Szakértők szerint jogosan maradt el két büntető

di_bello_marco_fulest_hallgatja.jpegA Juventus veronai mérkőzésén két tizenegyesgyanús helyzetben is elmaradt a büntető, ám a mérkőzéseket követően egykori játékvezetők egyértelműen arról beszéltek, hogy jogos döntés született.

Az első eset Danilo kezezése volt, amelyet a DAZN műsorában Luca Marelli, a Sky Sport Italia stúdiójában pedig Gianpaolo Calvarese kommentált, s az egykori sípmesterek kiemelték, hogy a lövés nem a kapu felé tartott, továbbá Danilo lényegében Miguel Veloso eredeti lövésére reagált, de aztán a labda nagyon közelről a védő kezét kapta el Pawel Dawidowicz lövése nyomán.

„Az ítélet más lett volna, ha Danilo kezezése közvetlenül Miguel Veloso lövésénél történik.” - szól az indoklás.

A RAI Sport műsorában Tiziano Pieri, ugyancsak egykori játékvezető bővebb magyarázattal szolgált.

„Az állóképen az látható, hogy Danilo karja fel van emelve, és ez egyértelműen tizenegyes. Azonban látnunk kell az események dinamikáját. A szabály szerint, ha egy játékos már esik lefelé, és a karját azért teszi ki, hogy az esést csillapítsa, ez nem büntethető. Ebben a helyzetben Pawel Dawidowicz nagyon erősen lövi meg a labdát, s nincs idő reagálni rá. A VAR-szobában ülő Guida és Nasca úgy döntött, hogy ez a mozgás folyamatos, és a játékos a karjával az esést tompítja, nem pedig a labda elérése a célja.”

A klipek jelentős része csak azt mutatja, hogy Danilo lényegében védi a lövést a karjával, de az nem látszik, hogy a védő Miguel Veloso lövésére reagál. A szakértők egyetértenek abban, hogy a teljes incidens dinamikáját figyelembe véve Danilo nem Pawel Dawidowicz lövését kívánja blokkolni, hanem Miguel Veloso próbálkozására válaszol.

Ami pedig a második tizenegyesgyanús helyzetet illeti, a játékvezető megítélte a büntetőt Leonardo Bonucci veszélyes játéka miatt Simone Verdivel szemben, ám a videofelvételeken látható volt, hogy Leonardo Bonucci ér először a labdához, s ezért a játékvezető visszavonta a tizenegyest.

„Hozzáér a labdához, s ezt követően Simone Verdi az, aki szabálytalankodik vele szemben, szóval helyes döntés volt a büntető visszavonása és szabadrúgás megítélése a Juventus számára.” - mondta Luca Marelli a DAZN műsorában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1017975628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2022.11.11. 07:17:50

Az első esetnél én ugyanezt gondolom és nagyon örülök neki, hogy a tegnapi a meccsen a VAR a teljes szituációt nézte és értelmezte a látottakat. Ha ez eddig is így ment volna, most nem lenne ekkora a kiakadás, csak hát addig mindenre kézt fújtak - még olyankor is, ha a játékos még csak nem is a saját kezének az ura (Danila - De Vrij).

Másodikat el tudom fogadni, de úgy gondolom, hogy ott Bonuccinak az egyetlen szerencséje, hogy a képek alapján nem eltapalta a labdát hanem a külsőjével piszkál bele (szerintem egyébként teljesen véletlenül). Ha talppal tolja el, egyértelmű 11-es, mert az a mezőnyben is szabálytalan lett volna, függetlenül hogy a labdát érte először.

JeetTrader 2022.11.11. 07:56:03

Ez két olyan szituáció volt amit ha nem lett vna var simán befujhattak volna büntetőnek ugyanis ezt nem lett vna ember aki jól megítélheti.
Zsebben a 3 pont ez a lényeg. Az meg h morálisan sem kellemetlen az utoiz az csak jó. :)

Padovano 2022.11.11. 08:14:41

Azt gondolom, hogy ha fordítva ítélnek mindkét esetben, azt is megmagyarázták volna. Szinte kivétel nélkül megvédik az ítéleteket. (ha másként nem megy akkor azzal, hogy "nem volt kép a teljes pályáról", amitől azóta is az eszem megáll). Talán még az is benne van, hogy most visszaadnak valamit, mert azt tutira elcseszték.
A legnagyobb tanulság: Bonucci életveszély ! és
mindenki k...va lassú a védelemben, vagy beragadunk, vagy nem érjük utol a támadót!

delpi0823 2022.11.11. 09:20:50

@Padovano: A bonucci az egyertelmu volt hogy a labdat rugta el a gyerek megbaz o labat ilyenekre mikor szoktak tuzenegyest itelni?sose kb............Az meg hogy talpalas az egyenesen vicc,mert az meg abszolut nem volt max magasra emelt lab.

delpi0823 2022.11.11. 09:25:36

@Padovano: Meg azert nehogy mar nekunk kelljen magyarazkodni,amilyen iteletek voltak eddig ellenunk.A milannak meg az internek olyan golokat adnak meg meg tiziket hogy hihetetlen.Mesias tisztan elloki a vedot a toro ellen ugy rug golt,dzeko jokora lokessel indul abbol rugja a 95percben a gyoztes golt az inter a fior ellen......Szoval nehogy mar meg nekunk kelljen magyarazkodni ket ilyen ketes situation.Mert az ovek nem volt az az egyertelmu.Tavaly is skriniar a toro ellen ki rugja a labat belottinak,nem tizi,szoval hagyjuk is inkabb.......

peti78 2022.11.11. 10:03:03

A milan min xel a fiorral
Mi meg ütjük a laziot
Fix 2 hely
A napoli februártól mélyrepülés
Sima scudetto :):):)

Padovano 2022.11.11. 10:09:44

@delpi0823: Én nem írtam, hogy bármelyikért is büntetőt kellet volna ítélni, csak arra akartam rávilágítani, hogy az ítéleteke megvédik. Tök minden hogy van VAR vagy nincs, ha rossz (csaló, korrupt, rosszindulatú, bármi) a bíró akkor rosszul fog ítélni akkor is ha százszor megnézi. Marco Guida egy pöcs volt végig, egyértelmű szabálytalanságokat nem fújt le, Pumikli mellét meg kéznek látta.
Nem vagyunk a szövetség kedvencei az biztos!
A múlt heti meg nem adott gólnál szerintem büntetőt kellett volna ítélni (mert kézzel nem lehet gólt szerezni, ez le van írva).
Ha Škriniar kezét Daniló fogja a hóna alá és az ő kezére rúgja a labdát, akkor 11-es vagy szabadrúgás kifelé?
Hrutka Jani meg a "nem természetes kéztartásával" elmegy a búsba!
Megnézném, hogy a pályafutása alatt hányszor csúszott be hátratett kézzel!

giorgio007 2022.11.11. 10:20:07

Szerencse, h a Verona volt az ellenfél. Egy inter vagy nápolyi ellen simán befújták volna mindkettőt, erről semmi kétségem sincs.

DelPiero2 2022.11.11. 10:37:32

Jogos az észrevétel, ettől a 2 döntéstől függetlenül a spori végig pöcs volt, bár hatásaiban véve elég jól kijött belőle, kevésbé befolyásolta az eredményt. A szeme előtt két kézzel lökték azt hiszem Rabiot, én simán továbbengedte, meg az említett Cuad eset.
De nézhetjük a Maccabi elleni meccset is mikor Cuad -ot ellökték a 16-oson belül, semmi.
Szerintem a BL kieséseink is erősen bírószagúak voltak, (két tizenegyes ellenünk ami erősen az ellenfél szabálytalankodásával indult) ettől függetlenül szarok voltunk akkor, tény.
De amit a Milan és Inter favorizálására tesznek a bírók az az igazán kritikus. Lehetne gyűjteni melyik a legnagyobb disznóság.
A legnyilvánvalóbb számomra pl. amikor a tavalyi kupadöntőnél sárgával a zsebében az interes elrúgta dühében a labdát. (Még külön megfogta előtte az interes) és nem állították ki.

spaolo1981 2022.11.11. 11:52:19

@Padovano: Jól mondtad, mindig mindent meg tudnak magyarázni. Kompenzálni meg inkább ne tegyék, mert a Veronának semmi köze a Salernitana elleni bohózathoz. A másik, ha mondjuk egy Verona védő csinálja azt, amit Bonucci, sztem 10 Juve szurkerból 9 11-est reklamált volna. Mindegy, a sportban nincs ha, lesz még ilyen eset bőven, egyszer jól jövünk ki belőle, máskor meg meg nem. Nekünk most a 3 pont a lényeg, meg hogy nyerjünk a Lazio ellen is.

alexGicamo 2022.11.11. 15:31:11

Azért Bonucci , hogy somolygott az ítélethirdetés után ... Látszott, hogy megkönnyebbült, hogy nem ítéltek ellenünk tizit . :-b

2022.11.12. 09:07:03

@DelPiero2: Egyetértek.
Most ezzel elmismásolják a múltkori kézbeszorítós meg nem adott gólt, meg a giga nem lest ahol amiatt elbuktuk a meccset, de még előtte is volt két szánalmas ítélet a szezon elején.
Köszönjük, hogy nem ítéltetek 11-est a semmire. Még be is kell nyalnunk, vagy mi f....sz

DelPiero2 2022.11.12. 13:24:49

@spaolo1981: A gond hogy általában sokszorosan rosszabbul jövünk ki belőle.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása