Scanavino: "Allegrivel teljes az egyetértés a jövőt illetően"

scanavino_maurizio_portre.jpgA Juventus vezérigazgatója, Maurizio Scanavino a Sky Sport Italia munkatársának adott hosszabb interjút, amely során szó esett a klub és a csapatot irányító Massimiliano Allegri helyzetéről is.

"Allegri soha sem volt téma. Teljes az egyetértés a jövővel kapcsolatos forgatókönyvek tekintetében, legyen szó az átigazolási piacról, vagy szervezeti, sportszakmai kérdésekről általánosságban. Mindig is voltak találkozóink, beszélgetéseink az edzővel napi szinten. Az elmúlt hónapok során együtt éltük át ezt a vihart, s bizonyos tekintetben a kapcsolatunk nagyon gyorsan megszilárdult. Voltak konfliktusok, még hevesek is, de mindig is konstruktív kritikával és önkritikával, azzal a céllal, hogy mindig a legjobbat tegyük a Juventusért. Nem szabad megfeledkeznünk a helyzetről, a viharról, amelyet megtapasztaltunk. Mindent tekintetbe véve, úgy gondolom, hogy végül jó teljesítményt nyújtottunk, még a pályán is a harmadik hely megszerzésével, s a két elődöntővel: az Olasz Kupában és az Európa-ligában." - szólt a Juventus jelenlegi mesteréről és a csapat teljesítményéről Scanavino.

"Megértjük a szurkolók elégedetlenségét, ők is jelentős érzelmi megrázkódtatást éltek meg ebben az időszakban. A Juventus kétségkívül egy kivételes sikereket hozó időszak után áll, s olyan helyzetek, amilyen a jelenlegi, nem segítették, hogy elérjük a szokásos elégedettséget. Két lábbal a földön kell maradnunk, s határozott pontokat kell kijelölnünk. Lezártuk a jogi ügyeket Olaszországban, s Allegri a megfelelő személy arra, hogy állandóságot adjon sportszakmai szinten. Vannak azonban olyan szempontok, amelyeket meg kell oldani és kezelni kell, mint például az anyagi ügyeket. Alázattal, elkötelezettséggel és önkritikával akarjuk újra kezdeni, hogy mihamarabb olyan helyzetbe hozzuk magunkat, hogy versenyképesek legyünk mind a pályán, mind játék tekintetében. 

Két nappal a kinevezésem után tizenöt pontos levonással, Cherubini eltiltásával találtuk magunkat. Abban a pillanatban egy munkacsoportot hoztunk létre Calvo kinevezésével, valamint Manna előléptetésével a Next Gen-től. Bizonyos képesítéseken túl dolgoztunk, úgy gondolom, hogy az egyik legpozitívabb teljesítmény Giovannié volt, s azt gondolom, hogy kijelenthetjük, száz százalékban átveszi a piac irányítását. Másfelől Calvóval a sportszakmai szempontok menedzselési oldalát is felügyelni fogja."

Az elmúlt hetek pletykái szinte biztosra veszik, hogy a Napolitól szerződése lejárata előtt távozó Cristiano Giuntoli veheti át a sportigazgatói tisztséget.

"Még  egy évig szerződés köti a Napolihoz, s nem lenne korrekt bárkivel szemben tovább kommentálni. Biztos pontokra van szükségünk, százszázalékosan felelős emberekre. Bizonytalan helyzeteket és forgatókönyveket jelenleg nem értékelünk. A célunk egy világos szervezetiség kialakítása, meghatározott felelősségi körökkel. Ezt a kérdést Giovanni Manna kell hogy megválaszolja." - mondta, mikor Adrien Rabiot lehetséges távozásáról vagy hosszabbításáról kérdezték.

"Mióta kineveztek bennünket, Ferrero elnök úr és én azonnal a vihar közepén találtuk magunkat a 15 pontos levonással a tabellán. Az a legfontosabb, hogy lezárjuk a történetet anélkül, hogy azt elhúznánk, még ha ez súlyos büntetéssel is jár. Most már nyugodtabban tervezhetjük a jövőt. Egyfelől ott van a Szuperliga projekt a tegnapi közleményünkkel a Real és a Barcelona felé, másrészt az UEFA vizsgálata, amelyről még sokat beszélhetünk. Mindenesetre ez két teljesen különálló dolog."

Zárásul Scanavino szentelt néhány gondolatot annak is, milyen érzés a labdarúgás világában dolgozni.

"Nagyon izgalmas világnak találom, amely rengeteg energiát igényel. Nagy a professzionalizmus és mindenekelőtt a versenyképesség szempontja nagyon erős. Ezek olyan szempontok, amelyeket az ember más szektorokban is megtalál, de ebben ezt még erősebben megtapasztalja."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6218141386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2023.06.07. 18:01:56

Na igen. Semmi meglepő nincs ebben. Ezt vártam.
Azt hiszem így a következő szezonban nem sok meccset fogok nézni. Nincs kedvem egy újabb szenvedős évhez Allegrivel és a faxságaival.

juve28adam 2023.06.07. 18:06:42

Arról nem is beszélve hány játékos lép majd le...

sleepy8 2023.06.07. 18:09:34

Meglepő mennyire reálisan látja/látják a helyzetet, már ha ez nem csak a szokásos nyár eleji bullshit tenger.

Rikster 2023.06.07. 18:13:57

Ördögi körbe került bele a klub, amiből nagyon nehéz lesz a kiút. Allegri nyilvánvalóan a szerződése végett nem távozik, egyszerűen kiürült a kassza. Én mozgalmas nyári mercatora számítok, meglepetés érkezőkkel és (legalább) egy nagy név távozásával.

Azt viszont hiszem, hogy Allegri sem akkora ökör, hogy még egy évet ebben a 3 védős rendszerben toljon végig. A minimum az, hogy fullbackek érkezzenek.

Rocky80 2023.06.07. 18:16:35

Én azt hiszem, ha Allegri marad, akkor a következő szezonban... is minden meccset megnézek! :D

Gaben Smith 2023.06.07. 18:50:42

Hmm :/ En megertek sokmindent azt is , hogyha valaki ugy latja ez a helyes dontes es azt is megertem aki elvezi es elismeri ezt az egeszet.. Szamomra viszont ez sokkolo az utolso tordofes az utobbi 5 szezon szamtalan ertelmezhetetlen dontese/tortenese utan.
En befejeztem a Juventus koveteset ameddig nem kezd ujra arra a klubbra hasonlitani aminek elkezdtem szurkolni , mert ennek a jelenleginek en nem tudok es nem is szeretnek.

Wizzurah 2023.06.07. 18:56:31

Ahogy írta más is, a következő szezonban minimális lesz a csapat követése. Ez Olaszország, makacs emberek, egy idejét múlt rendszerhez ragaszkodnak, nem tudnak alkalmazkodni a világ fejlődéséhez. Süllyedjen akkor csak az a hajó, engem nem zavar. A csapat lezüllesztését már sikeresen elkezdték évekkel ezelőtt, ezek szerint eltökéltek a folytatásában is. Ez eddig csak a háttérben kezdett kibontakozni, apró repedések voltak csak, de egyre jobban meg fog mutatkozni a pályán és az eredményekben is. Már az is jó volt, ha dobogó meglesz, aztán az is jó, ha csak bl hely lesz meg, most már viharos a szezon persze, de ez is jó. Miközben előtte 2 edzőt, aki teljesítette az elvárásokat, sőt az egyik bajnok is lett, mennie kellett.
Elvileg komoly szakemberekről beszélünk, de ilyenek után az az ember érzése, hogy full amatőrök vannak a vezetői pozíciókban. Nem akarok párhuzamot vonni semelyik más csapattal sem, pláne nem egy német felfogással, hogy a bayern a mákos bajnokság ellenére is kb. a lefújás után menesztette a vezetőséget, köztük egy német legendát. Én nem várnám el azt a végletet sem, csak egy arany középutat.
Eleve azzal, hogy visszahívták Allegrit szembe köpték akkor saját magukat is, meg őt is. Mondjuk nem egyszer történt már az, hogy amit lenyilatkoztak, a szöges ellentétje történt rá pár napra.
Szerintem mondjuk az egész foci, az elszálló átigazolási pénzekkel, fizetésekkel, mindenestül egy lufi, ami ki fog lukadni, mert tarthatatlan lesz gazdaságilag.
Mondjuk itt most arról van szó, hogy kínozni lehet a csapat játékával, a flegma hozzá állásuk dühítő.
Engem biztosan nem fog zavarni, hogy szépen lassan süllyednek le. Jelenleg ott tart majd a csapat, hogy bármilyen nemzetközi kupaszereplést elért helyezésnek örülni lehet, egy 40 ezres stadiont nem tudnak megtölteni, a játék nézhetetlen, semmi koncepció, 0 projekt, csak a repedezések foltozgatása megy. Ennek hatására egy évtizedet nem tudnak úgy letolni, sőt... hogy ne kelljen lopni, csalni, törvényt sérteni. Szóval a baj nem csak a pályán van jelen, hanem mindenhol. Gianni és Giovanni forog a sírjában. Ahogy más írta más topikban, a fejétől bűzlik a hal, Elkannt más irányból is kezdik seggbe kukkantani. Meg is érdemli.

xXPeiperXx 2023.06.07. 19:23:09

Srácok, felesleges bármit is készpénznek venni. Ezek az emberek, akik most döntenek semmit se értenek a sporthoz. Ahogy korábban több forrás is lehozta, addig nem lesz érdemi lépés, amíg nem érkezik meg az új sportigazgató, akinek ténylegesen ez a szakmája. Felesleges addig temetni a csapatot.

Ha a július is úgy ér minket, hogy Massimiliano Allegri a csapat edzője, akkor lehet aggódni, mert akkor tényleg a legrosszabb forgatókönyv fog bekövetkezni. Külföldi fórumokon is az látszódik, hogy a szurkolók 75-80 %-a ettől fél. Allegrinek megvan az a csodálatos képessége, hogy remekül bánik a szavakkal és ezzel megtudja venni az ügyvédurakat, sajnos szakmai oldalról nincs aki ennek gátat szabjon. Sajnos a csapat kihátrált Allegri mögül és nem hiszem, hogy ezen lehetne változtatni, komplett csapatot meg nem lehet igazolni, maximum kiöregedett, lejárt szerződéses játékosokból. Emellé pedig ott van a vezetőség tagjai közötti feszültség.

A jó hír talán az, hogy a felmerült sportigazgatók közül (Giuntoli, Massara, Tare) egyik sem Allegrivel képzeli el a jövőt. Most jelenleg ez az egyetlen reménysugár, ha nem lesz sportigazgató, akkor megvan pecsételve a következő szezonunk is.

Andras74 2023.06.07. 19:23:55

@Rocky80: bárki lesz az edző, csak a Klub számít!
Én is igyexem minél több meccset megnézni.
Forza Juve!

venember83 2023.06.07. 19:37:10

@juve28adam: igen, klubikonok távoznak, nagy kár értük.

venember83 2023.06.07. 19:39:02

@Rikster: "Azt viszont hiszem, hogy Allegri sem akkora ökör, hogy még egy évet ebben a 3 védős rendszerben toljon végig. A minimum az, hogy fullbackek érkezzenek."

Amit kap, abból főz. Hogy mit, azt mindenkinek a saját megítélésére bízom.

NCSMCS628 2023.06.07. 19:49:20

@Rocky80: Ne aggódj,sokan vagyunk ilyen mazochisták.....!

NCSMCS628 2023.06.07. 19:50:16

@venember83: Csaj az a baj,már a hagyma is leégett...

Rocky80 2023.06.07. 20:55:02

@Gaben Smith: és mindenki: köszönöm, és én is megértelek benneteket és elfogadom az álláspontotokat, még ha nem is az enyém. Azt hiszem, ez így normális. :-)

Egy kis kiegészítéssel élnék viszont: ne higgyétek, hogy élvezzük és elismerjük az egészet! Én sem vagyok mazochista, én is éppúgy vágyok a támadófocira, az élvezetes meccsekre, a teltházas-hangulatos stadionokra, a szép focira, az egyéniségekre a csapatomban, és még sorolhatnám... Viszont mindezek ellenére elfogadom azt, hogy most gödörben vagyunk, mind anyagilag, mind eredményekben, megítélésben, ez egy ilyen időszak át kell vészelnünk. Lehet tovább tart a vártnál, lehet több sz*r meccset hoz mint kéne, de semmilyen ráhatásom nincs, el kell fogadnom így ahogy van. A kiutat is máshogy látom és várom mint ti, vitatkozunk is rajta eleget, de nincs is ezzel semmi gond, ez szintén így normális, azt hiszem.

Viszont akár hiszitek, akár nem: én még mindig, ennyi fájdalmas meccs és élmény után, ekkora gödörben is úgymond, ugyanúgy várom és leülök megnézni a meccseinket és várom hogy lássak valamit és örüljek és reménykedjek és tervezzek és szurkoljak. :-)
Lehet nem lángolok már úgy mint régen, lehet nem akarok szétvágni mindent magam körül egy vereség vagy kapott gól után, vagy egy szép győzelem után örömömben; de ugyanúgy várom és ugyanúgy reménykedem mint - lehet azt mondani 30 évvel ezelőtt...

Ez már nem szerelem, ez már "csak" szeretet, de ez még mindig az én Juventusom, járhat bárhol és csinálhat bármit, legyen bármilyen logója és legyen bárki az edzője, ez az én Öreg Hölgyem akit megszerettem annó és most már nem hagyom el amíg élek, játékosoktól, edzőktől, nemzetközi kupáktól, megítéléstől függetlenül. :-)

The king of alibis 2023.06.07. 21:03:41

Nah, akkor jövőre is hanyagolom a Juve meccseket, maximum az összefoglalót nézem majd..

venember83 2023.06.07. 21:18:21

Ez a nyilatkozat olyan tartalmas, hogy talán több nap is kell a megemésztésére. Egy középcsapat vezetőjétől teljesen elfogadható ez a nyilatkozat, de Olaszország legjelentősebb klubjának igazgatójától szerintem borzasztó. Nincs megfelelő sportigazgató, a sport szakág vezetője egy régebb eltávolított, majd visszaédesgetett, de sokat felmutatni nem tudó szakember, ráadásul a Serie A legjobban fizetett edzőjétől elfogadható a teljesen esetleges csapatjáték, nem létező alapfelállás, a kényszerítőzéseket, egyéni villanásokat, távoli lövéseket nélkülöző futball, ami ráadásul még a Juve mottója szerint eredménytelen is, már 2. éve. Elfogadom, hogy egyesek szerint ez a nyilatkozat a realitás, de egy Juventustól ez a realitás számomra teljesen elfogadhatatlan.

Leram7 2023.06.07. 21:24:28

Minden ott és akkor kezdett rossz irányba elmenni, amikor Marottát elengedtük.
Szerette a klubbot, észnél volt és Paraticihez képest egy fenomén volt.

Azóta van gödör mióta Beppe elment. Illetve Paratici igazolásai és "megoldásai" miatt szívunk most is.

Remélem, hogy megoldják a vezetők és ha marad, akkor Allegri is és újra lesz értelmes és győztes foci és szerthető csapat.

Anno amikor a chelseat kizárták az igazolásokból, akkor nagyon jó saját nevelések kerültek a csapatba náluk. Talán itt Fagioli, Gatti mellé jövőre Iling, Rovella, Cambiaso is beépülnek és kezdetét veszi egy erős és fiatal mag tündöklése.

Európába nulla esélyünk van, de a bajnokságban, ha szétkapják a napolit a többi szereplővel simán lehet versenyezni akár bajnoki címért is.

Arthur, McKennie, De Sciglio, Sandro, Kean féléket kéne eltávolítani.

Gaben Smith 2023.06.07. 21:25:51

@Rocky80: koszi ez jolesett :)
En is nagyon orulnek ha a foci nagy innovatorai a juventus pdjan es csapataban lennenek ,de tudom hogy ez nem realis alom tisztaban vagyok azzal ,hogy a juventus maskeppen mashogyan volt szep .

Tudod nem is igazan Allegri idegesit ,mert nem Ő az ok Ő egy szenvedő szereploje annak amit letrehoztak az illetekesek.

Biztos jot akar O a maga mondjan csak sajnos ez nem sikerul.

Emlekszem amikor eloszor idejott a Bianconeri blog meg nagyon ment mindenki csodalkozott hogy Conte utan mire megy ez a ficko.
Sikerult neki elosmerest kivaltania a kritikusaibol. Mindig nyert es nyert egy taltikai zseninek tunt az O kottajabol folyt a jatek.
A zakoledobos alakitasa a pad mellett meg mindig elottem van.
Aztan szep lassan epult le a keret az O teljesitmenye is erodalodott a nyakara hoztak Ronaldot es a megalomaniat aztan vege lett.
Jott ket ev piheno es nem tudom mi tortent vele de nyomokban sem tartalmazza azt az embert akit anno lathattunk.
Hogy a keret rossz vagy O lett masabb , hogy a foci valtozott annyit vagy egyszeruen mas karakterekkel sikeres lenne e en azt nem tudom .

De tenyleg ez meg nem is lenne a legnagyobb gond.

Szamomra az jelenti a tordofest , hogy ez a klubb akit elkezdtem nezni 2002-ben semennyire sem hasonlit arra amit ma latok.
Az ertekrend az amit mutatni akar magarol a klubb az mar teljesen mas.
A torinoi oriasok Lippi csapata az Agnelli csalad csapata europa legerosebbje aki mindig gyoz ezek mind tartalommal birtak.
Most azt erzem hogy egy tokeletes erzelemmentes kommunikacios gepezet amiben a legkevesbe se vagy erdekelt mint szurkolo a szamukra.
Gatlastalanul mellebeszelnek ertelmetlen donteseket halomznak evrol evre megvaltoztatak az arculatot kinos helyzetekbe sodrodnak ujra es ujra mind a palyan es mind azonkivul.
Picit azt erzem hogy mint Juventus szurkolo rajtunk nevet a vilag le vagyunk sajnalva.
Rossz erzes .
De ismetlem magam a legrosszabb erzes hogy ez mar teljesen nem az az ertek amit en szerettem nagyon rossz az irany es annyi negativ hatas ert hogy mar nem tudom es nem erzem azt hogy ujra vissza akarnak talalni oda ahol voltak es ujra az jelenteni mint Juventus mint amit jelentett egykor.

JeetTrader 2023.06.07. 21:37:55

1. Scanavinonak szóljon már valaki h nem harmadikok lettünk hanem hetedikek!

2. Egy szóval nem mondta hogy jövőre is Allegri fogja irányítani a csapatot!

3. Míg Maldinit azért rúgták ki mert úgy értek be BL helyre h tőlünk levonták a pontokat, addig Allegrit meg maradztalnank? Vmi nem stimmel...

4. Guntoli kapcsán sem stimmel valami...nem kétlem h házon belül is van jó szakember de azt azért kétlem h Manna tapasztalata összemérhető Guntolieval.

5. Bemondta h szervezeti átalakulás van folyamatban. Csak nem tudom mit szaroznak ennyit. Pikk pakk lépni kéne és lehetne az építkezéssel foglalkozni. Hogy is van ? Juni 15-ig derülnek ki az uefas dolgok?

6. Én nem veszek mérget arra h a legfelső vezetés a végleges vezetés. Lemennek a perek és jönnek helyettük új emberek...ez a tippem. Az új szakmai vezetés viszont nem biztos h olyan elégedett lesz a mester munkásságával. A szurkolók nagy része az és ezt ők is látják!

Ja és dont fos! Azt álmodtam h Zidane lett az új edzőnk :))))))

insieme 2023.06.07. 21:41:02

@venember83: így van, sztem most minimum olyan gödörben vagyunk mint a calciopoli idejében, plusz van egy Ceferin

JeetTrader 2023.06.07. 21:47:41

@insieme: szerintem ez sokkal rosszabb mint a calciopoli. Akkor olyanok maradtak velünk mint, Del Piero, Nedved, Camoranesi, Buffon csak h a magot említsem...most hány ilyen klasszisunk is marad velünk? Pedig csak EU kupa indulas nincs kilátásban...

*Fentebb azt akartam írni h a szurkolók nagy része nagyon nem elégedett és vélhetően Allegrit kapásból menesztené.

babo0410 2023.06.07. 22:01:59

Gratulálok. Persze, ha jövőre bajnokok leszünk, én leszek az első, aki bocsánatot kér, de azt hiszem Allegrinek takarodó kéne legyen!

west30 2023.06.08. 00:00:14

Inkabb maradt volna csendben.

JuveMI 2023.06.08. 00:02:51

@Rocky80: ++ Remek írás... nagyszerű arc vagy! Én is pontosan így érzek... legyen bármi, a Juvét megnézem (ha tehetem)... kb. '92-óta... bármi történjen,maradok jövőre is!

alexGicamo 2023.06.08. 03:35:08

Na, ne viccelj már !

Attilio79 2023.06.08. 06:46:53

Ha folytatják azt az utat, ami a Juve kommunikációja volt az elmúlt években, akkor semmi sem stabil és Allegri menni fog, függetlenül, hogy "egyetértenrk a jövőt illetően".

Pedro32 2023.06.08. 08:06:16

Ebben a helyzetben,ami jelenleg a klubbnál fennáll maradnia kell.
Amíg nem csillapodnak a kedélyek mindenképp.valami állandóság kell.
Az érem másik fele viszont az,hogy Allegrire és az elképzeléseire keretet épiteni…hát nwm egy életbiztositás

venember83 2023.06.08. 08:39:58

@Pedro32: "Ebben a helyzetben,ami jelenleg a klubbnál fennáll maradnia kell. Amíg nem csillapodnak a kedélyek mindenképp.valami állandóság kell."

Elvileg az öltözői kedélyekkel is van gond, szóval ez a maradás nem biztos, hogy pozitív lesz. De persze, ha valaki menni akar Allegri miatt, akkor menjen, ha megfelelő vevő is jelentkezik, az ilyesfajta zsarolásnak nem vagyok én sem a híve, egyáltalán nem. Csak akkor ne csodálkozzunk, ha a keret tényleg borzasztóan megvékonyodik, s az állandóság inkább a padra szorítkozik, mint a keretre, a keretet meg a szakértő vezetőség majd feltölti könnyen elérhető, szürke, netán már kiöregedőben lévő játékosokkal, hisz látjuk, hogy komoly gondok vannak pénzügyileg és szakmailag kb. minden egyes szinten.

Pedro32 2023.06.08. 08:46:28

@venember83:
Mindig egy kicsivel mélyebb gödröt ástak a vezetők maguk alatt.Most ott tartunk ,hogy a keret egy ilyen torszülött lett.
Egyátalán nemjó lépés Allegri megtartása,csak nagyon nehéz egy jó forgatókönyvet felvázolni.
Ki is kellene fizetni 40mihályt…nehéz helyzetben van a klubb.

venember83 2023.06.08. 09:26:39

@Pedro32: "Ki is kellene fizetni 40mihályt…nehéz helyzetben van a klubb."

Ezt ne úgy gondoljuk már, hogy egyből ennyit kell kifizessen a klub. Hanem ennyi illeti meg bruttóban a mestert és a stábot, amit a szerződés feltételei szerint a klubnak ki kell fizetnie, akár padon van a mester, akár Ibizán. A 40 millió már adott, csak kérdés, hogy a maradásával nagyobb kárt okoz-e, mint egy új edző bére, pl. Mert a BL-kiesés is borzasztóan fájdalmas volt a klubnak anyagilag, főleg 5 vereséggel és 1 győzelemmel.

rabsic02 2023.06.08. 09:39:01

Off: közben Morata a Romaban????

Pedro32 2023.06.08. 10:16:34

@venember83:ha nemkell neki fizetni semmit,akkor sem tartom jó ötletnek,hogy egy olyan klubba ,ahol nincs futtballszakember,random bedobni egy uj edzőt.és ha nem válik be?
Nemkellene egy sportigazgató ,akinek legalább képe van arról,hogy működik egy klubb?mire épitsenek?
Minden szezon végén ezt csináltuk.kidobáltuk mindenkit koncepció nélkül?egyik edző támadó szellemü,pozicios játékot akart ,másik védekezésre alapoz,mélyblokkban.közbe a keret ugyan az

MarcoT 2023.06.08. 10:22:23

1. Az nyilván nem kérdés, hogy a klubot teljesen újjá kell építeni.Valószínűleg hiába türelmetlenkedünk, ehhez idő kell, minden bizonnyal több év. Az első szint a vezetőség, második a szakmai stáb, harmadik a játékoskeret. Az első már folyamatban, a többi még csak ezután jön.

2. Azon nyilván lehetne vitatkozni, hogy melyik személy alkalmas bármelyik szinten, hogy az újjáépítésben részt vegyen. Nyilván kéne egy új sportigazgató, új edző, s kereten is van bőven mit alakítani.

3. Az újjáépítés másik korlátja, az idő tényezőn túl, az anyagi lehetőségek. Ezt minden itten publikáló sporttárs ismeri, egy biztos, arra jelenleg nincsen pénz, hogy mindhárom szinten (vezetőség, szakmai stáb, játékoskeret) egyidejűleg akkora változtatás történjen, amely egyből versenyképessé teszi a csapatot nemzetközi szinten. A következő szezonban a cél a Serie A 1-4- helye lehet.

4. Van még egy + 4. szint is: a szurkolóké. Csak tényként jegyzem meg, hogy már akkor Juve drukker voltam, amikor a blogon írogatók jó része még nem is élt. Úgyhogy már csak hajlott Juventino-koromra is tekintettel szeretném megkérni a mindig fanyalgókat, a mindent mindenkinél jobban tudókat, akik ugyanúgy fikázták anno Contét, Sarrit, Pirlót, majd most visszasírják Contét, Sarrit, Pirlót, húzzanak már el a blogról, de végleg. Nem attól vagy ugyanis igazi szurkoló, hogy amikor a csapat sorra nyeri a címeket, trófeákat, akkor vered a melledet + írogatsz a blogra, hanem ha akkor is kitartasz a klubod mellett amikor nyakig ér a sz@r. Amikor tényleg minden összeomlani látszik, akkor kéne minden, magát juventinónak tartónak összezárni, s nem belerúgni még egyet a fekvő zebrába. Aki nem így látja, az keressen magának egy olajmilliárdokkal kitömött PL klubot inkább, de innen tűnjön el, ok?

A Juventus többek között attól is az ami, hogy már nem egyszer kimászott a gödörből, s mindig a csúcsra ér. Én már látom a hírekből a törekvést erre, persze nem fog egyik pillanatról a másikra menni. Aki nem képes kitartani, nincsen ideje ezt kivárni, az menjen szépen máshova, de ne támasszon már feltételeket, hogy csak ekkor, vagy akkor hajlandó leülni Juve meccset nézni, ha ez, vagy az történik. Ilyenekre nincsen szükség, megleszünk nélkülük is.

Mert ahogy egy ismert egri várkapitány mondta: "Inkább kevés oroszlán (zebra sic!), mint sok nyúl."

Ps: ajánlott olvasmány - Kínhalál – de előtte egy kis ungibungi
bianconeri.taccs.hu/

Kage kyōi 2023.06.08. 10:43:49

meg kell mondjam, anno 95696-ban nagyon drukkoltam a Juventusnak, Lippi szinte egy isten volt -
és micsoda sorral: Peruzzi- Torricelli, Ferrara, Vierschowod, Pessotto - Conte, Sousa, Deschamp, - Ravanelli, Vialli, Del Piero...
Olyan amit minden drukker álmából riasztva idéz, s csorog érte a nyála, csupa világklasszis (vagy az lesz)...
Ez a szenvedés amit csinálnak meglep, az edzővel aki megbukott már itt.
Ennyire kevés a jó edző? Aki letett valamit az asztalra?
Ez így egy katasztrófa, Lassan az lesz öröm ha továbbjut a csoportból. :(((

babo0410 2023.06.08. 11:17:42

@MarcoT: jó kis írás. Viszont írod, a játékoskereten is van mit alakítani. Ezt Allegri maradása megoldja. Di María állítólag megy az Inter Miamiba, Miliket nem vesszúk meg, ahogy Paradest se, de ha Allegri marad, Kostic, Chiesa is tuti távozók. Kérdés mi lesz Pogbával? És ugye szerződést bontuk Sandroval. Ez minimum 7 játékos. Már csak az a kérdés ennyi távozót pénz nélkül hogyan pótlunk. Újabb ingyin kiöregedőkkel? Mert az nem csapatépítés, és láttuk nem is működik.

venember83 2023.06.08. 11:37:16

@MarcoT: "Aki nem képes kitartani, nincsen ideje ezt kivárni, az menjen szépen máshova, de ne támasszon már feltételeket, hogy csak ekkor, vagy akkor hajlandó leülni Juve meccset nézni, ha ez, vagy az történik. Ilyenekre nincsen szükség, megleszünk nélkülük is."

Erről most egy Kós Károly idézet ugrott be: "Aki fél, aki gyáva, aki nem bízik, aki nem hisz, aki gyenge, az lépjen ki a sorból! Senkit se sirassunk, aki elmegy innen. Senkit se tartsunk vissza. De biztassuk azt is, aki habozik; az ingadozóknak nincsen helye itt most. …Nem keresünk árulókat, nem keressük a megalkuvókat; a gyávákat, a bűnösöket vagy a bűnbakokat. De viseljük sorsunkat, ahogyan az reánk méretett. Nem keresünk jogot vagy jogtalanságot, nem igazságot vagy igazságtalanságot, nem várunk méltányosságot, sem kegyelmet. Nem is kérünk."

Thuglife! 2023.06.08. 14:14:24

@MarcoT: nem mintha magamra venném,hisz az említett 3 edzőt én inkább megsírattam,de engedtessék már meg a Juve szimpatizánsoknak akik a tv-előtt ülve próbálnak kikapcsolódni,szemben a Juve szurkolókkal akik kijárnak a mérkőzésekre illetve kísérik a klubot idegenbe,hogy pusztába kiáltsák a lövőcseleiket.(nyilván továbbra is nézni fogják a Juvét visszafogottan,csak nem tudják hogy máshogy segíthetnének a helyzeten és az ülősztrájk a tv előtt most kevésbé hatékony.
Mert,azért az igényességnek/igénytelenségnek is vannak határai.

Padovano 2023.06.08. 14:24:16

@MarcoT: Jó hogy vannak még itt - rajtam kívül - akik annyira "öregek" , hogy csak a TOTO eredményekből (telesport vasárnap este) tudhatták meg, hogy mit játszottunk a hétvégén. :)

Attilio79 2023.06.08. 15:14:19

@MarcoT:
A klubot nem kell újjáépíteni! A nagy csapatot kell rendbe szedni és a vezetők fejében. Ehhez jó diplomáciai érzék, tárgyalókésség, motiváció és hozzáértő pedagógia érzék kell.
Fel kell hozni a fiatal, sikerre éhes, tehetségeket, akik igenis ott vannak az ú-ban, a nextben.
A calciopoli utáni helyzetben vagyunk, túl kell adnia a pávákon (Pogba, DM stb.) és hozni kell olyan edzőt, aki motivál és oktat, tudja, hogy mit kell csinálni a pályán.
Ez az alfája és omegája mindennek, utána jönnek a szurkolók, a pénz.
Az infrastruktúra adott, csak használni kell!

insieme 2023.06.08. 15:15:37

Jó hír,,
Sandro megy Törökország ba
Állítólag Orsolini jöhet JSZ posztra
elég, gyors, Jó statok. 26 éves..
Támadás Real Barca ellen is..
Nem használhatják az El Clasico megnevezést...
Ha igaz a hír, Morata jön?!
Nálam ok, ő egy Juventino,,már másutt írtam, sztem a Mandzukič
szerepet tudja hozni, és 10-15 gól benne van
Zaniolo inkább ne, mert sérülékeny és hisztis
Kean újabb probléma a válogatottban,
Meg kell tőle szabadulni, ha máshogy nem /furcsa/de akkor inkább csere Zaniolo val, ,,

insieme 2023.06.08. 15:19:10

@Attilio79: igen, hiszen ezért találták ki a Next Gen t,,a fiatalok motiváltak lehet nekik jövőképet mutatni,és anyagilag is jó lépés, fokozatosan emelni a bérezést teljesítmény szerint

xXPeiperXx 2023.06.08. 16:02:50

@MarcoT: Ne haragudj, de a negyedik pontoddal nagyon nem tudok egyetérteni, valószínűleg koromnál fogva nem éltem meg annyi mindent a Juventus mellett mint te (én 96 óta követem különféle módokon a csapatot). De mint szurkoló, aki szereti imádja a csapatát, eddig kitartott mellette és próbált minden egyes meccset végignézni, hagy legyek már felháborodva a mostani történések miatt.

Láttam én már olyan edzőket a padon, hogy csak a fejemet fogtam, de kitartottam. Most olyan szinten bántják a csapatomat belülről (nem kell ehhez UEFA és FIGC), Allegri élősködik a csapaton, rengeteg dologról csakis Ő tehet és nem a kialakult helyzet.

Ha valakit szeretünk (a CSAPATUNK), megvédjük bármi áron. Mivel a mi eszközeink eléggé korlátozottak, így marad az, hogy távolmaradással tiltakozunk Allegri ellen és az Ő stílusa ellen, a vezetőség hibás döntései ellen.

Szerettem Allegrit (boldog voltam, amikor visszajött), de az a bálvány, amit korábban emelt magának a sikereivel, most teljesen összedőlt és csak tovább rontja a helyzetet.

Erre te leírod, hogy takarodjon innen az aki nem akarja végig nézni azt, ahogy a csapatát évtizedes nyomorba dönti a saját vezetősége?! Noooormális?!

Tudod a jelenlegi helyzet közel se fájna annyira, ha a csodálatos Allegri az őszi szezonban (amikor még szó se volt büntetésekről) teszi a dolgát és tovább viszi a csapatot a BL-ben. Erre mi történik?! Tudjuk mindannyian. Ha már eljutunk a legjobb nyolc közé, már nem beszélhetünk ekkora krízisről. Igen valószínűleg akkor se lenne BL helyünk, de ezek a pénzek most iszonyatosan hiányoznak.

Allegri semmiért, de tényleg semmiért nem vállalt felelősséget és ez az igazán szomorú, mert az idei év is megbocsájtható lenne neki, ha lenne töke és vállalná, hogy igen srácok az év elején és közepén nagyon elkúrtam.

Az, hogy most könyvelők és ügyvédek döntenek sportszakmai kérdésekben az egyenesen vérlázító.

Ne haragudj, ha megbántottalak, de kérlek, értsd meg, hogy van aki nem tud beletörődni az ilyen helyzetekbe. Mert itt még mindig visszalehetne jönni a szakadék széléről, csak egy megfelelő a sporthoz értő ember kell.

alexGicamo 2023.06.08. 16:12:06

@Attilio79: Nagyon jól felvázoltad ezt !

insieme 2023.06.08. 16:23:10

@xXPeiperXx: "az, hogy most könyvelők ,, ,stb
Sztem ez pontosan azért van mert erre volt/van szükség míg rendeződnek a jogi, pénzügyi dolgok. Később jön, sztem a leváltásuk és jönnek a profi szakemberek,.elnök, sportigazgató stb/az edző ezek szerint marad/.
A játékosok "fölé "pedig kell a vezetőségbe egy Ikon,,,
pl. Del Piero,,Chiellini,,Marchisio, hogy érezzék mit jelent a név
JUVENTUS

xXPeiperXx 2023.06.08. 16:49:20

@insieme:
És addig nézzük, ahogy a csapat egy jelentős része elmegy mert nem tud Allegrivel azonosulni? Chiesa, Vlahovic, Kostic, Kean... mind emiatt fogja kérni a távozásukat.

Ugye elment Di Maria, Parades, Milik, Rabiot.

Szerződésfelbontás előtt áll Alex Sandro (ugye az automatikus egy év, mert Allegri játszatta ha kell, ha nem, most meg pénzbe kerül a szerződésének a felbontása, brávó nagyszerű spórolás Allegri) és Juan Cuadrado.

Szczesny, Illing Junior, Bremer nyíltan a piacon van, mert belőlük remélnek pénzt. Miretti nagyon úgy fest az Atalantába kerül kölcsönbe. Kaio Jorge is kölcsönbe kerül (bár vele amúgy se vagyunk többen).

Pogbából soha nem lesz már focista, őt kár is számolni, Bonucci szintén.

Könyörgöm, ki fog maradni?! Ha ez a helyzet nem változik nem lesz támadónk! Egy embert kellene elküldeni és a felsorolt nevek döntő többsége maradna.

sleepy8 2023.06.08. 17:13:06

@xXPeiperXx: A felsorolt nevek többsége mondjuk inkabb ne is maradjon, köszi.

xXPeiperXx 2023.06.08. 17:28:41

@sleepy8:
Kivel és miből pótolnád őket? Kérlek vedd figyelembe, hogy ezeknek a játékosoknak egy része még nincs kifizetve és azt is vedd figyelembe, hogy nem tudunk nagy béreket adni, plusz BL sincs ami ugyancsak nem vonzó.

Nem egyszerűbb 43 millióért elküldeni Allegrit és a brigádját, pláne úgy, hogy ezt nem egyszerre kell kifizetni (25 hónap , ha jól tudom)?

Csak egy kérdés ez, kérlek válaszold meg és elfogadom azt, amit írtál.

xXPeiperXx 2023.06.08. 17:30:09

@xXPeiperXx: Ja, azt majd elfelejtettem, hogy most már az is tényező, hogy állítólag több Juventus szurkolói klub jelezte, hogy nem vesz részt a bérlet kampányban, amíg Allegri az edző.

Juvino 2023.06.08. 18:17:07

@xXPeiperXx: raadasul ugy jatszatta Alex Sandrot, h a vak is latta, h a Danilo-Bremer-Gatti harmasunk a legjobb hatul. De meg Rugo sem volt rossz, ha jatszania kellett. Erre sorsdonto meccseken ki jatszik? Hat Sandro! Konyorgom miert? Ha mar nala a vedelem a lenyeg, legalabb azt jatszatta volna allandoan a legjobb felallasban...de nem! Ha masert nem is akarom bantani, de ez az en szememben az ő sara!

Zsltrk977 2023.06.08. 18:33:14

@xXPeiperXx: csak hogy megerőtsitsem amit írtál:
www.facebook.com/Forza1Juve/posts/pfbid02MRDiyA5cPsRZqXsJCttJ6BHZQp6QxU7y5WEWg4Gq8fm6o8gWXt9LptVQGJs5ZEKkl

Lényege a posztnak: fenyegetőznek a szurkolók, nem akarják megújítani a bérletüket, ha Allegri marad.

Szóval nem csak itt a blogon gondolja úgy az ide beírók legalább 90%-a hogy Allegri nem kellene hogy maradjon, hanem az olaszországi szurkolók igen nagy hányada is. Ez màr elég komoly jelzés.

sleepy8 2023.06.08. 18:42:37

@xXPeiperXx: Szerintem nem egyszerűbb.

1, Így is gatyan vagyunk anyagilag, nem hogy ha még fizetnenk Allegrit, meg az új edzőt is.

2, Értem, hogy nektek ezek a Tudor meg Motta fele zsenik elegek lennének helyette, nekem nem.

3, Szerintem akik most hisztiznek, azok Európa hiánya miatt akkor is elmennek ha nem Allegri az edző/eladjuk őket mert kell a kess.

Nyilván vannak hibái; Sandro (mondjuk nincs is más balos bekkunk)-Cuadrado erőltetese, 3 védő (mondjuk Kosticnak csak itt van posztja), Locatelli a vedelem előtt, kezdő variálás (mondjuk ezen meg a sérülések nem segitenek). De függetlenül a zárójeles részétől ezek nekem is basszak a szemem.

Én pusztán arról nem vagyok meggyozve hogy barmivel jonb lenne a szitu ha Allegri lepne. Lehet támadóbb focit jatszanank, csak a fiuk akkor is gombóc modjara nyeltek a gólokat, amikor 11en voltunk hatul. :D

Kives 2023.06.08. 18:58:01

@MarcoT: Juventino korához való tekintettel megpróbálok nagyon udvarias és kulturált lenni.

Mégis, hogy jön ahhoz maga, hogy bárkit is elzavarjon a blogról?
Miért ne "fanyaloghatna" bárki is? Talán az lenne a megfelelő az ön számára, ha mindenkinek az lenne a hozzászólása, hogy: jajj, de jó minden? Akkor igazából nem is kellene blog. Szerintem.

Ellentétben önnel én nagyon szívesen elolvasom mások véleményét, még akkor is, ha az különbözik a sajátomtól. Tovább megyek, szívesen írok neki, és megbeszéljük ő miért gondolja úgy, és én miért másképpen.
De, ha itt nem lehet a szurkolóknak saját véleménye, akkor tényleg "elhúzok" innen a blogról.

Talán Ronaldo idején voltak divatdrukkerek, de le merném fogadni, hogy a legaktívabb kommentelők itt igazi Juventus drukkolók. Jómagam 96 óta vagyok az. Nem csak a sorozatos sikereknél vertem a mellem, hanem szerettem a klubbot a B ligában is, és a nehezebb időkben is.
De engedtessék már meg, hogy a rosszabb időszakban ne legyek felhőtlenül boldog! Talán sokkal inkább Juventino az aki pont most nem elégedett, van építő kritikája, szeretné ha sokkal jobbá válnának a dolgok. Vagy nem? Attól, hogy elégedetlenek vagyunk a 7. hellyel, vagy a csapnivaló mutatott játékkal, netán a taktikában, a spiritóval, vagy sorolhatnám ... azzal ugyan miért rúgunk bele a fekvő zebrába? Ezt kérem szépen magyarázza el nekem! Ha én, mint mezei kis fotelszurkoló "fanyalgok", netán leírom a negatív véleményem ide, akkor ugyan mit ártok a Juventus klubnak?

Sok negatív véleményem van, elégedetlen vagyok a jelenlegi helyzettel, de szeretem és fogom is a klubbot Ön, vagy a blog nélkül is. Abban egyet értek, hogy a Juventus mindig felállt a nehéz helyzetből. Abban is egyet értünk, hogy idő kell. Nekem van időm, megvárjuk.
Viszont van, és biztosan lesz is eltérő véleményünk. Ha a blognak ez nem tetszik tiltsanak ki. De nem ön fog elzavarni, az biztos!

xXPeiperXx 2023.06.08. 19:15:48

@sleepy8:

Nem írtál játékosokat. :D Na jó oké, ellenkezik a véleményünk. Figyelj elfogadom, te így látod, én totál máshogy. Szerintem kellene egy új impulzus, mert Allegri két éve nem hozott változást és én azt vallom, hogy puding próbája az evés. :D Én megnéznék egy másik edzőt, rosszabb már nem lehet, de jobb igen.

sleepy8 2023.06.08. 19:45:09

@xXPeiperXx: Kicsit több összetevős dolog ez, mint hogy Én, minden hozzáértés nélkül ide hányjak neveket. Nem fifa ez. :D De akiket felsoroltal, Bremeren meg neha Mariskan kívül bárki helyett játszhatna valaki a Next genbol, pedig ott is annyi minőség van, mint a megye 2be.

venember83 2023.06.08. 19:46:46

@Kives: "Ha a blognak ez nem tetszik tiltsanak ki"

Nem tudom, ez miért merül fel. Szélsőséges véleményeket is szívesen fogadunk, amíg azok kifejezése kulturáltan, mások tisztelete mellett történik.

Kives 2023.06.08. 19:59:48

@venember83: Természetesen ez nem merült fel, csak arra akartam célozni, hogy legfeljebb a blog tilthatna ki innen, nem pedig egy másik hozzászóló.

Köszönöm, hogy leírhatom a véleményem ... legyen az akár pozitív, akár negatív!

insieme 2023.06.08. 20:55:22

@xXPeiperXx: éppen itt kell keresni a megoldást,,,az új vezetőség fog ajánlatot tenni,,meggyőzni az új csapatot, hogy érdemes maradni ,addigra úgyis beindul a mercato, tehát lesz jövőkép

Type-R 2023.06.08. 21:46:57

@insieme: Miért baj ha könyvelők és ügyvédek (is) vezetik a klubot?
Feltételezem nincs sportigazhatói egyetem, ezért csak tapasztalat útján fejlődhet egy igazgató az adott pozícióban, így a diplomája alapján kizárni valakit, szerintem butaság.
Elvégre Gianni Agnelli is ügyvéd volt, ennek ellenére elvitathatatlanul sokat tett a klubért.

niccolo 2023.06.08. 21:53:29

@Padovano: vagy másnap délután a Népsportból!

insieme 2023.06.08. 22:14:43

@Type-R: a jelenlegi vezetőség azért van, hogy rendbe tegye a jogi és gazdasági helyzetet,,ha jól emlékszem így is volt felvezetve.
Sztem többen maradni is fognak, csak a háttérben ,lényegében
"Tartani a frontot "",tovább ellenőrizni ,felügyelni szakmailag.
Ehhez jön az új profi, már másutt, vagy a klubon belül sikeres labdarúgáshoz értő szakember.

DelPiero2 2023.06.08. 22:22:07

@juve28adam: persze hogy jól megértik egymást Allegrivel. Mindketten tudnak mellébeszélni.

insieme 2023.06.08. 23:14:55

New York Times
Inter 863 Mill tartozás

DelPiero2 2023.06.08. 23:19:56

Az is röhej hogy nekünk mindenféle Cefre felé (aki állítólag meghamisította az önéletrajzát) nyaliznunk kell, és ki kell lépnünk a szuperligából, a Barca-nak meg haja szála sem görbül, és mernek benne maradni, pedig ők is tele vannak balhégyanúval, a Real ugyanúgy, bár nekik a balhé inkább a hazai pályán javukra való bíráskodásban merült ki. Mi meg mindenféle gesztust teszünk, és úgy szopatnak. Bezzeg a Napoli nagypofával követelőzik, és meg is van az eredménye, pl. anno a Covid meccset lejátszatták velünk újra.

Shaky79 2023.06.09. 00:14:16

Ha allegri marad, akkor nagyon kevés meccset fogok nézni! Nézhetetlen, antifocit egy Juvétól katasztrófa! Remélem a vezetőséget majd rádöbbentik a félig üres lelátók, hogy a jövő az nem arra megy amit allegri gondol a fociról, illetve remélem a játékosok sem akarnak ehhez a játékhoz aszisztálni, szenvedni, és kérik, hogy engedjék el őket, olyan csapatokba ahol engedik őket kreatívan focizni, és nem labdát kergetnek mint egy szánalmas kiscsapat!

insieme 2023.06.09. 01:22:36

Végre láttam egy olasz!!/ csapatot focizni!
U 20 elődöntő,,lemosták Kórea t, kőkemény belemenések/sok szabálytalan/erőszakos labdaszerzés, letámadás,,
Érdekes a formáció 4 1 2 1 2
20 lövés,,10!!kapura
Casadei/Chelsea/7 gól eddig
Pafundi 17 éves,,győztes gól
Szabadrúgás, látni kell!
Turicchia Next Gen,,balhátvéd,,70. Perctől jobbhátvéd
Csapat!láttam a SPIRITO t

west30 2023.06.09. 02:03:26

@insieme: Anyyira szerintem nem erdekes a formacio,jelenlegi edzonknek is peldaul a kedvenc felallasa. :) Egyebkent ha mar megemlitted az Intert,lehet hogy ok mar a bank kezere kerultek,a tulaj a csapatra vette fel a hitelet kinaban es nem tudja vagy akarja fizetni a torlesztest joideje.Ugyan ez tortent a Milannal is par eve,de nem kell ide szuperliga,a serie A jobb helyzetben mint valaha.

Thuglife! 2023.06.09. 03:41:56

@Shaky79: nem tudom lesznek e félig üres lelátók.lehet hogy aki eddig nem jutott be az most simán bejut,és fogalma sincs az állapotokról csak kimegy szelfizni.Aki meg tüntetőleg nem megy ki...nem lesz aki kifütyülje MR."alapot."

west30 2023.06.09. 05:05:02

@Thuglife!: Igazabol mar most is felig uresek a lelatok. :)

insieme 2023.06.09. 07:48:10

@west30: sztem pedig a jelenlegi formáció 3 5 2 vagy 3 5 1 1
A 4 2 1 2 pedig egy rugalmas
4 4 2

Pilsnerurquell 2023.06.09. 08:05:42

Dilettáns barmok. Na kb ennyit számít h nincs egy épkézláb sportigazgató a Juvénál.

És csak takaróznak a "helyzettel"... Allegri is egész szezonban ezt csinálta, még a "helyzet" előtt is.

Lefőtt neki a kV ezt a hülye is látja, de ez van.
Jó szórakozást a köv.szezonhoz majd(annak aki nézi majd a meccseket)

*
Azt hiszem anno Ciro Ferrara-nál volt az az egyik meccsen h kezdőrúgás előtt a drukkerek úgy tiltakoztak hogy háttal a pályának álltak a lelátón.

Ez most is kinéz ha marad ez a....

west30 2023.06.09. 15:26:06

@insieme: Nyilvan most nem ezt jatszatja,fogalmazzunk ugy,hogy jobb idoszakaiban o ezt a felallast szerette,persze ha volt hozza jatekosallomany is.

2023.06.10. 00:13:37

@Rocky80: +1
Nálam még mindig szerelem:):)
A többivel viszont teljesen egyetértek.
Annyit még, hogy pont ilyen szar időkben van a legnagyobb szükség ránk, a szurkolókra, még ha le is szar minket a vezetőség

2023.06.10. 00:16:20

@Gaben Smith: Nem tudok nem egyet érteni.
Sajnos 2006 után már nem lett a Juventus ugyanaz, ami előtte volt évtizedekig. Most meg, hagyjuk is...

Shyr Kahn 2023.06.10. 17:26:39

Az a baj, hogy amikor jobb eredmenyek voltak, nem adtak az edzoknek plusz egy evet (Sarri, Pirlo). Amikor pedig az utobbi tizenx ev legrosszabb szezonjait produkaljuk egymas utan, akkor valahogy tovabbra is eros a bizalom. Annak ellenere is, hogy vilagosan lathato a koncepcio hianya, a jatekosok frusztraltsaga.

Igen. Volt vihar a szezonban, de semmit nem nyert iden a Juve, pedig volt lehetoseg ra. Igen, volt pontlevonas, de ha nem lett volna, akkor sem tennenk ki az ablakba a palyan megszerzett pontjaink szamat.

Legyen persze igazuk ezzel a ragaszkodassal es lassuk az alagut veget vegre, de az elozo ket szezon alapjan egeszen pici eselyt latok erre. A jatekosok - bar nem idealisak, de - meggyozodesem, hogy ennel joval tobbre lettek volna kepesek es lehetnenek egy olyan edzo keze alatt, aki kepes lenne oket motivalni es tamadojatekot is kidolgoztatni.

Nyilvan minden szurkolo koveti a valasztott csapatat, de az is nyilvanvalo, hogy a TV ele ulesi kedv nagyban befolzasolhato azzal, hogy mennyire szepen es eredmenyesen jatszunk.

insieme 2023.06.10. 20:45:30

@Shyr Kahn: volt lehetőség nyerni
Coppa és EL ,hogy miért nem??
Utálom a feltételes módot és a
ha val kezdődő szöveget, de...
Hogy éreznénk magunkat és miről Kommentelnénk ,ha mindkettőt behúztuk ?
Szuper csapat, szuper edző stb?!?!

Del Pybala 2023.06.10. 20:56:08

@insieme: ugyanugy szar csapat...senkit sem erdekel egy szaros EL vagy kupa

Shyr Kahn 2023.06.10. 22:29:28

@Del Pybala: Meglepodnel, de sztem ebben az esetben maskent mutatna a forum... Mar az is meglep, hogy vannak akik meg igy is kiallnak Allegri mellett (raadasul eleg vehemensen, amit nem tudok hova tenni... azaz tudok, mert ha valaki szemellenzosen a 6 evvel korabbi szezonban ragad, akkor ez ertheto). Ha eredmeny lenne a kevesbe kritikusok valoszinu Allegri mellett allnanak.

@insieme: Mondok egy aranyt hasrautesszeruen. Ha most 75-25 szazalekban kuldenek el/tartanak meg a szurkolok Allegrit, akkor EL gyozelem es Coppa utan ez kb fifty-fifty lenne. Nyilvan ez csak csupan egy guesstimate a forumot olvasgatva.

insieme 2023.06.10. 22:40:54

@Shyr Kahn: erre utaltam a szurkolói lélek örök talány....
Menny és pokol

ZED! 2023.06.11. 18:36:53

A címhez: Ez is lesz a Ti vesztetek..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása