Allegri: „A csapat most ünnepelhet”

allegri_massimiliano_levegoben.jpgMassimiliano Allegri a Napoli elleni hazai 3-1-es győzelem után a pihenés és ünneplés fontosságát hangsúlyozta ki, mielőtt a csapat teljes erőbedobással megkezdené a Bajnokok Ligája döntőre való felkészülést.

A trénert nyári érkezésekor számos inzultus, kritika és autóját olykor tojászápor érte, ám idei teljesítményével sikerült mindenkit megnyernie.

„Kiváló nap volt az ünneplésre, amit ráadásul egy nagyszerű győzelem előzött meg.” - nyilatkozott a mérkőzést követően a tréner a Sky Sport Italia stábjának.

A mérkőzést követően a csapat az Olasz Kupa és a Serie A trófea társaságában ünnepelt, ezt pedig háromnapos szabadság követi, majd megkezdődnek az előkészületek a Barcelona elleni BL-döntőre.

„Így kell üdvözölni a szurkolókat, és elégedettek vagyunk. A srácok bizonyították, hogy továbbra is győzni akarnak, és jó futballt kívánnak játszani. Jó és intenzív teljesítményt láthattunk ma olyanok játékosoktól, akik nem jutottak túl sok játéklehetőséghez ebben az évben.

Jól éreztük magunkat, főleg a második félidőben. Én is jól szórakoztam!

A szezon elején a szkeptikus hozzáállás természetes volt, de a csapat megdolgozott azért, hogy elérjen adott célokat, és folytassa a győzelmi sorozatot. Nagyon boldog vagyok, mivel jó viszonyban lehetek a szurkolókkal, akikkel kölcsönös tisztelettel viseltetünk egymás iránt.

Mindig keményen dolgozok, és talán nem vagyok annyira szerethető, mivel nem túl gyakran mutatom ki az örömöm, de belül számos érzést megélek. Természetes, hiszen enélkül az élet unalmas és monoton lenne.”

Massimiliano Allegrit ezt követően arról kérdezték, mi sarkallta arra, hogy búcsút mondjon Antonio Conte 3-5-2 alapú felállásának a négyvédős rendszer javára.

„Már gondolkodtam a váltáson egy ideje, aztán néhány csalódást keltő teljesítmény következett a Genoa, Palermo és Empoli ellen.

Az Olimpiakosz elleni mérkőzés megfelelő pillanatnak tűnt új lehetőségek kipróbálására, hogy megpróbáljunk középen áttörni az ellenfél vonalain.”

Massimiliano Allegri a Napoli elleni mérkőzést követően három szabadnappal jutalmazta a játékosokat, majd következik a szezon legfontosabb mérkőzése.

„Nincs megadott mód egy döntő megnyerésére. A céljaink elérését követően ez a döntő a feszültség megfelelő érzetével szolgál.

Fontos a mérkőzést a pályán lejátszani, nem pedig előtte eldönteni. Most pihennünk kell, ellenkező esetben nem leszünk képesek járni sem június hatodikán.”

A tréner az AC Milan csapatával képes volt legyőzni a katalán klubot olasz pályán 2013-ban, majd a Camp Nou gyepén csapata szétesett, és komoly vereségbe szaladt bele, ezért feltevődik a kérdés, milyen megközelítést fog alkalmazni Massimiliano Allegri ennek a mérkőzésnek az esetében, amelynek nincs visszavágója?

„Kemény volt, mivel soha nem lehet tudni, merre fogja vinni a labdát Leo Messi, miután megkapja azt. Ez a csapat különbözik Pep Guardiola Barçájától. Azonban mindkét csapat nagyon veszélyes passzokra képes, és kiváló védekezési teljesítmény szükséges ezeknek a passzoknak a megelőzésére.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr637486224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása