Fagioli: „Remélem, idővel több bizalmat kapnak majd a fiatalok”

fagioli_nicolo_cremonese_mezben_tapsol.JPGA felnőttek mellett az U21-es csapatok is selejtezőket játszanak a vb-szereplés érdekében, legutóbb pedig Olaszország 1-1-es döntetlent játszott Montenegró ellen, s azonos pontszámmal második a csoportban karöltve Svédországgal, azonban az azzurrini egy meccsel kevesebbet játszott. 

A következő mérkőzésen a bosnyákokkal ütközik meg a korosztályos válogatott, s erről beszélt Nicolò Fagioli Gianluca Di Marzio tolmácsolásában: „A Bosznia elleni meccs még nehezebb lesz, mint amilyen a Montenegró elleni volt, mivel a bosnyákok ugyanolyan intenzív letámadást alkalmaznak, azonban magasabb minőségi szintet képviselnek. Ha jól értelmezzük az eseményeket, akkor miénk lehet a győzelem dicsősége.

Sajnáljuk, hogy Montenegró ellen döntetlen lett a meccs, mert mi más meccsre számítottunk, de most már előre kell tekintünk. Bosznia ellen a legnagyobb nehézségeket mi okozhatjuk saját magunknak, ahogyan az történt Montenegró ellen, mivel minőség tekintetében a legjobbakhoz tartozunk. Szóval a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, meg kell értenünk a hibákat, és ha módosítunk a hozzáállásunkoon, nem hiszem, hogy gondjaink lennének.

Azt látom, hogy Spanyolországban, talán Angliában kevésbé, de ugyanúgy Németországban és Franciaországban a fiatalok több játéklehetőséget kapnak, mint Olaszországban. Nálunk sajnos egyértelmű, hogy ha egy fiatal játéklehetőséget kap, és egy vagy két rossz meccse van, azonnal kritikával találja magát szembe, azt mondják rá, hogy nem áll készen, és talán máshol kell tapasztalatot szereznie, és mindezért az edzőnek is nehéz folyamatos játéklehetőséget adni a fiataloknak. Az U21-es válogatott szövetségi kapitánya, Paolo Nicolato nem téved nagyot, amikor azt mondja, hogy a legfőbb bajnokságokban nehéz bizalmat szavazni a fiataloknak, mivel mi is ezt érezzük és ezt látjuk. Reméljük, hogy idővel változás lesz ezekben a dolgokban, én is ebben reménykedek.

A Cremonesénél nehéz feladat vár ránk, a végsőkig szoros lesz a bajnokság. Az U21-es csapattal pedig, még ha meg is nyerjük a következő meccset, nem jutunk ki ezzel a vb-re, ezért az utolsó fordulóban dől el minden, még játszanunk kell Svédországgal, Luxemburggal és Írországgal.”

A Cremonese jelenleg a Serie B első helyén áll, még hét meccs van hátra a bajnokságból, s az első öt helyezett (Cremonese, Pisa, Monza, Lecce, Brescia) öt ponton belül van, így a feljutás kérdése teljesen nyitott.  A Juventus ifjú reménysége idén 27 másodosztályú meccsen játszott, ezeken 3 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7717790962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Del Pybala 2022.03.27. 22:08:25

Ha van esze lelep a picsaba kulfoldre...

BigP86 2022.03.28. 10:32:23

Allegri egyik legnagyobb hibája, hogy a fiatalok beépítése nála lb konvergál a nullához. Btw, ez hosszútávon kihatott a válogatottra is, egy EB győzelem beesett, de hol vannak Del Pierok, Tottik, Baggiok, stb...

Én a vezetés helyébe biztosan kiadnám kötelező utasításként, hogy minden szezonban minimum 2 pozícióra kezdő szintre be kell építeni saját nevelésű 22 év alatti fiatalt.

Il Principino 2022.03.28. 11:27:50

@BigP86: ha nincs meg a tehetsége(középszer), akkor hiába próbálják meg beépíteni akárhova...
De ez rögtön nem derül ki ugye.
Eredménykényszer van,ami ha nem jön súlyos veszteség a klubnak,így csak az játszik aki megüti a szintet!Van aki extra korán érő,mint Polpo vagy Mbappé,Haaland ők kapásból megkapják a több lehetőséget,a mi fiataljaink nem véletlen vannak kölcsön adogatva,kisebb csapatoknál nagyobb a garancia hogy lesz belőlük vki csak idő kérdése.(vagy süllyesztő)
Kis és középcsapatoknál ahol nincs akkora"igény",vagy nincs pénz csak a tisztes helytállás vagy bennmaradás az elvárás,jóval nyugodtabban játszatják a fiatalokat,mert jó játékosokra nincs tőkéjük.Egyszerűen nálunk nem tudunk a tutiba nyúlni,vagy vki már elcsaklizza előlünk idő előtt.
Sztem ahhoz kellene visszatérni,ami régebben is volt,szabályozni hány légiós lehet egyszerre a kezdőben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása