Buffon: „Erős, motivált játékosokkal gazdagodtunk”

buffon_gigi_bl_tovabbjutas.jpgGigi Buffon szerint a Juventus egy új korszaknak vág neki ezen a nyáron a számos komoly változással, azonban a csapatnak nem szabad saját magát korlátoznia.

A bianconero csapat a múlt szezonban sikeresen begyűjtötte a bajnoki címet és a honi kupát, ráadásul a Bajnokok Ligája-döntőben is képviselhette az olasz futballt, azonban most már új arcokkal kell nekivágni az új szezonnak, az első barátságos mérkőzésre tegnap került sor, és ez sajnos kétgólos vereséggel zárult a Borussia Dortmund ellen.

„Sok játékos érkezett, a csapat szempontjából néhány fontos elem és nagyszerű karakter távozott, és mondhatjuk, hogy ez egy új korszak kezdetét jelenti.” - mondta Gianluigi Buffon a Sky Sport Italia stábjának.

„Hogy mik a céljaink a jövő tekintetében? Véleményem szerint nem szabad korlátokat szabni saját magunknak. Gyorsan meg kell ismernünk, hogy milyen csapat is vagyunk, és hogy mire vagyunk képesek mindannyiunk hozzájárulásával.”

Paulo Dybala és Mario Mandžukić a Borussia Dortmund ellen kezdő volt, az újoncok közül pedig pályára lépett például Simone Zaza, Daniele Rugani és Norberto Neto.

„Amennyiben nem a Juventus játékosa lennék, akkor is azt az álláspontot képviselném, miszerint a klub nagyon jó befektetéseket hajtott végre, és határozottságról tett tanúbizonyságot egy nehéz időszakban.

Sikerült erős, motivált játékosokat megszereznünk, akik komoly potenciállal bírnak. Véleményem szerint Paulo Dybala, Mario Mandžukić, Sami Khedira és Simone Zaza a jövőben beverekedhetik magukat a Juventus történelmében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr407655778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.07.26. 15:34:35

Pontosan!Gigi nagyon jól mondja,idő és befektetett munka kell.Ezek a játékosok nyilván azért érkeztek,mert kihívást találtak a projektünkbe és nyerni akarnak.Szimpátiától függetlenül mi nem dönthetünk abban,hogy ki érkezzen vagy ne.El kell fogadnunk őket (mégha nehéz is egy két embert) és szurkolni nekik a mihamarabbi beilleszkedésben.Időnk még van igazolni,de jó lenne minél gyorsabban,hogy aki(k) érkezik(nek) fel tudják venni tempót.Mint mondja is a motiváció nem lesz/lehet probléma,mert mindenki a kezdőbe kerülésért fog küzdeni.Lehet nem fog érkezni nagy név,amit valahol sajnálok,de ez nem is jelentene egyértelműen sikert csak a név miatt.Igaz az sem megoldás ha csak potenciális tehetségekkel akarjuk megoldani,mert az időbe telik és kell a rutin főleg európai porondon.

Rivendell 2015.07.26. 15:39:58

@danimester1: csak olyan posztra érkezzenek akkor már potenciális tehetségek,amire Allegri kéri

danimester1 2015.07.27. 08:14:48

@Rivendell: Nem egyszerű feladat,mint nyilatkozták és drága valamint nem sok potenciális ember van akit mozdítani lehetne,főleg a mi pénztárcánkkal és fizetéseinkkel.Szerintem a jelenlegi szélsőink már Conte alatt is csak amolyan "tud ott is játszani" megoldások voltak.Amit mit sem bizonyít jobban,hogy a szélekről nagyon kevés %-ban érkeztek beadások.(mérgelődtünk rajta eleget) Emiatt gondolom azt,hogy szükség lenne szélső(k)re,úgy gondolom nem lenne hátrány pl. egy Cuadrado. ha mozdítható lenne ésszerű kereteken belül.Ez mondjuk több mint valószínű,hogy egy szerkezet váltásba kerülne,de szerintem kivitelezhetőbb lehetne anyagiak szempontjából mindenképpen.Nem utolsó sorban a régi taktikánkban-hoz (352) pedig kellene,amit Allegri többször is be szokott vetni.
Lehet én gondolom rosszul és nincs szükségünk szélsőre,de ez csak egy vélemény.A kérésére érkezik,szerintem nem lesz kivitelezhető az árak miatt (Oscar,Isco,Götze),de reménykedjünk az utóbbi név talán....

MDaniel98 2015.07.31. 13:25:32

Egy ilyen jó szezon után törvényszerű volt, hogy kell érkezni jó pár új embernek, akik nem nyertek még 4-5 Scudettót életükben, és hajtani fognak. A Mercratótól én azt várnám, hogy érkezik egy kiegészítő BHV, akit remélhetőleg nem Siquerának hívnak majd, illetve egy top közeli irányító (Teixeira,Pastore).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása