Cristiano Ronaldo 19 millió eurót követel a Juventustól

agnelli_ronaldoval.jpgA La Gazzetta dello Sport szerint Cristiano Ronaldo titkos megállapodása továbbra is komoly hullámokat ver, és a portugál futballista szerződése fontos része a Prizma vizsgálatnak, amelynek a Juventus is tárgyát képezi.

A milánói napilap szerint a torinói ügyészség számos dokumentumot talált Federico Restano ügyvédi irodájában a 2022. március 23-án végzett házkutatásban, s ezek a megállapodások a Juventus tizenhat játékosára terjednek ki, lényegében Giorgio Chiellinin kívül mindenkire, aki részt vett a második bérátütemezési manőverben. Ezek a dokumentumok kiegészítő megállapodások, amelyek rögzítik a klub által a játékosoknak kifizetendő járandóságokat, azonban ezeket a dokumentumokat a klub nem adta a ligánál vagy az olasz labdarúgó-szövetségnél.

A La Gazzetta dello Sport szerint Ronaldo mellett mindegyik futballista esetén három dokumentumot talált az ügyészség, egy kísérőlevelet (1), amely révén a klub továbbította a kiegészítő bónuszról szóló dokumentumot (2), illetve egy kiegészítő okiratot (3), amely szerint a klub abban az esetben is kifizeti a kiegészítő bónuszt lelépési pénzként, ha a játékos elhagyja a klubot. Lényegében a havi béreket (amelyekről a játékosok látszólag lemondtak, vagyis inkább beleegyeztek ezek átütemezésébe) a klub bónuszokban fizette ki a szerződés időtartama alatt.

Cristiano Ronaldo viszont úgy hagyta el a Juventust, hogy a klub nem fizette ki az összes havi részletét, 2021. augusztus 25-én Federico Cherubini beszélt Andrea Agnellivel a portugál sztár és Weston McKennie esetleges értékesítéséről, és azt mondta, hogy a Juventusnak ki kell fizetnie az elmúlt években felhalmozott bónuszokat, vagyis 19 millió eurót az előző évről és 9 millió eurót az azt megelőző évről, összesen 28 millió eurót a kovidos időszakból. Ezen összegek közül azonban 19 millió euró nem jelenik meg a 2020-21-es pénzügyi jelentésben, és az ügyészség érdeklődésére Federico Cherubini zárkózottan nyilatkozott a portugál játékos kapcsán, míg Maurizio Arrivabene arról biztosította a vizsgálódó hatóságot, hogy semmit nem tud az ügyről.

„Cristiano Ronaldo esetében valószínűleg a koronavírus-járvány miatt elhalasztott, majd a szezon újrakezdésekor kifizetett összegekről lehet szó.” - mondta Maurizio Arrivabene az ügyészségnek. Az ügyészség egy 2021. augusztus 27-i telefonbeszélgetést mutatott meg a vezérigazgatónak, s arról kérdezték, hogy kifizette-e a klub Cristiano Ronaldo bérét. „Úgy tudom, hogy igen. Emlékeim szerint akkoriban a beszéd tárgyát a 2021 augusztusi és szeptemberi bér jelentette.”

A La Repubblica tanulságos cikke azt is megvilágítja, miért is fontos kérdés a bérek más formában való kifizetése és a pénzügyi jelentések tartalma. A Juventus 2020. március 28-án kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint a játékosok a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet nyomán készek lemondani négyhavi bérükről, a tőzsdén pedig ez a bejelentés éreztette a hatását, a Juventus részvényeinek az ára 5%-ot emelkedett, s végső soron ez jelentette a problémák kezdetét a Juventus vezetői számára.

A La Repubblica cikke szerint így tőzsdepiaci manipuláció bűncselekményét hajtották végre a vezetők, amely 12 éves börtönnel büntethető. Ez talán kellő indok Andrea Agnelli és a teljes vezetőség hirtelen lemondására, még ha nehéz is elképzelni, hogy ezért a könyvelési műveletért bárki börtönbe kerülne, sokkal valószínűbb a pénzbüntetések kiosztása, illetve a Juventus pontlevonással való sújtása.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a koronavírus-járvány ideje alatt átütemezett bérekre vonatkozó beszélgetésbe az ügyészséget Matthijs de Ligt és Mattia De Sciglio avatta be. A két játékos megmutatta a vizsgálatot végző hatóságnak Giorgio Chiellini üzeneteit, amelyeket a kapitány WhatsAppon küldött, ezek célja pedig a klub és a játékosok közötti tárgyalás és megegyezés elősegítése volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3917994518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dferi90 2022.12.04. 16:07:26

Kész haszon nekünk ez a de sijjo

venember83 2022.12.04. 16:28:05

@dferi90: ha a kockázatos passzoktól/Allegritől fél, egyértelmű, hogy becsicskul a szervekkel szemben is.

Gaben Smith 2022.12.04. 18:00:32

Micsoda banda! Úgy a pályán mint azon kívül is a legalja. Köszönjük Agnelli banda és főleg Paratici, hogy ezekbe a szarjankokba láttátok azokat akik képviselik ezt a csodálatos mezt.

west30 2022.12.04. 20:13:24

Ez eddig sem volt titok nem?Mar reges regen hallani lehetett errol hogy meg osszel is a tavalyi bereket fizettek a korona miatt,aztan ezert is lett akkora veszteseg ismet.

FeriGjuve 2022.12.04. 21:37:28

Bár nem tehetek semmiről,de mégis némi szégyenérzetem van,hogy egy ilyen klubnak vagyok a szurkolója!
(nem tudom meddig)

Szalnoki81 2022.12.04. 22:00:00

titkos felvett telefonbeszélgetések ügyészség által lefoglalt gyanús iratok... lehet hogy egy seria B-be való visszasorolás az egyetlen megoldás, mindent a nulláról kezdeni teljesen tiszta lapokkal.

MdewC 2022.12.04. 22:23:03

@Szalnoki81: ilyen hülyeséget is rég olvastam már bocs.

Sztem meg hagyjanak végre békén minket egy életre!

Szalnoki81 2022.12.04. 22:33:55

@MdewC: A komplett vezetőség lemondott! Vajon miért? Hidd el ők már tudják hogy cunami közeledik

Type-R 2022.12.04. 22:38:39

Tehát tőzsdepiaci manipuláció miatt áll a szőnyeg szélén Agnelli. Ha ez egy gazdasági bűncselekmény, akkor mi köze ehhez a foci szövetségeknek? Miert kapna a klub pontlevonást, ha részvényeseknek okozott kárt?

MdewC 2022.12.04. 22:53:38

@Szalnoki81: az benne van, de semmiképp nem lenne jó, ha kizárnának minket. Még a ligának sem.

Ez a lehető legrosszabb forgatókönyv.

Lemondott a vezetőség, kapjunk pénz büntetést, bőven elég ez is.

Zizou_empereur 2022.12.04. 23:04:25

Én maximálisan a tiszta játék híve vagyok az üzleti életben.
De lehet, hogy a juventino szemüvegem miatt, de most mégsem dőltem a kardomba, mert volt egy könyvelési trükközés. Azért azt ne felejtsük el, hogy az UEFA és a FIFA gyakorlatilag egy vérkorrupt bűnszervezet. Az arab tulajdonú szárcsapatoknál a legdurvább gazdasági bűncselekmények folynak, míg a spanyol nagy klubok úsznak az adósságba, mégis dollárszázmilliókkal gurigáznak az átigazolási piacon.
Hogy ne hagyjam ki Olaszországot, egyes hírek szerint Lotito konkrétan maffiózó, illetve szívesen megnézném az sintér mögött álló kínaiak pénzügyeit is, ők is biztosan úgy könyvelnek mint egy precíz müncheni könyvelőiroda. De leginkább nem.
Volt nálunk is egy könyvelési trükközés, csúnya dolog, de nem vagyunk rosszabbak mint az a közeg, amiben mozgunk !!
Számomra az a legmeglepőbb, hogy évek óta lehallgatják a vezetőinket. Tehát, már évek óta azon dolgoznak, hogy elmeszeljenek újra minket. Ez egész egyszerűen rémisztő. Kíváncsi lennék, hogy hány csapatot hallgatnak le folyamatosan. Valószínűleg csak minket.

JuveMI 2022.12.05. 00:19:36

Nagyon durva, diktatórikus világot élünk (egy hiperérzékeny, szivárványszín-zászlós köntösbe bújtatva)... teljesen pénz- és hatalomfüggő lett minden körülöttünk, amelyben egy tőkeerős felső tízezer szórakozik az egész bolygó népességével, saját fékevesztett érdekei szerint... közben világszinten nyomják a "kenyeret és cirkuszt" propagandát, mint a nérói Rómában... ezzel párhuzamosan lehallgatás, ellehetetlenítés és karaktergyilkosság (amely a kommun'zmus és n'cizmus legsötétebb korszakait messze megszégyeníti)... ebben a világban nincs szükség sem hitre, sem pedig tradícióra!
Ilyen drámai háttérrel tudom csak magyarázni/értelmezi azt (is) ami a Juventussal történik! Én a felhozott gazdasági vádakban egyáltalán nem látom annak a meghurcolásnak a jogosságát, amely a Klubra vár... ezeket a könyvelési trükköket/átigazolási ferdítéseket/gazdasági rabszolga-kereskedelmet/kenőpénzeket/csalásokat a világ összes top klubja elköveti, napi szinten! És ez még a koncepciós calciopolinál is messzebbre mutat (hiszen az csak egy állam elnökének és cinkostárainak irigy bohóckodása volt)... most egész regionális hatalmak szemében vagyunk szálka!
Kib'szott világ jött el - kedves sorstársak - az emberiség kinyitotta a Mad Max-korszak kapuját... a 40 évvel ezelőtti utópia hamarosan beteljesül! ... sajnos a régen vizionált végóra a Juventusnál kezdődik.

alexGicamo 2022.12.05. 04:14:44

Most már kezdem érteni, hogy Pavel miért játszotta tintás Barnes szerepét ... Nem bírták az idegei , tudta , hogy záros határidőn belül kipukkad a lufi !
Még mindig nem hiszem el, hogy ez történik szeretett klubommal !
Kisemmizik és tönkreteszik ! Mármint tették ezt a kedves ex - vezetőink .
Hogy fogjuk ezt túlélni ?
Remélem, a lehető legkisebb károkkal !

DonMatteoo 2022.12.05. 05:06:37

@Type-R: kivalo kerdesek, en sem ertem.

Zombijuve 2022.12.05. 06:51:41

Állítólag 2-3 évre visszamenőleg vizsgálják a könyvelést, mert ha akkora volt a hiány , el sem indulhattunk volna a bajnokságban.

xXPeiperXx 2022.12.05. 06:59:16

@Type-R:

Remek kèrdèsek, de nagyon egyszerű a vàlasz. Agnelli mint igazgató/vezető egy szemèlykènt testesíti meg a klubot a jog szerint, akàrcsak egy vàllalatnàl.

Az ő tettei (ès az igazgató tanàcsè) a klub tettei. Azzal, hogy lemondott tompította a rànk vàró ütèseket, de kivèdeni nem fogjuk. Azt kizàrtnak tartom, hogy visszasoroljanak minket, de azt igen, hogy kizàrnak egy időre az európai kupasorozatokból ès pontlevonàst kapjunk.

Ez mèg elviselhető is lenne, itt a baj az, ami nekem fàj ès több szurkoló tàrsamnak is, hogy megint mi, megint egy ilyen simlis dolog. Ha Agnelli tudta, hogy kaki van a palacsintàban mièrt szàllt szembe az UEFA-val az idióta szuperliga ötletèvel, ami garantàlta a nyílt konfrontációt. Nem is èrtem, hogy lehet egy ember ennyire idióta, èn egyszerű ember àtlàtom, hogy ebből csak vesztesen jöhet ki a klub, mègis bepróbàlkozott... Itt az eredmény.

A hosszútávú hatàsai lesznek mèg èrdekesek ennek az egésznek. A szponzorok, a jàtèkosok, mikènt fognak tekinteni a klubra (az èn gondolatok szerint kerülni fognak minket a jobb jàtèkosok ès szponzorok).

Ès ugye ott van a rekord nagyságú vesztesèg is.

Kivàncsian vàrom mi lesz a vège.

Attilio79 2022.12.05. 07:43:06

@xXPeiperXx: Nem ilyen egyszerű a dolog!
A pénzügyi szerepvállalással egyetértek, a lemondás és következményeivel is.
Az időrend más, a Szuperliga ötlete és a csapatokkal történő egyeztetések korábbra datálhatóak. Az, hogy a CR bizniszt csak Marrotta látta veszélyesnek a vezetőségből elég komoly probléma, de a klubnak a covid és az ezáltal komolyan csökkenő bevételek tették be a kaput a többi csak láncreakció volt, amit nem tudtak kezelni. A figc "szerepvállalása" megkérdőjelezhető, hiszen nem sokat segített, sőt, tesze-tosza módokon kezelte a dolgokat, pedig érdeke, hogy a bajnokság megmaradjon azon a szinten, ahol volt.... CR-t értékesíteni kellett volna, nem tették (nem tudták?), ez óriási hibának bizonyult. Ebbe rokkant bele a klub anyagilag.
A tőkeemelések csillapítottak dolgokat és mivel Elkann jelenleg fontolóra sem vette a klub eladását (csak pletyka szinten), a pénz vélhetően nem jelent akadályt jelenleg sem.

xXPeiperXx 2022.12.05. 07:57:00

@Attilio79:
Persze a Szuperliga koràbbi ötlet, de a tènyleges bejelentèse (amikor visszalépett volna tàncolni) az nem olyan règi törtènet. Akkor màr làttàk, hogy baj van ès mègis ragaszkodott hozzà. Szerintem azt hitte Agnelli, hogy gond nélkül el fog indulni a liga ès akkor pènzügyileg rendbe jövünk. Amikor az angol csapatok visszalèptek, akkor kellett volna nekünk is meghàtràlni. Sajnos nem így lett.

CR pedig... Hàt többet àrtott mint hasznàlt.

xXPeiperXx 2022.12.05. 07:58:13

@xXPeiperXx: vissza lehetett... Autokorrekt...

Attilio79 2022.12.05. 07:59:42

@Attilio79: A figc büntetés azért lehet kilátásban, mert a leadott pénzügyi mérleg hamis, azaz "előnyt" szerzett a klub, még akkor is, ha első látásra mégsem.
Ettől függetlenül a figc megéri a pénzét, támogathatta volna a klubokat és jelenleg máshol is vizsgálódhatna, mert biztos vagyok abban, hogy mások is szépítették a költségvetésüket.
Én úgy gondolom, hogy a tőkeemelésekkel kozmetikázták a mérleget, azonban feneketlen kút lett volna a klub a covid alatt, ezért büntetésekkel együtt, úgy gondolták bepróbálkoznak.
Egyébként, ha csak a köztudott könyvelési manővereket nézzük, a Pjanic cserét kellett volna még egyszer megnyomni, átlátszó, de bizonyíthatatlan.

Attilio79 2022.12.05. 08:29:45

@xXPeiperXx: Fő alapítóként visszatáncolni? Nem csak a klubok voltak benne, hanem média és pénz emberek, akikkel ugyancsak lehet(ett) megállapodás. Vélhetően olyan jogdíjak illetnék meg a klubokat (Juve, Barca, Real), hogy megérik nekik bennmaradni, hiszen az ötlet le van védve és a klubok nem léptek vissza, tehát, ha bármilyen formában elindulna, nagyot szakíthatnak...
A szuperliga ötlete alapból nem rossz, kihagyja a korrupt uefát, aki a nyakunkon van.

delpi0823 2022.12.05. 09:19:18

@FeriGjuve: Akkor ennyi erovel a klub mirol tehet?Szemelyek kovettek el ezeket a torteneteket nem a klub.

delpi0823 2022.12.05. 09:23:11

@delpi0823: De amugy is megint csak szokasos mediafelhajtas van.Mar tavaly is kb ilyen tajt ugyanez ment a plusvalenzas sztorival hogy jaj ha ez meg ez bebizonyosodik meg kizarhatjak a klubbot.Most meg azert mert 3havi fizut zsebbe fizettek ki azert mar meg is szuntetik lassan a klubbot.Ez annyira nevetseges amugy.Nalam ez adocsalasnak tunik inkabb..........Akkor mit szoktak csinalni szepen kifizettetik azt az osszeget amit elcsaltal vagy ha nem akkor mesz a boribe szepen.

DelPiero2 2022.12.05. 16:00:29

Jó lenne ha bünti esetén nem maradnának ki CR, DeLight, Desclio, Paraciti, amennyiben bűnösök, inkább rajtuk kéne elverni a port, nem a klubon. Szerintem bűnösök, mert benne voltak a susi musi megállapodásban. Ronaldo nem tudom mit követel, szerintem már elévült az igénye.
De kezdhetnénk a FIGC-vel szemben a 260 milliós kárigényünket benyújtani.

NagyonJuve 2022.12.05. 19:19:53

@xXPeiperXx: a szuperliga körül volt egy koncepció és nem csak mi voltunk benne. Az más kérdés hogy a többi csapat beszart. Továbbra is tartom hogy agnelli csak a juve érdekeit nézte a superligával. Kialakulóban van a super liga azt tudta ő is és akkor is kijelentette ha nem lépnek pár éven belül nem fog tudni senki lépést tartani az angol csapatokkal. Azóta csatlakozott még a newcastle is lesz még 1,2 arab aki esz még angol klubot. Aston villának is régen volt neve meg leeds stb.

NagyonJuve 2022.12.05. 19:25:22

@xXPeiperXx: nézd meg ki maradt! Juve, real, barca akik tudják hogy nem fognak tudni versenyezni az angolokkal. Spanyol liga is szépen csúszik le. Amúgy meg van valami nagy összegű büntetés a kilépőknek mert ha minden igaz alá írtak egy szerződést. Még 1vagy 2 év ha nem lesz szuperliga ki kell fizetni. Ezt csak olvastam valahol, nem tény.

delpi0823 2022.12.05. 20:37:53

@Attilio79: A figcnek nagyon nem erdeke hogy megbuntessek a Juvet,nem veletlenul nyilatkozott ugy a napokban Gravina,eloszor meg is lepodtem,de miota meghallgattam azt a podcastot Benitoval mar ertem miert.Az olasz bajnoksag igy is a beka segge alatt van.A kozvetitesi jogokbol szarmazo osszeg kemeny 250 millio.Ez a szam a spanyol meg a premierleagunel 1milliard folott van.Na most ha kizarjak a Juvet meg a 250millios osszeg is lefog csokenni a felere kb 125milliora.Meg a 250 millios osszeg is rohej na de a 125..........

delpi0823 2022.12.05. 20:44:53

@FeriGjuve: Akkor menjel,szurkoljal az internek vagy a milannak vagy citynek mit tudom en.Nem kell itt dramazni.Pont az ilyen szurkolokra nincs szuksege a csapatnak,amikor nehez idok vannak akkor kihatral a csapattol.Plusz meg semmilyen itelet nem szuletett,de mar dramazol itt mert egyes ujsagok ezt es azt allitanak,hol ott ok is csak talalgatnak,fingjuk nincs semmirol,plane az ilyen lagazetta dell fele szar akik koztudottan utaljak a Juvet.

venember83 2022.12.05. 21:14:10

Az ügyészség elutasította CR7 képviselőjének a kérését, hogy hozzáférjen a dokumentumokhoz, és így igényeljen kártérítést a Juventustól a kifizetetlen összegek nyomán.

FeriGjuve 2022.12.05. 21:20:41

@delpi0823: Azt majd én eldöntöm kisfiam. :)

west30 2022.12.06. 02:40:15

@venember83: Szombaton kifizettuk fu alatt,vasarnap Roni emgszerezte a dokumentumokat es kovetel 20 gurigat,ma mar elkuldte az ugyeszseg a sunyiba. :) Jobb szappanoperat ki sem talalhatna az ember,nevetseges a media.

2022.12.06. 10:22:01

@JuveMI: velős és egyet is értek. Jól mutatja, mi történik, ha máshogy gondolkozol. A Juve elleni "harc"kb 3 éve tart, és egyre mélyül. Hiszen nehogy már a világ egyik, ha nem a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező csapata(legalábbis régebben így volt) "családias" legyen, tradíciókkal bírjon, kiálljon egyes döntései mellett, vagy szembe menjen pl az Uefa vagy Fifa sokszor marhaságnak tűnő döntéseivel, stb.
Ellehetetlenítenek vagy így vagy úgy.
Semmi rossz nem volt a Szuperliga ötletben sem

Juvino 2022.12.06. 12:38:00

@LacaGLJuve: valoban semmi rossz nem volt, csak egy kiserlet,h a Pl es Psg mellett labdaba tudjon rugni europa top futballja. A baj,h Ceferin ezt hatbaszurasnak elte meg, mivel Agnellit csaladtagnak tekintette, meg keresztapja is az egyik gyereknek. Ezt tobbszor lenyilatkozta,h ez faj neki a legjobban az uefa elleni tamadas mellett es az elnokunkben csalodott a legnagyobbat. Ez most a bosszu... Az,h jogos-e, vagy sem, mert a tobbi klub is ferditi a konyvelest, ebbol a szempontbol lenyegtelen,m ez szemelyes ugy is. Ezert is mondott le Agnelli,h tompitsa-enyhitse a klubra zudulo ossztuzet. Persze, szerintem

2022.12.12. 11:54:49

@Juvino: azért az így meg még nagyobb undormány, hogy egy személyes bosszúhadjáratot elnéznek. Az Uefa nem Ceferin. Ebből látszik, minden mai vezetőt(majdnem mindet) el kéne zavarni, mert az egész világ így működik ma. Szégyen

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása