Pirlo: „Meccsről meccsre javulok”

Pirlo Andrea_1.jpgA tegnap este egyik gólszerzője, Andrea Pirlo biztos benne, hogy fizikai teljesítőképessége hamarosan eléri a csúcsot, miután nagyon fontos 90 percen van túl az Empoli elleni 2-0-ás győzelemmel. A karmester egy tőle megszokott, 23 méteres szabadrúgással törte meg a gólcsendet.

Ez azért is különösen fontos, mert egy nyugtalanító sérülésből tért vissza egy – mérkőzések óta először – igazán jelentős megmozdulással. A hármas sípszót követően Pirlo így nyilatkozott Toszkánában: „Fejlődöm, keményen dolgozok a hét során és minden lejátszott mérkőzéssel egyre jobban érzem magam a pályán. Remélem mielőbb visszanyerem a csúcsteljesítményemet.”

A tegnapi győzelem ismét három pont előnyhöz juttatta a Juventust a Romával szemben. Pirlo szerint mindez annak a profi hozzáállásnak a következménye, hogy a Genoa elleni vereség óta mindenki azt tette, amit tőle kértek.

„Nehéz mérkőzés volt, de alig engedtük őket levegőhöz jutni, a szünet után pedig eldöntöttük a párharcot. Nagyon fontos volt győznünk a szerdai botlás és a Roma délutáni veresége után.”

A győzelem nagy lökést adhat a csapatnak a keddi Bajnokok Ligája összecsapás előtt, amikor is a görög Olympiacos látogat Torinóba egy olyan mérkőzésre, amit mindenképp meg kell nyerni a csoportból való továbbjutás érdekében.

Végül záró gondolatként elmondta: „A vereség egyértelmű jel volt mindannyiunknak – mindent bele kell adnunk a felkészülésbe, ha szeretnénk jobb teljesítményt elérni. Kedden csak egyetlen eredmény, a győzelem lesz elfogadható.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr236856111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2014.11.02. 14:29:28

Kedves Pirlo! Javulsz? Én nem vettem észre. Tegnap ugyanúgy, mint eddig, csak végignézted, ahogy elviszik melletted a labdát. A szabadrúgásokon kívül semmire nem vagy már jó sajnos.

Juvegaspy 2014.11.02. 14:49:44

@babo0410: kisse erosnek erzem szavaid...jelenleg teny hogy nincs formaban de ha belelendul barhol barmikor jo teljesitmenyre kepes!

Rocky80 2014.11.02. 15:36:43

A Roma délutáni veresége után.

niccolo 2014.11.02. 17:09:47

@Juvegaspy:igazad van Babo túl erősen fogalmaz,ha nem lövi be a szabadot,akár 0-0 is maradhatot volna vagy rosszabb.

penge09 2014.11.02. 18:43:35

@Juvegaspy: Szerintem Pirlo most hozta a szintet,de még mindíg hiányzik belőle az a plusz ami klasszisá teszi őt,na meg azok a gyönyörű labdák:/

venember83 2014.11.02. 18:56:42

Remélhetőleg a BL-meccsre hangolt, hogy aztán ott ne kelljen utána kifogásokat keresnie. Hátha összekapják magukat a srácok keddre. Reményen kívül más nemigen maradt számunkra.

Táno 2014.11.02. 19:01:20

@Juvegaspy: +1! Pirlo az Pirlo. Babo meg ......

babo0410 2014.11.02. 19:07:10

@Juvegaspy: Sajnos már nem. Egyre inkább érződik a kora. Az szép amit tett eddig, de észre kéne venni, hogy 35 éves. Egyre könnyebben szerelik, már tavaly is rengeteg eladott labdája volt, és sajnos ha ő játszik, sokkal körülményesebb a csapat. 35 éves. Már ennél jobb nem lesz sajnos.

rockitbaby 2014.11.02. 19:16:14

@babo0410: Akkor is erősen foglamzatál. Igaz, hogy nélküle lendületesen játszottunk, és kvázi mióta visszatért szenvedünk, jogosan érheti kritika. De a csapat többi részét is. Nem utolsó sorban a mestert. Sőt inkább ő okolható a leginkább. Senki sem mondta neki, hogy amint rendelkezésre áll Pirlo, azonnal teljes meccsekre be kell rakni. Sérülésből visszatérőket nem rögtön dobják a vízbe, pláne, ha megoldható nélküle is a dolog. Szépen fokozatosan kellett volna játszatni, meccsek utolsó fél órájában stb. DE attól még a két társa közel s távol nem volt segítségére. Mindenki hibás.

Lényeg, hogy a meccsrutin szerzését elrontottuk, rá is ment az október és jó pár kemény pont. De most már lehet bőven rotálni és nincs gond. Majd ezek után pedig szépen fokozatosan kiépíteni a csapatból és a helyettest me mihamarabb idehozni.

niccolo 2014.11.02. 19:28:18

@babo0410: Del Piero-t beraknád a csapatba? Most lesz kerek 40éves! Én simán!Pirlo-t is.

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.11.02. 19:46:13

@niccolo: Ebben a bajnokságban DP félidőket még mindig simán végig tudna tolni. Nem hiszem, h túlzottan kilógna a többiek közül...
Pirlo meg már csak féke a csapatnak. Csak remélni tudom, h összekapja magát, mert ez így nagyon kevés. Az általa említett formajavulást én nem látom. Biztos vak vagyok. Visszatéréséig ment minden flottul, Allegrit is csak dicsértük. Megjelent Pirlo, egy csapásra megváltozott az egész negatív irányba.
Csak véletlen lenne?
Pirlonak már csak epizód szereplőnek kéne lenni. Ilyen Empolik ellen játszhatna, de komolyabb csapatok ellen max csak cserének dobnám már be.
Ez van. Sokat tett a csapatért az elmúlt években, de eljárt felette az idő.

MdewC 2014.11.02. 20:19:43

@Kotrevák Kelly: Személy szerint Maxot is csak percekre tenném a csapatba.

babo0410 2014.11.02. 20:28:17

@rockitbaby: Én fogalmazok erősen? Szerintem én még finom voltam. Vagy Pirlot nem szabad kritizálni? Mert szerintem teljesen jogos a kritika felé. De miért én szúrok neked szemet, mikor a blog 95%-a szinte mindenkit agyatlanul fikázik egyfolytában, sőt lassan másból sem állnak a kommentek. Én tisztességes hangnemben írtam meg a kritikámat. Én is jobban örülnék, ha Pirlo a régi önmaga lenne, de sajnos 35 évesen erre már valljuk meg szinte nincs esély. A BL-ben mindenképpen jó lenne elfelejteni.

Juvegaspy 2014.11.02. 20:33:22

@Kotrevák Kelly: hat nem tudom..teny h amig serult volt es Marci volt a helyen akkor lenduletesebb volt a jatek de ez nem Pirlo hianya miatt volt..pogba tevez lichti meg mindenki sokkal jobb formaban volt. Egy ember miatt nem romolhat az egesz csapat jateka.

Egyebkent kedden siman kihagynam en is a kezdobol!

babo0410 2014.11.02. 20:35:03

@niccolo: @Kotrevák Kelly: Ha szerintetek Del Piero még 40 évesen jó lenne a csapatba, akkor nincs kérdésem. Már az utolsó évében is látszott, hogy csak visszahúzza a csapatot. Sajnos egy 35 fölötti játékos már nem tud hasznára lenni egy bajnok csapatnak. Pláne Európában. Lehet ti túlságosan elfogultak vagytok. Sajnos, vagy nem, d Del Piero, pláne Pirloval a kezdőben, kész katasztrófa lenne. Nem, hogy a BL-ben esélytelenek lennénk, de lehet a BL hely se lenne meg a bajnokságban velük. Egy 35 és egy 40 éves játékos már nem tud hasznos lenni. Ha mi valamit szeretnénk elérni, akkor Pirlot is sürgősen ki kell venni a kezdőből. Cserének még jó lehet, de kezdőnek már sajnos nem. Ott van a Roma jó példának. Szerény véleményem az, ha nem játszott volna Totti a Bayern ellen, akkor ha ki is kapnak, tuti nem 7-1-re. Nagyon látszott a teljesítményükön, hogy egy marha lomhább Totti van a pályán. Sokkal dinamikusabbak lehetnének, ha Totti nem játszana. Szélen nagyon jók.

rockitbaby 2014.11.02. 20:37:03

@babo0410: "A szabadrúgásokon kívül semmire nem vagy már jó sajnos." Ezt te írtad és erősen túlzó, hogy másra nem jó. Per pillanat nincs formában, de adott már annyit nekünk, hogy sérülésből visszatérve formán kívül - ami mellesleg kész csoda lenne, ha formában lett volna - ne rögtön használhatatlan jelzőkkel illessük. És ha elolvastad, ami írtam, akkor rájöhetnél, hogy nem a kritika zavart, mert azt én is megfogalmaztam egy kettőt felé, a csapat és az edző felé is, hanem a túlzás. De ezek szerint vagy nem olvastad át, vagy nem figyelmesen.

A másik részére külön térek ki, a mi folyik a blogon dologra. HA téged ennyire zavar ez, akkor két megoldás van. Vagy a könnyebb utat választva nem olvasol és írsz ide, vagy a nehezebbiket, hogy felhagysz a sértődött ovis ha ők akkor én is mentalitáson, és felnőtt értelmes emberhez méltón felülemelkedsz rajta és te csak azért is kultúrált hangnemet megütve juttatod tudomásunkra véleményed. Én az utóbbit javasolnám!

Juvegaspy 2014.11.02. 20:43:11

@babo0410: sztem nem minden kommentet veresen komolyan venni. Tisztaban van vele mindenki h Alex mar oreg ide bar neha Llorente teljesitmenyet (amit iden muvel) siman hozna :)
Egyebkent nekem is mint itt gondolom sokaknak a kerdesre h ki a kedven jatekosod amig aktiv Del Piero a valasz!!

babo0410 2014.11.02. 20:50:00

@Juvegaspy: Del Piero szerintem minden Juve drukker kedvenc.
@rockitbaby: Sajnos Pirlo már tavaly is ugyanezt művelte amit idén. Már tavaly is baromi könnyen elvették tőle a labdát, nagyon könnyen mentek el mellette. Érdekes akkor volt a legjobb időszaka a csapatnak, mikor Pirlo sérült volt. És akkor romlott a teljesítmény ismét, mikor visszatért. Én tisztelem Pirlot, meg köszönöm neki az elmúlt 3 évet, de a múltja miatt nehogy már ne fogalmazhassam meg vele szemben a nemtetszésemet. És attól, mert sokat segített korábban a csapatnak, nem kell most is kiemelten kezelni. Ha látványosan nem megy neki, akkor bizony sajnos a csapat érdekeit szem előtt tartva le kell ültetni a padra.

niccolo 2014.11.02. 21:07:27

@rockitbaby: ,,adott már annyit'', igy van,én véleményem is ez!

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.11.02. 21:10:56

@babo0410: Tudlak sajnálni, ha nem jön át az irónia... Az már a te bajod...
Ebbe a nyugdíjas lityi-lötyibe, ahova Max Pirlot is a fergeteges sebességünket lassítani rakja be, simán elszaladgálhatna egy DP is. Nagy kárt nem tenne.
Ha most sem tudsz olvasni a sorok között, akkor leülhetsz fiam, egyes!

Il Principino 2014.11.02. 21:17:36

Pirlo nem volt meggyőző,de a szabit berakta pirlosan:)Sokan szidják Llorente-t,nos nekem Morata kb. hasonló szint volt tegnap!Gio is veszélyesebben mozgott,főleg az 1.félidőben!Tevez meg más univerzum,ezt tudjuk!Továbbá Pereyra se mutat semmi extrát,nem lettünk veszélyesebbek a jobb szélen,tök mindegy,hogy ő vagy Lichti rohamoz...

Tony. 2014.11.02. 21:18:55

Azért legyünk őszinték. Ha Conte marad, tőle is mindnyájunk nagy elvárása lett volna, hogy szépen lassan építse ki Pirlo-t a csapatból. Ennek meg kell történnie. Többször is leírtam, hogy mennyire kíváncsi lennék, Conte hogy oldja meg.
Sajna a távozásával ez még súlyosabb feladat lesz, mert Max nem Conte és ha Max elkezdené kihagyni Pirlo-t, azonnal elkezdenék mondogatni, hogy na, megint tönkreteszi, mint a Milannál és talán még a szurkolók is Max ellen fordulnának, hiszen ő mégiscsak egy senki exmilános edző, míg Conte vagy Pirlo egészen más történet. Így, ilyen nyomás alatt valószínű nem meri meglépni majd és továbbra is erőltetni fogja, ha kell ha nem.

Én is azok táborához húzok inkább, akik már háttérbe szorítanák az öreget. Pirlo nem lehet a jövő és már a jelenhez is kevésnek tűnik.

Apuleius 2014.11.02. 21:43:46

@Tony.: Egyetértek minden szavaddal.

Juvegaspy 2014.11.03. 00:13:59

@Tony.: Contenal is ugyanez lenne a gondunk szerintem kulonben nem eroltetne a valogatottsagat.
Am igazad van

devil-z 2014.11.03. 02:15:31

@Tony.: nem hiszem, hogy sokan neheztelnének allegrire (vagy bárkire) azért, mert kiépíti Pirlot a csapatból. Ha meg beszari és csak ezért játszatja akkor nem való edzőnek és sokkal inkább megérdemli a kritikát.

Inkább a probléma az, hogy több játékosunk is formán kívül van mióta itt van, nem tudja kihozni úgy a maximumot mindenkiből - Pirlo, Vidal, Llorente - mint ahogy Conte tette. Ezen kívül ez a passzív foci amit ő játszatna az katasztrófa; nézhetetlen de legalább nem hatékony :D

Szóval én összetenném a két kezem ha allegrivel csak a Pirlo-ügy lenne problémás.

rockitbaby 2014.11.03. 06:13:19

@babo0410: Megkisérlem még egyszer leírni. hátha most megérted. Nem azzal van a baj, hogy kritikát fogalmazol meg, hanem azzal, hogy túl erős. Ha most sem érted, akkor inkább hagyjuk.

@kg19850508: Hát annyi engedtessék meg Lichti és Pereyra védelmében, hogy egyiknek sem ez a default posztja. Pont mint Asamoah. Lichti jobb bekk, 4 fős védelemmel. Pereyra meg középső középpályás, amolyan Vidal kaliber, de még a szélső poszton is jobb, mint wingback-nek. Innen, hogy egyik sem hatékony.

Ádám.84 2014.11.03. 09:09:22

@rockitbaby: hozzászólásod második bekezdésével tökéletesen egyetértek, rendkívül sok igazság van benne

babo0410 2014.11.03. 13:25:56

@rockitbaby: Én értem mit mondasz, csak kicsit vicces, hogy az én hsz-em veri ki nálad a biztosítékot, miközben a többség itt a többség nálam sokkal durvább hangnemben beszél a vezetőségről és egyes általuk nem kedvelt játékosokról. Az nem zavar téged? Csak az, ha én leírom, hogy Pirlo a szabadrúgásokon kívül már nem jó másra? Akkor viszont a gond nem az én készülékemben van. Mi ez a megkülönböztetés? Csak a kis kedvencet ne bántsák? Akit nem kedvelsz, azt lehet? Szerintem itt a blogon nagy gondok vannak a kulturált stílus című fogalommal. Nem csak azzal szemben, kell kulturáltnak lenni akit kedvelünk, nem csak arról kell emberi stílusban írni, amit szeretünk, és nem csak azokat kell tisztelni, akik nekünk szimpatikusak, hanem azoknak/azokról is tisztes hangnemben kell írni akik nekünk nem szimpatikusak. A tisztességes hangnem mindenkitől alapelvárás kéne lenni. Úgy tudtam ez nem egy útszéli kocsma. Én még a kutyámmal is tisztesebben beszélek, ahogy egyesek megnyilvánulnak. Remélem érted amit mondok. És remélem ezt a vitát le is zárhatjuk.

rockitbaby 2014.11.03. 20:21:10

@babo0410: Akkor szépen sorban haladva. Elsőként vetkőzd le a sértődött ovis ha más is akkor én is szöveget és stílust. Ha ez megvan, akkor emlékezz arra is, hogy másnak is írtam már, hogy erős, vagy személyeskedő ami ír, nem csak most neked. És végül az utolsó, nem attól leszel egyedi, hogy beállsz a többi nyomdafestéket nem tűrően értekező mögé jó csorda szellemben.

ÉS igen, én is fogalmaztam meg kritikát Pirlo mesterrel szemben, de az olyan volt, hogy miért kellett rögtön pályára tenni, épphogy csak felépült és társai, nem egyből hasznavehetetlen. Elismertem, hogy nincs formában és azt is, hogy az edző volt a hibás, mert minek rakja rögtön be, mikor még szegény 60 percet sem bír. Ez rossz edzői döntés, amin elment jó pár pont. Akkor fordítsuk meg. Vidal sem mutat sokkal jobb formát, akkor ő is hasznavehetetlen? Vagy Llorente? És még lehetne sorolni. Vidal ugyanúgy sérülésből tért vissza és ugyanúgy kutya produktumot pakol le és mégsem hasznavehetetlenezi senki. ÉS azért Pirlo még igen is tud plusszt adni a csapatnak. Az más dolog, hogy rá építeni már nem szabad, de ettől még igen is hasznos tagja lehet és lesz is a keretnek. Ha te ezt nem látod, akkor tényleg a te készülékeddel van a baj.

Egy szó mint száz, Pirlo-t rossz edzői döntések egy csoportja miatt látjuk a kezdőben folyamatában, és nem önszántából köpi ki a tüdejét már a 60-adik perc előtt. Erről nem ő tehet. Szépen fokozatosan kellett volna játékba hozni, akkor nem lenne gond. Vidal-t is így kellett volna, de Allegri valamiért nem így tett. Rossz döntés. Nem mindenért a játékos a felelős, láss kicsit tovább is.

babo0410 2014.11.03. 20:51:05

@rockitbaby: Én nem álltam be sehova, és szerintem egyáltalában nem volt sértő, vagy durva amit leírtam. De ha egyszer már tavaly is ugyan ezt nyújtotta, mint idén, akkor miért dicsérjem Pirlot?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása