A hét kérdése

a_het_kerdese_uj_1.jpg

A Juventus utoljára a Bajnokok Ligája 2012-13-as sorozatában, a Celtic elleni kettős győzelemmel jutott a kiírás legjobb nyolc alakulata közé, hogy ott a későbbi győztes Bayern Münchennel kerüljön szembe, amely esélyt sem hagyott a torinói zebramezeseknek. Az Öreg Hölgynek most az akkori döntő másik résztvevőjével, a Borussia Dortmunddal kell szembenéznie, amely annak idején a Shaktar Donyeck, a Málaga és a Real Madrid kiejtésével száguldott a londoni német házi döntőbe. A Juventus Stadiumban rendezett első mérkőzés a zebramezesek 2:1-es győzelmével zárult, s a torinóiak hiába játszottak fölényben, a Chiellini meglepő elcsúszásából születő német találat kiélezetté és veszélyessé tette a dortmundi visszavágót. A hazai szezont történelmi mélyrepüléssel kezdő Borussia Dortmund a Bundesligában megérezhette a kiesés szelét is, az európai színtéren mégis kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, csoportelsőként lépett tovább a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

Mit vártok a holnapi mérkőzéstől Ti, szurkolók? A Juventus vajon felnő a feladathoz, elégtételt tud venni az elveszített 1997-es döntőért, s kiharcolja a továbbjutást, vagy a csapatnak fel kell ébrednie az európai álomból, s a Torinóban szerzett értékes idegenbeli találattal a zsebében, hazai környezetben, telt ház előtt a  Borussia Dortmund kiharcolja a továbbjutást?

A Juventus feladata távolról sem ígérkezik könnyűnek, elég csak felidéznünk, ahogyan a Dortmund két esztendővel ezelőtt reménytelen helyzetből, a Bajnokok Ligája történetének egyik legemlékezetesebb teljesítményét nyújtva, kiejtette a végső győzelemre is esélyesnek vélt Real Madridot, amely megnyugtatónak gondolt, kétgólos győzelmet aratott az elődöntő első mérkőzésén. A statisztika és a történelem ugyanakkor a Juventus mellett szólhat, hiszen az Öreg Hölgy még soha sem esett ki olyan esetben, mikor a párosítás első mérkőzését 2:1 arányban megnyerte. Vajon miként alakulhat a dortmundi visszavágó, s a Juventus milyen felállásban, milyen felfogásban lép majd pályára Németországban? A torinóiak olaszosan megőrzik az első mérkőzésen szerzett előnyt, vagy akár idegenben is győzelmet aratnak majd, kihasználva a támadni kényszerülő Borussia által kínált lehetőségeket? Netalán keserű emlékeket hoz a két csapat összecsapása, s a hazai terepen magabiztos és egyeduralkodó Juventus ismét könnyűnek találtatik majd nemzetközi színtéren? Erre a kérdésre várjuk válaszaitokat, véleményeteket komment formájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr307277689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2015.03.17. 19:12:10

megcsinálja a csapat,majd lesajnál minket 1 élcsapat,de a top4 a miénk lesz:)

danimester1 2015.03.17. 19:16:34

Bármennyire is próbálja levenni a terhet a srácok válláról Agnelli,el kell ismerni,a szezon legfontosabb meccse lesz.A csapat mutatott játéka a bajnokságban arra enged következtetni,hogy azzal ők is tisztában vannak,hogy szinte félgőzzel behúzhatják már.Nem tudom elképzelni hogy ezt a meccset az odavágó miatt félvállról vegyék,egyszerűen nem tehetik meg.Szerintem most mindenki megpróbálja bizonyítani hogy megérdemlik a továbbjutást.Ami még a malmunkra hajthatja a vizet az az,hogy nem szabad gólt kapni az elején (ha lehet ne is kapjunk).Összpontosítani kell a kp-n és nem elszórni a labdákat,ne legyenek idegesek és ne kapkodjanak,"öljék" a játékot és az időt,de persze azt ne már az első perctől.:-)Szívesen vennék egy több gólos meccset pl. 1:3 vagy 2:4 :-).Szó mi szó valóban '97-ért illene revansot venni,bár nem ugyanaz a szituáció.Legyünk pozitívak és ha vért izzadva is,DE MEG LESZ!!!

Hoods. 2015.03.17. 19:47:04

Tovabbmegyunk, majd azzal a lendulettel csomagolunk. Bar mar ez is nagy szo lesz, magunkhoz kepest.

m.martin91 2015.03.17. 19:48:58

Nagyon szeretném, hogy továbbjussunk, mert jó lenne megnézni a csapatot a legjobb 8-ban egy igazán komoly gárda ellen, de én inkább most a kiesésre tippelnék. Ha nem lesz bírói baki, ami a Dortmund-ot sújtja, akkor megcsinálják szerintem.

Apuleius 2015.03.17. 19:49:45

Idegenbeli győzelmet és továbbjutást várok.

west30 2015.03.17. 20:16:47

Már már olyan magaslatokba emelik a Dortmund hazai játékerejét,hogy szerintem a visszájára sül majd el,és akár vendég győzelem is születhet,de továbbjutás mindenképp.

Juvegaspy 2015.03.17. 20:31:18

Oke h ovek a vilag "legjobb" szurkolo tabora stb...de sztem ez nem lesz eleg nekik ahogy szamos nemet kozepcsapat sem volt az. Van 1klasszisuk Reusra oda kell figyelni de sztem gyozelemmel valo tovabbjutasnak kell lennie.

Drughi Di Bianconeri 2015.03.17. 20:48:02

Egyértelmű,hogy ez a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése.
A bajnokság végérvényesen eldőlt,főleg a Roma tegnapi vereségével,hiába nyilatkozik mást Allegri és egynémely játékos.

Amennyiben holnap nem jutunk tovább, akkor számunkra véget is ért a szezon érdemi része.

Rettentő nehéz dolgunk lesz 80 ezer őrült,fanatikus dortmund szurkoló előtt,főleg,hogy kezdenek jó formába jönni.

Véleményem szerint minden attól függ,hogy Allegri milyen mentalitással küldi pályára a Csapatot, illetve,hogy Ők a pályán hogyan viselkednek.

Amennyiben "leparkoljuk a buszt" és az eddigi eredmény megtartása a cél,akkor kikapunk, ezáltal kiesünk.
Sajnos annyira nem jó a védelmünk,főleg a széleken,ráadásul a közepe sincs túl nagy formában - hogy kibírjunk 90 percet pusztán bekkeléssel, játék-tördeléssel kapott gól nélkül.

SZVSZ. a hazai pályán mutatott mentalitás és mutatott játék kifizetődő lehet.

Személy szerint egy 1:1et aláírnék,aztán ide nekünk a PSG-vel !
(A jelenlegi továbbjutók közül ellenük úgy érzem lenne esélyünk a 4 közé jutni)

Summa Summarum: ha az eszemre hallgatok,1:1es döntetlent mondanék, de a szívem természetesen GYŐZELMET és magabiztos továbbjutást vár !

Forza JUVE !

niccolo 2015.03.17. 21:06:40

@Drughi Di Bianconeri:+1! szuper megfogalmazás! Úgy legyen a továbbjutás ahogy irtad.

KysBé 2015.03.17. 21:50:09

Nekem sajnos rossz előérzetem van.

Tony. 2015.03.17. 23:11:38

Nem tarom sokra a mostani BVB-t. 1000 sebből vérzik az egész csapat. Kevés az igazán jó és jó formában is lévő játékosuk.

Ha nem csinálnak a gatyába a játékosok, akkor egy torinoihoz hasonló focival meg lehet fojtani őket. Nem adunk nekik területet, akkor végük van, mert nincs meg bennük a kellő minőség.

Barolo 2015.03.17. 23:36:30

Apróságokon fog múlni a holnapi meccs, szerencsére is szükségünk van, az eleje (is) nagyon kemény lesz.Az én tippem továbbjutás, végeredmény:2:2. Forza Juventus!

Alex8610 2015.03.17. 23:39:10

Nagyon ensem tartok a holnapitol ha kiesunk azt csak magunknak koszonhetjuk a Torinoi meccsen a bvbnek helyzete sem volt hiaba hoztak fel reust ois eltunt a mezonybe 2 dologba nem akarok a holnapi meccs utan gondolni azt hogy mi lett volna ha Chiello nem csuszik el es Tevez majd Pereyra lovese kicsit beljebb megy.Remelem nem ezek vmelyiken fog mulni mert akkor nagyon duhos leszek.Ja es orulok hogy Barza visszatert az o higgadtsaga es tapasztalata nagyon hianyzott.

Direct_01 2015.03.18. 02:09:50

Tovább Kell jutni!Forza Juve Németországból is!

babo0410 2015.03.18. 06:06:39

@m.martin91: @Hoods.: Nem is vártam más hsz-t tőletek. Miért kell az állítólagos kedvenceteket ennyire lesajnálni? Már-már az az ember érzése a hsz-eiteket olvasva, hogy ti nem is ennek a csapatnak drukkoltok, csak trollkodni jártok ide. Hinni kell a csapatban. Ha már a szurkolók se hisznek benn, akkor ki? Szerintem továbbmegyünk, és a legjobb négy között meg akármi is megtörténhet. A Real ellen a legjobb játékunkkal még tovább is mehetnénk. Én nagyon örülnék neki, ha továbbjutnánk, és a 4 között is tudnánk bizonyítani, és ha ki is esnénk, akkor minimum úgy, mint a Schalke, nem pedig úgy, mint két éve.

rockitbaby 2015.03.18. 07:01:24

@Drughi Di Bianconeri: Én inkább azt remélem, hogy nem lesz baki a mi részünkről. Torinóban 0 kialakított helyzete volt a BVB-nek, a góljukat Chiellini elesése adta. HA ilyen nem lesz, akkor szerintem gond sem!

Továbbjutás esetén én már akkor inkább a másik franciát, a Monaco-t kérném :)

Skipper8 2015.03.18. 08:34:45

Nagyon várom már napok óta az esti meccset, az elmúlt 8 év legfontosabb BL mérkőzése lesz Juve szempontból (főleg a presztízs miatt).
Úgy érzem, amennyiben gólt tudunk szerezni, meglesz a továbbjutás (nem szabad gól nélküli döntetlenre játszani!).
Remélem, Barza kezdeni fog.
Ha megcsináljuk, a következő fordulóban a Realt szeretném kiejteni :)

danimester1 2015.03.18. 08:36:20

A továbbjutás esetén már igen csak nehéz helyzetben leszünk,mert nincs könnyű ellenfél.Porto,Monaco,Bayern,Real,PsG,ATMA ma eldől mi vagy BvB ill. Barca vagy City.A nevek alapján tényleg Porto vagy Monaco esetleg PsG.Sajnos eléggé erős a mezőny és nekünk elsősorban sebességben kellene felvenni a versenyt.

supicool 2015.03.18. 08:47:16

A kulcskérdés, hogy lövünk-e gólt, ha szerzünk, akkor szerintem tovább jutunk. Nekem a tippem, vagy győzünk idegenben, vagy simán kikapunk 2-3 góllal.
A negyeddöntőbe meg minden a sorsolástól függ...

pedronegroo 2015.03.18. 08:53:20

Elő kell venni a "csúnyábbik" arcunkat és csípni, rúgni, harapni az ellenfelet, tördelni a játékot, nem szabad hogy a Dortmund lendületbe jöjjön mert akkor végünk van. És kontrákból kegyetlenül büntetni. Nem kell betojni a Dortmund-tól, jelenleg egy német középcsapat és bár mi se vagyunk már egy top csapat de komolyabb erőt képviselünk.

Ja és szép dolog hogy Chiello gondol a futball karrierje utáni életre is mint műkorcsolyázó bajnok de ezen hajlamait egyelőre hanyagolja és csak szigorúan otthon a pincében zárt ajtók mögött gyakorolja. Egyébként nem tehetségtelen hozzá....

Lord Viktor 2015.03.18. 09:33:07

Én mindenképp továbbjutást várok, nem erősebb ez a Dortmund. Igaz, hogy a Bundás szereplésük csalóka, és nem a reális erejüket mutatja meg, de arra mindenképp jó, hogy reflektorral világítson rá a csapatuk gyengeségeire, amiket ki lehet használni. Nekik ez az előny nagyon nincs meg. Továbbá nekünk a kényelmes bajnoki vezetés tudatában, csak erre meccsre kellett koncentrálnunk már 2 hete, míg nekik azért kapaszkodniuk kell, ha jövőre szeretnének európai kupában indulni. Ha a srácok helyén kezelik a dolgokat, komolyan veszik a meccset és csak oda koncentrálnak (de nem izgulják túl), akkor szerintem simán továbbmegyünk, még meg is verhetjük őket. Én azért bízom Allegriben, ha valamit, azt megtanulhatta Milánóban, hogy a BL fontos.

babo0410 2015.03.18. 10:30:41

@babo0410: Na most nézem, hogy legjobb négyet írtam, az legjobb nyolc akart lenni. :)

harciretek 2015.03.18. 11:09:31

@pedronegroo: Nálam ez a szebbik arcunk lenne, amiért kb. a Juventus-t megkedveltem :) A '90-es évek második felében sem Joga Bonito-val voltunk a világ legjobb csapata, de Ferrara, Montero, Toricelli, Pessotto, Conte, Tacchinardi, Davids, Deschamps ellen bármelyik csapat joggal foshatott :) Conte edzősége alatt Bonucci, Chiellini, Vidal, Lichsteiner, Marchisio, Pogba, Asamoah játékában ugyanez a megalkuvást nem tűrő hozzáállás tért vissza, amiért egy szurkoló lelkesedni tud, ami a Spirito Juve. Az európai sorozatokra sajnos ezt még nem tudtuk átületetni és véleményem szerint Allegrivel ez amúgyis eltűnt. Lehet gyönyörködni a Barca játékában, én nem tudok, de elhiszem, hogy lehet, viszont nálam sokkal többet jelent, ha egy csapat tényleg a belét hagyja a pályán és kínkeservesen 1:0-ra nyer vagy 0:0-al jut tovább, azért lehet igazán rajongani. A mai biztos továbbjutáshoz egy szervezett szívvel-lélekkel játék kéne, ami benne van a csapatban. Remélem, ma Allegri meglep és olyan harciassággal jutunk tovább, mint múlt héten a PSG. Az is benne van, hogy játszunk egy 2:2-es látványos meccset és továbbjutunk, de én sokkal jobban szeretnék egy 0:0-t vagy 0:1-et komoly Dortmund helyzetek nélkül, mert akkor teljesít magas szinten és tudatosan a csapat.

Hoods. 2015.03.18. 12:08:59

@babo0410: Mert realisan latom a helyzetet? Miert szerinted BL-t fog nyerni a csapat? Ha szerencsenk lenne a Porto,Atletico,Monaco 3asbol talan lenne eselyunk a tovabbjutasra.

Bar eloszor legyen meg a Dortmund.

babo0410 2015.03.18. 12:39:11

@Hoods.: Senki nem mondta ezt, de te már a mai meccsre is nagy vereséget vársz, és tulajdonképpen minden lehetőséget meragadsz arra, hogy a csapatot kritizáld. Nem reálisan látod a helyzetet, hanem pesszimistán.

babo0410 2015.03.18. 12:41:03

@babo0410: Elnézést pont a mai meccsre továbbjutást vársz, aztán hatalmas verést. Pedig szerintem nem lenne lehetetlen a 8 közül sem továbbjutni. Egy Monaco/Porto nem verhetetlen, de szerintem még a Real is fogható lenne.

Hoods. 2015.03.18. 12:50:52

@babo0410: Ugyanezt irtam en is a Porto Atletico ellen. Akkor mi ebbe a pesszimizmus?
Masold mar be nekem ahol en "hatalmas verest" varok.

krisszvector 2015.03.18. 13:41:42

Várjuk már nagyon a kezdősípszót.

Il Principino 2015.03.18. 14:49:01

Ha itt tovább lépünk,amit remélek,akkor egy jó sorsolással akár a legjobb 4 is meg lehet!
Atleti-Porto-Monaco 3-asból bármelyiket el lehet kapni,de még a mostani Real-t is!

Drughi Di Bianconeri 2015.03.18. 15:13:44

@Hoods.: @kg19850508: @babo0410: Nem akarom szétoffolni a postot, továbbá már leírtam a saját véleményemet...
csak reagálnék arra,hogy ti a Portot verhető ellenfélnek gondoljátok.

Tulajdonképpen a Giga, végső esélyes klubokon kívül (Bayern,2 spanyol) ők lennének e legkeményebb ellenfél a Juventus számára.

Irdatlan gyorsak,technikásak. Ők nem csak kontrákban spílerek,mint a Dortmund,hanem labdatartós,kombinatív fociban is ászok. Tavaly egy Benfica ellen szenvedtünk,ez a mostani Porto lényegesen jobb csapat szerintem - pedig nagy sztárjuk,mint pár éve Falcao,Hulk,J. Moutinho stb. most nincs is.

A Basel ellen lőttek 4 gól,25 méteren kívülről,elképesztő erővel,sebességgel,technikával kivitelezve,szóval a távoli bombák is a specialitásaik közé tartoznak.

Isten segedelmével ma továbbjutunk, én utána a PSG-t szeretném,ha megkapnánk.
Pont olyan párharc, ami nem hordoz magában izgalmas, "jó" meccset, de annyira kiegyenlített e 2 csapat erőviszonya és a stílus is hasonló : inkább masszív,mint jó játékot játszanak ők is,kemény és szervezett védekezésre alapozva (= unalmas,ötlettelen, kivéve ha Pastore vagy Zlatan villan), ami fura,tekintve,hogy keret alapján sokkal jobbak nálunk.

Kb. mint ha lenne egy +1 olasz bajnoki, egy méltó ellenféllel szemben,erre számítanék a PSG ellen,ahol egy 1:0 otthon, 0:0 kint eredménysorral tovább is jutnánk :D :D

Il Principino 2015.03.18. 17:36:44

@Drughi Di Bianconeri: Ha megnézed milyen csoportból jutottak tovább,akkor szerintem nem nagy eresztés a Porto,plusz a Baselből is kulcsemberek távoztak a télen,így könnyen átléptek rajtuk,valamint a "lerabolt"Benfica vezeti előttük a bajnokságot is!Tény,hogy ügyes játékosok alkotják,de nem jobb csapat ennél a Dortmundnál szerintem...az utóbbi években meg annyira voltak tényezők a bl-ben,mint a Juve,persze ettől még lehet Monaco-Porto döntő,mint kb 10 éve:)

Hoods. 2015.03.18. 17:37:59

@Drughi Di Bianconeri: En azert felnek a PSG-tol foleg, hogy nekunk a rogzitett helyzetek levedekezese nem igen megy, naluk pedig azert eleg jol fejelo vedok/tamadok vannak. Ha a Chelseat kivertek, (lehet csak idegenbeli golokkal) akkor szerintem nekunk se lenne sok eselyunk ellenuk.

Szamomra ha tovabbmegyunk egy Monaco lenne az idealis ellenfel. Mar az Arsenal ellen is nagy mazlival mentek tovabb, szerintem oket ki tudnank utni.

Legyen meg a mai nap es raerunk errol beszelni! :D Forza!

Drughi Di Bianconeri 2015.03.18. 18:19:18

@kg19850508: A Benfica csupán 4 ponttal vezet előttük,azért az nem olyan nagy különbség,mint a Mi 14 pontos előnyünk :D
Illetve a Porto a BL 8-ban van, a Benfica meg sehol,mivel tökutolsó lett a csoportjában :D
Nem legyőzhetetlenek, nincsenek sztárjaik,csak tehetséges fiataljaik + egy Jackson Martinezük,de valamiért mégis ők számomra a 4. legkevésbé kívánt ellenfél, az általam említett skilljeik,stílusuk miatt.
Az elmúlt években szerintem a Porto kicsit többször volt BL 8ba,mint mi + nyertek 1-2 EL-t :D

@Hoods.: Mindkét PSG - Dinamo London meccset megnéztem,és irdatlan módon örültem,hogy a patkány Mourinho pofára esett,egy ilyen világszinten TOP 4 (minimum) kerettel.
Gyakran nézek PSG meccset, nagyon unalmas focit nyomnak,hasonló a mi dagonyázásainkhoz,lassúak,körülményesek...akarom mondani: taktikusak és megfontoltak :D

A "kiverték" az túlzás,de abszolút megérdemelték mind a két meccs alapján a továbbjutást,ráadásul Londonban a bíró még ellenük is fújt. Egyszerűen jobban akarták a győzelmet és küzdöttek, Ibra kiállítása után meg főleg (leginkább Verratti és T. Motta).

Egy Juve - Monacora a kutya se lenne kíváncsi (a 2 csapat szurkolóin kívül), semmilyen "rangja" nincsen.
Egy Juve - PSG azonban azért egész más: rangadó,melyen hasonló stílusú,erősségű csapatok találkoznának,nagyjából egyforma továbbjutási esélyekkel. Számomra az tulajdonképpen egy olasz rangadó lenne (mert hogy a bajnokságban NINCSEN velünk egy lapon említhető csapat,de még távolról sem).
Egyrészt a rengeteg volt Serie A-s játékos,másrészt a játékfelfogásuk okán.

Egyébként az utolsó mondatoddal nagyon egyetértek: kár még spekulálni,erre majd ráérünk holnaptól :D

Forza JUVE !

Rivendell 2015.03.18. 19:24:34

@Drughi Di Bianconeri: teljesen mind1,hogy a PSG ellen rangadó lenne,számunkra a top4 a mindent jelentené minden téren,míg 1 PSG elleni kiesés a semmit kb....

a csapat számára a pénz és 1 top4 jelentette elismerés sokkal nagyobbat dobna.Gondolj bele érdekel valakit,hogy a későbbi BL győztes Bayern ellen estünk ki,+ban később a BArca még nagyobbat nyalt,mint mi... SENKIT,bezzeg ha top4 a rosszabb ellen,akkor nem kapnánk arcba mindig,hogy xar Juve meg olasz foci

Rivendell 2015.03.18. 19:25:46

még több mint 1 óra.....pfff

Drughi Di Bianconeri 2015.03.18. 19:53:21

@Rivendell: Igaz,amit szólsz...de a P$G ellen még így is esélyesnek tartom szeretett csapatunkat.A Real,Barca,Bayern ellen pedig nem, a Porto stílusa meg nagyon nem fekszik nekünk.

Rivendell 2015.03.18. 19:56:51

@Drughi Di Bianconeri: majd lesz rangadó a döntőért,látni akarom végre hogy mihez kezdenének 1 nagyobb bevétellel:D +hogy nem utolsó sorban,hogy ezt a vezetőséget +szédíti 1 top4 és el van intézve minden,vagy megpróbálnak erősíteni

Rivendell 2015.03.18. 19:58:10

@Drughi Di Bianconeri: azért én 1 mostani Real-t annyira nem emelnék ki,pláne ha jól elpicsáznák őket a klasszikuson,talán kicsit egymásnak esnének a játékosok is:D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3437) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (954) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10123) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2482) meccsek (4214) mercato (4248) nyilatkozat (7555) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása