egyett értek veled a leírt problémákkal kapcsolatban, valóban ok lehet az aggódásra a csapat kulcsembereinek a cseréje, vagy nem megfelelő cseréje. Ugyanúgy az elöregedő védelem. Mondani valóm lényege, hogy tavaly Allegri személye adott okot az agódásra szezon elején - bár sokan az egész szezont végig aggódták - idén pedig a játékos állomány. Tavaly nem jött be, és én teljesen bízok benne, hogy idén sem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása