Kovačević: "Vlahović nem kap elég kiszolgálást a Juventusnál"

vlahovic_dusan_golorom_roma_ellen.jpgA napokban rengeteg kritika érte a Juventus mesterét, Massimiliano Allegrit, mert a Torinóban egyelőre csak látványosan szenvedő Dušan Vlahović és Filip Kostić egyaránt nagyszerű teljesítménnyel járultak hozzá Szerbia válogatottjának Norvégia fölött aratott győzelméhez.

"A szezon még csak most kezdődött, s a sérülések hatással voltak a Juventusra. Világos, hogy a dolgok nem mennek jól pillanatnyilag." - értékelte egykori csapata formáját Darko Kovačević a La Gazzetta dello Sport munkatársának nyilatkozva.

"Nem kritizálhatok egy olyan edzőt, aki annyi trófeát nyert, mint Allegri. Bizonyos vagyok benne, hogy egy másik Juventust látunk majd, amikor Chiesa és Pogba visszatérnek. Szerintem Dušan csak aggódott...

Emlékszem egy olyan időszakra, amikor három hónapon keresztül nem szereztem gólt. Próbáltam, de egyszerűen csak nem akart bemenni. Talán Vlahovićnak is volt már hasonló gondja. Augusztus 15. óta nem talált a kapuba akcióból, az előnyére válik majd a Norvégia elleni találat.

Tagadhatatlan, hogy nem kap elég kiszolgálást a Juventusnál, de hamarosan több minőségi játékos is a segítségére lesz majd. Gondoljunk csak Chiesára. Nagy a nyomás a Juventusnál."

A tavaly az Európa Liga legjobb játékosának választott Filip Kostić sem nyújtott eddig lehengerlő teljesítményt a zebracsíkos mezben.

"Adjunk neki időt. Kevesebb, mint két hónappal ezelőtt érkezett, alkalmazkodnia kell egy új futballhoz és egy új országhoz. Lehet, hogy nem Messi, de minden megvan benne ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson. Fizettem volna azért, hogy valaki olyan legyen mellettem, mint ő, amikor játszottam. A beadásai révén még több gólt szerezhettem volna."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9517942796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2022.09.29. 12:08:51

Úgy beszélnek sokan Chiesa visszatéréséről mintha életcélja kellene hogy legyen Vlahovic kiszolgálása.örülnék ha visszatérne és továbbra is szerezné a győztes gólokat.Nehogy már az legyen hogy mindenki most már Vlahovicot keresse labdával mint Ronaldót,mert a csapatjáték ugyanolyan kiszámítható lesz.Tudom az olasz begyepesedett futballfilozofiában csak a középcsatár (még a neve is elavult) lőhet gólt.
Pont leszarom hogy lesz e gólkirálya a csapatnak ha 7. Helyen leszünk. Volt olyan bajnoki címünk ahol a keret minden tagja gólt szerzett. Mennyire visszafejlődött a játék és a morál úgy hogy közben nyertük a bajnoki címeket(miközben csak a riválisok voltak gyengék)

venember83 2022.09.29. 12:24:14

@Thuglife!: ha nem csak Vlahóra kell figyelni, az megkönnyíti a szerb csatár helyzetét (is). Ennyiben mindenképp segíthet Chiesa visszatérése, bár én duplán féltem Fedét, pl. a sérüléstől, illetve ősszel sem mutatott túl jól Maxi csapatában.

MdewC 2022.09.29. 12:27:50

Nehogy Vlaho vkit is elnyomjon a klubnál… vagy beárnyékoljon!

Hujjuj!

Azt már se Max, se mi szurkolók nem bírnánk ki!

Attilio79 2022.09.29. 12:44:21

Kovacevic nem mondott rosszakat. A csapatnak össze kell szednie magát, ez nem kétséges. Reményre adó okokat keresett, mint Chiesa visszatérése, ha ezekben a dolgokban nem keressük (és találjuk meg) a reményt, az nem túl optimista hozzáállás. Chiesa a keretünk egyik legjobb játékosa volt a sérülése előtt, úgyhogy jogosan várjuk vissza az egyik vezérünket.
Vlahovic egy fiatal, agilis csatár, ha valaki azt hitte, hogy élete végéig minden meccsen betalál, az sohasem focizott. Lehetnek mélypontok, lehet rosszabb forma, azt pedig kezelni kell valahogyan, ha megvan az oka, könnyebb a megoldáshoz vezető út is. Attól, hogy egy csatárt kiszolgálnak, nem jelenti azt, hogy öncélú játékos lesz! Inzaghit, aki lesen született, is ki kellett szolgálni, mert a 16oson belül szerzett érvényt a játékának, szerintem Vlaho is a 16oson belül érzi jól magát. Oda el kell jutni, az a nehezebb feladat, erre kellene az edző, hogy felépítse a "játék képét".
Allegri jó edző, de csapatot nem tud építeni, nem tudja lebontani a feladatköröket. Cuadradot széthajtja, míg mások lötyögnek és fingjuk sincsen az Allegri által kitalált poszt komplex feladatairól. Allegri azt hiszi, hogy az aggastyánok tudják a feladatokat, viszont, ha váratlan van (pl. nem ér vissza), akkor kinek kell kisegítenie. Ebben Conte sokkal-sokkal jobb Allegrinél. Utóbbi nem tudja kezelni a fiatalokat.

Attilio79 2022.09.29. 12:57:27

@Attilio79: Ja, azt elfelejtettem, hogy képzeljük el a csapatunkat Del Piero nélkül, csak és kizárólag(!) Inzaghival, úgy, hogy nincs olyan a középpályáról vagy csatár mögötti pozícióban, aki váratlant húzna vagy átlövésből veszélyt jelentene!
Az a csapat kb. ugyanígy játszott volna....
Hiányoznak a társak Vlaho mellől!
Milik szerepeltetése is elég fontos lehetne, mert az ellenfél nem duplán fogná, az egyetlen veszélyt jelentő csatárunkat.

Thuglife! 2022.09.29. 13:06:45

@MdewC: csak a magad nevében imádd maxit meg Ronaldót,ha lehet.

JuveMI 2022.09.29. 13:26:21

Ja... persze... hiányoznak Vlaho mögül a Saponara-Bonaventura-Gonzalez-Amrabat-féle klasszisok... ezen nagy nevek helyett be kell érnie a Di Maria-Locatelli-Rabiot-Paredes-féle ótvar nonamekkel!
Szerintem meg Italiano felfogása/taktikája/man managemnt-je hozta ki belőlük az állatot, amivel azt a mészárszéket rendezték a tavalyi szezon első felében! Sőt nemrég láthattuk a mostani szezonban is, hogyan kell egy végletekig lerabolt Fiorentinával Juvét alázni!

A sajtó meg rendesen pakolja a terhet szerencsétlen Chiesára... Vajon tényleg elhisszük (mi szurkolók), hogy Pogba és Chiesa visszatérése megoldja a problémákat??

Agnelli helyében... én azonnal kifizetném a 32 millát Allegrinek... a "maradék" 18-at meg Italianoért cserébe... egy dicsőséges tavaszi hadjárat után, a következő BL szezonban mindkét edző árát visszahozná az új kopasz Mister! ... na meg ami még fontosabb... egy jó pár millió szurkoló szívét is!

MdewC 2022.09.29. 15:15:26

@Thuglife!: hú itt vmi nagyon félre ment. :D

Imádni Maxot? Elsők között váltanám le.

Olvasol te rendesen? :)

rockitbaby 2022.09.29. 15:29:17

@Thuglife!: Ennek két, egyébként egyszerű oka van. Az egyik az, hogy nagyon nincs más kapaszkodója a csapatnak, hogy mi lehet az az aprócska valami, ami végre a mi oldalunkra billentheti a mérleg nyelvét. A másik pedig, hogy abban bízunk, hogy a Pirlo féle Chiesa tér vissza, a megalkuvást nem tűrő hozzáállásával, az alázatos stílusával, a folyamatos robotolással és lényegében azzal, hogy Fiortól érkezve még mindig benne látni azt a fajta spiritót, amit lényegében mindenkitől elvárnánk. Szerintem itt kell keresni a megoldást, de ha úgy jobban tetszik, Di María és Cuadrado ide vagy oda, nagyon úgy néz ki, hogy megint ő lehet az egyetlen játékos aki nem csak meg mer próbálkozni egy az egy elleni szituációkkal, de sikeresen abszolválhatja is azt. Tudom, sok minden befolyásol egy játékost a teljesítménye kapcsán, de eddig Di María és Cuadrado ahhoz képest, amit tudjuk, hogy tudnak, hatalmas csalódás, amit idén mutatnak. És lényegében vissza is kanyarodtunk az első ponthoz, nincs más kapaszkodónk...

Gaben Smith 2022.09.29. 16:26:12

@Attilio79: Egy Chiesa nem csinál nyarat. A játék megszervezése ettől nem lesz másabb. Biztos jelent majd néhány pontot,de legtöbbször egyedül kínkeservesen fog kaparni a pályán,mert nem lesz támogatása. Ahogy tavaly egy az egyben szólózott. Én nagyon csipem Chiesat ahogy Vlahot is de tokre látni , hogy nincs mögöttük jatekrendszer.
Egyszerűen nem látom miért lehetne jobb ez a csapat a folytatásban. Nincs kapszkodo. A kovi 5 meccsen 2 győzelmet vár a vezetőség a bl-ben és 7 pontot a Bologna,Milan,Torinó hármas ellen, én ennek az elvárásnak a felet se hiszem , hogy képes teljesíteni Allegri , így a BL el is megy a bajnokságba meg lehet kaparni a negyedik helyért. Nos elve felkoncoltak volna Sarrit es Pirlot is ilyen teljesítmény után ez a savanyú káposzta meg meg mindig körbe van csókolgatva.

Thuglife! 2022.09.29. 16:29:17

@rockitbaby: adja az ég hogy Chiesának még akkor is legyen motivációja amikor Cuadradonak és Di Mariának már nem lesz.
@MdewC: az előitélet alapja a tapasztalat.
Csak eszembe jutott mennyire visszatapsoltad Pirlo alatt.

venember83 2022.09.29. 16:58:28

@Gaben Smith: szerintem már nem csókolgatja szinte senki.

MdewC 2022.09.29. 17:11:16

@Thuglife!: az iróniát viszont nem árt helyén kezelni. ;)

Az túlzás, hogy vissza sírtam, de örültem neki. Nem vagyok jós, azt hittem jól járunk. Tévedni nem szégyen.

Vagy igen?

Nagyon kötözködős vagy ma, kell egy pofon? :D

Attilio79 2022.09.29. 17:52:13

@Gaben Smith: Lássuk meg hogy mit hoz Pogba és Chiesa! Kovacevic miért lenne negatív vagy pesszimista? Szerintem jó kiindulás a hozzáállása. Én azonban cserélném Allegrit, mert nem passzol a feladathoz (ahogyan írtam is, nem csak itt). Azonban, ha a részvényesek még tűrik, akkor mi sem tehetünk mást egyelőre, az ő alkalmazásukban áll...

Gaben Smith 2022.09.29. 18:57:37

Bocs srácok kicsit off de nálam kiverte a biztosítékot:
Allegri is taking his ex-wife to court, as he accused her of using some of the money destined to their kid to pay for her daughter's college.

Max's been sending her 10K euros/month since 2017. He asked for the amount to be reduced to 5K but his request was rejected.

Nem követem Allegri privát életet de ezek szerint elvált és gond van a gyerek tartással. Elvileg a 10
Ezer eurót sokal havonta szerette volna 5 ezerre csökkenteni.
Komolyan 10k sok mikor évi 9 milliókat keres mekkora szar alak ….

NagyonJuve 2022.09.30. 00:38:20

@Gaben Smith: ezért sem fog lemondani mert nagyon pénzéhes.

babo0410 2022.09.30. 01:15:56

@Gaben Smith: Mondjuk ez így durva. Ezt nem néztem volna ki belőle. Saját gyermekétől sajnálja a pénzt? Mert tulajdonképpen a gyerektartást azért fizetik, hogy a szülő a gyerekének tudjon minél jobb életet biztosítani.
@NagyonJuve: Én azért azt nem mondanám, hogy pénzéhes. Ezt nem tudhatjuk. Ennyi erővel minden edző az, hiszen olyan edzőről, aki lemondott volna, nem tudok. Legalább is olyanról, aki év közben, a rossz eredmények miatt beadta volna a kulcsot, nem. Max olyanról, aki év végén lemond, mert már nincs motivációja vagy mert összeugrik a vezetőséggel, mint Conte.

alexGicamo 2022.09.30. 04:03:46

@Thuglife!: Imádtam azt a korszakot, amikor a csapatunk megannyi gólja megoszlott a játékosok között ! Az azt jelentette számomra , hogy nemcsak hogy van csapatjáték, de még jó is ráadásul ! Régi szép idők ...

alexGicamo 2022.09.30. 04:07:54

@JuveMI: Szívemből szóltál ! :-)

venember83 2022.09.30. 05:00:20

@babo0410: nem, a fia miatt fizeti a gyerektartást, de az anya ezt egyéb célokra használta fel: lakásvásárlás, ír értékpapírok és a lánya egyetemi költségeinek a kifizetése. A lány nem köthető Maxhoz. Az értesülések alapján nem a fiától sajnálja, csak úgy érzi, hogy nem ezért fizet havi tízezret, így ezt az összeget lecsökkentené ötezerre. Nem mondhatom, hogy Maxi nagy rajongója lennék, de valótlanságokat ne terjesszünk.

Amúgy vicc, hogy a nagy család Juventusnál már csomó vezető elhagyta a családját és elvált, pl. az elnök, alelnök, edző stb.

babo0410 2022.09.30. 10:02:05

@venember83: Így meg teljesen érthető lenne a dolog. Ezért írtam, hogy nem tudhatjuk mennyire pénzéhes. Csak azért mert nem mond le? Ki mondana le ilyen magas fizetésről?

venember83 2022.09.30. 17:26:30

Momblano szerint a szerdai felmérés kiváló eredményeket hozott Federico Chiesa számára.

Egyéb források szerint a Milan ellen már keretben lehet Chiesa.

venember83 2022.09.30. 17:28:47

További jó hír, hogy Miretti végigtolta az edzést a többiekkel, Albanese jelentette.

MdewC 2022.09.30. 18:32:53

@venember83: nyugtával a napot.. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása