Marchisio: „Ez nem BL-átok, komolyabb gondok vannak a Juventusnál”

marchisio_claudio_prime_video_bl-mikrofonnal.JPGClaudio Marchisio az Amazon Prime Video szakértőjeként tekintette meg a Villarreal elleni mérkőzést, és az egykori játékos nem volt túl visszafogott, ami a csapat teljesítményét illeti.

„Ezeket a meccseket mindig az egyes epizódok döntik el. A második félidőben a Juventus tempója lankadt, a tizenegyesnél lassan reagált mindenki, így egyszerű volt a Villarreal számára célt érni. A tizenegyes egyértelmű volt, és ez meg is változtatta a meccs alakulását.”

Az olasz lapok már lassan BL-átokról beszélnek, hisz a Juve sorozatban harmadjára esik ki közvetlenül a csoportmeccsek után.

„Abban az esetben beszélhetünk BL-átokról a Juve esetén, ha döntőket veszít el a csapat. De ha egy csapat sorozatban harmadjára mond csődöt a kieséses szakaszban, akkor mélyebb próblémáról van szó. Ez lehet identitáshoz, játékfelfogáshoz és játékosokhoz köthető.”

A Juventus történelmének egy másik kulcsfigurája is jelen volt a meccsen, Alessandro Del Piero a Sky Sport adásában vett részt szakértőként.

„Jó első félidőt láttam. A csapat jól védekezett, és a Villarreal nem sok lehetőséghez jutott. A második félidőben a csapat alacsonyabb fokozatra kapcsolt, és a részletek jelentik ezen a szinten a különbséget. Eltalálták a keresztlécet, Szczęsny majdnem kivédte a büntetőt, de a Juventus hibákat vétett a második félidőben.

Nem volt túl sok ötlet a játékban, nem vállaltak kockázatokat egy az egy elleni helyzetekben, és soha nem játszottak vertikálisan. Ha valamit ki akarsz alakítani, gyorsabban kell járatnod a labdát.” - mondott kritikát a Juventus egyik legnagyobb legendája.

Patrice Evra és Claudio Marchisio mellett Clarence Seedorf is megszólalt a meccs utáni értékelésben, s ő edzői hibákra is felhívta a figyelmet, mivel véleménye szerint Massimiliano Allegrinek korábban kellett volna cserékhez folyamodnia.

„A Bajnokok Ligájában, ha van egy olyan játékosod a padon, aki képes különbséget jelenteni, a második félidő első 20 perce után alaposan meg kell gondolnod a beküldését. Ez mentális dolog is, üzenetet kell közvetíteni a csapat felé, hogy keményebben kell nyomni, és tennünk kell a győzelemért. Ez hiányzott a Juventusból ma este.”

Arrigo Sacchi is az edzők felé fogalmazott meg éles kritikát az egész meccs miatt, amely szerinte inkább a védekezésről szólt, mint a gólszerzésről.

„Ez nem futball volt. Mindkét csapat arra törekedett, hogy ne kapjon gólt. A Juventus az egyéni villanásokra alapozott vagy az ellenfél hibájára. Massimiliano Allegri és Unai Emery is taktikusként jelent meg a mai meccsben, utóbbi nyert a csapatával, de kevés bátorságról tett tanúbizonyságot.” - mondta a visszavonult szakember a Tuttomercatoweb beszámolója szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4417782640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikster91 2022.03.17. 15:04:52

Ertékelhetetlen volt, amit a második félidőben csináltunk. Mar a 60. percben morogtam nagyon, hogy miért ugyanaz a 4-5 ember jatszik oldalról-oldalra. Visszafele senki nem lépne labda nélkül, felívelni alulról megrúgni a labdát csak Cuadrado meg Danilo tudja. Arthur állítom meg sem meri tenni, nehogy eltörjön a bokája.

Ha legalább egy minimálisan arra kenyszerítettük volna őket, hogy 1vs1-ben agresszívabban rájuk vezetjük a labdát, akkor csak sikerült volna egy vedőt kimozdítani a belső falból, hogy kilépjen és egy embert megtudjanak játszani. Vlahovicra egy darab labdát nem sikerült laposan felpasszolni, teljesen sablonos csocsóasztalos játék volt, ahol a vedősoruk jobbra-balra kocogott.

Ravanelli 2022.03.17. 16:27:42

Sacchi mondta meg a frankót. Ez nem volt futball. Annyi, hogy a Juve eleinte úgy csinált, mint aki akar futballozni, a spanyolok meg mindvégig gány módon csalták a játékot. Két szar közül az egyiknek tovább kellett jutnia, miközben egy ManU, pláne PSG kiesett...

delpi0823 2022.03.17. 16:36:23

@Ravanelli: A psg sajat magat verte meg mintahogy mi is.A united meg a ket meccs alapjan abszolut nem erdemelt tovabbjutast.

Pilsnerurquell 2022.03.17. 19:51:35

Mondanám hogy Allegri és az antifocija az ezzel párosuló mentalitással, de megérdemelte a Juve.

Mondjuk ezzel a középpályával ilyen töltelék kóklerekkel... Xddd

Épp nézem a Galata-Barca-t. Igaz Európa liga, de teljesen más dimenzió.

Wizzurah 2022.03.18. 07:30:38

Azért szép lassan mindenki kimondja végeredményben, jogosan, hogy allegri sz@r edző lett.

FeriGjuve 2022.03.18. 07:34:42

@Pilsnerurquell: Ugyanez járt a fejemben.
A Barca középpályások megcsinják a cselt,megverik egy-egyben az ellenfelet,aztán megjátsszák a támadókat.
Ilyet nem láttam nálunk nem is tudom mióta.
Változatlan a véleményem.
Van egy Xavi,aki be meri rakni a fiatalt,mert tudja mire képes,mit vár el tőle és miben jó.
Hogyan alkalmazza hatékonyan a csapatjátékban.
Allegri úgy látom nem ezt teszi.
Nincs könnyű dolga,ezt elismerem,félig sincs meg a keretūnk,alapemberek hiánya stb.
Nyilván nem ennyire rossz minősêgben futballoznánk teljes kerettel.
De tudnia kéne változtatni,ha valami nem működik.
Más taktikát begyakoroltatni.
Mindig ugyanazt a moslékot erőlteti.

FeriGjuve 2022.03.18. 07:37:26

Valójában nem látszik az,hogy mit szeretne/szeretnénk játszani.
Minden csapatnak kell,hogy legyen stílusa.
Nekünk az a stílusunk jelenleg,hogy hibázunk és szarok vagyunk.
Elöl,középen,hátul,minden csapatrészben.

alexGicamo 2022.03.18. 09:05:38

Sacchi röviden megmondta a lényeget :
Ez nem futball volt ! Nincs több kérdésem !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása