Del Piero: „Nem volt túl izgalmas a Milan-Juve”

del_piero_alessandro_mosolyog_oltonyben.jpgA bajnoki forduló legrangosabb meccsét vasárnap este rendezték, ám ez a mérkőzés azért sokak számára hagyott némi kívánnivalót maga után. A DAZN adásában Massimo Ambrosini és Andrea Barzagli, míg a Sky Sport Italia felkérésére Alessandro Del Piero osztotta meg a véleményét a meccs után.

„Azt hiszem, hogy a Juventus. Először is ők játszottak idegenben.”- mondta Massimo Ambrosini, amikor arról kérdezték, ki lehet elégedettebb a döntetlennel.

„Aztán ne feledjük, hogy nekik nincsenek is olyan céljaik, mint a Milannak, ez pedig az ő hibájuk is. Nincsenek ott a tabella elején a Milannal. Szerintem a Milan nyerni akart a múlt heti vereség után, illetve a városi derbi előtt. Meg akarták jobban közelíteni az Intert. A Juventus célkitűzése az első négy hely egyikének a megszerzése, szóval szerintem a két csapat közül most ők a kicsit boldogabbak.”

Andrea Barzagli sem kívánt ellent mondani a Milan egykori csapatkapitányának.

„A Milan számára az volt a fontos, hogy ne szaladjanak bele egy vereségbe. Egy győzelemmel a Juve megközelíthette volna a Milant. Valószínűleg a Juventus elégedettebb az eredménnyel. Stabil meccset hozott a csapat, a probléma az volt, hogy a meccs minőségi tekintetben nem volt elég jó.”

A Juventus legendája, Alessandro Del Piero a Sky Sport Italia szakértőjeként jelenik meg olykor, s elmondta, hogy a Milan kicsit jobban játszott, mint a vendégek, akik nem tettek eleget a győzelemért.

„Nem volt egy izgalmas meccs. A Premier League tempója más, több a kapuralövés. Ma este nemigen voltak gólszerzési lehetőségek, kaput eltaláló lövések nélkül pedig nem egyszerű gólt szerezni.

A pálya nem volt nagyszerű, de jelenleg nincsenek olyan játékosok, akik felvállalnák az egy az egy elleni harcokat. A Milan kicsit jobban teljesített, de nekik sem volt sok próbálkozásuk a kapura.”

A bianconero galaxis talán legragyogóbb csillagát Paulo Dybala helyzetéről és maradásáról is megkérdezték.

„A helyzet most már bonyolultabb. Láthattuk Paulo Dybala szenvedését az elmúlt szezonban, s két éve komolyan felmerült a távozása. Az aktuális változások nem éppen a közös jövőnek kedveznek. Szóval bonyolult a helyzet, természetesen az. Ellenkező esetben már rég megállapodtak volna a felek.”

A Serie A február első hétvégéjén folytatódik, mivel most a dél-amerikai válogatott meccsek miatt kisebb szünet következik.

A Milannak az Interrel kell szembenéznie a következő fordulóban, míg a Juventushoz a Hellas Verona látogat, amely csapat padján a tavaly még a Juventust segítő Igor Tudor foglal helyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr10016822882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2022.01.24. 16:54:07

Vasárnap esti büntetésnek kiváló volt.

Február 13-án el kell kapni az Atalantát valahogy, pokoli kemény lesz. De szép csendben, a kutyaszarban és üvegszilánkokon átmászva az 5. helyen letanyáztunk és lőtávon belül van a BL. Csak ne essünk újra össze.

Tudom, pont egy éve úgy tűnt, hogy a scudetto is meglehet akár.

venember83 2022.01.24. 17:43:17

@Lanzafame: "De szép csendben, a kutyaszarban és üvegszilánkokon átmászva az 5. helyen letanyáztunk és lőtávon belül van a BL."

A dicső múlthoz méltó, magasztos célok. Amúgy nem hiszem, hogy összezuhanna a Juve. De azt nem tudom garantálni, hogy meglesz a BL-hely.

BigChris 2022.01.24. 20:09:50

Kezd elegem lenni ezekből az óvatos nyilatkozatokból. Senki nem meri kimondani, hogy szarok vagyunk és hogy a játékot sem merjük felvállalni. 1 pontért jöttünk ide.
Alexnek is elmentek otthonról, ha ikyeneket nyilatkozik:
"Kaput eltaláló lövések nélkül pedig nem egyszerű gólt szerezni."
Szerintem lehetetlen.

DelPiero2 2022.01.24. 23:35:51

@BigChris: Lehet hogy az öngólra gondolt.

majerjohny 2022.01.25. 08:30:46

Véleményem szerint Vlahovic érkezése Dybala maradása mellett előrelépés. Ha Dybala megy akkor a szerbnek nincs játszótársa és megint ugyanott vagyunk ahol eddig...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása