Arrivabene: „A fiatalok figyelméért mindenkivel fel kell venni a versenyt”

arrivabene_maurizio_kigombolt_feher_ing_es_zako.JPGAz Il Calcio che l’Italia si merita esemény keretében nyilatkozott nemrég Maurizio Arrivabene, a Juventus vezérigazgatója, s a szakember a megnyilatkozásában egyértelműen védte a külföldi klasszis futballisták bérköltségeit csökkentő adókedvezményt.

“Egy világban, ami a gazdaságról és a pénzügyről szól, a fenntarthatóság kifejezésre tartóoszlopként kell tekintenünk befektetések kiértékelésekor.

Alapvető kérdés az olasz futball versenyképessége egyéb sorozatokhoz képest, amilyen a Premier League vagy a La Liga, ebben a tekintetben a kulcsjátékosok adókedvezményeinek a fenntartása kis lépést jelent a megfelelő irányba.

Helyes döntés az adókedvezmények fenntartása azért, hogy az olasz futball versenyképes legyen az európai futballpiacon. De ez nem elég.

Hátra kell lépnünk, és fel kell tenni a kérdést, hogy mit jelent a futball a jelenleg felnövő generáció számára, mivel a fiatalok egyre kevésbé figyelik a futball világát.

Sokszor megkérdezik tőlem, mi a különbség a futball és az F1 között. Emlékszem, hogy az egyik élő sajtótájékoztatón beszéltem a Formula 1 versenyképességéről, s kisebb vitát robbantottam ki azzal, hogy azt mondtam, hogy a szórakoztatóipar részei vagyok, és be kell vonnunk a fiatalokat, a jövőbeli ügyfeleinket.

Nem csak a sportra kell gondolnunk, hanem a videojátékokra és a közösségi médiára. A példa arra vonatkozott, hogy jobban kell figyelnünk, és azonosítanunk kell a versenytársakat azért, hogy a fiatalokat megszólíthassuk.

Önök szerint egy fiatal, egy lehetséges ügyfél, egy órán át a sporteseményt televízión vagy PlayStation készüléken követné szívesebben?

Már akkor felmerült az ötlet a Netflix bevonására, a csatorna pedig történeteket mesélt el. Ma ez a csatorna számos nézőt vonz az F1 világa felé az Egyesült Államokban. Nyissuk ki a szemünket, és nézzünk szembe a minket körülvevő világgal, de ne csak azokat nézzük, akik a miénkkel azonos a terméket kínálják.

Beszéltünk a fiatalok játéklehetőségeiről, de a szövetség reformot hajtott végre az ő vonatkozásukban. Ma azért vannak például U23-as meccseink, mert a szövetség ezen reform mellett tette le a voksát. Figyelnünk kell másokat, ahogyan Fabio Capello mondta, referenciákra van szükségünk, s ezeket alázatosan meg kell értenünk. Ha megkérdezzük magunktól, hogy ki találta fel a kereket, valószínűleg senki nem tudja, ennek ellenére ez olyan találmány volt, amelynek a segítségével a társadalom fejlődhetett.”

Végül természetesen az adókedvezmények és a Juventus kapcsán természetesen Cristiano Ronaldo neve is felmerült.

„Nem mondtam, hogy az adókedvezményeket előíró törvény megoldás lenne, de a számos megoldás egyike. Cristiano Ronaldo biztosított néhány eredményt, ráadásul más vizibilitást adott az olasz futball számára. Nem ragadnék meg az ő nevénél, inkább átfogóbban nézném a kérdést, és érthetőnek gondolom, ha például korra vagy bevételre vonatkozó korlátok jelennének meg a törvényben azért, hogy a törvény ne legyen káros hatással a fiatal olasz játékosok érdekeire.

A győzelem az egyetlen dolog, ami számít? Persze, de a Bajnokok Ligájába jutást is értékelni kell. Paulo Dybala, Álvaro Morata és Federico Bernardeschi távozik, de a piacon olyan mozgás várható, aminek a révén célunk, hogy jobban zárjunk jövőre, mint idén.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2217836085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mark Szabo 2022.05.20. 14:27:43

Kicsit off de Juventusz nézzétek, hatalmas! :-D

fb.watch/d7gD62jrgT/

Mark Szabo 2022.05.20. 14:33:45

Nagyon jó nyilatkozat, és biztatóak az utolsó bekezdésben elhangzottak!

venember83 2022.05.20. 14:40:42

@Mark Szabo: ma szerencsésnek tekinthetjük magunkat, volt egy-egy tartalmas Vlaho és Arrivabene nyilatkozat. Nem csak az igencsak kérdéses és bizonyos tekintetben már unalmas pletykák.

Mark Szabo 2022.05.20. 14:44:02

@venember83: Elmondjam miben bízom? Lehet most naìvnak tűnök, pedig nem vagyok az, abban hogy ha ennyi játékost engednek el a keretből, főleg ennyi támadót, akkor tudják mit csinálnak. Én csak ezt érzem aztán az idő megválaszolja majd.

Leram7 2022.05.20. 14:48:42

"Paulo Dybala, Álvaro Morata és Federico Bernardeschi távozik, de a piacon olyan mozgás várható, aminek a révén célunk, hogy jobban zárjunk jövőre, mint idén.”

Hoppá, szóval nagy igazolások lesznek.

venember83 2022.05.20. 14:54:52

@Leram7: Mbappé és/vagy Lewa. Ez nem is kérdés.

Del Pybala 2022.05.20. 14:55:18

@Mark Szabo: tudják mit csinálnak :D:D:D hogyne

Mark Szabo 2022.05.20. 14:56:36

@Del Pybala: Mindig normális mederben folynak a beszélgetések aztán jössz te, gratulálok!

Del Pybala 2022.05.20. 15:06:48

@Mark Szabo: Ha igazak a hirek pl Pogbarol akkor bebizonyosul mennyire analfabetak. Utolso 3 evben 72 meccset hagyott ki serules miatt :D:D oriasi igazolas lesz...ezek tenyleg tudjak mit csinalnak :D

alexGicamo 2022.05.20. 15:08:28

Szerintem, 3 eredményességet tekintve cinkes év után , most már ideje visszazökkeni a helyes útra, ami nem is lehet más, mint a siker felé vezető út !
Ők (Arrivabenéék ) sem vakok, nyilván látják , tudják jól, hogy nincs csapatunk . Ergo csapatot kell építeni . A selejtet kitenni, nagytakarítást végezni, s a lehető legoptimálisabb módon újraépíteni a keretet . Elejétől kezdve , egy - két fix embertől indulva, akik biztosan maradnak ( Vlaho, Cuadcsi, Chiesa , stb . ) .
Röviden : ha újra sikereket szeretnénk elérni, kell egy csapat !
Nem csak 11 ember , akik ösze - vissza rohangálnak a pályán .

Mark Szabo 2022.05.20. 15:29:05

Legtöbb ember azt akarta hogy csapat ritkítás legyen, ez kezdődik, aztán hogy kiket hozunk azt senki nem tudja megmondani még. Vlahot sem hittem hogy tényleg leigazoljuk.

Vergilius1897 2022.05.20. 15:57:59

@Mark Szabo: Morata a hatalmas benne: No shot on goal. Mister would be proud of us

Jozeph Pelikahn 2022.05.20. 16:57:21

@Mark Szabo: Imádom az ilyeneket!

Minap raktak fel összevágást edzőmeccsről. De miért nem teszik fel rendesen az egészet!? Egy GoPro felcsavarozva a falra, aztán feltöltik... Annyira nézném!

Mark Szabo 2022.05.20. 17:02:02

@Jozeph Pelikahn: Valahol szerintem csak fennt vannak ezek

Kives 2022.05.20. 19:24:20

@Mark Szabo: szerintem ez nem naivság kérdése, itt mindenki abban bízik, hogy jobbra fordulnak a dolgok. Szerintem ez normális. :) Ugyan én nem bízom a vezetésben, de azért én is reménykedem.

@alexGicamo: teljesen egyet értek veled!!! Csapatot kell építeni, keretet felfrissíteni újjáépíteni, visszahozni a Juve spiritot! Ezt nagyon is támogatom. De az Isten szerelmére mit akarunk akkor Pogba, Di Maria féle idegen zsoldosokkal? Bocsánatot kérek, lehet sokan már unják, hogy ezt sokszor leírom. 1 meg 2 éves szerződéssel, magas fizetéssel csak foltozgatások lennének, és lehet, hogy teljesen besülnek. Ez építés? Ez jövőbe tervezés? Csapatépítés?

GGábr81 2022.05.20. 21:14:46

"A piacon olyan mozgás várható, aminek a révén célunk, hogy jobban zárjunk jövőre, mint idén."
Akkor zsebbe is nyúltok? Vagy kukázással akarjátok megoldani? Úgy nem megy...

JuveMI 2022.05.20. 21:39:58

@Kives: ++++ A számból vetted ki a szót!
Ez a mercato (még el sem kezdődött:)) eddig nagyon Allegri szája íze szerint zajlik! Ezek a tapasztalt zsoldosok/életművészek pont akkor fognak csődöt mondani, amikor a legnagyobb szükség lesz a szívre. Számomra abszolút megdöbbentő, hogy a szurkolótársak zöme milyen szívesen látná a kék-fekete "kutyát" zebrában... szerintem meg menjen a búsba, akkor inkább 1000x Dybala! Ha ez a három ingyen(élő) idejön, már sokkal több zsoldosunk lesz, mint a velencei dózsénak volt 1300-ban!
Maximilian! Fiatal tehetségeket a csapatba! És támadófutballt a pályára! Tudsz ilyet??

kovta23 2022.05.20. 21:53:04

Mi alapján dől el a szurkoló társaknál az hogy ki a zsoldos? Mert itt ugyanúgy zsoldos az akinek két felnőtt csapata volt és az is akinek 5. Meg ugyanúgy zsoldos az is aki az adott klubjában mindig próbálta a maximumot kihozni meg az is aki bőven lazázott. Szóval ki számít annak? Hogy is van ez?

JuveMI 2022.05.20. 22:35:56

@kovta23: Kedves fiatal szurkolótársam! Két példával állnék elő:
1) Bizonyára nem volt/lehetett szerencséd az 1999-es Lazio-hoz... érdemes utánanézni! A valaha volt legprofibb"zsoldosok" csapata volt (a szó pozitív értelmében)... jól megcsesztek minket Carloval együtt (idegesebb voltam, mint a Dortmund elleni BL döntő után)... majd lerabolták a fél csapatot, hogy a 2000-es évek híres világklasszisai legyenek top klubokban.
2) Biztos vagyok benne, hogy ismered a calciopolit... nézd meg a botrány előtti és közvetlen botrány utáni (Serie B) keretet... mutatja feketén-fehéren, hogy ki a zsoldos, és ki a Juventino (az utolsó legendás példány éppen a napokban vonul vissza tőlünk)!
Ha valamelyik csoportba be tudod sorolni Di Mariát/Pogbát/Perisicet... akkor érdemes tovább vitáznunk!

kovta23 2022.05.20. 22:44:07

@JuveMI: Először is ki mondta hogy fiatal vagyok.... Másodszor ki vitázik? Fektettem egy kérdést amire részben válaszoltal csak. Teljes igazad van. Aki velünk maradt a b-ben az biztos nem zsoldos. De például Di Mária miért az vagy Perisic? Pogba az. Nem kérdés. De Mandzu akkor például az vagy nem? Számomra nem tiszta az hogy kiket veszel annak. Mert ugye nem zsoldos az aki kitart csapata mellett sok sok évig,de mivan ha csak azért mert itt is megkapott mindent.

JuveMI 2022.05.20. 23:06:33

@kovta23: Elnézést kérek, ha megbántottalak a fiatallal! Szívesen vitázok építő jelleggel... és az alap kommentedből ítélve, akár építő jellegű vitát is folytathatnánk a zsoldosokról... ezért bátorkodtam!
Di Maria azért zsoldos, mert miután perez kirakta a margitból, elment a Unitedbe... majd a szánalmas teljesítmény után (amit ott nyújtott) elment pénzt keresni... közben meg folyamatosan csúnyákat mondott egykori kenyéradó gazdájára! Lehet, hogy Te ezek után kinézed belőle, hogy 34 évesen megdöglik a BL-ben a Juventusért... én viszont nem!
Perisic azért lenne zsoldos, mert számomra az ősellenség kivénhedt kutyája minden esetben az... még Francesco Tottin is szarul állt volna a Juve mez, nemhogy Perisicen!
Mandzukic hozzáállása, akarata, játéka lenyűgöző volt! Kirakták a bayernből... majd itt megmutatta, hogy nem zsoldos! Ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Pogbáról egyezik a véleményünk!
De ha nem akarsz vitázni, akkor bocs!

kovta23 2022.05.20. 23:22:26

@JuveMI: Beszélgetni akarok nem vitázni. Jó van némi érthető előítélet az inter játékosaival szemben. De Perisic abszolút nem az szerintem pedig utálom. De volt Inter mez Pirlon és Bonun is.... De Tevez is zsoldonak lett érkezésekor titulálva és mégis mennyire imádtuk. De kár ezen vitatkozni, mert mindenki máshogy ítéli meg. De sajnos túl sok játékos van annak titulálva pedig lehet más jelző kellene rá. Kissé elcsépelt a zsoldos szó

JuveMI 2022.05.20. 23:37:02

@kovta23: Pirlo és Bonucci kb. 18 évesen hordták utoljára az sinter mezt... majd Pirlo távozott a rossoneri ősellenséghez, Bonu meg oda, ahová egyáltalán kellett... Ryan Giggs a MU csillaga is city mezt viselt 15 évesen, majd 23 évet lenyomott a "falu másik oldalán"! NEM ILYEN A ZSOLDOS!
Tompítva a dolgot, inkább azt mondom, hogy Allegri sara, hogy ilyeneket akar a Juventushoz hozni... potenciálisan lelkes, a mezért bármit megtevő fiatalok helyett. Nekem ez a fő problémám az ilyen jellegű igazolásokkal!

venember83 2022.05.21. 05:51:18

@JuveMI: "potenciálisan lelkes, a mezért bármit megtevő fiatalok helyett"

A mester inkább a megfontolt futball híve, amihez tapasztalt játékosokra van szüksége. Reméljük, hogy a Miretti-Fagioli-Rovella hármasból azért valaki kap majd valós esélyt, és sikerül beépíteni. Jó lenne nem eltékozolni a fiatalokat, de persze innen kívülről nagyon könnyű megmondani a tutit és az ítéletet egyesek munkájáról, tét és mindenféle felelősség nélkül.

kovta23 2022.05.21. 07:47:24

@JuveMI: De milyen a zsoldos? Ki az? Mi a pontos jellemzője? Nincs válasz. Csak el duroktatott frázisok. Nekem úgy tűnik hogy a nem szimpatikus játékos a zsoldos. De az már durva hogy mindenkire ez a szó van használva. Legyen az ős ellenség,legyen akár pénz éhes játékos,legyen az sokat sérült játékos,legyen az szimuláló játékos, legyen alul teljesítő játékos vagy a Juve szintet meg nem ütő játékos. Én meg úgy vagyok vele a Juve mezben meghal a pályán megtesz mindent a csapatért akkor nem érdekel hogy előtte hol mit tett

2022.05.21. 07:59:20

@kovta23: Mindenki zsoldos. Mindenki odamegy, ahol több pénzt kap. Nagyon ritkák a Marchisiok, akik tényleg szeretnek egy klubot.

kovta23 2022.05.21. 08:25:08

@Pjanista: Igen ez a zsoldos. De az hogy mindenki másra is ezt mondjuk az vicces. Meg az is vicces hogy egy kalap alá veszünk teljesen más karakterű játékosokat és mindegyiket más más ok miatt zsoldosnak hívjuk

Mark Szabo 2022.05.21. 09:51:16

Pogba kevesebb pénzért jön ide, akkor ő miért zsoldos? :-S

Kives 2022.05.21. 10:33:19

@kovta23: talán tényleg hanyagolni kellene a zsoldosozást. Szerintem is annyi az egész, hogy ezek a játékosok nagyon nem szimpatikus igazolásoknak néznek ki. Pogbához sok komment nem is kell, nyaralt itt, hazamegy, csá Juve ... most meg visszakuncsorogna, mert itt jól ment anno? Hát kapja be!
Di Maria ... a beszélgetésetek során felmerült pár név akit kétkedve fogadtunk, de megváltoztatta a véleményünket. De ehhez el kellett telni pár évnek. Mandzsu, Tevez. Bár Tevezre mérges vagyok, hogy elment 2 fantasztikus év után. Di Mariának kb lesz egy éve, hogy belopja magát a szívünkbe. Ahol eddig vándorolt, ezt sehol sem tette meg. Szerintem Párizsban sem fognak nagy könnyeket hullatni érte. Szóval lehet lenyom egy olyan évet itt, hogy a szánk tátva marad. De én nem hiszek ebben.
Inkább begyűjteni a fiatalokat, akiknek állítólag a Juve a szeretett klubja és esélyt adni. Raspadoni, Zaniolo, stb. Persze ők is besülhetnek, de több évük lenne, fejlődhetnek még, és akár pénzt is lehet értük kapni pár év múlva.
Mi a véleményed?

kovta23 2022.05.21. 10:49:23

@Kives: Nagyrészt egyet értek. Lehet az én hülyeségem de én mindig szívesen láttam volna nálunk Mariskát. Ő univerzális játékos mégha sokan ezt el is felejtik. Játszott a Madridban a három tagú kp bal oldalán irányítót és mind a két szélen is jó. Ami viszont nála fontos hogy rövid távú megoldás ami szerintem idén szükséges hisz sok az üres poszt. Pogba nekem nem hiányzik, neki szabadság kellene amit a Max alatt nem biztos hogy megkapna. Raspadori mindenképp jöjjön Zaniolo ne. Viszont örülnék ha nagyon sok fiatal maradna és még jönne is pár. Én sokkal ellentétben el tudom viselni ha még pár évig csak a top 4ert küzdünk ha ezért cserébe felépül egy új hosszú távon is bajnok csapat. Viszont ehhez tőlünk szurkolóktól kell türelem

Kives 2022.05.21. 12:38:14

@kovta23: ahogyan én is egyet értek. Tévedés ne essék én is elismerem Di Maria játéktudását. Sőt, nagyon kedveltem, argentin lévén. De ahogyan Ronaldo is, Ő is túl későn érkezik. Én ezt gondolom.

Amit mondasz én teljesen azonosulni tudok: lehetünk még pár évig 4-6 helyen, de kezdjünk most letenni egy alapot, amiből évek múlva kiforr egy új Juve generáció. Én ezt szeretném! Újra Juve családot látni. Csapategységet, spiritot! S ebben én nem látom Di Mariát, Pogbát. Vagy nem szívesen látnám Pogbát. :)

MDaniel98 2022.05.24. 08:45:30

Nagyon remélem, hogy tudják mit csinálnak, mert úgy néz ki idén igencsak át fog alakulni a keretünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása