Forrongások a vezetőségben és a lelátókon

j_logo_stadionban_este.jpgA Juventusnál látszólag teljes a felfordulás a válogatott szünetben, a Corriere della Sera szerint a vezetőségben nincs egyetértés Massimiliano Allegri kapcsán, Pavel Nedvěd péntek óta az edző eltávolítása mellett kardoskodik, miközben Andrea Agnelli és Maurizio Arrivabene egyértelműen posztján tartaná a szakembert. Ezzel kapcsolatban a hírek szerint az elnök beszélt is az edzővel, akit biztosított állásának stabilitásáról, ugyanakkor az azonnali javulás szükségességét is kiemelte.

A Corriere Torino szerint mindeközben a klub igazgatótanácsi ülést ütemezett be szeptember 23-ára, s ezen nyilvánvalóan fel fognak merülni az elmúlt időszak pályán jegyzett eredményei.

A Juventus ultrái is szót kértek közben, miután a Monza elleni meccsen Leonardo Bonucci a vendéglelátó elé parancsolta a játékosokat, akik így szembesülhettek a vendégszurkolók negatív reakcióival.

„Számunkra érhetetlen, és ha jellemeznünk kellene, akkor nevetséges és SZÁNNIVALÓ jeleneteket látunk, amelyeket olyan személy talált ki, aki magát vezérnek tekinti, azonban közben áldozati bárányként viselkedik.

Leonardo Bonucci soha nem volt vezér, és soha nem is lesz: a Trevisónál, a Pisánál, a Barinál, a Milannál és főleg nem a Juventusnál…

Ebben az általános zavarodottságban, amely jellemző úgy a pályára, mint azon kívülre, teljes anarchiát látunk, és aki ezt átérzi, azt magát már szakértőnek, vezetőnek, főnöknek vagy felelős személynek nevezi meg, azonban nem rendelkezik azon emberek karizmájával vagy elismerésével, akik számos éve itt vannak.

Ha adott egy hierarchia, akkor ennek oka van. Egy jó katonából nem minden esetben válik jó hadvezér.

Profi játékosokat áldozati báránynak a Curva elé parancsolni, miközben fújolásokban és füttyökben részesülnek, és így legitimitást adni tiltakozásoknak, miközben csak egy hónapja tart a szezon, EGYSZERŰEN ABSZURD. Ennek az egyetlen eredménye egy csapat meggyengítése lehet, amelyet lehúz a negativitás és az áldozati komplexus.

Ennek pontosan az ellenkezőjére van szükség a sportban. Kárt okozol a csapattársaidban és a keretben, méghozzá jobban, mint amennyire egy inkompetens edző vagy igazgató tenné.

Az (igazi) ultrák szerepe a csapat támogatása, amíg csak lehetséges. Ami pedig a tiltakozásokat és a kifogásokat illeti, kedves szecesszionisták, sok idő van még a szezon végéig, vagy belülről kell történnie valamilyen beavatkozásnak.

Ha ti (egyes játékosok) vagytok felelősek ezért a borzasztó helyzetért, akkor szégyelljétek magatokat, ehelyett azonban nemtörődömségből vagy személyes érdekekből megpróbáljátok kihasználni ezt a helyzetet.

Bízzatok bennünk, ha mondanivalónk lett volna, megtettük volna a Continassa komplexumban, szemetekbe nézve, ahogyan mindig is tettük, nem az elllenfél előtt a pályán, amivel nevetségessé és gyengévé tesszük magunkat és titeket.

Aki a Juventus mezét viseli, annak a fejét csak a saját népe előtt kell lehajtania, senki más előtt, beleértve a médiát is.

Csupán fel kell nézzetek a pályáról a lelátóra, felemelt karral jelezzetek, vad ünneplés helyett, és akkor tudjuk, hogy bocsánatért teszitek.

Végül pedig, játékosok, ne vállaljátok a felelősséget, amelyet csak az inkompetens igazgatóknak és elnöknek kell viselni, és amiért felelniük kell.”

A Juventus ellen a közösségi médiában is sokat tiltakoznak, és ennek jelei az Allianz lelátóin is láthatók, hiszen azok egyre üresebbek, és a 2021-22-es évhez képest idén 9000 bérlettel kevesebb fogyott.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3517936384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2022.09.21. 07:35:02

Mélyponton a klub. :(

Paradigma 2022.09.21. 08:07:53

Amíg a vérciki születésnapi videói miatt teljesen lejáratódott ember is ott van a döntéshozók között, nehéz vezetői tekintélyről és ennélfogva megoldási javaslatról vagy valamilyen előremutató koncepció felvázolásáról beszélni. Most komolyan, ki veszi már őt komolyan a klubnál vagy bárhol? Egyik nap ő a Juventus arca, képviseli a klubot a BL sorsoláson, másnap már fiatal csajokat csöcsörészik részegen a kamera előtt. És mindezt következmények nélkül megteheti. Eléggé a fejétől bűzlik a hal, egész egyszerűen nem értem, hogy egy Juventus hogy engedhet meg magának egy ilyen vezetőségi tagot. Valahogy ez jut eszembe arról, hogy kardoskodik Allegri eltávolításáért, miközben a pályán elért eredményeknél (vagy inkább eredménytelenségeknél) is nagyobb szégyent hozott a klubra. Csak azt tudom elképzelni, hogy a többi sem különb, ezért van még ott és kérik ki a véleményét. Pedig a tisztogatást jelenleg fentről kéne kezdeni.

venember83 2022.09.21. 08:37:04

@Paradigma: gyanítom, hogy Pavel nagyrészt Andrea pártfogoltja, így Andreának is távoznia kell a cseh ikon leléptetéséhez. S akkor ki lesz az elnök? Ki léphet egy Agnelli helyére a Juventusnál?

Úgy érzem, messze még a gödör/völgy/szakadék mélye a Juve számára, amit mindenképpen el fog érni, mielőtt elindulna ismét felfelé.

MdewC 2022.09.21. 09:03:57

Nagyon kemény, hogy az ultrák is megszólaltak.

JeetTrader 2022.09.21. 09:37:11

Hát, kíváncsi leszek mi lesz ebből az egészből. Nagyon szomorú h eddig jutottunk. Ezek komoly jelek! Az ultrak és a stadion bérletek...sóhaj...

Állítólag Allegri 5 meccset kapott. Ez alapján dől majd el a sorsa. Ha nem lesz változás akkor vélhetően Montero veszi át ideiglenesen a Juve irányítását. Ugyanakkor a következő 5 meccs az a Bologna, Maccabi, Milan, Maccabi, Torino ugyan nem sétagalopp, de nem is megoldhatatlan. Gondolom a Bologna és Maccabi meccsek kötelező győzelmek. A Milan ellen lélek a pályán. A Torino ellen hajtás, de győzelem reményében.

Őszintén szólva nem hiszek benne h képes megfordítani Max azt amit eddig látunk. Jobb ha lélekben mindenki felkészül Montero érkezésére.

venember83 2022.09.21. 09:41:34

Közben állítólag megromlott a viszony a mester és Bonu között, az ügyeletes csk nem vette jó néven, hogy a Monza ellen padoztatta a mester. Lassan mindenki haragszik mindenkire, csodálatos állapotok.

Csak azt nem tudom, hogy a sok szubjektív benyomáson túl hol marad a profizmus?

Paradigma 2022.09.21. 10:08:18

@venember83: De azzal, hogy nem csapta ki másnap, a saját tekintélyét ásta alá. Nem azt látta a csapat meg a stáb, hogy itt következményekkel kell számolni, ha teszel valamit. Összekacsinthatnak a hátuk mögött, ha a Juventust képviselve valahol megjelennek. El tudod ezt képzelni Perezről meg a helyetteséről? Márpedig így ne akarjunk nagycsapatnak látszani.

2022.09.21. 10:23:28

@JeetTrader: Nincs olyan, hogy kötelező győzelem. Azok az idők már elmúltak. A Monza és a Salernitana is elvileg kötelező győzelem, aztán láttuk, mi lett a vége. Sokszor örülünk, ha x-re hozzuk a meccseket. Nem lesz sétagalopp ez az 5 meccs. Ha igaz. Főleg, ha a játékosok sem akarják már Allegrit, akkor nem is fogják kitenni a belüket a pályán.

Kukszi 2022.09.21. 10:27:18

@venember83: az a meglepő hogy eddig bírták :D
Káosz van, Elkann ellátogathatna Torinóba kicsit rendet rakni

Wizzurah 2022.09.21. 11:06:53

En ugy hallottam, hogy Petrachi erkezhet a vezetosegbe. Azt mindenki dontse el maga, hogy az jo vagy rossz lenne e.

rockitbaby 2022.09.21. 11:39:20

@venember83: Vissza kell szerezni a szurkolók bizalmát, mert a stadion valami elképesztően siralmas jelen állapotában meccsnapokon. Sokkal könnyebb úgy, még ha szarul is megy, de szorítanak érted. Régen bevehetetlen erőd volt az Allianz Stadium, ma már egy rozoga kalyiba. Nem szégyen a jobbtól ellesni pár trükköt, szemérmetlenül le kell másolni a Milant. Vissza kell hozni a legendáinkat, akik még nem vesztették el a hitelüket a szurkolók előtt, és akiknek adott esetben egy-egy hibát könnyebben elnéznek. Ki vehetné át egy Agnelli helyét? Azért mert nem Agnelli az elnök, a klub még mindig a család kezében maradna. Mindenképp Del Pierót tenném az elnöki székbe, alelnöknek pedig Marchisiót. Térden csúszva könyörögnék Chiellininek, hogy a szezon végén akassza szögre a stoplist és üljön be Arrivabene mellé gazdasági igazgatónak, hogy ketten rendbe tegyék a klub pénzügyi helyzetét. Cherubini elé mindenképp hoznék egy sportigazgatót, vagy akár a helyére is, mert egyelőre nem bizonyul megfelelőnek, még scouting terén sem - bár azt nem lehet elvitatni, hogy három mercato alatt tökéletesen átformálták a keretet Allegri szája íze szerint. Következő lépésként mindegy ki lesz a következő edző, legfőbb feladatának szabnám meg Barzagli stábba visszacsábítását.

Azt nem állítom, hogy 100%-ig beválna ez az általam felvázolt átalakítás, az azonban biztos, hogy a kulcspozíciókba olyanok kerülnének, akik bár szakmailag nem bizonyítottak, cserébe magánéletükben, életvitelükben feddhetetlenek, a szurkolók imádják őket és meg lehetne találni azt az összhangot a vezetők a keret az edző és a szurkolók között, ami most nagyon nincs meg.

Csak Csucsu 2022.09.21. 11:46:20

Mamma Miaaa mik vannak :(
Nem is tudom kinek a felelőssége hogy a CSK Bonucci és picsafüst amit vállal… De remélem marad örökké meg kap szobrot is
Arrivabene is elmehet a búsba
Pogbát amúgy mikor mutatjuk már be mert csak az instán látom.. ez így oké?!
S próbálok pozitív lenni de qrvára nem tudok…. Nyomás alá lett helyezve elvileg edzéseken felkészítette a csapatot annyi hogy lelátón volt erre kikaptunk a frissen feljutott Monzatól pedig az utóbbi kritikán aluli játék miatt már felgyújtanák a stadiont sokan. A bevételeknek nem kedvez a játékosok nem szeretik ezt az intenzitást meg helyzetfelfogást de a Mr manager maestro kiscsapatoktól meghunyászkodó bullshit kapitány helye betonbiztos… nem tudom mit tolt Andrea de ha ebből nem olvas akkor nem tudom mit tolt a poharába mostanában de abból már nem kérek

steven.h 2022.09.21. 12:20:53

Nem igazán emlékszem, a Gigli fémjelezte érában a 7. helynél volt ekkora felháborodás? Nyilván Agnelli első évében valószínűleg nem, de az előző vezetősége kapott ekkora pofont szurkolóktól?

Nyilván ebben benne van az is, hogy azt hittük egyeduralkodók vagyunk olaszhonban és a BL-ben is azért Ronaldo érkezéséig szépen helyt álltunk, de ha ezt nem veszik intő jelnek akkor nagyon nagy gond van a fejekben. Agnellit változatlanul nem váltanám egyébként le, de valahogy vissza kellene rángatni a földre illetve Arrivabenét sem írnám még most le, viszont mindenképp kellenének még megfelelő szakemberek a vezetőségbe.

delpi0823 2022.09.21. 12:47:22

@venember83: Miert mikor volt jo a viszonyuk?Sztem soha igazabol.Bonucci is valoszinuleg azok taboraba tartozik akik szivesen latnak Allegri tavozasat.

2022.09.21. 13:58:38

Nyugodjon le mindenki a picsába! Ettől szarabb már nem lehet a helyzet! Nagyon... Innen már csak felfelé vezethet az út. Meglássátok feleim, bajnokok leszünk! Hogy mikor, azt nem tudom. Egyszer biztosan. :)

2022.09.21. 14:00:06

@steven.h: Pont ma jutott az eszembe, hogy amikor 2x 7.-ek lettünk, akkor sem volt ekkora ereszd el a hajam hepaj. itt most sokkal nagyobb a kaki, mint akkor.

triplat 2022.09.21. 14:12:18

Én azt kérdezném meg a kedves vezetőségtől, hogy én aki már 20éve juve drukker vagyok mit mondjak a gyerekemnek miért legyen neki is a juve a kedvence?? Mert apa látta még Davidst meg Delpierot Trezeguet játszani? Vagy csak nézzük meg együtt a monza elleni meccset????......

Kukszi 2022.09.21. 14:19:01

@triplat: 98-óta szurkolok a csapatnak.
És hasonlón agyaltam én is, hogy mivel tudod megszerettetni a fiatal generációval a Juvét?!
Mert nem nagyon lehet látni szép játékot és vagy hatékonyságot :/

JeetTrader 2022.09.21. 14:21:51

@triplat: mondhatod azt neki amit én is az enyémnek (bár ö még annyira nem érdeklődik közel 4 évesen :)), hogy ilyen nehéz időben kell igazán drukkolni a kedvenc csapatnak!
Ugyanakkor pont azt beszéltük a feleségemmel h a fiúk majd lehet h 15 év után is azzal fognak cukkolni h még mindig a Juvenak drukkolok pedig 41 éve nem nyertek BLt :)))
Ugyanakkor ha nincs játék nehéz új drukkert bevonzani az egyszer biztos :((

alexGicamo 2022.09.21. 15:31:17

@rockitbaby: Jujj, de tetszene ez a névsor !

steven.h 2022.09.21. 16:15:11

@triplat: Archív felvételek a 90-es évek végéről 2000-es évek elejéről :D

Én most jobbat nem tudok, bár engem még ilyen "gondok" nem érintenek.

Gaben Smith 2022.09.21. 16:22:34

@JeetTrader: Innen nincs visszaút Allegrinek az tuti ,de szerintem nedvednek sem. Az a kérdés mikor kerül lapátra. Azonnal Tuschelt kell a padra ültetni ha újra bl tényezők akarunk lenni.

Montero? Fogd meg a sorom!!

Maradjunk a számoknál: Paolo Montero 2014-ben kezdte meg edzői pályafutását nevelőklubja, a Penarol ificsapatánál. Nem sokkal később átmenetileg a felnőtt csapatot is irányította pár meccsen, majd még két uruguayi csapatnál dolgozott amolyan beugróként, mielőtt 2017-ben a neves Rosario Central vezetőedzője lett.
Az argentin csapathoz tűzoltónak hozták januárban, a szezont ő fejezte be, de ősszel (26 meccsel később) kirúgták. Következett a Sambenedettese, ahol be tudott fejezni egy szezont a Serie D-ben, de aztán csődbe ment a klub. Egy évvel később visszatért, de 16 meccs után megint kirúgták (és megint csődbe ment a klub). A 2020-21-es szezont újra Dél-Amerikában, a San Lorenzónál kezdte meg, 17 meccsel később a katasztrofális eredmények miatt kirúgták.
Meccsenkénti pontátlaga sehol nem érte el még az 1,5-t sem a felnőttek között, bár a Juve primaverával 3GY, 2D a mérlege. Még egy fontos adat: eddigi edzői pályafutása során átlagosan 0,47 szezont töltött el a csapatainál.
Szóval értem én is, hogy nagy a baj, de Montero nem megoldás a kinevezése újabb bizonyíték lenne az amatőrizmusra.

Gaben Smith 2022.09.21. 16:56:46

@rockitbaby: no offense de kiver a víz amikor valaki ilyen szubjektív múltbanyulo romantika alapján akarja egy klub irányítását rabizni az általa szimpatikusnak vélt emberekre.
Tudod milyen feladatokkal jár egy elnök,sportig.,gazdasági és egyéb igazgató szerepkör? Mert én nem.
Tudod hogy a felsorolt legendák közül kinek milyen affinitása és szakmai skillje van? Mert én nem.
Szóval ez így nem több mint egy habkönnyű rózsaszín alom .
Nem azt mondom ,hogy a jelenlegi igazgatóság jó én is lecserélném őket de olyanokra akik verprofik a saját szakmájukban.

The king of alibis 2022.09.21. 17:19:03

"Andrea Agnelli és Maurizio Arrivabene egyértelműen posztján tartaná a szakembert. Ezzel kapcsolatban a hírek szerint az elnök beszélt is az edzővel, akit biztosított állásának stabilitásáról"

Igazi retardált Agnelli

steven.h 2022.09.21. 17:29:03

@Gaben Smith: Chiellini közgazdász :) Nedved helyett meg amúgy bárki ülhetne valószínűleg ott, de egyébként teljesen egyetértek.
Én az edzőkérdésben is így vagyok a romantikus nosztalgiázással (DD, Conte stb)

Shyr Kahn 2022.09.21. 17:32:58

@The king of alibis: Engem is ez a mondat fogott meg a legjobban. Ketto az egy ellen, de azert biztositjuk a helyerol? Nem azt bizonyitja a 2 vs 1, hogy nem teljesen 100%. dolog? Agnelli mit fog csinalni, ha ket forduloban tovabb veszitunk? Vissza kell vonnia, amit mondott? Ennel azert lehetne profibb is (ha igaz a hir).

Shyr Kahn 2022.09.21. 17:35:18

@steven.h: Conte miert romantikazas? DD-nel erveltetek, hogy valogatott elen van 10 eve, es kiesett a klubeletbol (ami valami, bar en nem erzem fontosnak ezt a kerdest), de Conte miert lenne ugyanaz a kategoria?... attol fuggetlenul, hogy sztem Conte-ra ev vegen lehetne nemi esely csupan. Conte 7 eve vezette a klubot. Nem erzem, hogy a romantika reszet kepezne az az otlet, hogy ujra kinevezzuk.

steven.h 2022.09.21. 17:54:18

@Shyr Kahn: Azért mert megint a múltba megyünk vissza pont mint Allegrivel. Igen, a Serie A-t leuralhatjuk vele, de még mindig idáig korlátozódik a tudása, azóta kb nem fejlődött semmit. Aztán meg majd besértődik, mint ahogy eddig minden klubjánál és lelép egyik pillanatról a másikra.

Kössz, de nekem ez nem hiányzik és romantikázás nálam, mert edzőkérdésben meg hirtelen a múlt szépül meg.
Vannak egyéb motivátorok és jó edzők most a piacon. Leírtam már, engem nem érdekel hogy Juve kötődésű edző legyen, csak tegye helyes irányba a klubot.

steven.h 2022.09.21. 17:56:14

@Shyr Kahn: Szerintem nem igaz a hír, mert azóta megjelent, hogy a 23.-ai ülésen a board tagok szavaznak a folytatásról.

Shyr Kahn 2022.09.21. 18:21:31

@steven.h: Nem lennel elegedett egy bajnoki cimmel? Miert akarunk egybol mindent? Lepesrol lepesre kellene ujra haladni.

Koszi, lattam a 23-i hirt. Kivancsian varom a fejlemenyeket.

rockitbaby 2022.09.21. 19:24:19

@Gaben Smith: A jelenlegi vezetés minden téren elvesztette a szurkolókat, hit, bizalom és hitelesség terén egyaránt. A kapcsolatot helyre kell állítani, ehhez pedig kellenek a régi kedvencek. A Milan se véletlen bízta meg Maldinit, a Roma se véletlen ostromolja/ostromolta gőzerővel Tottit, hogy térjen vissza. Egészen egyszerűen megkerülhetetlen.

Tudom, nem labdarúgó klub, de Del Piero LA-ban étteremtulajdonos. Chiellini nem is olyan régen szerezte meg a közgazdasági diplomáját. Bár Marchisio azt a pletykát cáfolta, hogy indult volna Torinó polgármesteri címéért, ő is étteremtulajdonos és a médiában komoly témák szószólója, és a klubhoz kötödése miatt tökéletes lenne Nedved helyére. Barzagli már volt Sarri stábjának a tagja. Egyiküket sem olyan pozícióba írtam, amibe nem gondolnám alkalmasnak.

steven.h 2022.09.21. 19:30:49

@Shyr Kahn: Bajnoki címmel elégedett lennék, de Conte visszahozata pont ugyanaz mint Allegri visszahozatala volt, semmi előremutató nincs benne a múlt újrahasznosítása, ráadásul Contéval mostanában maximum 2 évig lehet számítani és pikkpakk lelép ha kedve úgy tartja. Amit ő tud, azt más edző is tudná - Pocch, Tuchel

Ráadásul ez a Conte nem a Juventusos Conte, ez a Conte azonnali sikereket akar mindenhol a hosszútávú építkezés és projekt helyett.

Shyr Kahn 2022.09.21. 19:46:43

@steven.h: Annyiban eloremutato, hogy a csapatnak motivatorra van szuksege eloszor, hogy lenduletet vegyen a csapat. Annyiban is eloremutato, hogy Conte vissza tud bennunket emelni a bajnoki cimre. Es ez nekem eppen eleg lenne elso korben.

Erosen kerdojeles az eredmenyeik alapjan, hogy Tuchel es Pocc tudna hozni a bajnoki cimet. Nem akkor motivatorok es fanatizalok, mint Conte.

"ez a Conte azonnali sikereket akar mindenhol a hosszútávú építkezés és projekt helyett." - erdekes modon ossze is jon neki. Maximalista es "uti" a jatekosokat es pontosan ez az ami kell(ene) nekunk most. Nem is ertem, hogy teheted Tuchel-t es Pocch-ot ugyanabba a kalapba. Conte az osszes Serie A-ban toltott eveben bajnoki cimet nyert (kiveve, mikor Sarri megelozte). Pocch es Tuchel mennyit is? Ertem en, hogy latod bennuk a potencialt, de ez csak lehetoseg es az eddigi edzoskodesuk alapjan foleg Pocch-ot nem erzem kepesnek hasonlo eredmenyre.

steven.h 2022.09.21. 20:11:59

@Shyr Kahn: Csak az a baj, hogy az intert is televágta idős játékosokkal az eredmény érdekében (mindenki Marotta nyakába varrja pedig Vidal D'ambrosio, Darmian mind mind Conte kérésére érkeztek), most a Tottenham kicsit kakukktojás, de változatlanul nem érdekel Conte és nem akarom itt látni, ennyi. Tuchel BL győztes edző, aki fél év alatt felépítette a romokban lévő Chelseat, Dortmundban és a PSG-nél is jól dolgozott, nem tudom mitől lenne akkora kakukktojár, míg Pochettino úgy hogy rengetegszer nem is igazoltak neki egyáltalán játékost versenyképes Tottenhamet épített és mert nyúlni a fiatalokhoz.

DelPiero2 2022.09.21. 20:20:10

@Paradigma: "másnap már fiatal csajokat csöcsörészik részegen a kamera előtt."- Ez Nedved? A részegségről tudok, a másikról nem. Tényleg érdekelne az első része. Van link?

DelPiero2 2022.09.21. 20:22:25

@Kukszi: ahogy hallottam Elkann is egy link ember

Kukszi 2022.09.21. 20:34:41

@DelPiero2:
ezt azért nehezen tudom elhinni hogy link lenne. A világ egyik legnagyobb cége Exor egyik feje…
Inkább elfoglalt lehet, de egy napot áldozhatna Juvéra

Shyr Kahn 2022.09.21. 20:39:01

@steven.h: A tenyek makacs dolgok. Hanyszor lett bajnok Pocch az eleteben, es hanyszor Conte?
Pocch es Tuchel hanyszor vezetett mar Serie A csapatot? Meg akkor is ha kompatibilisek, sem feltetlenul tudnak jol ervenyesulni a Serie A-ban, szimplan mert itt kulturalisan/konvencionalisan teljesen maskent mukodnek a dolgok.

"változatlanul nem érdekel Conte és nem akarom itt látni, ennyi." - miert nem ezzel kezdted?

DelPiero2 2022.09.21. 20:41:44

@Kukszi: Nem állítom biztosan. De ne feledd Mészáros is "egy" nagyon nagy cég hivatalosan első embere, mégsem tartják komoly embernek. Lehet hogy Elkann is csak névleg vezető, s mások irányítanak.

Kukszi 2022.09.21. 20:47:29

@DelPiero2:
Erős párhuzam az már szent :D
De lehet akár olyan ember is igaz, bár remélem inkább dolgos ember.

Galbandi 2022.09.21. 21:07:52

@The king of alibis: 'Igazi retardált Agnelli'

Szerintem egyszerűen csak tisztában vannak azzal, hogy nincs 21 millió eurójuk (vagy több), amivel ki tudnák fizetni azt a garantált bért, ami Allegrit a menesztése esetén megilletné, így nem nagyon ugrálnak. Nézd meg a nyári transzfereket: de Ligt eladásából fedeztek minden kiadást. Üres a kassza...

steven.h 2022.09.21. 21:17:59

@Shyr Kahn: Azért nem ezzel kezdtem, mert azon kívül, hogy én még most is haragszok rá, még akkor is ha utána Allegri más szintre emelte azt a csapatot, és baromira nem tetszik az az irány amibe ő elment azt gondolom hogy szakmailag és projek szemléletben sem rá van szükség. Minding próbálok objektíven nézni a dolgokat, még Sarri esetében így volt, pedig ha van valaki akit ki nem állhatok az ő és nem tagadom, hogy örültem hogy elküldték egy év után, meg ha savazni kellett, nyilván könnyebben kifakadt belőlem, de ennyi.

Nem nagyon hiszem hogy releváns hogy Tuchel hányszor nyert a Serie A-ban, mert akkor ennyi erővel Conte hányszor nyert BL-t? Vagy Conte mikor kapart ki egy csapatot úgy a gödörből hogy fél évvel később BL-t nyert (itt a hangsúly a fél éven van)? Valamint az, hogy a PL-ben Pocchettinonak csak a második helyre futotta meg egy BL döntőre egy olyan Tottenhammel, amire az volt a jellemző, hogy semmi pénzt nem fektet a tulaj a csapatba az miért nem érdem? Miért ne tudna ő Serie A-t nyerni egy Juventus-szal? Csak azért mert máshol még nem nyert? Utána a Special One mit tudott ugyanazzal a csapattal felmutatni?

Conte kedvéért Paratici egy vagyont elköltött, majd meglátjuk mire lesz elég meg mit tud majd felmutatni, de az akkor sem lesz hasonlítható azokhoz a körülményekhez amiben Pocchettino dolgozott. Amilyen anyagi helyzetben vagyunk és amit Conte az utóbbi csapataitól követel az nem összeegyeztethető most, mert nem tud majd a klub úgy igazolni neki és ez volt a gondja az első regnálása alatt is meg az internél is.

venember83 2022.09.21. 21:36:19

@Galbandi: "Szerintem egyszerűen csak tisztában vannak azzal, hogy nincs 21 millió eurójuk (vagy több), amivel ki tudnák fizetni azt a garantált bért, ami Allegrit a menesztése esetén megilletné"

Pedig azt ki fogják fizetni, eredményektől függetlenül. Akkor is, ha a 2023-24-es szezonban csak a Konferencia Ligában szerepelne a Juve, bárki irányítása alatt. Vagy ad absurdum, ha éppen BL-t nyer a csapat. Most már csak az a kérdés, hogy a másik edző ki lesz, és mennyiért vállalja a melót. Allegri bérét most már kb. fix költségnek kell tekinteni.

Legközelebb talán nem lesznek ilyen meggondolatlanok (négyéves szerződés plusz kimagasló bér). Bár ezt gondoltam azt követően is, hogy sikerült megszabadulni Ramsey-től, aztán mégis van a keretben olyan ingyen érkező, aki szép magas bért kap, de tétmeccsen még nem szerepelt.

Shyr Kahn 2022.09.21. 21:40:15

@steven.h: "Minding próbálok objektíven nézni a dolgokat, még Sarri esetében így volt, pedig ha van valaki akit ki nem állhatok az ő és nem tagadom, hogy örültem hogy elküldték egy év után, meg ha savazni kellett, nyilván könnyebben kifakadt belőlem, de ennyi."

Nyilvan bizonyos szinten a velemenyunket meg tudjuk alapozni, de amikor egyertelmuen reszrehajlo vagy, rendszerint nem tudsz objektiv maradni. Nyilvan ez minden emberre igaz es nagyon sok dologra, amirol velemenyt formalunk. Lasd fentebb azt irtad,hogy probalod a dolgokat objektiven nezni, de ahogyan a vegen leirod ez nem ment, mert szeretted savazni az oreget. Na most ettol meg lehet probaltad, de ha savaztad, akkornem sikerult.

Tuchel lehet egy rendkivul sikeres edzo es a BL tekinteteben Conte elott van. Ezt en sehol sem vitattam, de az is teny, hogy a Serie A-ban nem dolgozott meg ez pedig kockazati tenyezo. Az is teny, hogy Conte 4 bajnoki aranyat nyert az 5 Serie A-ban toltott evebol (plusz egy ezustot), valamint a Chelsea-vel is nyert bajnoksagot (2017) es mintha a Tottenham is feleledt volna miota oda kerult. Ezek is tenyek.

Szoval Conte mindig kepes felemelni a csapatait es eppen ez hianyzik most nekunk.
Tuchel nem tudom, hogy kepes-e felemelni a csapatait ilyen hatekonysaggal. A stat nem feltetlenul ezt mutatja. O nem orokolt egy hetedik helyen allo Juventus-t es nem kellett gatyaba raznia a sracokat. Ez nem jelenti azt, hogy nem lenne ra kepes, csupan azt, hogy nem tudjuk. Conte eseteben tudjuk, hogy ez mar megtortent. NEm olyan ordongosen nehez dolog es es teljesen tenyeken alapulo eszrevetel.

Amikor Pocch Tottenham-jerol beszelsz es azt mondod Conte mostani csapata nem ugyanaz az eset, egyetertek. Ugyanakkor osszevetheto a Conte fele 2012/13-as Juve a Pocch altal vezetett Tottenhammel jatekero tekinteteben. A Juvet rengeteg vizhordo jatekos alkotta, egy ket kivalosaggal. Megis kepes volt Conte fole noni az Allegri vezette nagyobb jatekerot kepviselo Milannak. Ezt Pocch hol erte el?

Tuchel lehet nagyon jo edzo, szamomra egyedul az kerdeses, hogy a Serie A-ban mennyire lenne eletkepes. Es ez pontosan eleg ahhoz, hogy a rizikot elkerulve Conte-ra tegyem a voksom, ha kettejuk kozott kellene dontenem. Egyebkent jelenleg Conte nem alternativa, szoval felesleges is azt a kerdest feltenni.

Galbandi 2022.09.21. 22:25:47

@venember83: Ez tiszta sor, de azért abban megegyezhetünk, hogy ha Allegrinek fizetünk évi kilenc milliót 2025-ig, az még könyvelésileg is kevesebb, mintha Allegrinek fizetnénk évi kilenc milliót 2025-ig és őt menesztve még egy másik edző évi tíz millióját is állnánk mondjuk 2022-2025 között. Itt most megy a kötéltánc rendesen: jövőre az UEFA be fogja vezetni az FFP újragondolt változatát és az megszabja, hogy a klub teljes költségvetésének hány százaléka mehet bérekre, transzferekre meg az ügynökök sikerdíjaira. Ebben nem csak a játékosok bére lesz benne, hanem a 'staff' is az összes edzővel együtt. Pont Te írtad talán két hete azt a cikket, amiben a rekordméretű veszteségről volt szó. Akkor most mondd meg nekem, hogyan fogja teljesíteni ez a klub a 2023-2024-es szezonra elvárt kvótát, ami a teljes bevétel kilencven százalékát engedi elkölteni a fent említett tételekre, miközben folyamatosan csökken a klub bevétele, a részvényeseknek folyamatosan tőkeemelést hajtanak végre, hogy megőrizzük a likviditást és még Allegri menesztésével mondjuk a duplájára emelnénk az edzői bérekre fordított összeget azzal, hogy a kirúgásával két edző bérét kellene állnunk?

venember83 2022.09.21. 22:48:16

@Galbandi: "és őt menesztve még egy másik edző évi tíz millióját is állnánk mondjuk 2022-2025 között."

Igen, pontosan ez a probléma. Nem lesz még tízmillió egy másik edzőre.

Galbandi 2022.09.21. 23:01:01

@venember83: 'Nem lesz még tízmillió egy másik edzőre.'

Pontosan ezért írtam az eredeti hozzászólásomat @The king of alibis mondandójára reflektálva.

FeriGjuve 2022.09.22. 07:13:07

@Paradigma: Ez rendben van,amiket felhoztál,de amíg futott a szekér,addig ezek a dolgok elő sem kerültek.

FeriGjuve 2022.09.22. 07:14:37

@MdewC: Inkább az a kemény benne,hogy tulajdonképpen Bonucci ellen szólaltak fel,egyébként még lehet hogy csendben tűrtek volna egy ideig.

FeriGjuve 2022.09.22. 07:21:19

@steven.h: Azért azt sokan felejtik könnyen most,hogy Agnelli érában szereztük zsinórban tíz bajnoki címünket.

steven.h 2022.09.22. 08:48:48

@steven.h: Az a baj, hogy Contéval meg pont te vagy részrehajló. Hasonlítod a Pocch féle Tottenhamet a 2012-es Juventushoz, hogy hasonló kaliber, csak mondjuk a liga meg egyáltalán nem volt ugyanaz a kaliber. Nyilván a győzelmek amik számítanak, de nem hiszem, hogy kevesebbnek kellene értékelni Pochettino Tottenham munkásságát, csak azért mert a bitang erős PL-t nem tudta megnyerni. A másik meg, hogy nem tudom miért siklottál el a mellett a tény mellett, hogy Tuchel a Chelseanek pont hogy a gödörből rángatta ki a csapatot, úgy hogy végül simán behozta őket a 3. helyre és BL-t nyert, tehát nem hinném, hogy ne menne egy alapból jó alapanyagú Juve összerántása neki és szerintem taktikailag is meg tudná állni a helyét a Serie A-ban.

A Sarris részhez annyit, hogy savaztam, mikor megérdemelte és nem esett nehezemre, de ettől még nem szurkoltam ellene és amikor jó dolgokat láttam ugyanúgy leírtam. Mint ahogy Allegrinél is leírom, ha gondom van, csak mondjuk őt nyilván nem úgy fogom savazni mint egy Sarrit a Juventusnál elért sikerei miatt, de az a múlt és most ki kell mondani, hogy el kell sajnos küldeni.

rockitbaby 2022.09.22. 09:11:03

@FeriGjuve: Jó lesz az kilencnek is. De ha már számot vetünk, akkor talán azt se lenne szabad kihagyni, hogy az Allegri - Sarri - Pirlo - Allegri kört is végigasszisztált, többször is hallgatva vagy amikor kellett volna nem hallgatva az embereire, kezdve Marotta elküldésével. A Szuperliga fiaskó pedig lényegében szinte az utolsó szög volt a koporsónkba. Hiába a múlt sikerei, ha az utóbbi években zátonyra kormányozta a hajót, de előtte még nekivitte egy jéghegynek is. Nem csak az edző esetében fáradhat el a kapcsolat.

FeriGjuve 2022.09.22. 11:48:43

@rockitbaby: Persze tudom,de szeretem felkerekíteni. :)

FeriGjuve 2022.09.22. 11:51:23

@rockitbaby: Én jelenleg kizárólag az edzőben/jónéhány játékosban,illetve a köztük lévő viszonyban látom a probléma okát.
Közvetve persze a vezetősègnek is van hozzá köze,de a megoldást is ők fogják tudni hozni,nem pedig az ő lecserélésük.

Rikoo 2022.09.22. 15:05:39

@FeriGjuve: Lehet, hogy ők jelenleg a probléma, de ezt a vezetőség generálja már évek óta.
2017 óta lejtmenetben vagyunk, az elmúlt 2-3 év pedig konkrétan egy katasztrófa.
Ahelyett, hogy kihasználtuk volna a gazdasági előnyünket a többi olasz csapattal szemben, sikerült magunkat tönkretenni és még jött a COVID, ami természetesen a Juventust érintette a leginkább, a rossz klubvezetés miatt.

rockitbaby 2022.09.22. 18:38:00

@FeriGjuve: Az edzőváltás csak a jelenlegi problémánkat oldaná meg, és talán megmentené a szezonunkat. De a probléma ennél sokkal mélyebben gyökerezik.

steven.h 2022.09.22. 19:50:04

@rockitbaby: A csapat akkor működött jól mikor harmónia volt a vezetőségben és együtt születtek meg a döntések. Ez veszett el Paratici nagyravágyásával és Marotta kiutálásával. Nedved pont annyira felelős ebben mint Paratici, Agnelli meg hülye volt hogy hallgatott rájuk. Most meg megint az van, hogy nincs egyetértés és harmónia, mert most meg Nedved van cimbi nélkül és Agnelli hozott cimbit

Mtg007 2022.09.24. 18:58:13

@Paradigma: Gratulálok. Egy videó és Nedved mehet

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása