Allegri: „A scudettóért való harchoz először csapatot kell építeni”

allegri_massimiliano_allianz_melegitoben_sajtotajekoztaton.jpgMassimiliano Allegri a vasárnapi, Roma elleni meccs előtti sajtótájékoztatón nem sokat árult el a várható kezdőcsapatról, Juan Cuadrado kezdő lesz, ennyi bizonyos.

„Mint mindig, a holnapi Juventus-Roma is bonyolult mérkőzés lesz, mivel egyénenként kiemelkedőek a játékosok.

Jó meccset kell hoznunk, versenyképesnek kell bizonyulnunk, technikai tekintetben sem maradhatunk el, és jól fel kell készülnünk.”

A mester a vasárnapi meccsen nem fog a padon helyet foglalni, mivel a Napoli elleni mérkőzés záró sípszója után sértő megjegyzéseket tett a meccset vezető Simone Sozzára, mivel úgy érezte, több döntés is hátrányosan érintette a Juventust.

A pletykák szerint a mester azért is orrolt meg a bíróra, mert az a Juventus szöglete előtt fújta le a meccset, illetve egy jogos tizenegyestől fosztotta meg a torinóiakat. Emellett a klubot is megbüntették 10 000 euróra, mivel a hazai szurkolók különböző dalokkal sértegették a Napoli szurkolóit. A mester a saját eltiltásáról nem kívánt bővebben beszélni.

„Ez történt, nem tudok mit hozzátenni.”

A várható kezdőcsapat kapcsán sem volt bőbeszédű a mester.

„A mai napon kiértékelem a csapatot, és lesz néhány változás, mivel egyesek kicsit sokat voltak mostanában a pályán. Egy hét kemény munka után következnek ezek a meccsek, és a minap kicsit kevébé koncentrált a csapat, de ez a munka később fontosnak fog bizonyulni.

Úgy érkeztem ide, hogy ebben az évben meg kell dolgoznunk azért, hogy ismét bajnokesélyesek lehessünk egy vagy két éven belül. A Roma három ponttal lemaradva követ minket, José Mourinho jó munkát végez. Nem lehet pár nap alatt mindenkin változtatni, mivel senki nem képes csodákat tenni.

A csapat fejlődik, és egy kis türelemre van szükség, és erre is számítottam. Ez nem ijeszt meg. Természetes, hogy mindenki nyerni akar, de először fel kell építeni a csapatot, amelyik majd a scudettóért fog harcolni.”

Sami Khedira a vezérek hiányát emelte ki a minap a Juventus kapcsán.

„Mindig azt mondom, hogy az ember eltérő játékosok megszerzésén gondolkodik, de mindenkinek megvannak a jellemzői. A Juventus a múltban is sokat változott, sok tapasztalt futballistája volt a csapatnak, most viszont ezeken a játékosokon kell dolgozni, akik eltérő jellemzőkkel rendelkeznek. Ezért is beszélünk ciklusokról.”

Végül Massimiliano Allegri elmondta, hogy Juan Cuadrado kezdő lesz a Roma ellen.

„Juan Cuadrado holnap játszani fog. Luca Pellegrini még nem áll készen arra, hogy végigjátsszon 90 percet. A középpálya összetétele függ Chiesa, Bernardeschi és Dybala állapotától. Alex Sandro nem fog játszani, míg ellegrini, Chiellini és Kaio Jorge visszatért a keretbe, de nyilván nem lesznek a legjobb erőnlétben.”

A Juventus jó sorozatot tudhat magáénak a Romával szemben, hiszen a legutóbbi kilenc találkozóból hétszer sikerült a torinóiaknak pontot szerezni a fővárosi farkasokkal szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr716807134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DelPiero2 2022.01.08. 15:51:25

Nem csodálom hogy volt keresetlen szava a bíróhoz. Inkább az a csodálnivaló, hogy nincs korrekt tájékoztatás a játékvezetői bizottságtól, hogy a rosszul ténykedő bírók pontosan mikor milyen elmarasztalásban részesülnek. Néha ad-hoc módon van valami, de semmi következetesség. Persze a meccs a bírón kívüli dolgokon is múlott.

Juventino86 2022.01.08. 16:55:50

A bíráskodás valóban gyalázat volt a Napoli ellen. Ezt nyilván nem mondta ki Allegri, de teljesen nyilvánvaló, hogy ezzel a borzalmas kerettel nem nagyon lehet mit tenni. Allegrinek is vannak fura húzásai néha, de arról mondjuk tényleg nem tehet, hogy McKennie nem tudja 5 méterről befejelni, hogy Morata botrányos formában van, hogy a középpályásaink be vannak oltva a futball ellen. Nagyon komoly erősítésekre lesz szükség ahhoz, hogy itt 1-2 éven belül újra reális legyen a bajnoki cím.

delpi0823 2022.01.08. 17:48:45

@Juventino86: Gyakorlatilag az egesz kozeppalyas sorunkat lekene cserelni.Locatelli maradhat meg talan mckenni,de ha az amerikaiert is jon egy jo ajanlat ot se nagyon sajnalnam ha menne.Rabiot,ramsey,arthur,bentancurtolmind megkene szabadulni ,de hat nem lesz egyszeru feladat az biztos.Ha De ligt tavozik nyaron akkor kozephatvedet is kell igazolnunk,plusz meg termeszetesen ott van a csatarkerdes.Bar en eloszor a kozeppalyat tennem rendben teljes mertekben, a csatarkerdest hanyagolnam ha annyira nincs penz,plane ha ilyen Scammaccaert akarnak kiadni 40 milliokat az teljesen folosleges.Morata mehet vissza az atletibe.Tamadonak meg ott lenne Dybala,Chiesa,Kulusevski,Bernardeschi adott esetben Cuadrado is ha Danilo jobb bekket jatszik.

Juventino86 2022.01.08. 18:06:40

@delpi0823: Egy véleményen vagyok veled, mondjuk én Kulut és eladnám az első adandó alkalommal. Lassan könnyebb lesz azokat a játékosokat felsorolni, akiket meg kellene tartani. :(

delpi0823 2022.01.08. 18:21:46

@Juventino86: En is eladnam Kulut de ha nem tudjuk megoldani a csatarkerdest akkor megtartanam,ha a teljes kozeppalyat rendbe tudnak rakni,sztem az a legfontosabb csapatresz.Sztem ha leigazolnank Vlahovicot 70 millioert evi 10 millas fizuval de a kozeppalyank megint maradna ugyanilyen silany akkor adnank a szarnak egy pofont megint sztem.Scammacaert meg 40 milliot kiadni,azt meg teljesen kidobott penznek erzem en semmi extrat nem latok abban a gyerekben sajnos.

Csak Csucsu 2022.01.08. 21:17:54

Mondjuk kikéne találni valami taktikát ahol Chiesa,Kean(el se tudom képzelni mi lenne vele ha megkapná Morata perceit),Dybala képes kibontakozni...Rabiot elkéne felejteni...s az se baj ha rájönnél, hogy Mckennie nem Vidal.
Dybala ha egészséges (3hónapja az) miért nem játszik?!!?!!??!!!!!!????? Ha lejár a szerződése ha elmegy ha nem...kell a kezdőbe. Jelenleg pláne. Sántikálva fél lábon több kreativitás van benne mint az egész csapatba. Allegri meg ott folytatja ahol abbahagyta....régen ha a játék nem is de az eredmények őt igazolták. De ez annyira kritikán aluli meccsek amiket elbukott idén vicc.
Fino alla fine

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása