Allegri: "A döntők mindig fontosak, s mi győzni akarunk"

allegri_massimiliano_kupadonto.jpgA Juventus szerda este az Inter ellen lép pályára az Olasz Kupa döntőjében, így esélye nyílik arra, hogy egy trófea elhódításával feledtesse a szezon nehézségeit.

"Szép mérkőzés lesz, az Inter kemény csapat, így türelemre lesz szükségünk. A futball furcsa, ha korai gól esik, az mindent megváltoztat. Jó teljesítményt kell nyújtanunk, s meg kell próbálnunk elhódítani a trófeát. Vannak bennem kétségek, holnap reggel vagy este fogok dönteni. Giorgio Chiellini és Mattia Perin játszani fognak, ahogyan Paulo  Dybala is, a többieket majd meglátjuk." - mondta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a keddi sajtótájékoztató alkalmával.

"Fabio Miretti és Nicolussi Caviglia a csapattal tartottak. Hans egy keresztszalag-sérülésből épült fel, s a napokban megnéztem az U23-as csapat mérkőzésén. Jól szórakoztam, technikai téren szép mérkőzés volt, s ennek jutalmaként elhoztam magunkkal."

Az elmúlt tíz szezon során a Juventus soha sem zárta trófea nélkül a szezont, erre utoljára Luigi Delneri edzősködése idején került sor.

"A döntők természetesen mindig fontosak, s holnap győzni akarunk. Hogy háromvédős felállásban játszunk-e? Meglátjuk, a játékosok a pályán képesek alkalmazkodni mindkét rendszerhez. A csapat rosszul rajtolt, de fontos eredményt értünk el, mert kulcsfontosságú, hogy minden szezonban a Bajnokok Ligájában játsszunk. Igyekszünk javítani a dolgokon, hogy készen álljunk újra kezdeni a következő szezonban.

Mindannyian tudják, hogy Ronaldo távozása három nappal a nyári átigazolási időszak vége előtt nem volt egyszerű. Meg kellett ismernem a csapatot is. Azután elveszítettük Federico Chiesát. Nehéz pillanatokkal szembesültünk. Másfelől fejlődtünk, és bejutottunk a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé. A klub januárban segítségünkre volt Dušan Vlahović leigazolásával, de a menetelésünk múlt hónapban megtorpant az Inter ellen.

Most már ismerem a játékosokat és a stábot. Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban nagyobb esélyünk lesz megnyerni a legfőbb célunkat, a scudettót. Szép volna nyerni holnap, s a lehető legjobb módon zárni a szezont, hogy a következőre készülhessünk. A legjobb mérkőzéseinket az Inter és a Manchester United ellen játszottuk, de senki sem emlékszik az eredményekre."

Egy győzelemmel Allegri a sorozat történetének legeredményesebb edzőjévé válhat, de vajon kiket tart a valaha volt legnagyobb olasz edzőknek?

"Számomra azok a legjobbak, akik győznek. Ancelotti írta az olasz labdarúgás történelmét. Capello, Lippi, Sacchi. győztes edzők. Carlo az egyetlen közülük, aki még mindig edzősködik. Sokan gondolták úgy két évvel ezelőtt, hogy befejezte. Más dolog egy top csapatot edzeni, s minden egyes mérkőzésen győzelemért játszani. Rengeteg képzett edző van minden osztályban, de edzőnek lenni nem csupán a taktikáról szól. Valami több annál. Bizonyos részletek egyetlen könyvben sincsenek leírva. Ha megvan benned, akkor megvan. Különböző szintek vannak, mint bármilyen szakmában, s azok a legjobbak, akik győznek.

A Juventus támadója, Vlahović már négy mérkőzés óta nem tudott betalálni. 

"Remélem, hogy kettőt is lő, nem csak egyet. Vlahović jó teljesítményt nyújt, s higgadt. Néha túl sokat követel önmagától. Méltó a Juventushoz, s a következő szezonban fejlődhet. Megfelelő számú gólt szerzett. Olaszországban nem könnyű minden mérkőzésen gólt szerezni. Mikor Ronaldo megérkezett, öt-hat mérkőzésen keresztül nem tudott gólt lőni. Ha Vlahović idegesnek látszik, azt jelenti, hogy foglalkoztatja, amit csinál."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1017828571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2022.05.11. 07:01:19

"A futball furcsa, ha korai gól esik, az mindent megváltoztat."

Ez azért sokat sejtet,milyen lesz a meccs képe. :)

Remélem elpöcsölünk 0-0-al,hogy aztán jöjjön az extra time,majd tizenegyesek(hogy fent kelljen maradni éjfélig) amiben aztán alulmaradunk,így elaludni sem tudok majd az idegtől,ezt követi majd egy hajnali négy órás kelés és remegve hányás.

Köszi Max! :D

venember83 2022.05.11. 07:09:36

@FeriGjuve: mindent megváltoztat? Nem tudom. A Villarreal elleni idegenbeli gól is végül nem változatott meg semmit, hisz a vendéglátók tovább nyomták a futballt, a Juve védekezett, aztán meg döntetlen lett.

FeriGjuve 2022.05.11. 11:03:38

@venember83: Szerintem arra gondolt,hogy megpróbáljuk kapott gól nélkül lehozni,ameddig csak lehet ès akkor majd csak lesz valahogy.
Ha korán gólt kapunk,akkor baj van,mert támadni kell ès borul a taktika.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása