Di María: "Győzni jöttem a Juventushoz"

di_maria_angel_bemutatas.jpgA Juventus ma hivatalosan is bemutatta frissen igazolt játékosát, Ángel Di Maríát, s az argentin szélső az ilyenkor szokásos sajtótájékoztató alkalmával válaszolta meg a sajtó képviselőinek kérdéseit.

"Örülök, hogy itt lehetek, s lehetőségem nyílik ezt a mezt viselni. Fantasztikus lépés volt csatlakozni ehhez a klubhoz. A családom és én meleg fogadtatásban részesültünk.

Igaz, amit hallottam, ez egy nagyszerű klub, amelynél erős az itteni családdal való összetartozás érzése. Mindenki üdvözölt már abban a pillanatban, hogy megérkeztem, s azonnal a csapat tagjának érezhettem magamat. Ez azonnal megfogott. Ezt nagyon vártam, s nagyszerű dolog, hogy most meg is tapasztalhattam." - mondta Di María a sajtótájékoztató alkalmával.

"A Juvét választottam, mert ez a legfontosabb klub Olaszországban. Itt minden adott a győzelemhez, én pedig hozzá akarok járulni ehhez. Tudom, hogy itt egy erős csapat van, amelynek tagja akarok lenni, s ha a klub engem keresett, hinniük kell benne, hogy képes vagyok pontosan erre. Ha egy olyan nagy klub, mint a Juve keresi az embert, szinte lehetetlen nemet mondani. Igazán nagyon akartam ezt a lépést. A családom és én higgadtak maradtunk, s eljött a megfelelő pillanat, miután a szerződésem lejárt.

Nem változtam játékosként. Ugyanaz a Di María vagyok, aki mindenáron győzni akar, aki gyűlöli a vereséget. Hiszek benne, hogy a Juve ezek a tulajdonságok miatt igazolt le. A legfontosabb dolog erőfeszítést tenni. Találkoztam Allegri edzővel, s biztos vagyok benne, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni.

Szeretem helyzetbe hozni a csapattársakat, s bízom benne, hogy rengeteg gólpasszt tudok majd adni idén. Azt a pozíciót szeretem a legjobban, ha a jobb szélen támadhatok, s a bal lábammal törhetek be, de az edző dönt a taktikáról, én pedig követem az utasításait.

Örülök, hogy olyan minőségi, fiatal játékosaink vannak a csapatban, mint Vlahović és Chiesa. Fontos, hogy meglegyen a győztes mentalitás, s ez olyan összetevő, amit magammal hozok a csapatba. Ez egyik oka annak, hogy a Juventus engem akart, mert tudják, hogy mindig mindent beleadok. 

Most teljes mértékben a Juvéra összpontosítok. Azért jöttem, hogy győzzek, s ennél a hatalmas klubnál dolgozhassak. A nemzeti csapatra majd akkor gondolok, amikor eljön az ideje. A világbajnokság az egyik legfontosabb esemény, amelyen egy játékos részt vehet, s ez lehet számomra az utolsó, míg a történetem a Juvéval folytatódhat. Győzni szeretnék itt."

A Juventuson kívül beszélt más klubokkal is?

"A Juventus az egyetlen klub, amellyel a kezdetektől fogva kapcsolatban voltam. Rui Costa a Benficánál közeli barátom, aki megkeresett, de semmi több. A Juventus nagyon ragaszkodott hozzám, negyven napon keresztül közel voltak hozzám, s a döntésemre vártak. Hálás voltam a klub érdeklődése miatt, s több olyan játékossal is találkoztam a nemzeti csapatból, akik játszottak itt. A klub nagysága arra késztetett, hogy a Juvét válasszam. Számos játékost ismerek, s ennek is hatása volt a döntésemre.

Jó kapcsolatban vagyok Buffonnal, ő egy fantasztikus ember. Beszéltem vele aznap, mikor aláírtam. Nyugodt vagyok, s a tőlem telhető legjobb teljesítményt akarom nyújtani, ahogyan mindig is tettem pályafutásom során. Ismerem Pogbát, ismerem a képességeit, s vannak fiatal játékosok, akiket támogatnunk kell. Nagy az elkötelezettségünk amellett, hogy segítsük a Juventust mindent megnyerni.

Beszélt-e Leandro Parardesszel, aki ott van a Juventus célpontjai között?

"Már játszott Olaszországban, jól ismeri a Juventust. Közeli barátok vagyunk, sokat beszélünk, de inkább személyes dolgokról szoktunk beszélni."

Beszélt-e a Juventusról Dybalával és Ronaldóval?

"Leginkább Dybalával, aki elmondta nekem, hogy ez egy fontos csapat, olyan, mint egy család, s ezt azonnal észrevettem. Azt mondta, hogy jól fogom itt érezni magam, s jól fognak bánni velem. Így is történt, sok korábbi csapattársam akarta, hogy idejöjjek, különösképpen Buffon."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3017880579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2022.07.11. 19:16:21

Mindkét megnyilvánulás (Pogba) bíztató! A pályán is bizonyítani kell, gyerünk, hajrá, sok még a munka a vezetőség részéről!

DelPiero2 2022.07.11. 22:05:48

Furcsán hangzik, hogy a Barca annyira nem volt a célkeresztjében.

Rocky80 2022.07.12. 00:48:05

@DelPiero2: mi ebben a furcsa? Hol vannak ők hozzánk képest? :D

DelPiero2 2022.07.12. 01:59:43

@Rocky80: Mert a hírekből úgy tűnt, hogy a Barca ajánlatára várt, és Ő meg sem említi. Pedig már a sokadik határidőnket is átlépte mire válaszolt nekünk- legalábbis ezt írták a firkászok többször is, hogy nem válaszolt, pedig kellett volna.

Rocky80 2022.07.12. 02:39:50

@DelPiero2: igaza is van, már ne tekintsünk hátra csak előre.

alexGicamo 2022.07.12. 05:18:31

Üdv a csapatban és sok sikert nálunk !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása