Allegri: "Tovább akarunk jutni az Olasz Kupa döntőjébe"

allegri_massimiliano_sajto_11.jpgSzerda este a Juventus a Fiorentina csapatát fogadja az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, s ez az egy sorozat maradt a csapat előtt, hogy trófeával zárja a meglehetősen kínosra sikerült szezont.

"A holnapi edzés után döntök majd arról, hogy kik játszanak. Még semmi mást nem döntöttem el, csak annyit, hogy Leonardo Bonucci és Mattia Perin egyaránt kezdeni fognak. Az összes bevethető játékos készen áll a játékra." - adott helyzetértékelést csapatáról Massimiliano Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Mindössze két középpályásunk van Denis Zakaria és Adrien Rabiot személyében. Arthur még nem épült fel. Danilo és Fabio Miretti rendelkezésre állnak, hogy szükség esetén segítsenek a középpályán. Ami a támadósort illeti, még nem döntöttem, hogy ki játszik majd Dušan Vlahović, Álvaro Morata, Paulo Dybala és Moise Kean közül. 

Az idegenbeli találkozó szoros mérkőzés volt, de a holnapi egy egészen más meccs lesz. A Fiorentina formában van, ezért nehéz és intenzív mérkőzés lesz. Nagyszerű szezonjuk van, mert az edzőjük, Vincenzo Italiano megerősíti azt a kiváló munkát, amit tavaly a Spezia csapatánál végzett. Az utóbbi időben nyertek Nápolyban és kiváló teljesítményt nyújtottak a Milan és az Inter ellen is. 

Az első meccs eredménye keveset változtat a helyzeten, mert a Fiorentina rengeteg helyzetet dolgoz ki. Egy olyan csapat, amely az első 60-70 percben nagy iramban játszik, s fontos, hogy tartsuk magunkat. A döntőbe akarnak jutni, de mi is. Az előnyünk, hogy tudjuk, hogy egy döntetlennel vagy győzelemmel bejutunk. 

A kritika jó dolog, mert serkenti a környezetet. A Juventusnál vagyunk, mindig a figyelem homlokterében és nyomás alatt vagyunk. Vasárnap döntetlent játszottunk egy mérkőzésen, annak ellenére, hogy számos jó helyzetet teremtettünk. Javítanunk kell azon, hogy a tizedik helyen állunk a rúgott gólok terén. Élesebbnek kell lennünk a kapu előtt, de ez inkább pszichológiai kérdés, mint a technika hiánya. 

Következtetéseket kell levonnunk arra vonatkozóan, hogyan javuljunk a következő szezonra. Például, hogy miért nem nyerünk meg olyan mérkőzéseket, amelyeken jobban játszunk, de először is két célunk van a még hátra levő meccseken: hogy a legjobb négy között végezzünk a bajnokságban, s hogy bejussunk az Olasz Kupa döntőjébe. Tudjuk, hogy mennyi munkát és erőfeszítést fektettünk abba, hogy elérjük a céljainkat, azonban néha ez nem elegendő, de ez nem azt jelenti, hogy a módszer rossz volna.

Még 35 fontos nap áll előttünk, még ha némi fáradtság kezd is jelentkezni. Senki sem gondolta volna januárban, az AS Roma elleni mérkőzés előtt az Olimpicóban, hogy öt mérkőzéssel a vége előtt a Juve öt pont előnnyel áll majd a negyedik helyen. Az a furcsaság az Olasz Kupával kapcsolatban, hogy ha megnyered, látszólag nem sokat számít, de ha elveszíted, akkor hirtelen fontossá válik. Holnap lehetőségünk nyílik arra, hogy a döntőbe jussunk, s élni akarunk vele."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2517811727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsákkeríni 2022.04.19. 21:19:47

Igenis fontos, főleg egy ilyen trágya szezonban, úgyhogy nem lehet vita, meg kell nyerni!

Hudakdomi 2022.04.19. 22:05:09

Ha itt is ilyen szar játékot mutatunk majd mint hétvégén ezek a fior játékosok lefognak minket focizni és gólokkal nyerni fognak. Ne legyen trágya a játékunk. Vlaho gól gólpasszt várok.

ZED! 2022.04.20. 07:32:06

Döntetlennel ez nem fog menni Maxikám!

delpi0823 2022.04.20. 09:10:47

A bologna is formaban volt,most a fior is.Erdekes Maxi ellenunk mindenki formaban van,jo lenne mar elhagyni ezeket a suketeleseket,es nem elore magyarazkodni egy esetleges vereseg eseten.Olyan meccs jon amibe apait anyait bele kell tenni,itt nincs ideje a mellebeszelesnek.Ha ma kiesunk az eddigse fenyes szezonunk,kesz csod lesz.

alexGicamo 2022.04.20. 09:44:30

Nagyon remélem, hogy megnyerjük ezt a meccset ! Számomra fontos a kupa is és nemcsak azért , mert idén csak ezt nyerhetjük meg . A legtöbben lenézik ezt a aorozatot , mert nincs presztizse , de számomra ez is egy trófea , amit meg lehet nyerni és én ezt is büszkén nyerném meg !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Wizzurah 2022.04.20. 10:55:37

Rendszeresen gáz a nagymester összes nyilatkozata.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása