Nedvěd: "Dybala igényei nagyon magasak voltak"

nedved_pavel_palya_szelen_cherubinivel_a_hatterben.jpgA Juventus vereséggel zárta az Inter elleni döntőt az Olasz Kupában, s a torinóiak alelnöke, Pavel Nedvěd a mérkőzést megelőzően beszélt több témáról, köztük Paulo Dybala távozásáról.

"Az edző hozza a döntést azok alapján, hogy figyeli az edzést, s látja, ki van a legjobb formában." - mondta a csapat összeállítása kapcsán Nedvěd a Sport Mediaset munkatárásnak nyilatkozva.

Massimiliano Allegri a napokban azt nyilatkozta, hogy az olasz Kupa megnyerése nem a hab lehetne a tortán, inkább maga a torta volna a Juventus számára.

"Egyetértek, mert fogalmazzunk úgy, hogy meglehetősen könnyen teljesítettük az indulást a Bajnokok Ligájában, s nagyon elégedettek vagyunk. Ez a második cél, bejutottunk a döntőbe, s egyértelmű, hogy ismét többet akarunk nyerni a közeljövőben."

A döntőt megelőzően Dušan Vlahović már négy mérkőzés óta nem tudott betalálni, s szemmel láthatóan frusztrált volt, mikor Allegri lecserélte a bajnoki mérkőzésen.

"Ne felejtsük el, hogy a srác nagyon, nagyon erősen kezdett, fontos gólokat szerzett, s mindenki lelkes volt. Nem hiszem, hogy csak a mez súlyáról lenne szó, hanem a fáradtságról is, mivel nagyon keményen dolgozott a szezon első felében a Fiorentinánál, s természetes, hogy fizikálisan fáradt. Jó teljesítményt nyújt, mi pedig nagyon elégedettek vagyunk vele."

Paulo Dybala kezdőként lépett pályára a döntőben, azonban hetekkel ezelőtt bizonyossá vált, hogy elhagyja a Juventust, s könnyen lehet, hogy éppen az Inter keretében folytatja pályafutását.

"Minden téren kiértékeltük a játékost, hogy mit nyújt számunkra a pályán és a pályán kívül, minden nézőpontból megnéztük a teljesítményét. Nyilvánvaló, hogy az igényei nagyon magasak voltak, ami rendben van, hiszen egy nagyszerű játékos, de mi nem éreztük késznek magunkat arra, hogy kielégítsük azokat, így helyénvaló, hogy elválnak útjaink. Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne nagyszerű játékos."

A mérkőzés előtt még nem vált nyilvánossá, ám utána Giorgio Chiellini bejelentette, hogy a szezon végén játékosként befejezte a Juventusnál.

"Ő egy ikon, nem csupán a Juventus számára, de az olasz labdarúgás számára is. A döntés az övé, mindenre nyitottak vagyunk, s a legjobbakat kívánjuk neki."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5417829773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2022.05.12. 10:26:11

Jó lenne tudni a konkrét számokat.

Ha áruló lesz és aláír a sinterhez, akkor extra érdekes lenne az ajánlott és a kért fizetést megnézni.

Dybala képességben a csapat legjobb játékosai közé tartozik, de azért amikor CR megérkezett, egyből látszott ki a szupersztár és a ki a "csak jó játékos"

Nem hozta ki magából a maxot, de még így is hiányozni fog olyan silány a támadójátékunk.
Őt komoly igazolással kell pótolni.

Attilio79 2022.05.12. 10:44:00

Sajnálom, hogy vége egy korszaknak. Buffon, Chiellini, Barzagli egy olyan korszakot zártak, ami egy szép sorozat Itáliában. A klubszintű nemzetközi sikerek ugyan elmaradtak, azonban a BL döntőkig eljutni sem egyszerű. Köszönöm, nekem azért szép emlékek!
Nedved nem a szívem csücske, kíváncsi lennék, hogy milyen minőségű munkát tesz hozzá jelenleg a klub életében...

@Leram7: Szerintem ez kiderülhet, hogy mik az igényei, ha aláír valahova. Amennyiben igazak a pletykák az Inter mellett több érdeklődő van, így a legjobb/magasabb opciót tudja választani.

Leram7 2022.05.12. 12:21:40

@Attilio79: Engem az zavar, hogy először 15 kért, arról lehetett hallani. Aztán 10M aláíráspénz és 8+2 állapodtag meg szóban. Olyan hírek is megjelentek, hogy az inter 6M fizetést ajánlott.

Azért 7 év után csapatkapitányként, a legutáltabb, undorítóbb ellenfélhez aláírni kevesebb pénzért elég nagy szégyen. Menjen bárhova csak ne az interbe.

Jó lenne ismerni a pontos számokat.

Bár lehet kap nagy aláíráspénzt. Rüdiger esetében 35M aláírási pénz és 6,7M évi fizetés lesz a realban azt olvastam.

Kives 2022.05.12. 12:24:01

@Leram7: pont erre gondoltam én is. Ez így megint csak egy levegőbe dobott mondat, amivel semmivel sem vagyunk előrébb.

Korábban /még a sérülések előtt/ arról lehetett olvasni, hogy sok klub ajánlatát nem fogadta el, angolokét sem. Tehát csak maradni akart. Később, persze nagyobbak is voltak az igényei. Erről is lehetett olvasni. Aztán sérülés után már engedni akart. De, ha Interhez megy 6M -ért, akkor itt nem fogadta el a 7 -et? Vagy fel sem ajánlották? Olyat is lehetett olvasni. Nem ajánlanak neki 7 -et, mert azzal megsértenék.

Persze ... semmi kétség, hogy nem Ronaldo szintű játékos, de jelenleg az egyik legjobb. Viszont Di Maria sem Ronaldo szint. Neki meg ajánlanak 7 -et? Hát érdekes. Tényleg nagyon jó lenne a pontos számokat ismerni, és persze az igazságot ki hogyan döntött!

Wizzurah 2022.05.12. 12:24:34

Ha kb 7 milliós fizetésért aláír az óvodás testű a sintérhez, akkor azért annyira nagy igényei nem voltak. Mert 7 milliós fizetést viszont megérdemelt volna, mert az tény, hogy sokkal jobb, mint a csapat úgy 65%-a. Hülye szöveg. Nem az a baj, hogy nagy bajok vannak, hanem hogy én az alagút végét nem látom ilyen emberekkel, egyedül Arrivabene érti a dolgát én úgy látom.

Mark Szabo 2022.05.12. 12:32:02

Így van, és a sèrülèkenysègèt is figyelembe kellet venni.

Mark Szabo 2022.05.12. 12:34:33

@Leram7: +1 Igaz, Dybala tényleg jó játékos. Egy kreatív játékosra lessz szükségünk aki jó befejező is

Mark Szabo 2022.05.12. 12:37:16

@Kives: Ezek mind spekulációk, azonban azt sem szabad elfelejteni hogy Di Maria mondjuk 2 évre ír ala 7m vagy Dybala 5 évre 10m èr, a fizetést is hosszútávú kiadásként kell elemezni, viszont tényleg várjuk meg ki jön és mennyiért szerintem

Mark Szabo 2022.05.12. 12:38:33

@Wizzurah: 7 milliót szerintem is megérdemelt volna, 10-et semmiképpen. Arrivabene sztem is jó "igazolás" volt

Attilio79 2022.05.12. 12:41:28

@Leram7: Értem és olvastam én is. :(

Engem az zavar a legjobban, hogy December körül bemondta, hogy megegyezés született és aláír. Bárhogyan is, szégyen, mind a klub, mind a játékos részéről, hogy minket, szurkolókat így átvágnak/tak. A 10estől vagy a kapitánytól nem ezt várja a szurkoló, ahogyan a klubvezetés is elénkállhat(na) és normális tájékoztatást nyújthatna. Ez a mellébeszélés nem teszi szimpatikussá a dolgokat.

2022.05.12. 12:47:44

@Wizzurah: Azért sokkal jobb palika a keret nagyrészénél, mett úgy szar a keretünk, ahogy van. Tisztelet a kivétel. Egy minőségi keretben észre sem vennénk. Én egy mp-ig sem fogom siratni. Menjen, ahova akar! Csak el innen! És vigye magával az összes selejtet is.

2022.05.12. 12:53:10

@Wizzurah: Lehet, hogy az Interhez (vagy máshová) megéri elmennie 6-7 milliós fizetésért is az aláírási pénzzel együtt.

venember83 2022.05.12. 12:54:30

Azért remélem, hogy a pénzügyi igények mérséklése/korlát alatt tartása pl. a Pogbával való alkudozás során is megmarad, s nem csak Dybalára terjed ki, mert amúgy szerintem nagyon jó az irány, elég volt a túlfizetett alibi zsoldosokból.

Kives 2022.05.12. 13:25:52

@Mark Szabo: abban egyet értünk, hogy 5 évre 10M az erős túlzás volt. A 7M reális lett volna, mondjuk 3 év +1 opciós évvel. Ráadásul az a 4 év után is még csak 32 éves lesz. Én tényleg csíptem Di Mariát régen, de már közel sem olyan jók a mutatói. Egy francia bajnokságban, ahol toronymagasan jobbak mindenkinél. Sérülékeny is. 34 évesen szerintem sokkal nagyobb kockázat, mint Dybala. Ha már Dybala megy, én más irányban keresném a pótlást. Fiatalokban inkább.

@Attilio79: pontosan! Már többször is ki volt jelentve a megállapodás. Nem Juve szurkolóktól is hallom, hogy ez az egész ügy így nagyon gáz. Hát az.

@Pjanista: viszont akkor mi is fogunk Di Mariának egy szép átigazolási díjat fizetni?

Mark Szabo 2022.05.12. 13:30:06

@Kives: Lehet rosszul fejeztem ki magam, de amúgy én sem hoznám Di Máriát úgyhogy lehet mindenben egyetértünk :-D Én egy fiatal játékost hoznák VAGY Kaio Jorge-ot a mélyvízbe próbálnám ki

Kives 2022.05.12. 13:32:23

@Mark Szabo: én említettem meg őt, mert most elég sok helyen olvasom, hogy elsődleges célpont. Szóval jól fejezted ki magad, és igen sokban egyet értünk. :)

Kives 2022.05.12. 13:39:35

@MGB75: tényleg ez a nagy baj! Sajnos nagyon gyenge a keret. Ahogyan szerintem az olasz bajnokság is az lett. Régebben ilyen nevek harcoltak a góllövő listán: Del Piero, Inzaghi, Trez, Ronaldo, Baggio, Crespo, Bierhoff, Batistuta, Totti, Kaka, Shevcsenko ...
Ma Quagairella 30 felett gólkirály, Immobile stb.
Teljesen más a mostani generáció. Talán sokan ezért nem szeretik Dybalát, mert ez a szint lenne az elvárt a Juve számára. A legtöbb játékos régen a posztján a világ elitjében volt. Top 10 csatáraink voltak. Ma nincsenek sajnos.
De, ha ebben a rossz keretben Dybala még felfelé lóg ki, akkor nem előbb alatta kéne kisöpörni? Kíváncsi vagyok milyen évek jönnek.

steven.h 2022.05.12. 13:45:29

@Pjanista: Igazából megint csak az egyik része merül fel a helyzetnek. Hírbe hozzák itt minden bajnokságból 1-2 csapattal, aztán ha aláír a sinterhez évi 6 millióért meg mondjuk egy nevetséges aláírási pénzért akkor én inkább gondolnám azt, hogy baromira nem volt más ajánlata és időközben a drága ügynöke is rájött, hogy rosszul pozicionálták magukat, a játékos meg szív az ügynöke miatt, mert valószínűleg maradhatott volna is ha az ügynöke nem a dollárjeleket látja.

@Mark Szabo:
Meg Di Maria 7 milliója bruttóban, ami a klubnak a lényeg nem annyi mint Dybala 7 milliója hála az adózási szabálynak, amivel én egyébként nem értek egyet, de ez magánvélemény.

rabsic02 2022.05.12. 13:53:01

Tehetséges játékos volt Dybala, de az utóbbi években alig-alig lógott ki felfelé. Azért nézzük már meg a többi olasz élcsapat sztárjait, hogy mit tettek le az asztalra. Gyakorlatilag a Milan, Inter, Napoli trióban konstans, jó teljesítményt hozó "sztárok" vannak. Dybala nem hozta ezt a szintet. Teljesen logikus, hogy nem köré épül a csapat. Ezen kívül sokat volt sérült meg hisztis.

rabsic02 2022.05.12. 13:55:32

@steven.h: ha alibizni akar, akkor megy az interbe, ha focizni, akkor más bajnokságba.
Meglepődnék, ha nem maradna a posvanyban.

2022.05.12. 14:59:50

@Kives: Igen, biztos fogunk mi is fizetni aláírási pénzt. De gondolom Di Maria esetében ez szerényebb lesz, mint Dybalánál.

@steven.h: Nem is értem, hogy miért nem rúgta még ki az ügynökét. Vagyis értem, mert a család barátja, és meg kell tömni a zsebét neki is. De ha normális ügynöke lett volna, akkor már októberben hosszabbított volna. Ez a dolog rajta bukott meg, pedig Dybala nyilván maradni akart.

venember83 2022.05.12. 15:02:22

@Pjanista: ez azért vicces, mert ez az október lehet 2020 vagy 2021 október is... Mindegy, volt a feleknek bőven idejük és lehetőségük hosszabbítani, de egyik sem volt igazán elkötelezett, legalábbis nekem úgy tűnik.

Kasabai 2022.05.12. 16:44:18

@venember83: Egyetértek, nem gondolom, hogy ne lett volna lehetőség hosszabbítani. Dybala rengeteg hiányzás után nem volt olyan alkuhelyzetben, hogy kérhetett volna ennyi lóvét. Arról szól minden a klubnál, hogy költségeket kell csökkenteni. Szerintem a vezetés megunta, hogy Dybala nem enged a megemelt bérigényből, és már nem kínáltak neki új szerződést.

Fabrizio 2022.05.12. 16:46:15

Meggyőződésem, hogy nem fog hiányozni Dybala. Respect a néhány jó mérkőzésért amit adott a klubnak és nekünk szurkolóknak. Korántsem fog annyira hiányozni mint Buffon, Barza és Chiello. Úgy vélem sosem tudott vezéregyéniség lenni.Sok sikert neki, bárhová is megy, de 6+2 fizut szerintem sehol sem fog megkapni.

rockitbaby 2022.05.12. 16:47:51

@Wizzurah: A kifutó szerződésében szerepel 7,5 milliós bér. Szóval ha aláír Milánó sötétebbik felére 7 millióért, akkor az a játékosról is elmond egy két dolgot. Nem hiszem, hogy a jelenlegi bért ne adták volna meg neki, mert az alapvetően nem magas és reális. Itt a teljes igazságot sose fogjuk megtudni.

MarcoT 2022.05.12. 17:05:37

@rabsic02: Egyetértek pontosan erről van szó

Hudakdomi 2022.05.12. 19:32:22

Ha aláír a sinterhez akkor egy áruló pöcs lesz. Én szívesen nézném egy premier leagueba. Tottenham nagyon jól állna neki szerintem főleg hogy ott van 2 juvés akikkel játszott együtt kulu és bentancur. Conte kezei alatt jó lenne dybi. Én a helyébe a tottenhamot választanám de döntsön ő. Amúgy nem nagyon fog hiányozni.

Jozeph Pelikahn 2022.05.12. 19:42:56

Azért jó, hogy 5-6 milliós vitás összeg miatt inkább elzavarjuk Dybalát, mert így legalább költhetünk 70-80 milliót a helyettesítésére.

Az Inter tárt karokkal várja és ott lesznek körülötte más focizni tudó egyének is, meg egy jó edző, aki nem a védelemben használja.

Nálunk meg majd Arthur simán helyettesíti. Vagy Rabiot. Mint ahogy Kean is jól ugrott be Ronaldo helyére, akinek ugye a góljait bárki megrúgja.

Hála az égnek eltakarodnak az ilyen kóklerek és marad Chiesa, akire mindig lehet számítani!

Shyr Kahn 2022.05.12. 20:26:36

@Jozeph Pelikahn: ++ Bar Chiesa kerdeses egy ilyen serules utan.

Valljuk meg, hogy nem latjuk meg mindig a pontos szamot es Nedved nyilatkozata azt sem erositi meg, hogy adtak volna-e neki ajanlatot egyaltalan miutan az ugyvedje kozolte mik az elkepzeleseik.

Az hogy az Inter 6 misiert viszi szvsz csupan kacsa.

Lehet csak az utolso szalmaszal miatt, de en meg mindig latok remenyt ra, hogy Dybala lejjebb ad az igenyeibol es talalja a vezetosegnek, hogy megiscsak maradna occsobban. Sajnos ahogy megyunk elore az idoben ennek egyre kisebb az eselye.

Egyebkent aki az utso eves teljesitmenyet szidja, gondoljon bele mennyiszer serult le. A fo problema azt volt, hogy sok apro serules miatt nem tudott folporogni. Most meg mar kisebb a motivacioja. BTW, ha a szezon vegeig serules nelkul vegigtolja, az azt jelenti, hogy kepes volt lehozni 10 merkozes serules nelkul ujfent es a vegere talan kicsit acelosabb is lesz a jateka ennek koszonhetoen.

Kives 2022.05.12. 20:37:14

@Fabrizio: Egyet értek veled, hogy nem egy vezér alkat. Ezt szerintem senki sem vitatja.

Viszont azért a játéktudása, a kreativitása hiányozni fog. Tegnap úgy rémlik mindkét gólban benne volt. Első gólnál egy finom perdítés amit Vlaho ugyan emberbe rúgott, és a kipattanóból Sandro gól. Második gólnál pedig egy brilliáns passz.

Ha vezér nem is, de nagy csapatjátékos szerintem. Nekem hiányozni fognak a technikás megmozdulásai.

Kives 2022.05.12. 20:40:30

@Hudakdomi: Én azt gondolom az olvasott hírek alapján, hogy sem a Juve, sem más csapat nem ajánlott szerződést ... egyedül ajánlat révén az Interbe igazol, annyiért amennyiért lehet.

Jozeph Pelikahn 2022.05.12. 20:47:06

@Shyr Kahn: Én most már eljutottam oda, hogy annak szurkolok, hogy Dybala menjen! Dupla kíváncsiságból. Mire jut a csapat nélküle, és hogyan szerepel más környezetben.

Fabrizio 2022.05.12. 20:50:54

@Kives: egy percig sem vitatom a képességeit s azt sem, hogy a jelenlegi Juvéból még a fizikai korlátai ellenére is kiemelkedett. Évről-évre lassabb lett. De a következő csapatában rámcáfolhat.

Shyr Kahn 2022.05.12. 22:16:57

@Jozeph Pelikahn: Egyre kisebb az eselye, hogy nem igy lesz... mar most is kozel zero, szoval nalam is csak az utolso szalmaszal jatszik. Ergo, meg fogjuk latni.

Mark Szabo 2022.05.13. 07:54:07

@Jozeph Pelikahn: Ergo eljutottál oda amit mindenki tudott, jobban érdekel Dybala mint a csapat, jobban érdekel hogy igazad legyen, mint hogy sikeres legyen a csapat, vereségnèl ott fogsz örülni! Gratulálok, igazi minta szurkoló!

Juvino 2022.05.13. 14:25:22

Ha vki vegigkovette, h mi tortent az elmult par evben Dybalaval kapcsolatban, akkor egyertelmu, h szereti a Juvet es maradni is akart.(sot, talan meg Ő is remenykedik a szalmaszalban). Tobbszor mehetett volna, es a klub is adta volna(Allegri rendszereben soha nem volt posztja), de maradni akart. Penzben is jobban keresett volna, tehat nem gondolnam, h most is a penzehsege miatt nem hosszabbitott. Egesz egyszeruen nem kell a klubnak, ez tok vilagos az elmult honapok tortenesei alapjan, az indok meg tokmindegy, egyszer majd kiderul. Es tenyleg nem vezer, "csak" egy jo jatekos, aki nem valtotta meg nalunk a vilagot, es nem hozta azt a golszamot, mint mas csapatoknal a huzoemberek. De azt se felejtsuk el,h Max alatt ez lehetetlen is lett volna. Melyen vissza kell zarnia, Ő az ellenfel kapuja elott erzi jol magat, mint Sarri alatt, Mvp is lett. Tehat ismetelten egy olyan jatekosrol beszelunk, akibol nem tudtuk kihozni az adott potencialt, mert balszerencsejere Max regnalasa alatt kellett volna bizonyitson. Btw...en meg mindig azt mondom,h ez a keret is tobbre lett volna kepes a megfelelo jatekrendszerben. Es ez nem a jatekosok hibaja.

Del Pybala 2022.05.13. 15:45:01

@Juvino: A Dybala Lukaku csere is csak Dybala miatt hiusult meg mert maradni akart. Sok agyhalott itt nagyon Dybala ellen van.

Jozeph Pelikahn 2022.05.13. 19:17:51

@Mark Szabo: Te nem csak emberek fejébe látsz bele távolról, de a jövőt is látod! Orvosnak beszéltél már a mágikus képességeidről?

Olyan szurkoló viszont biztos soha nem leszek, aki rendszeresen feljár egy fórumra, gyűlöletből fröcsögve szidni a csapat tagjait.

Mark Szabo 2022.05.13. 19:20:57

@Jozeph Pelikahn: Úgy látom valakivel összetèvesztessz! Te 1 játékost teszel az egész csapat elé aki fél lábbal már nincs itt. Figyelj oda egy kcisit a stilusodra, én sem kezdtem óvodás személyeskedésbe!

Jozeph Pelikahn 2022.05.15. 10:46:15

@Mark Szabo: Ezzel nyitottál:
"...vereségnèl ott fogsz örülni! Gratulálok, igazi minta szurkoló!"

Skizofrénia vagy memóriazavar?

Mark Szabo 2022.05.15. 10:53:29

@Jozeph Pelikahn:
"@Shyr Kahn: Én most már eljutottam oda, hogy annak szurkolok, hogy Dybala menjen! Dupla kíváncsiságból. Mire jut a csapat nélküle, és hogyan szerepel más környezetben."

A szemèlyeskedèst és a sèrtegetèst hagyd meg másnak. Fogd vissza magad!

Jozeph Pelikahn 2022.05.15. 19:50:50

@Mark Szabo: Normális mederben folyt a diskurzus, mire te személyeskedéssel "köszöntél" be.
Ha máskor nem teszed, nem kapod vissza.

Mark Szabo 2022.05.15. 19:53:39

@Jozeph Pelikahn: Én válaszoltam, de nem én kezdtem csúnyán szemèlyeskedni! Én sem teszem úgyhogy légyszives te se tedd!!

Jozeph Pelikahn 2022.05.15. 22:28:09

@Mark Szabo: Mindegy hányszor írod le, itt van, visszanézhető, hogy te indítottál személyeskedéssel, akkor ismét, tőled idézve:
"...vereségnèl ott fogsz örülni! Gratulálok, igazi minta szurkoló!"

Ez bizony mocskos személyeskedés. Álljál le ezekkel! Éld ki máshol a frusztrációidat!

Mark Szabo 2022.05.15. 22:43:02

@Jozeph Pelikahn: Ezek közel sincsennem ahhoz amiket te írtál. Aki itt frusztrált az te vagy, minden egyes poszt alatt, nyugtasd le magad nagyon gyorsan!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása