Dybala: "Azt hittem, hogy még hosszú évekig együtt maradunk"

dybala_paulo_golorom_barcelona_ellen_1.jpgA közelgő átigazolási időszak egyik legfőbb bizonyossága, hogy, mivel a felek nem jutottak megállapodásra egy új szerződés részleteit illetően, Paulo Dybala elhagyja a Juventust, s új csapatban folytatja pályafutását.

Az argentin támadó hétfő este utolsó alkalommal lép pályára az Allianz Stadiumban a zebracsíkos mezben, s erről a közösségi médián keresztül szólalt meg.

"Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat ahhoz, hogy elköszönjek tőletek. Annyi évet és annyi érzelmet éltünk meg együtt. Azt hittem, hogy még hosszú évekig együtt maradunk, azonban a sors különböző utakra terelt bennünket. Soha sem felejtek el semmit, amit tőletek kaptam, egyetlen meccset és egyetlen gólt sem. Felnőttem, tanultam veletek. Egy álomban éltem." - írta érzelmes búcsúját Dybala a személyes Instagram-oldalán.

"Hét varászlatos év volt 12 trófeával, valamint 115 góllal, amit soha senki sem vehet el. Soha. Köszönöm, hogy támogattok a nehéz pillanatokban. Köszönöm mindazoknak, akik velem voltak ezekben az években, az elsőtől az utolsóig, a szurkolóktól azokig, akik a klubnál dolgoznak: mindenkinek, menedzsereknek és csapattársaknak, a stábnak és az igazgatóknak.

Életem legbüszkébb pillanatai közé tartozott ezt a mezt és a csapatkapitányi karszalagot viselni, amit remélhetőleg egy nap majd megmutathatok a gyermekeimnek és az unokáimnak is. 

A holnapi lesz az utolsó mérkőzésem ebben a mezben, s nehéz elképzelni, de ez lesz a végső búcsúnk. Nem lesz könnyű, de mosolyogva, emelt fővel lépek majd a pályára, tudva, hogy mindent odaadtam értetek."

Dybala 2015-ben nagy reményekkel igazolt a Palermótól a Juventushoz, s a Torinóban töltött hét szezon alatt öt bajnoki címet és négy Olasz Kupát nyert, ezalatt 115 találatot jegyzett, amellyel a klub örökranglistáján beérte Roberto Baggiót.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6817832551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2022.05.16. 10:52:30

Én is azt hittem még ezelőtt pár évvel, hogy hosszú ideig a Juventusnál lesz, de egyben abban is reménykedtem, hogy nem az volt minden, amit eddig mutatott, hanem majd jön a szintlépés. Sajnos túlzóak voltak ezek a remények, plusz jöttek a sérülések is, mindazonáltal rengeteg köszönetet érdemel La Joya, és sok sikert kívánok neki Angliában, Spanyolországban, Franciaországban vagy Németországban!

supertrezi 2022.05.16. 11:05:00

Persze, csak vagy 1 év alatt nem voltál hajlandó aláírni az új szerződést, annak ellenére sem, hogy közben folyton az ágyat nyomtad, mert mindig bibis volt valami a ropi testedben. Koronázd meg ezt azzal, hogy elmész az Interhez...

Lanzafame 2022.05.16. 11:08:56

Kétféle viszonyulás van a megosztó Dybalához:

1. Akik bele akarták látni az újabb legendás 10-est. Ez vágyvezérelt gondolkodás volt részükről, többségük egy torz Del Piero-nosztalgia miatt érezhetett így. Ők azt sem voltak hajlandóak észrevenni, hogy Paulo sem fizikailag, sem karakterben nem volt képes ilyen szerepre. A technikai adottságai megkérdőjelezhetetlenek, de abban a tekintetben sem fogható ADP-hez vagy Baggióhoz. A klasszis pedig attól klasszis, mert kiemelkedik a többiek közül, és így rendszeresen képes kirántani a csapatot a gödörből egy nehéz meccsen. Ez a tábor most talán siratja Dybalát, és azt gondolhatják még sokan közülük, hogy a klub elherdál egy (potenciális) legendát.

2. A másik tábor azokból áll, akik látták a fenti hiányosságait, a korlátait, és akiket ezért irritált a klub hamis közösségi média hype-ja, plusz az a marketingkörítés, amit építettek a tehetséges, de klasszis szinthez kevés játékos köré. Nekünk már nyilvánvaló volt 2017 után, de főleg, amikor a kaputól egyre távolabb vagy a szélen szenvedett, hogy nem húzóember, nem vezér, ezért sajnos nem lehet köré építeni a csapatot. A bajnokságban jöttek a gólok, a kiscsapatok ellen főleg (ami nagyon fontos, mert ott dől el a scudetto), de a BL érdemi részében halovány volt, még fénykorában is. Egy erős szezont futott még Cardiff után, Sarri alatt, de aztán jöttek a sérülések, a konfliktusok, a gyenge teljesítmény és a fizetéssel kapcsolatos bohózat. Innen nézve bölcs döntés lezárni a közös történetet.

Én azt javaslom, hogy miután a két tábor évekig "ölte" egymást, lapozzunk, és foglalkozzunk a jövővel, mert lehet vitatkozni azon, hogy miért, de az tény, hogy ez a sztori véget ért, és nem olyan dicső módon, ahogy mindannyian reméltük.

Emlékezzünk a szép pillanatokra és próbáljuk meg helyén kezelni a múltat.

Kives 2022.05.16. 11:33:52

@Lanzafame: nem értek egyet ebben a kétféle viszonyulásban.
Szerintem pont fordítva van. Legalábbis én fordítva tudnám magam az 1 -es csoportba tenni.
Szerintem:
1. akik kedvelik: soha nem támasztottak különösebben nagy elvárást felé. Semmiféle Del Piero utódot, vezért nem gondoltunk bele. Én pont, hogy láttam a hiányosságait, a határait, és egyszerűen egy jó játékosnak láttam, ennyi.
2. akik nem kedvelik: szerintem pont ők gondolták, hogy megváltó lesz, minden meccsen gólt/gólokat rúg, vezér lesz. Tisztelet a kivételnek el sem ismeritek, hogy a jelenlegi csapatban egyik legjobb. Persze 2000 -es években más lett volna, de most ez van.

A záró szavaiddal viszont teljesen egyet értek: emlékezzünk a jóra, tekintsünk a jövő felé!

MdewC 2022.05.16. 11:48:46

@Kives: ezt meg tudom erősíteni egy kommentemmel. :)

“ Nagyon sajnálom, imádtam, szerettem, nagyon örültem amikor jött. Pont ezért az elvárásaim is nagyok voltak vele szemben. Sokat adott és sokat is köszönhet neki a csapat.

Viszont olyat éltem meg vele kapcsolatban, amit még egy Juve játékossal sem, a hatalmas szimpátia átcsapott egy (keresem a jó szót) ellenszenves megítélésbe, azt éreztem, hogy cserben hagyja a csapatot. (Ez nem egy szimpla rosszallás tőlem mint pl amikor szidom Arthurt, aki egy senki ebben a csapatban.) Nem a játékával, nem a tehetségével, nem a villanásaival van a baj, hanem mert a legfontosabb meccseken az elmúlt 2-3 évben nem játszott. Ha többet játszott volna, minimum 1-el több bajnokságot húztunk volna be, sztem rajta ment a 10. bajnoki cím. Erre csak rátett egy lapáttal az a kettős mérce, amit pl Ő megkapott, CR viszont nem, akinek annyi volt a hibája, hogy lőtte a gólokat (még ha ehhez sok helyzet is kellett), de ő legalább lőtte, a többiek erre nem voltak képesek, ez utólag be is bizonyosodott.

Szóval nagyon sajnálom, nem gondoltam, hogy nem fogom sajnálni amikor elmegy, anno Pogbat/Pirlot/Marcit/GIGI-t vagy Alet nagyon nehezen tudtam elfogadni…

Az interes pletykára még nem mondok semmit, kivárok, emészthetem, de vannak már vízióim mit gondolnék a szituról, ha megtörténik. Egy Arsenal vagy bármelyik szép focit játszó csapatban jól mutatna, Dybalának is jót tenne sztem.

Ez a retek amit idén toltunk nem neki való, de az, hogy alig játszott a fontos meccseken az elmúlt szezonokban, számomra akkor se szimpi.

Hajrá.”

Egyet értek a srácokkal, kár marakodni.

Lanzafame 2022.05.16. 12:11:38

@Kives: érdekes, úgy el tudom fogadni, hogy a két nagypárt mellett van két kispárt is, és ezeket írtad körül. Olyat még nem nagyon láttam, aki rajongott érte és új ADP-t akart belelátni, majd amikor látta, hogy nem megy, megutálta, de ettől még létezhetnek ilyen arcok.

Del Pybala 2022.05.16. 12:41:29

Sosem tartottam klasszisnak de van jopar agyhalott aki ugy fikazza hogy kozben ennek a gyenge csapatnak legjobbja :D

Leram7 2022.05.16. 13:32:01

Jó lenne, ha kiderülne az igazság. Miért távozik? Elvileg mi meg akartuk tartani, ő elvileg maradni akart. Ezekszerint pénz miatt, de vajon mit ajánlottak neki, ő mit akart?

Egy ikonikus korszak, egyik legjobb játékosa volt nálunk. Én sajnálom, bár nem ő az új Messi, de azért sikerült maradandót alkotnia.

Ha elmegy külfödre akkor egy juve ikon marad.
Ha olasz csapatba megy pl milan vagy roma, akkor csak jó szívvel fogok rá emlékezni.
De ha a sinterbe megy, akkor nem lehet juve legendaként emlegetni, csak egy zsoldos volt.

Kives 2022.05.16. 13:33:56

@MdewC: Igen, erre emlékszem. :) Szerintem akkor is nekem írtad. :)
A marakodás tényleg nem hiányzik senkinek, de visszagondolva én úgy gondolom a legtöbb ellenvéleményen lévő szurkolóval jókat sikerült beszélni. Értelmesen, kulturáltan érveltünk. Szerintem meg is értjük egymást, egyszerűen más véleményünk van. De ettől szép a foci.
Hajrá Juve! Legyen szép jövőnk!

Roli921 2022.05.16. 13:39:10

@supertrezi: mért ne mehetne oda. Másoknak többet ajánl a klubb mint neki, joggal csalódott. Meg interben van edző és egységes keret. Olaszban jelenleg legjobb választás.

Mark Szabo 2022.05.16. 13:41:00

@venember83: Légyszives moderáljátok már ezeket a posztokat mert ez tarthatatlan.

Mark Szabo 2022.05.16. 13:42:45

@venember83: Kommentekre èrtettem termèszetesen

Rikoo 2022.05.16. 13:44:53

@Roli921: Hogy lenne már jó választás egy olyan klub, amelyet senki nem akar megvenni jelenleg a rengeteg tartozás miatt?
Konkrétan az Oaktree kezében van az Inter.

Juventina7 2022.05.16. 13:47:04

Máshogy is alakulhatott volna, ha egy szakmailag hozzáértő ügynöke van.
Az utóbbi időszak sérüléseit szerintem alaposabban ki kellett volna elemezni (posztcovid tünetek, nem beszélve a csapatnál jellemző folyamatos sérülésekről, szóval nem egyedi eset, valami nem jól működik az erőnléti-orvosi stáb munkáját illetően, nem véletlen akarják újra lecserélni), és szerintem ha nyíltan elmondja a klub a kockázatokat, Dybala nyitott lett volna egy alacsonyabb bérezéssel - meccsszám/teljesítmény alapján - járó hosszabbításra. Vélhetően Allegri mondhatta ki a végső szót vele kapcsolatban.
Nekem nagyon hiányozni fog a karaktere a csapatból. A kevesek egyike, akiknek technikai képessége miatt érdemes volt Juve meccset nézni.

És ha már sérülés, 10–es mez. Nem értek egyet Pogba visszahozatalával (miért jobbak az ő sérülés mutatói az utóbbi években, mint Dybalának?), a 10-es mez Pogbának visszaadásáról szóló pletykák meg engem teljesen kiborítanak. Tényleg elment a vezetőség maradék esze is? Lemegyünk kutyába egy olyan személy előtt, akinek az elmenetele körüli cirkusz minden volt csak nem korrekt és tiszteletteljes?

Bonucci elsőszámú csk kinevezését meg hagyjuk is. :D

Kives 2022.05.16. 13:48:19

@Leram7: én is nagyon szeretném tudni az igazságot! De attól tartok ezt mi sajnos nem fogjuk megtudni.
Én továbbra is úgy gondolom nincs más ajánlat, mint az Interé. A Juve nem ajánlott új szerződést, így azt fogja elfogadni. Szerintem maradt volna. Régen is mindig évben el akartuk adni, mégis maradt. A mások, hogy szerintem félt is eligazolni, jó volt ez neki.
De ez csak amolyan spekuláció a sok cikkből amit minden felé olvasni lehet. Én is nagyon szívesen néztem volna egy Atletico, Arsenal, Tottanhamben ... de csak Inter van, mint opció. Kevesebbért megy oda, akkor gondolom nem a pénz számított, hanem mert nincs más.

Kives 2022.05.16. 13:50:08

@Juventina7: +++
Teljesen egy véleményen vagyunk!

supertrezi 2022.05.16. 14:12:03

@Roli921: Felőlem mehet. Nem tudom, és ha tudnám, sem akarnám megakadályozni. Ha az ő lelkiismerete ezt megengedi, akkor nyugodtan. Van olyan, aki híján van a jellemnek.

2022.05.16. 14:49:03

Én azok táborát erősítem, aki nem kedveli Dybalát és örülök, hogy elmegy. De amikor idejött, én is nagy reményeket fűztem hozzá, viszont nem voltak irreális elvárásaim. Az új Messi tituluson is csak mosolyogtam. Aztán volt 1-2 kiemelkedőbb szezonja, majd jöttek a sérülései, stb. Sosem tudott szintet lépni. Képtelen volt konstans magas szintet hozni. Sokszor akkor sült be, amikor szükség lett volna rá. Nagy csapatok ellen rendre betlizett, vagy ott sem volt, tisztelet a kivétel. Az utolsó inter elleni kupadöntőn sem jött neki össze semmi. Plusz az utóbbi időben volt jópár hajmeresztő labdavesztése, rossz passza, amiből simán baj lehetett volna. Az utolsó1-2 év viselkedése meg nem segített, hogy megszeressem... Attól meg, hogy rúg valaki x gólt a 7 év alatt, attól még nem lesz klub legenda. Az én szemeben biztos nem. A szerződéséhez meg annyit, hogy mi szurkolók nem tudjuk, csak sejtjük, mi van/volt a háttérben, így nehéz igazságosnak lenni vele szemben.
Kívánom neki, hogy olyan csapatba kerüljön, ahol nem lesz (ennyit) sérült és ki tud virágozni. Jót fog tenni neki a váltás. Ez már tipikusan az a kapcsolat volt közte és a Juve között, amikor van egy csajod évek óta, de a szerelem már elmúlt és csak szereted. Ráadásul már nem tud semmi újat mutatni.
A Bonus csk dolog meg nálam is a no comment kategória, úgyh arra inkább nem írok semmit...

Juvino 2022.05.16. 14:56:55

A jelenlegi keretet nezve, en nagyon sajnalom,h elmegy. Allegri alatt nehez volt a bizonyitas, de ezt latjuk kb. mindenkin a keretben. Ez a rendszer nem fekszik neki, Ő a kapu elott hatekony, Sarri alatt szabadabban jatszhatott, MVP is lett. Es ezt sajnalom igazan,h nem tudjuk mit is tud valojaban. Ettol egyebkent felek Chiesa es Vlaho eseteben is. Max nagyon visszafogja oket, Chiesaval volt is mar nezetelteres...
Ettol fuggetlenul szeretett itt lenni es szereti a klubot is. Sok sikert neki a tovabbiakban!

alexGicamo 2022.05.16. 15:05:09

Anno nagyon örültem az érkezésének , voltak jó meccsei, szép megmozdulásai, fontos góljai. A technikai tudása vitathatatlan . Most jön a de ...
A 10 -es mezt nem adtam volna oda neki ( nálam bonyolult a 10 -es mez kultusza , itt nem taglalnám ... ), az utóbbi időkben meguntam a hisztijeit és a túlzottan hosszúra nyújtott szerződéshosszabbítási mizériáját . Tudom, itt mindig kettőn áll a vásár !
Röviden : nem bánom, hogy távozik .
Köszönöm mindazt, amit szeretett klubunkért tett !
Sok sikert a továbbiakban !

Primo Dimarzio 2022.05.16. 16:53:30

@Lanzafame: jól körül írtad a dolgot szerintem,bár én sose "utáltam"meg , helyén tudtam kezelni a képességeit és a fizikai korlátait és szerintem lehetett volna 10es ,már az elmúlt 7 esztendő miatt is ,ha marad 5-6 misiért egy rossz szavam nem lenne már.Én nem tudom megérteni ,hogy ennyit számít ezen a szinten ,mikor a játékos aláír egy hosszútávú szerződést pl4-5 évre annyit számítana évi 6-8-10 millio € keresen..éhen halni sehogy se fog ,pénzét megkapja ,ebből sztem max egy micropéniszes csávó csinál csak presztizskérdést de egyetértek@venember83: sok sikert neki bárhol , ami nem seria a , viszont ha sinterbe megy , sokat fogom még anyázni:D

Shyr Kahn 2022.05.16. 16:56:30

Majd megkoszonom a kozossegi oldalan is, de nyilvan az erzelmes szavaknak en ugy erzem van hattere. Elevegre is, 7 ev, 115 gol az mar a Juventus tortenelmenek a resze!

Koszonjuk Dybala! Nekem szemely szerint hianyozni fog az a sok fineszes meglatas es passz, amit lattam tole, a rendkivul kreativ es intelligens latasmod es az a bal lab, amivel oly sok pipat tolt a kapura/kapuba, amolyan DP modon, csak legtobbszor a masik oldalrol.

Sajnalom nagyon, remelem nem a dogevokhoz megy es nem marad a Serie A-ban, de azon kivul barhova is megy, a legjobbakat kivanom neki! Szamomra a mutatoi miatt egy klublegenda tavozik a szemelyeben (mar csak a statisztikai miatt is), egy olyan kreativ jatekos, akitol sokan tul sokat vartak.

MdewC 2022.05.16. 17:13:02

@Shyr Kahn: igen.

Kalappal neki. Lesz olyan amikor hiányozni fog.

GGábr81 2022.05.16. 17:38:03

@Lanzafame: én rajongtam érte, de új ADP-t nem akartam bele látni. Első Allegri korszak alatt a 4231-ben nagyon tetszett. Akkor ívelhetett volna még sokkal feljebb a "csillaga". Kicsit úgy érzem, hogy rosszul menedzselte a klubb. Talán az elhibázott átigazolás politikának és a CR7 projektnek esett áldozatául. Vagy csak pontosan látták a klubbnál, hogy ennyi van benne és ezért nem Ő volt az elsődleges.
Aztán a viselkedésével a sérüléseivel, a szerződés hosszabításos herce-hurcával szépen lassa a rajongás alább hagyott. Nem utálom, de teljesen hidegen hagy, hogy elmegy.
Mivel nagyon kedveltem régen, azért az fájna, ha pont a férgekhez menne.

buci402 2022.05.16. 23:34:08

@Lanzafame: Hát ez szerintem elég téves leírás. Talán amit leírtál azok a te elvárásaid voltak. Gondolom elsőként egy klubikont vártál, egy vezért aki majd lesz, aztán kiderült, hogy nem, dehát nem is ez lett volna az elvárás tőle. Legalábbis aki látta a játékát tudta, hogy nem egy CR-hez hasonló szupersztárt kell várni tőle. Ha lenne értelmes középpályánk illetve támadóink, akkor hasznos lenne, de ezekből max Chiesa aki értékelhető a középpályán, elől kb senki. Morata gyenge Vlahovic eddig nem sok mindent mutatott.. ha csak nem lesz valami nagy változtatás nyáron (ami nem valószínű, mivel Arrivabene is elvileg azt nyilatkozta) akkor jövőre még jobban meg fogunk szenvedni a 4. helyért, feltéve, hogy a két milánói csapaton kívül a többiek ismét gyenge szezont futnak.

Én a bérigényén se haltam ki, mint sokan, bár ő is engedhetett volna, de a klub most ugye ócsón akar jó olasz (a BL szintűt inkább nem írom le) csapatot összehozni, hát kíváncsi leszek.. Nedveddel meg Allegrivel (meg Agnellivel) elég nehéz lesz, de hajrá!

Személy szerint sajnálom, hogy elmegy én szerettem a játékát. Ha az Interen kívül bárhova megy követni fogom a karrierjét. Leginkább talán a Milanba vagy a Barcába illene, bár utóbbiba nem tudom kell-e, a Milan meg spóroláson van szintén, szal nem hiszem. Angilalában nehezen tudnám elképzelni, a Párizsban meg csak elfelejtik. :D

Lanzafame 2022.05.16. 23:36:57

@buci402: rosszul gondolod, semmit nem vártam, így csalódni sem kellett olyan nagyot. A 2 leírás a fórumon látott két fő viszonyulás, szerintem.

buci402 2022.05.17. 00:03:16

@Lanzafame: Hát a fórumon lehet, sőt akár világszinten is, de nem hinném, hogy csak ez a 2 tábor létezne. Én (és szerintem még vannak páran) nem láttunk bele vezért vagy hasonlót. Egy kiemelkedően jó játékosnak (nem klasszisnak, olyan már talán nem is igazán van) tartottuk, aki egy hozzá passzoló csapatban ki tud teljesedni és hasznos tagja, esetleg húzóembere tud lenni. Bár voltak jó pillanatai és sokszor nagyon jól játszott nem igazán illet bele a csapatba. De valljuk be a csapat sem volt csapat. Úgy meg nehéz.

A lényeg, hogy szerintem nem érdemes leszűkíteni erre a két álláspontra az embereket. Sokan láttuk a hibáit, de az erényeit is. Azt is hogy sérülékeny volt. Nem egy világsztár, de még így is az egyik legjobbunk, sokan meg úgy beszélnek róla, mint aki semmit nem tett a klubért és az gáz. Amúgy ha annyira menni akart volna, akkor CR idejében továbbállt volna, amikor kb padozott végig.

MDaniel98 2022.05.20. 08:54:57

Én személy szerint kedveltem Dybalát, de ha igazak azok a hírek, hogy 10 milliós fizetést kért, akkor nem csodálom, hogy nem tartottuk meg, ugyanis az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján ilyen kiemelkedő bérezést nem érdemel meg.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása