Akár 60 millió eurós büntetés is várhat a Juventusra

juve_vezetoseg.jpgA Le Repubblica értesülései szerint súlyos, 20-60 millió eurós büntetés várhat a Juventusra, amennyiben bebizonyosodik, hogy a klub 2020-ban nem nyilvános, titkos megállapodások keretében valóban kiigazította több játékosa, köztük Cristiano Ronaldo fizetését.

A pályán nyújtott minősíthetetlen teljesítmények és vállalhatatlan eredmények mellett tovább gyűlnek a sötét fellegek a Juventus felett, s a klub 16 elöljáróját, köztük Andrea Agnellit és Pavel Nedvědet is hamis könyveléssel, valamint megtévesztő kommunikációval vádolják. A vizsgálatot lefolytató hatóság szerint a Juventus meghamisította a 2019-es, a 2020-as és a 2021-es pénzügyi beszámolóit, s eltitkolta néhány játékosának, így Ronaldónak folyósított kifizetéseit.

A tetőző koronavírus-járvány időszakában a torinóiak bejelentették, hogy a játékosok négy hónapnyi bérezésükről lemondanak, azonban a gyanú szerint végül három hónap mégis kifizetésre került titkos megegyezések szerint.

A hét elején elsőként a La Gazzetta dello Sport számolt be arról, hogy a nyomozók ráleltek egy ilyen titkos dokumentumra, amelyet Cristiano Ronaldo és a klub igazgatói is aláírtak, s amely szerint a portugál támadó még abban az esetben is 19.9 millió eurós kifizetéshez jut, amennyiben elhagyja a klubot.

A Juventus ezeket a kifizetéseket nem szerepeltette mérlegében, s azokról a Lega Calciót sem értesítette, ezért a hírforrás úgy tudja, hogy a klub most 20-60 millió eurós büntetéssel számolhat. A La Stampa hétfői beszámolója szerint Ronaldo elzárkózott attól, hogy tisztázza magát a torinói ügyészség előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4817965000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

west30 2022.10.28. 14:11:20

Nem gondolnam hogy ebbol lenne valami a vegen,ha valamit szupertitkosan fizetsz ki,arrol nem tartasz dokumentumokat hogy a hatosag megtalalja.:)
Ha meg is,az Exor valoszinleg hozza van szokva az ilyen buntetesekhez,viszont Agnellit es a sunyi haverjait biztos eloveszik erte hazon belul.

venember83 2022.10.28. 14:17:57

Csodálatos időket élhetnek meg a Juve drukkerei.

rockitbaby 2022.10.28. 14:36:48

@west30: Szerintem a papír alapú megállapodás nem azért kellett, mert szupertitkos a dolog, hanem mert a kimondott szónak a mai világban nincs értéke. Ami nincs papírra vetve, csak szóban hangzott el, az olyan lényegében, mintha meg se történt volna. És itt súlyos eurómilliókról beszélünk. Egyébként még Chiellini is érintett tán az ügyben, mert a játékosok részéről ő "tárgyalt" a klub illetékeseivel ebben a témában.

Olyan súlyos nincs az ügy, mint a Calciopoli, de ha igaznak bizonyulnak a vádak, nagyon meg lennék lepve, ha Andrea Agnelli és Pavel Nedved megúszná a dolgot. Így is rezeg a léc, de valószínűleg ez amolyan utolsó csepp lenne abban a bizonyos pohárban.

Gaben Smith 2022.10.28. 14:41:11

Szokás szidni Allegrit én is ezt teszem,de azért Öt is meg lehet érteni. Visszajött segíteni akart a maga mondjan ez a keret már nem az ami volt ,Ő sem ugyanaz a hibája hogy nem hajlando haladni a korral és lemondani sem képes ilyen eredmények után.
Persze ehhez a klub is asszisztál rendesen. Folyamatosan a leépülése a keretnek, mindenfajta irányvonal nélküli vásárlások ,eladások emellett a szuperliga blama , ez az ügy , emlékezhetünk a pjanic-Arthur mahinaciora is biztos van meg elég sok adoelkerulo történés még.
Gorgetjuk a mínuszt magunk előtt, a klub imázsa nagyon közel áll a calciopoli utáni állapothoz , talán nem ördögtől való azt mondani az európai nagy klubbok közül minket managelnek a legcsapnivalobb módon.
Mindezt a centenáriumi évben.
Nagyon úgy érzem , hogy ez az év határvonal és jövőre már egy teljesen kicserélődött vezetőséget ,szakmai stábot ,játékosokat látunk . Családi kötelek ide ,családi kötelek oda ezt már nem hiszem , hogy Elkan tolerálni fogja.
Gianni Agnelli forog a sírjában nem véletlen tette meg John a birodalom élére valoszinu látta h Andrea nem az a szint.
Végszóra pedig dicsértuk Arrivabenet , de mostanra kiderült , hogy tényleg halvány fingja nincs a keret építéséről.
Ez az idei csapat sokkal gyengébb mint a tavalyi pedig erősebbnek hittük nyáron, nyilván ez különbözteti meg a jó es a rossz sportigazgatót. Mi neveket látunk Ők pedig magát a játékost a karakterét a motivációjat. Apropó emlékeztek hogy Marotta mindig játékos karakterekrol beszélt es a játékos akaratától.
Önkénytelenul Di Maria jut eszembe aki akiért hónapokat könyörögtunk aztán nagy nehezen erővel idehuztuk. Valószínű Marotta el sétált volna mellette ,mert nem érezte volna megfelelő személynek a csapategység,motivacio,spirito szempontjából. Nálunk pontosan ez a szemlélet hiányzik igazolunk igazolunk de sose olyan személyeket akiknek fontos lenne a csapat a szurkolok a mez a fejlődés. Kiégett,motivalatlan,csere embereket vásárolunk folyamatosan évek óta aztán megkérdezzük hogy miért nincs tartása a csapatnak. Ahogy ezt leírtam meg is sajnáltam Allegrit.
Azért egy tavalyi Di Maria ,Morata párostól , hol van ez a Milik es Di Maria? Sokkal kevesebb a hozzáadott értékük. Egy Bremer hol van a De Ligt ,Chiellini duotol?
Egy Paredes miben jobb mint Arthur?
Pogbaval mire fogunk menni? Akar majd Ő játszani vagy sérült es hisztis lesz?
Cambiassot kölcsön adjuk ilyen szelsohatvedek mellett?
Én azt is értem miért kell Keant es Mekkeni erőltetni nyilván azért hogy majd valaki megvegye őket de nem lehetne akkor már a fiatalokat játszani?
Tavaly volt egy Pellegeinink is semmivel se rosszabb mint Cuadrado.
Nagyon melyen vagyunk remelem ez az utolsó ilyen év :(

szakika10 2022.10.28. 16:03:04

Remelem nedvedet es allegrit elkuldik vegre a bus pi@ba, ja meg allegrit is

2022.10.28. 16:44:53

@venember83: Én két csapatnak szurkolok emberemlékezet óta: Juventus és L.A. Lakers.
Na most, mindkettő gödörben van második éve... Úgyh én kétszeresen is "csodálatos" időket élek meg. :D

west30 2022.10.28. 17:15:55

@rockitbaby: Persze ez igy igaz,de akkor is elkepzelhetetlennek tartom hogy pl Ronaldo es akik neki dolgoznak barkinek ezt elerhetove tennek,vagy a klub szekhelyen tartananak ilyeneket.Volt egy telefonbeszelgetes allitolag,eddig erre hivatkozott az ugyeszseg,de dokumentumokat nem talaltak.Meglepo lenne ha hirtelen ezek a papirok csak ugy a semmibol feltuntek volna.

alexGicamo 2022.10.28. 17:26:04

Ha mindez iga, akkor az nagyon gáz !
Amúgy meg szegény Juventust az ág is húzza !

babo0410 2022.10.28. 18:21:55

Titkos megállapodások? És ezt ki és honnan derítette ki? Megint belénk akarnak rúgni? Félnek, hogy úgy is magunkra találunk?
Egyébként ilyen hamis könyvelési vád volt már az internél is a calciopoli utáni években, érdekes abból semmi nem lett. Megvádolták őket, aztán annyi. Kíváncsi leszek nálunk mi lesz? Megint kavarnak. Én pont Agnellinél nem hiszem, hogy ilyen trükközésekhez folyamodna. Szinte mi vagyunk az egyetlen csapat, akik betartják az FFP-t. Mindenki más kiskapukat használ ki. Érdekes egyébként, hogy a Cityt és a PSG-t soha nem vizsgálták komolyabban, mindig minket szívatnak.

Gaben Smith 2022.10.28. 18:28:49

@babo0410: ezt az olasz nyomozóhatóság kezdeményezte nem az UEFA…. Tehát az ffp és CIty szál nem ide való.

JeetTrader 2022.10.28. 19:44:29

Hát ez sehogy sem fest jól...nem értem hogy ennek egyáltalán mi értelme volt amennyiben tényleg igaz. A játékosok is hogy mehettek ilyesmibe bele...jó értem én hogy akkor ők megkapják a pénzüket. de a klubnak mégis milyen jó származott ebből ahhoz képest hogy nem csináltak volna inkább semmit? Ha ez kiadás akkor így is úgy is kiadás, nem takarítottak meg semmit, holott az lett volna az lényeg, nem? Vagy valamit nem jól látok?

Fabrizio 2022.10.28. 20:03:39

@szakika10: Allegrit elég lenne egyszer kirúgni:)

delpi0823 2022.10.28. 20:28:00

Ja,meg is lepodtem volna ha ezek a zsoldos ko........csogok lemondtak volna 4havi fizujukrol.Ezeknek semmit nem jelent a Juventus.Hisztis Ronaldo is egy allszent embernek tunik amugy.Nem lepodnek meg ha az eroszakolos sztori is igaz volt,csak az is el lett simitva.........

Gaben Smith 2022.10.28. 20:55:34

@JeetTrader: a lemondtak az nem végleg hanem a bevételek nélküli időszak végéig szólt így viszont valoszinu a klubnál megbeszélték velük h feketén kapják és így az adót megsporoltak

spaolo1981 2022.10.28. 21:10:50

Mindegyik nagyobb klubnál megy a követhetetlen pénzügyi stiklik sorozata. A fociban óriási összeg mozog, ezzel nem mondtam újat, és ezért lehet trükközni. Vannak játékosok, sportvezetők akik egy ideig címlapokra kerülnek, aztán minden esetben megússzák. Bartomeu,Perez papa,City,PSG, Chelsea stb...most mi vagyunk soron, vizsgálódnak, aztán minden megy a régiben.

DelPiero2 2022.10.28. 21:30:03

Ronci valószínűleg azért nem jön tisztázni magát, mert Madridból lehet hogy van egy felfüggesztettje is. Ott is vizsgálgatták, talán büntették is, azért is jött el, mert a klub nem segítette ebben.
Meg tény hogy a Juve-ra könnyen ráhúzhatnak bármit, amit másra nem (Calcipoli)
Pláne ha van is alap.

FeriGjuve 2022.10.28. 22:13:38

@venember83: Ez egész egyszerűen elképesztő!

78juve 2022.10.29. 11:18:44

Egy ember hiányzik a képről aztán kézenfogva mehetnek is

babo0410 2022.10.29. 17:52:41

@Gaben Smith: Tök mindegy, akkor is érdekes, hogy az arab csapatokat soha senki nem meri vegzálni, minket meg mindenért. Nagyon remélem, hogy csak annyi lesz belőle, mint a Suarez féle próbálkozásból.
Kétlem, hogy bármi olyat tettünk volna, amit más klubok ne tettek volna. Én bízok benne, hogy a klub nem csalt adót, hamisított könyvelést.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása