Allegri: „A csapat jól reagált, de drágán megfizettünk a hibákért”

allegri_massimiliano_aggodva_nezelodik_partvonalrol.jpgMassimiliano Allegri a DAZN adásában nyilatkozott, s a meccs kapcsán először a stúdióba behívott szakértő, a Napoli jogi ügyeit intéző Mattia Grassanival viccelődött a jogász kék nyakkendőjén.

„Elismerésem az ügyvéd úrnak ezért a nyakkendőért. Csodálatos Azzurri kék. Én Livornóból származok, szeretünk nevetni és ironikusan fogalmazni, ugyanakkor igazat mondunk, amikor mások nem mindig értik, mire gondolunk, ez csodálatos helyzeteket tud teremteni.

Szeretnék köszönetet mondani a srácoknak, akik nagyszerű meccset játszottak. Nem volt ez egyszerű, nagyon bonyolult is lehetett volna, de a játékosok bizonyították, hogy komoly és felelős emberek. Két ilyen nap bármelyik másik csapatot kivégezte volna.

Szürreális volt az egész helyzet mindenkinek, hasonlót éltünk át két hónapja, amikor Andrea Agnelli elnök úr lemondott.

A gól utáni ünneplésem? Én is ember vagyok. Próbálok távolságtartóan viselkedni, de én is ember vagyok. Egy ilyen helyzetben a srácokkal ünnepeltem. A srácok kivételesek, és ezt bizonyították. Lehet, hogy nyerünk vagy veszítünk, de az eltökéltség soha nem hiányzik a csapatból.

Sajnos ebben a szezonban az egyetlen teljesen félresiklott dolog a Bajnokok Ligája volt. Ha nem vesszük figyelembe a Salernitana elleni meccsen bekövetkezett VAR hibát, 40 pontunk lett volna.

A srácok jól játszottak egy tehetséges, fizikailag erős Atalanta ellen, és nem egyszerű megtartani a koncentrációs szintet, de bizonyították professzionalizmusukat, felelősségtudatukat és a vágyat, hogy folytassák az elkezdett munkát.

Lassan kezdődött a meccs, és a stadion is néma volt. Vannak érzéseink, emberek vagyunk. Wojciech Szczęsny több ilyen hibát nem fog elkövetni, a feszültségnek volt betudható ez a hiba.

Folytatnunk kell a munkát, a pályán zajló eseményekre kell koncentrálnunk. Meg kell köszönjük a srácoknak azt, amit ma este mutattak, mert tisztában vagyok vele, hogy pszichológiailag káros, ha egy csapat a második vagy harmadik helyről a tizedikre zuhan, mintha elvették volna tőle azt, amit elért. A srácok és a velük dolgozó munkatársak elismerést érdemelnek.

Elégedett vagyok a pályán mutatott reakcióval, de sajnos a hibák nagyon drágának bizonyultak. A vége 5-2 is lehetett volna, ha nem figyelünk oda, de meccsben maradtunk, s visszajöttünk Danilo találatával, aki kiváló szezont fut, és örülök, hogy a góljával jóvá tette a második félidő elején elkövetett hibáját.

Ott volt még Fabio Miretti helyzete is, aki nagyon tehetséges, de javulnia kell a tizenhatoson belüli játék tekintetében. Volt már több lehetősége is a gólszerzésre, és nyugodtnak kell maradnia, mert az idő az ő oldalán áll. Nicolò Fagioli nagyon jól teljesített, ahogy Gleison Bremer is, aki mintha nem is lett volna ott az elmúlt meccseken.

Danilo gólja? A futball manapság nagyon bonyolult, ezért furcsa dolgokat kell csinálni ahhoz, hogy előnybe kerüljünk. Danilo erősen meg tudja rúgni a labdát, ez volt a titok.

A BL-helyezés? Nem tudom, hogy elérhető-e számunkra. Azt gondolom, hogy 71 ponttal már valószínűleg elérhető a BL. Ez kemény feladat, de itt a bajnokság, az Olasz Kupa és az Európa Liga számunkra, szóval haladjunk lépésről lépésre. Lehetetlen annyira előre tervezni.

38 pontunk volt, a két pont mínusszal, amit elvettek tőlünk, szóval ott lennénk a többiek előtt. A tény azonban változatlan, a Napoli kivételes szezont fut.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9618032298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2023.01.23. 08:15:58

Még jó hogy nem a szurkolók hibája az első gól, szar játékra egyre kevesebben mennek ki az emberek.
Fagioli jól játszott mint Di Maria is.
Kosticról csak ritkán lehetett hallani, Locatelli is szörnyű volt tegnap.
Mirettit nem bántanám, bele fog jönni de Fagioliba több potenciál van.
Voltak nagyon szép pillanatok a meccsen, összeségében, ám ez kevés volt.

venember83 2023.01.23. 08:26:22

@Kukszi: de ha nem vesznek el a csapattól két pontot a Salernitana elleni meccsen. Ha nem büntetik meg a csapatot a 15 pont levonásával. Ha nem vét a csapat drága hibákat. Plusz ne feledd, Pogba és Vlaho nélkül ez csak egy sántabotos Öreg Hölgy. Na látod, mennyivel jobban is állhatna a Juve. Nézd pozitívan a helyzetet, s légy elégedett a nagyszerű meccsel, ahogy a mester teszi. Az elégedetlenkedés nem visz előre.

Ui.: Bezzeg a bezzegezés. Na mindegy.

steven.h 2023.01.23. 08:43:00

@Kukszi: Valaki azért objektívan leírhatná, hogy mégis mit is várunk Locatellitől és miért megint ő volt a legrosszabb tegnap. A 11-es abból lett, hogy ő egyedül betört a 16-oson belülre regista létére, a szabadrúgás pedig szintén abból hogy feltűnt a 16-os környékén és belement a párharcba. Ezek kívül volt számos blokkja és voltak progresszív passzai és keresztlabdái is. Nem Pirlo, soha nem is volt. Sokkal jobban játszik ha ott van mellette Fagioli aki szintén visszalép labdákért és megoszlik a figyelem, nem rá hárul minden. Legutolsó játékosunk aki valamennyire képes volt ezt játszani az Marchisio volt, de még mellette is ott volt azért egy Pogba és egy Khedira, akik legalább mozogtak úgy hogy minding megjátszhatóak voltak. Pjanic is megbukott ott, akkor volt ő is csak jó mikor 4-2-3-1-ben játszottunk, nem hiába.

Az hogy eladta az első gólnál a labdát...szerintem más is eladta már sokkal csúnyábban, ráadásul ebből azért gólt kapni az inkább volt Sándor s Szczesny hibája, mintsem az eladott labdáé... Napoli ellen is lesérült, bejött a sokak által várt Paredes, és átrohantak rajtunk plusz legalább olyan csúnya eladott labdája volt az argentínnak, csak akkor még Szczesny akart védeni

Ha tegnap valakit ki kellene venni a középpályáról aki ténylegesen szar volt az Kostic, Rabiot, McK (bár ő legalább védekezésben jó volt, meg volt 1-2 jó megindulása) és Sofascore alapján még Fagioli is is rosszabb volt mint Locatelli, pedig nála még egy gólpasszt is feljegyezhettek.

Mirettivel egyetértek, de jelenleg ő inkább azt bizonyítja, hogy miért kellett volna 1 évet játszania valami kisebb csapatban folyamatosan és nem tudom hogy ez is annak köszönhető, hogy poszton kívül játszik (treq, csatár) vagy szimplán megrekedt mert nem játszik folyamatosan.

Tegnap pl Illing Jr vagy Soulé beállítása Di Maria helyett sokkal jobb megoldás lett volna, előbbi esetében Chiesa mehetett volna beljebb, Illin Jr meg bizonyította hogy kellően aggresszív és legalább annyira gyors mint Chiesa, tehát a szélen nem vesztettünk volna a sebességből, Soulé meg ha mást nem legalább támadó játékos, Miretti inkább B2B.

Kukszi 2023.01.23. 08:43:17

@venember83:
Félig teli vagy félig üres a pohár :)
Nincs arculata a csapatnak a pályán, ezt nem hiszem vitatja bárki is.
Vlaho hiányzik de Pogbáról szerintem egyikünknek sincs biztos tippje hogy milyen szinten fog játszani (ebbe az állandó sérülés mentes játékot is értem).

Nálam csalódottság van inkább. Mister elégedett az a lényeg így van :D

Ahogy egy régi mondás tartja:
Ha húgyot árulsz de bornak hívod, az attól még húgy marad.

Kukszi 2023.01.23. 08:48:29

@steven.h:
Én most írtam először Locatelliről hogy gyengén játszott, és tartom is magam hozzá, amúgy kedvelem a srácot és tud jól is játszani (sőt tovább megyek, szerintem egy másik edző alatt kivirágozna).
Fagioli azt gondolom jobban játszott nála gólpassz és kiharcolt tizenegyes miatt is.

venember83 2023.01.23. 08:48:29

@Kukszi: szerintem bő másfél év után az a pohár nincs félig sem.

Gaben Smith 2023.01.23. 08:49:40

@venember83: tul sok a “HA” :)
Minden meccs utan magyarazkodni kell ez gaz.
A tegnapi ameddig lattam egy szorakoztato meccs volt tele olyan pillanatokkal amirol szol a foci .
Emberileg tenyleg helyt all Max az utobbi idoben a nyilatkozatok alapjan,azonban a valosag mindig szembe jon es megmutatja , hogyha az ellenfel jobb erolbol all akkor olaszorszag “legjobb vedelme “ 8 golt kap ket meccs alatt. Osszessegeben a Lazio es az Inter kivetelevel a szezon egeszeben csak pofozobabanak vagyunk jok a ramgadokon.
Tudom a jatekosok. Hiszen nem Max keri ,hogy alljanak hatra nem? Stb…Ma a szezon soran szinte eloszor azt mondta mindenki ma akkor tamadni fogunk ha mar eddig leszartuk maxi taktikai kereseit?
Viszont akkor , hogy lehet , hogy a legtobb jo edzonek vannak siman felismerheto stilusjegyei ezek mind meg tudjak valositani es a csapat azt csinalja amit var toluk? Arteta,Klopp,Pep,Ancelotti,Tuchel,Poch,De Zerbi,Ten Hag,Nagelsman stb-stb.
Tudom nem Allegri tehet rola ha x es y balfaszkodik es golt kapunk. Akkor ki felelt a kollektiva pszihes mentalis fizikai es taktikai felkeszultsegeert?
Na mindegy csak ugy erzem sosem fogunk elore lepni igy, foleg hogy az ag is huz minket.

Kukszi 2023.01.23. 08:51:50

@venember83:
Edző csere kell nyáron, kerül amibe kerül… €

steven.h 2023.01.23. 09:26:12

@Kukszi: Jó, csak Fagiolinak volt nagyjából a legkevesebb köze amúgy ahhoz a 11-eshez, ha Locatelli nem tör be a 16-oson belülre akkor nem pattan oda Fagiolihoz, akit felvágtak, illetve a szabadrúgást ami a 3. gólhoz vezetett szintén Locatelli harcolta ki.

Kommentem inkább általános, mivel mindegy hogy játszik szerencsétlen, selejtezve van, holott ha valaki kirakja a szívét a pályára az egyébként ő. Ha nem is megy neki a játék akkor is küzd, blokkol, fut, hajt.

2023.01.23. 09:52:30

@steven.h: "Kommentem inkább általános, mivel mindegy hogy játszik szerencsétlen, selejtezve van, holott ha valaki kirakja a szívét a pályára az egyébként ő. Ha nem is megy neki a játék akkor is küzd, blokkol, fut, hajt."
Egyetértek.
De ez igaz egyébként McKenyre és Rabiotra és Kosticra is nem?
Szóval ha van 4 ember pont a középpályán és legalább valamelyik 2 közülük mindig sokat bénázik, akkor mennyire erős az a középpálya? Ez a baj, a dekoncentráltság.
Viszont Locatelli agresszívabb játékban mind közül, és technikásabb is, csak legtöbbször ez nem segít. Rengeteg az eladott labda és elrontott passz

steven.h 2023.01.23. 10:02:05

@LacaGLJuve: Csak az a baj, az említettekkel, hogy progresszív passzt egyik sem tud csinálni, és a helyezkedésükkel sem igazán segítenek - nem megjátszhatóak, főleg McK és Kostic. Kosticot egyébként szerintem legalább annyira rosszul használjuk mint Locatellit, Rabiot meg most jó, de a küzdése egészen addig fog tartani amíg nem kap valamelyik klubtól szerződést, vagy nem lesz meg neki a hosszabbítás.

Pogba bármennyire link, nagyon hiányzik, mert rá lehet játszani a labdát és megtartja valamint helyezkedni is tud és ugyanúgy tud progresszív passzt is adni, ha végre össze tudna állni egy Locatelli, Pogba, Fagioli hármas szerintem rögtön jobban néznénk ki és az eladott labdák is kevesebbek lennének.

2023.01.23. 10:38:32

@steven.h: Várom én is, hogy Pogba elkezdjen focizni. Chiesa, Vlaho, Maris elől meg az általad felvázolt közáppálya elég vadul néz ki. 433 is jól működhet. És Kostic meg Iling nagyon jó lesz Chiesa cseréjének, vagy mögé, Miretti, Soule meg Maris cseréjének, ott van még Milik meg táncos Vlaho cserének. És ha még Cuadradoban van szusz akkor a jobbhátvéd posz meg van év végéig. Csak a Sandroval vagyunk bajban. Én szerintem a legjobban Pellegrini visszahozatalával járnánk. Ha nem is nagyon sokat, de javítana.
És akkor lehet elengedni Rugani, Sandro, Keny, Rabiot, Parades jól kereső brigádot. Biztos, hogy a csapat jobb lenne, mentálisan is

Kukszi 2023.01.23. 13:07:52

@steven.h: kellett nekem megemlíteni Locatellit :D
Kihajta magát a srác ez kétségtelen, és ahogy írtam más edzővel tuti jobban játszana.

venember83 2023.01.23. 14:59:45

Azon gondolkodok, miért kekeckedett a jogász pali nyakkendőjének a színével. Úgy értve, nyilvánvalóan a Napoli jogásza, tehát nem titok, melyik klubhoz húz, vagy hova kell húznia professzionális indokokból. Egy Atalanta elleni hazai 3-3 után, amikor mindhárom gólt komoly védekezési hiba előzött meg, miközben a Juventusnak rohadt nagy szüksége lett volna a győzelemre, tényleg ezzel kell foglalkozni a meccsértékelés részeként?

alexGicamo 2023.01.23. 15:30:01

@venember83: Vicces férfiú ez a Maxi , csak kieresztette a stresszt , náluk ez így szokás , biztos ...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása